What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Chris14

Member
Help Me Please

Help Me Please

Am 3 plantute cu 2 saptamani de flower,isi revin daca le scot out si revegeteaza sau e prea tarziu?
Cel mai probabil o sa-ti devina hermafrodita.

Deasemenea se pare ca eu am reusit sa stresez atat de mult un Auto/Feminizat incat s-a intersexat :)) :D


Acum intrebarea mea este, desi planta este cam pe ultimile zile... ce sa fac cu ea?
Semintele cand sunt gata? atunci cand cad din ea? sau cum le recoltez?
Pot germina semintele din momentul in care le-am scos ?
Semintele vor fi si ele auto? sau macar feminizate?
Cam la cate seminte ma pot astepta?
Orice e bine venit
 

Firstplant

New member
1 Semintele sunt gata cand capata culoarea maro, incepe sa se usuce coaja care le tine si sunt aproape sa cada. Le recoltezi pe cele care poti atunci si pe restul cand incepi sa tai din mugurasi.

2 Poti sa le germinezi, normal.

3 Daca un iepure si o iepuroaica se combina, ce rezulta??? Vaci? Nu!! Tot iepuri.

4 Te poti astepta la destule seminte. Daca nu ai ce face, incepe sa numeri.
 

growcase

Member
@Chris:

O sa iti iasa autoflowere (acum depinde cat de stabile sunt facute, dar din data ce ele sunt feminizate(mai mult ca sigur facute cu proces "chimic) cu siguranta o sa ai niste aberatii genetice sau hermafroditi 90%.

@Fristplant: Nu te arunca sa dai asa detaliile, deoarece nu toti stiu cele spuse de mine mai sus si atunci e nasol. Daca iti faci seeds dintr-o femela hermafrodita, tot hermafroditi o sa fie mai mult ca sigur. Nu ti-am spus-o in nume de rau sau m-am luat de tine, doar ti-am atras putin atentia.


----------------


Precizez ca nici eu nu stiu prea multe despre aceste chestii, dar sunt ce-l putin sigur ca asa se intampla in 99% din cazuri.

@fan amsterdam: o sa revegeteze, acum depinde cat de mult stres pot duce ele.
 

Chris14

Member
1 Semintele sunt gata cand capata culoarea maro, incepe sa se usuce coaja care le tine si sunt aproape sa cada. Le recoltezi pe cele care poti atunci si pe restul cand incepi sa tai din mugurasi.

2 Poti sa le germinezi, normal.

3 Daca un iepure si o iepuroaica se combina, ce rezulta??? Vaci? Nu!! Tot iepuri.

4 Te poti astepta la destule seminte. Daca nu ai ce face, incepe sa numeri.

3/ Nu s-a combinat nimeni cu nimeni, gandestete la ea ca la Fecioara Maria...nu i-a traso nimeni si a nascut... nu a avut nici un mascul.

4/ Ce vrei sa spui prin destule...? ca eu nu am vazut acum la ea decat vreo 2-3... din 2 plante scot vreo 30?
 

growcase

Member
Daca pun niste autoflowere, germinat cu codita de 1cm, afara direct out, in pamant ud acoperite usor, ce sanse au sa supravietuiasca avand in vedere ca zilele astea o sa mai ploua si temperaturi de max 27 de grade si minim 11 noaptea?
 

MJSoft

Member
daca ai noroc la zare...cine stie, poti juca si la loto chiar
acu serio, depinde de vreme cam mici sa iasa direct afara acum. mai asteapta o saptamana. oricum e auto...
 
S

SfPetru

intrebare pentru avansati :)), ce doze de pk 4/8 ar trebui sa dau in flower (/l de apa), mai exact ma intereseaza cam care ar fi doza maxima la care trebuie sa ajung. m-ar multumi si un tabel cu doze sau un schedule de la orice booster de tip pk cu valorile cunoscute.
multumesc
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu exista o masura standard. trebuie sa gasesti tabelul de la producatorul produsului pe care il folosesti. probabil la ei pe site.
 
S

SfPetru

pe sticla 2ml/l pe site 0.5ml/l, mie mi se pare destul de logic, de ex sa zicem ca e vorba de pk 13/14 si se aplica 1ml/l asta inseamna ca doza de pk 4/8 ar fi in jur de 2ml/l nu 0.5 ml/l
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
man tu nu ai inteles inca ca ratia de npk nu indica concentratia solutiei???

