What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Gavroche

Member
Semintele rezultate din incrucisarea a doua strainuri nu sunt toate la fel nu? Adica va exista un raport de exemplu 9:3:3:1. Din x seminte rezultate din incrucisarea mea sa zic ca o sa germinez 4; e posibil sa iasa 4 plante diferite din punct de vedere genetic(deci si fizic), sau 3 indentice genetic si 1 diferita, s.a.m.d. Gandesc bine? Cel putin asa am inteles din legile lui mendel si din ce stiu eu din biologia invatata la scoala in problemele cu soareci, mazare
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in functie de cat de stabili si diferiti sunt parintii poti avea mai multe sau mai putine fenotipuri observabil diferite. asa ca trebuie sa incerci si sa testezi dupa.
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Semintele rezultate din incrucisarea a doua strainuri nu sunt toate la fel nu? Adica v-a exista un raport de exemplu 9:3:3:1. Din x seminte rezultate din incrucisarea mea sa zic ca o sa germinez 4; e posibil sa iasa 4 plante diferite din punct de vedere genetic(deci si fizic), sau 3 indentice genetic si 1 diferita, s.a.m.d. Gandesc bine? Cel putin asa am inteles din legile lui mendel si din ce stiu eu din biologia invatata la scoala in problemele cu soareci, mazare

Dar la limba romana ai lipsit nu-i asa? :) Pe vremea mea la genetica studiam drosophila melanogaster... un pic mai simplu de urmarit in caracteristici decat soareciii ori mazarea... Identic genetic cu cine? cu unul dintre parinti presupun... n-o sa-ti iasa niciodata... nici chiar de ai feminiza mama... cel mai probabil urmasii vor imprumuta din trasaturile ambilor parinti bashca ceva gene recesive... in natura nu exista indivizi identici, exceptand clonele care si ele se pot dezvolta diferit functie de mediu/grower...
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
sexul, polenizarea si orice alt act care ajuta la perpetuarea speciei e ca un Blender.
bagi in acest blender genetica de la P1 si P2 si apesi pe buton.
ordinea in care se aranjeaza substantele necesare pentru a produce un nou individ e dictata de ADN (lucrul pe care il au amandoi in comun), dar de la care dintre parinti sunt luate acestea, in ce cantitati si felul in care se combina substantele din care rezulta caracteristicile plantei... e total diferita de la samanta la samanta.

breederi fac selectii. aleg parintii cu caracteristici foarte similare si cu variatii genetice minuscule. astfel semintele rezultate vor produce indivizi extrem de similari (dar NICIODATA identici)
 

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Cum se numeste produsul tau?
Unde se poate gasi?
Mersi!

Nu-i nici un secret dar nu bag mana in foc pentru ele ca si eu le folosesc pentru prima oara la recomandarile unor inshi de pe aicea:

Bud Rot Stop - pentru botrytis si powdery mildew
Plant Vitality Plus - pentru mites si aphids
PMT - powdery mildew
Nilnat- aphids

de pe ebay.co.uk cu livrare in tara tuturor imposibilitatilor :)

picture.php
 

Gavroche

Member
Te-ai afumat un pic, se intampla. Am folosit viitorul ajutandu-ma de verbul auxiliar "a vrea" folosit sub forma "va". "V-a" este forma neaccentuata a pronumelui voua si-l folosesti cand conjungi la perfect compus, de exemplu "v-a mancat". Mai am de invatat foarte mult despre genetica. Merci de explicatii.
 

NightS

Member
am masurat ph solului in care isi fac veacu plantele mele si are valori intre 7 - 8 , e prea alkalin? asta sa fie cauza pt care se ingalbenesc?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca chiar e atat ph-ul, majoritatea micronutrientilor sunt blocati. ingalbenirea poate fi de la lipsa de fier, sau chiar azot.
 

NightS

Member
e analogic ph m dar mi se pare destul de precis. la cat tre sa.l aduc 5-6 nu? am o solutie de ph down de la jbl ,nu are instructiunii dar ma descurc eu:D
 
G

gibonelu'

are ceva daca schimb nutrientii in flower? pana acum am avut un fert la 15 lei si s-a terminat sticla, ma gandeam sa iau cv mai bun :D
 

MJgrow

Active member
Atlas® Crestere 30:10:10 +TE (N:p:K)(microelemente) - 19,30 Lei (TVA inclus)

Ingrasamintele sunt disponibile in ambalaje de 2 kg.

ingrasaminte solubile...

Oare se merita o astfel de investitie? Sau e cam ridicat nivelul de N (30)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
este, dar trebuie verificata rata de aplicare, aproape sigur este mai concentrat decat cele facute peste mari si tari, pentru cannabis.
 

MJgrow

Active member
orcum nu ma atrage asa mult... solubil. practic vine un praf/pudra care trebuie cantarita si dizolvata...

o mica greseala si boom :)

si 2.5 kg la 2-3 plante maxim nu prea vad mertul.

pana la urma am luat rapid un 8.5 : 3 : 4 npk plus microelemente. ( B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn, Mg )
 

Latest posts

Latest posts

Top