What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
FEEDBACK: A dat rezultate bune "mujdeiul minune". O sa repet folosirea lui, dar cum sunt cristale pe frunze..mai cu grija si nervi in plus. Va multumesc pentru ajutor, o zi buna! :dance013:


Mujdeiul nu afecteaza deloc cristalele, si este spalat de ploaie. O stropire o data la doua saptamani asigura o profilaxie cat mai completa.

Ai grija doar sa nu stropesti pe bud - cristalele de pe frunze oricum nu le poti fuma decat daca faci hash din ele, dar atunci se va duce si orice urma de mujdei in procesul de separare a tricomilor.


Salut! Astăzi am avut o surpriză neplăcută. Unele frunze sunt găurite(mâncate). Am găsit niște chestii albe săritoare, cam de 2-3 mm, zici că-s de mătase, împrăștiate pe fată. Aveau și un fel de cuib, stăteau strânse, ca oile, intr-o chestie albă(n-a părut a fi pânză de păianjen). Am omorât ce-am prins, dar vreau să știu dacă e vreo soluție ce o pot aplica pentru a scăpa de viitorii intruși. Aceleași vietăți le văzusem și la o cânepă ce avea frunzele mâncate.

E vorba de musculita alba, o insecta care face pagube foarte mari. Poti scapa de ea folosind aceeasi reteta de mujdei pe care i-am recomandat-o si colegului.

Doar in plamani :bongsmi:

Nu doar in plamani - tutunul prin ardere isi pierde din toxicitate. Insa in contact direct cu pielea sau cu mucoasele este foarte toxic, plus ca ataca si modifica pigmentul din piele.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu cred ca-i vorba de musculita alba de sera, acelea nu stau ingramadite si nu stau "intr-o chestie alba" cum spune Stugots. si apoi, alea se gasesc mai mult in sere, outdoor au multi dusmani naturali, si nu prea ajung sa formeze infestatii vizibile.

cat despre tutun, nu isi pierde din toxicitate prin ardere, ci nu este absorbit asa eficient ca prin piele. zeama de la un pachet de tigari e de ajuns sa omoare cateva persoane, oricum, daca intra in contact cu pielea sau mucoasele. asa ca mare grija! si mai e si riscul de a infesta plantele cu TMV, eu unul nu as folosi tutun din tigari din acest motiv.

usturoiul in schimb, e ok si organic.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eu am avut anul trecut o invazie de musculite albe care au atacat tot ce le-a iesit in cale. Prima colonie au facut-o pe plantele de regina noptii, dupa care s-au intins la tufele de leustean. Intr-o saptamana nu mai exista planta in curte sa nu aiba frunzele pline de musculite. Dupa o stropire cu un insecticid frunizat de un vecin (nu imi aduc aminte denumirea) s-au mai rarit si au disparut total dupa vreo 2-3 zile cu ploaie.

E adevarat ca nu am luat nici una din musculitele alea sa le observ cu atentie la microscop, insa se vedea de la distanta ca sunt albe, mici (1.5-2mm lungime sau poate chiar mai putin) si au forma de molie (aripi alungite, pliate pe langa corp cand sunt in repaus).

Pe langa faptul ca intepau frunzele si isi depuneau oua, toate frunzele pareau acoperite de un lipici, ca un mucus uscat de melc.
 

Stugots

New member
Da, sunt ca niste musculite, plus ca le atarna 2 chestii de la cur. Dar sar mai ceva decat greierii. Mucusul nu era, doar gauri, mai mici sau mai mari, pe frunzele inferioare.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Mai pot fi si bej sau maro deschis, daca sunt pui de cosasi. Au un apetit de nepotolit si rod tot ce le iese in cale, numai planta proaspata sa fie.
 

Stugots

New member
Mai are putin si straluceste, atat de alb e! Da, vazusem si una maronie, asemanatoare cu cea alba,tot saritoare, dar mai "culturista". Sper ca pana maine sa nu faca ravagii.
 