4/8 e 1/2 sau 13/26. degeaba compari cu 13/14 sau altele.. e absurd.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
probabil ai vazut altceva pe sticla pentru ca P nu e P, ci P2O5, iar K nu e K, ci K2O. oxizii contin si mult oxigen.. care, desi poate fi considerat nutrient si el, planta doar il foloseste ca sa absoarba nutrientii.
 

Splif

Member
As dori sa stiu si eu cam care din autoflower-e este mai ok :
vertigo
big bang
super critical

Sau dati-mi niste strain-uri mai bune cei care se ocupa cu auto-urile printr-un PM
Dank3:tiphat:
 

Gonzalez

New member
Metode de uscare a plantei.

Metode de uscare a plantei.

Care sunt metodele de uscare a plantei si pe care o folositi ? (Scuze daca am pus din nou o intrebare stupida)

Am gasit ceva pe google, dar nu stiu daca am gasit ce imi trebuie.
Trebuie sa tai doar plantele sanatoase, curate, fara insecte. Asta te va ajuta mult in momentul cand ai ajuns acasa si trebuie sa arunci o ultima privire plantelor pe care le intinzi la uscat.

Scoate din gramada orice ti se pare suspect. Frunzele sau florile zdrobite care s-ar putea strecura pe suprafata ta de uscare ar avea o suprafata de contact mai mare cu aerul si astfel s-ar distruge mai multe celule care contin uleiuri volatile.
Pentru uscarea in casa, adica neindustriala, un loc bun e podul caselor. Daca nu ai, e buna si o camera mai intunecoasa.

Pentru a putea fi pastrate, plantele trebuie sa fie bine uscate. Prin uscare, plantele nu trebuie sa-si piarda culoarea si mirosul natural. Ele se intind in strat subtire, pe panza sau hartie alba, pe foi de cort sau gratare de nuiele.
La soare se pot expune pentru uscare flori albe, radacini, scoarta. La umbra se vor usca flori colorate, frunze, muguri.
Pentru depozitare se folosesc doar ambalajele din hartie, panza sau sticla.

Nu toate plantele se pun pe suprafete plane pentru a fi uscate. Unele se atarna de grinzi, in pod sau in spatii cu putina lumina si cu o buna ventilare, care nu sunt umede.
Poti sa atarni plantele dupa ce le-ai prins cozile intr-un buchet.

Uscarea poate fi si daunatoare
Calitatea plantei pe care o vei folosi (sau in orice alt fel care te va ajuta sa te tratezi sau intaresti) tine mult de procesul de uscare. De aceea plantele puse la uscat in straturi, pe suprafete plane, trebuie intoarse din cand in cand, ca sa se usuce pe toate partile si ca sa nu ajunga sa putrezeasca. O uscare la temperatura prea mare schimba proprietatile plantelor, iar unele pot ajunge sa faca rau.
Text preluat de aici.

Scuze inca o data.
Multumesc.
 

marian123

Member
Am si eu cateva plante outdoor , unele predominante indica si altele predominante sativa si nu stiu cand sa incep cu nutrientii pentru flower . Plantele mele au in general 8-9 saptamanani de flower (durban poisson si big bang) si una sour kush care e sativa si termina in 10 saptamani dar oricum nu ma astept sa o termin ok cu clima din Bucuresti , dar sa fie acolo ceva oricum mai bun ca kent 8 .

Am citit pe forum https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=4530765&postcount=13 si din spusele lui D.S plantele predominante indica infloresc intre 14.5 ore de lumina (5 August) si 14.25 ore de lumina (11 August) iar cele predominant sative mai tarziu (acuma nu stiu ce inseamna asta 1,2 sau 3 saptamani fata de cele predominante indica , cine stie sa ma lamureasca) .

Deci daca incep de acuma cu nutrientii de flower pentru toate e ok ? Exista riscul sa fie prea devreme si sa nu le priasca plantelor ?

Daca ar fi , cum e mai bine sa dai mai devreme sau dupa ce vezi ca a inflorit planta nutrienti de flower , adica dupa 1-2 saptamani dupa ce a pornit inflorirea ? In caz ca ii dai nutrienti de flower si ea mai avea sa zicem 1 saptamana de vegetatie strici ceva ?

Astept raspunsuri calumea la aceste intrebari si sfaturi bazate pe experiente sau pe cunostinte clare :wave:
 
a incercat cineva sa faca un box din poliester expandat sau extrudat , nu de alta dar mi se pare cea mai ushoara metoda sa montezi toate sculele fara prea mare efort
 
S

SfPetru

si cum vrei sa sustii instalatiile pe polistiren? sa nu mai vorbim ca s-ar putea sa se topeasca sau sa ia foc de la caldura....
 

Latest posts

Latest posts

Top