What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

FiltruFRATE

Member
Da, am tot căutat zilele astea un jurnal CFL vs Neon, fără prea mari rezultate. Îs prea mulţi factori care pot influenţa o recoltă. Mulţam explo.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu as spune ca neoanele distribuie mai bine lumina si caldura, si prin faptul ca poti pune aparatura in afara spatiului de grow sunt tocmai bune.
de aceea le folosesc in veg, si chiar ca supliment pentru leduri/hid-uri. cfl-urile merg pentru spatii mici, unde nu incap macar neoanele de 50-60 cm lungime. un set-ul cu neoane e mai ieftin decat unul pe cfl, doar ca montajul poate fi putin mai complicat pentru cei ce nu se pricep deloc la electrica. (desi se pot cumpara unitati gata montate pentru aceia..)

later edit: uite si un grow cu PLL-uri de pe forum. arata bine plantutele..
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=5188245
 
Last edited:

Skit

Member
picture.php


Stie cineva dece planta din coltu stanga e mai galbuie ca si restu ? nush cat de bine se observa diferenta in poza.. da chiar e mai gabena asa fata de restu..
 

eska

Member
Salutare.

Au trecut 14 zile de cand am pus semintele la umezeala. 10 zile de turba, dupa care am pus pastilele in pamant si perlit. Pana acum au papat 2L de apa distilata si ~ 80w de lumina 2x6400k si 1x6500k. Ventilatie si temp. ~ 24-25 grade C. Comparand cu pozele de pe aici par putin cam micute pentru doua saptamani. Nu stiu ce soi sunt. Voi ce spuneti? Sa incep sa le dau nutrienti?
p.s.: musculitele de care spuneam mai devreme au disparut :)

:thank you:
 

Attachments

  • Capture.jpg
    Capture.jpg
    78.6 KB · Views: 6

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cum stai cu temperaturile ? Am si eu cateva seminte germinate acum 2 saptamani si se prezinta la fel ca ale tale (cu diferenta ca ale mele au fost germinat direct in pamant si din a 4 zi de viata au fost scoase afara)
Singura explicatie pe care am gasit-o este temperatura ridicata (peste 30 de grade) care impiedica planta sa se dezvolte.

Ai rabdare si vei vedea ca din a 3-a sau a 4-a saptamana vor incepe sa creasca mult mai repede.
 

eska

Member
Stau bine cu temperatura, nu fluctueaza si nu trece de 26 grade. Cred ca ventilatia e problema la mine. Fluiera vantu cam tare si cred ca imi reduce mult umiditatea. Nu am cu ce sa o masor acum, dar faza e ca pamantul se usuca destul de repede. Cand le udam de 3-4 ori pe zi, gaseam turba f uscata. De cand le-am trecut in ghivecele astea le ud cam la 48 ore, iar pamantul il gasesc la fel, uscat. A propos in tot acest timp lumina a fost deschisa 24/24.

Mai am doua intrebari :)
Ce se intampla daca scoti acum afara o planta care deja a intrat in faza a doua (mugurasi vizibili si frumosi)? Mai iese ceva?
Si doi, am vazut niste mugurasi uscati care aveau cateva seminte. Maronie la culoare, efect slab si cam naspa la gust. Ce o fi patit saraca doamna?
 

fenomeno_djo

Active member
Am si eu o intrebare
Voi bagati 24h sau mai mult timp planta la intuneric chiar inainte de recoltare ?
Am citit ca se face chestia asta ca o masura impotriva amidonului din muguri si frunze. Noaptea se duce in radacini, si, astfel ca, fumatul e mult mai usor si ok
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am si eu o intrebare
Voi bagati 24h sau mai mult timp planta la intuneric chiar inainte de recoltare ?
Am citit ca se face chestia asta ca o masura impotriva amidonului din muguri si frunze. Noaptea se duce in radacini, si, astfel ca, fumatul e mult mai usor si ok

Esti sigur ca e vorba de amidon ? Plantele care produc amidon de obicei il stocheaza in seminte/fruct ca rezerva de energie pentru viitorii urmasi.

Amidonul are o molecula foarte mare ce nu poate traversa tuburile capilare sau peretii intercelulari.

Mai mult decat atat, prin descompunere termina amidonul genereaza un miros si gust dulceag (ca de aia ne place porumbul copt/fiert si cartofii prajiti/copti/piure).
 

fenomeno_djo

Active member
Citat din Flower Pix News #1: " The Dark Harvest.
During daylight hours, leaves produce food in the form of starch. This starch moves down at night, out of the leaves and buds, to be stored in the roots. We don’t want starch to be trapped in the buds we smoke. Starch greatly compromises herb’s ability to burn evenly and smoothly. Not to mention the reduction in taste that starch brings.
Since marijuana stores these harsh starches at night, it’s beneficial to allow a full 12 hours of dark before harvesting a plant. Some people allow 24-48 hours or more for this process to take place. "

Starch... inseamna in acest context "amidon", care e descompus de catre amilaza - o enzima. La oameni. Insa si la planta banuiesc ca e asemenea - poate prezum gresit.
M-am luat dupa concluzia din textul boldat de mai sus cand v-am pus intrebarea
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Off-topic :

Hmmm ... la nici 5 minute dupa postul tau, cautand pe Goagal despre stocarea amidonului in radacini am fost surpins sa regasesc acest thread in primele rezultate.