pagabboy

Active member
Am si eu o problema desi nu cu plantuta ci cu faza de germinare ultimii samburi care i-am pus la germinat (metoda cu servetelul umed) dupa ce au incoltit s-au facut terci si nu a mai iesit nimic din ele sau au iesit niste plantute care desi au avut dom si nu le-am inundat cu apa au rezistat o saptamana si pe urma au murit , m-am gandit in prima faza ca ar fi ceva de la apa care o folosesc desi ph-ul este in jur de 6 testat cu tester de acvariu . Acum cine stie s-ar putea si semintele sa fie compromise . Ceva sfaturi careva ??? (m-am gandit ca de acum incolo sa germinez numai in sol, pare a fi cea mai sigura solutie si parca iese si planta mai sanatoasa)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ori semintele au ceva pe coaja, ori mediul in care le-ai pus nu e suficient de steril. sau poate temp. prea mare?
daca mai ai ceva seminte, poti incerca un presoak in apa oxigenata de 3% timp de cateva minute (3-5 min.), si apoi le pui in apa normala pentru inca 6-12 ore, si direct in pamant.
 

pagabboy

Active member
ms explo ptr sfat la treaba cu pamantul ma gandeam si eu sa fac . Le bag la umflat in apa ptr ceva timp si pe urma la pamant
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Incearca sa le ti in cel mai racoros loc din casa pe perioada germinarii. Orice temperatura care depaseste 26-27 de grade Celsius nu face decat sa intarzie sau sa impiedice procesul germinarii. O data cu samanta, in locul acela umed si cald , se dezvolta si alte micro organisme (bacterii, fungi, etc) care pot dauna procesului de germinare.

Daca in perioada rece cautam locuri incalzite pentru germinare, in perioada de vara e bine sa cautam locuri mai racoroase si umbrite.
 

pagabboy

Active member
cred si eu hemp dar cand afara sunt in jur de 35-40 de grade e cam greu de gasit un asemenea loc . Daca nu iese asta e dar imi pare rau ca pierd niste specimene care ar fi super tari din cate am citit de la altii care au pus dintre care una care termina floarea in 45 de zile (nu e auto).
 

Stugots

New member
Gata cu mujdeiul. E rupere cu el. L-am turnat in sticluta, in baie. Vreau sa zic ca dupa 5-6 ore, mirosul nu numai ca a persistat, nu puteai sa stai mai mult de cateva minute inauntru. :)) La locul faptei mai erau 2 chestii din alea, una alba, una maronie. Dar am gasit chestiutele albe si pe o planta din apropiere. Am dat cu mujdei in stanga si-n dreapta. Acum sper sa nu le mai intalnesc. Multumesc de sfaturi!
 

Stugots

New member
Salut! Din pacate, n-am scapat de vietatile alea. Cele albe erau putine(2-3), niciun "cuib", dar acum au aparut cele maronii. Majoritatea stateau pe o frunza ce sta sa cada, e roasa la capat. In poze veti vedea fomistele. Pozele cu cele albe sunt facute la plantele din imprejurimi. Pozele cu cele gri, la locul cu pricina. Fata e-n ziua 53.
 

Attachments

  • 1.JPG
    1.JPG
    52.2 KB · Views: 15
  • 2.JPG
    2.JPG
    46.5 KB · Views: 12
  • 3.JPG
    3.JPG
    45 KB · Views: 12
  • 4.JPG
    4.JPG
    54.5 KB · Views: 10
  • 5.JPG
    5.JPG
    121.4 KB · Views: 12

marian123

Member
Salut! Din pacate, n-am scapat de vietatile alea. Cele albe erau putine(2-3), niciun "cuib", dar acum au aparut cele maronii. Majoritatea stateau pe o frunza ce sta sa cada, e roasa la capat. In poze veti vedea fomistele. Pozele cu cele albe sunt facute la plantele din imprejurimi. Pozele cu cele gri, la locul cu pricina. Fata e-n ziua 53.

Musculite dalea albe am si eu pe plante si la plantele din jur , eu le dau la o parte cu degetul apoi peste o zi se pun la loc . M-am uitat si la plantele care au acea chestie de puf alba de 2 saptamani , dar dupa ce dai stratul de puf nu sunt mancate sau ceva , deci vad ca doar se aseaza pe tulpina sau spatele frunzelor fara sa faca rau . Sunt curios ce insecte sunt ca am cautat dar nu am gasit un nume sau ceva . Sunt ca niste muste albe care sar asa ...
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Trialeurodes vaporariorum, e invazie in mai toata europa, mai ales in sud si sud-est. Sug seva plantelor si se inmultesc pana mor de foame, problema e ca pana atunci si plantele vor fi destul de distruse, fiind furate de mare parte din seva bruta. Un noroc ar fi ca nu-i tocmai planta lor preferata, si atunci daca ai altele in zona mai pe placul lor, mai castigi timp.
 
X

xweed420

stugots ai zis ca fata e in ziua 53 dar nu vad nici un mugure nimic de ce?
 
Top