WTF ? Sa inteleg ca serverul asta e chinuit (a se citi indexat) in permanenta de Googlebot ?

On-topic:

Cand planta este privata de lumina si fotosinteza nu mai are loc, ea nu mai produce/stocheaza nici un fel de energie (sub forma de amidon/zaharuri) , ci incepe sa consume din resurse. Doar o singura zi (adica 24 de ore) de intuneric nu cred ca este suficienta pentru ca planta sa isi consume/transforme resursele decat daca in prealabil i s-a facut un flush consistent si majoritatea frunzelor sunt ingalbenite (deci aproape moarte).
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
google indexeaza mai rapid site-urile aflate sus in topul de vizite si trafic. si cum forumul e destul de sus in acel clasament, e indexat aproape instant. mai ales acum, ca a fost optimizat pentru asta.

sa vorbim si despre plante si intunericul acela. e posibil sa fie ceva in a lasa planta in intuneric inainte de recolta, dar nu cred ca doar 24 de ore vor face o mare diferenta. In perioada de intuneric, planta trimite mare parte din zaharurile si compusii din seva in radacini, si atunci, mugurii teoretic vor arde mai bine. dar treaba asta se intampla in primele ore de la stingerea luminii, deci nu ar trebui sa ajute cu ceva cele 12 ore extra de intuneric. daca, totusi lasam planta in intuneric mai multe zile, si cumulam treaba asta cu presiune negativa in growroom pe aceasta perioada, atunci mugurii vor fi mult mai curati, deoarece planta va simti apropierea unei vijelii si isi va trimite toti compusii din seva in radacina, unde vor fi in siguranta pana dupa aceasta presupusa vijelie, cand planta va avea nevoie de ei.
in rest, e cam acelasi lucru cu uscarea pe sarma, se mai distruge din clorofila, se mai matureaza cannabinoizii.. etc. si atunci eu as pune mai mult accentul pe un curing executat corect, decat pe lasatul plantei in bezna, inainte de a o taia.
 

MJgrow

Active member
Si cred ca e nevoie de minim 3 zile de intuneric pentru a se vedea o diferenta intre o planta taiata fara pauza de lumina.


ca si in cazul nutrientilor, reactiile se vad cam de pe la ziua a 3-a.

Nimic nu e instant in cazul plantelor.
 
D

dragosant

app de curing, ce fel de curing le faci mugurilor cand ii pui in borcane ? trb borcanul deschis la anumite perioade?
 

MJgrow

Active member
cauta pe google sau scoate orce fel de ghid de crescut.

Scrie acolo exact intervalul si cum se face.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
imi amintesc ca am descris exact cum procedez la curing pe un thread despre acest subiect. dar nu exista o varianta fixa pentru ca umiditatile difera si diferitele densitati si marimi de bud se usuca in timpi diferiti. eu, desi la inceput masuram foarte atent umiditatea si tot, acum o fac mare parte din reflex, pe feeling, asa.
 

Skit

Member
Cat de important e sa pui pamant cumparat unei plante outdoor ? poate face diferenta mare la calitatea mugurilor de la final, sau nu ? poate sa-mi explice cineva putin mai detaliat aceasta treaba cu pamantul cumparat si pamantul ce se gaseste direct afara.. ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
depinde si de pamant. daca ai gasit un pamant negru, plin de nutrienti, e posibil sa fie mult mai bun decat ce gasesti de cumparat. daca ai gasit un pamant galben, cum este in majoritatea locurilor, atunci cu siguranta vei avea probleme cu deficientele si cu lipsa de apa si e mai bine sa adaugi ceva pamant pe baza de turba. Un bun indicator al continutului de minerale din sol este vegetatia din zona. cu cat e mai variata si mai "fericita", cu atat e pamantul mai bun. Daca are doar ciulini si plante foarte rezistente la seceta si cu necesar mic de nutrienti, nu e bun.

O planta intr-un sol sarac ar putea fi asemanata cu un om incercand sa traiasca manacand hartie. Degeaba e acolo, daca nu contine si nutritia necesara.

:wave:
 

fenomeno_djo

Active member
Stiti de unde pot cumpara blood si bone meal ? Am cautat "praf de sange/oase" si n-am gasit absolut nimic pe net/in magazine. Se uitau vanzatorii de la tejghea ca si cum as fi fost nebun. Of Of, mai mai, sa nu gasesti tu cei mai buni nutrienti organici care exista..pai se poate asa ceva in Romania ? Un pic de ajutor e binevenit
 

Latest posts

Latest posts

Top