What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

growcase

Member
Pui doar 0.5-1ml/l sau ...vezi si tu cat are nevoie planta. Daca da dovada de nevoie ,dai putin, daca da dovada de burn, faci pauza, vezi cum e si daca are nevoie, pui putin, adica 0.5ml/.
Eu cred ca asa ar avea necesarul de azot
 

Skit

Member
Pui doar 0.5-1ml/l sau ...vezi si tu cat are nevoie planta. Daca da dovada de nevoie ,dai putin, daca da dovada de burn, faci pauza, vezi cum e si daca are nevoie, pui putin, adica 0.5ml/.
Eu cred ca asa ar avea necesarul de azot

Dupa ce iti dai seama de chestiile astea la planta ?
 

growcase

Member
e grele rau...citeste primul post al paginii 108 postat de coolbudea
si mai cauta prin threadu asta, ca sigur mai gasesti, iar daca nu, icmag international iti sta la dispozitie.
 

Splif

Member
Bun..am si eu o intrebare :
Am intr-o tavita 6 ghivece mici ,a trecut o luna si ceva...4 din ele arata foarte bine...nu chiar atat de bine pentru atata timp dar e ok , insa 2 din ghivece ...au ramas in acelasi stadiu de vreo 2 saptamani,daca nu chiar 3.
Aveti idee care sa fie problema? Sunt puse in aceeasi tava aceleasi conditii acelasi pamant ,soiurile difera dar nu cred ca asta e problema.
Au stat la un cfl de 85w lumina rece...acum am adaugat inca unul de 60w
Am 2 ventilatoare de pc 1 jos de baga , 1 sus de scoate si un ventilator de baie care iarasi scoate.box-ul nu e ermetic inchis ,mai are mici gauri insa nu e problema.
Le tin la 20 / 4 ( alea 4 ore noaptea )
Oare ce sa incerc sa le fac? sa le schimb solul? mi-e sa nu le stresez...
 

Splif

Member
Am spus ca sunt strainuri diferite ( mai precis toate )
Sunt mix-urile de la ghs :D
Chiar asa sa stagneze unele ?
Majoritatea sunt mari frumoase...2 sunt mici
 
G

gibonelu'

eu am patit asa la bagseed, frunzele cresteau stramb si ramaneau mici nu cresteau nici 1 cm la mn crek era genetica fututa de bagseed la mn:| da la tn nush app sunt spart :rasta:
 

Splif

Member
Ale mele toate au fost puse cam in acelasi timp ( 2-3 zile diferenta )
A trecut de atunci 1 luna si ceva....stiu ca par mici...probabil de la caldura..acum fiind frig afara e ok...alea mari si-au revenit cresc in fiecare zi insa alea 2 deloc...
Semintele nu sunt bagseed...sunt feminizate / colorate de la ghs( mix pack )
Oare ce sa le mai fac?
Observ ca hawayan snow...care e mai sativa..si dupa frunze...tot se fac fac maronii si se usuca...sa le skimb pamantul? sa incep sa dau biogrow?
Cum sa le salvez pe cele 2 mititele??

 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
solurile difera... asta poate fi cauza.

dar poate au altceva in comun micutzele prost dezvoltate.
poate ca nu iti amintesti ce pamant e in fiecare ghiveci si chiar daca l-ai inspecta ar putea fi greu sa iti dai seama.... dar hai sa luam totu de la capat ca sa avem analiza completa.
germinarea - metoda, conditii, probleme?
transplant ? probleme? ai ranit vreun cotiledon?
nutrienti - daca pamantul nu avea (sau avea) ai adaugat tu?
 

Splif

Member
germinare - seminte colorate de la ghs feminizate , metoda exact cum descriu ei pe site, pahar cu apa 12-24 ore ( am tinut vreo 18) apoi in servetele si pulverizat odata la 6-7 ore.nu au fost probleme.
da...a fost transplant..adica la inceput am folosit in pahare mici floraself pamant care mi se pare cam prost...apoi la transplant in aceste ghivece mai mari am adaugat florasol , nu am ranit nimic totul a mers perfect.
nutrienti nu am dat...insa acum 1 sapt am dat doar 1 data 0.5 ml / litru pentru radacini
in rest nu am adaugat deloc pentru ca stiu ca daca adaug biogrow de la biobizz se fac frunzele maronii si se usuca...exact cum se intampla acum la hawaiian snow...nu stiu care sa fie cauza.
sa le iau sub jet de apa incet sa indepartez pamantul si cat pot salva din radacini si sa pun doar in florasol ? stiu ca florasol e mai light...nu cred ca e asa puternic incat sa arda...
 

growcase

Member
Edit: Nu vazusem si pagina 109, ma uitam ca boul pe 108.

Incearca sa nu dai fertilizatori, poate e pamantul destul de fertilizat. Insa, pentru cum arata nu ar parea sa aibe nevoie de nutrienti. Pana la urma, planta cand are nevoie cere, nu trebuie sa ii dai tu in + ca poate nu poate sa traga totul si o ia razna.
Si daca ceva se intampla la un soi, nu e obligatoriu sa se intample si la celalalt. Citeste si tu despre soiuri, cum rezista la nutrienti si informatii despre fiecare in parte. De fapt, lucrul asta ar trebuii facut inainte sa iei semintele.

EDIT: sau e ph-ul de vina, prea mic/prea mare
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
nu e sfarsitul lumii.
lasa plantele in pamant. fa un flush la cele mici - dai apa si lasi sa se scurga excesul. faci miscarea asta de cateva ori (5 e un numar bun) - apoi le lasi in pace sa se scurga excesul de apa si sa creasca linistite.
nutrienti - eu lucrezi pe principiul "BO" - adica BELESTE OCHII. Daca vezi ca planta cere (deficientele apar repede daca are nevoie) ii dai. Daca nu... nu ii dai. Daca trebuie sa ii dai, fa bine si da doza corecta. Pt asta ai nevoie de cunostintele din generala invatzate la lectiile de lectura (citire pt pionieri si soimi), sticla de nutrienti, o seringa si o sticla de apa.

Pe viitor nu le da nutrienti atat de devreme. Cand erai mic sunt sigur ca parintii nu te-au indopat cu sarmale la putin timp dupa ce te-au adus de la maternitate ;)


curiozitate: unde ai tinut servetelele cu tot cu seminte in procesul de germinare? daca au fost expuse la temperaturi prea inalte sau prea joase...
 

Splif

Member
Nu am folosit nutrienti...deci nu are treaba cu astia.
Ph-ul nu e 6 -6 si un pic nu l-am verificat foarte atent.
Daca celelalte o duc bine...alea 2 dc nu...
Totusi e bine sa schimb cumva tot pamantul? oare nu ii prieste vechiul pamant pana in transplant...dar eu cred ca radacinile deja au ajuns in tot pamantul pana acum...sa verific?
@ gantz : cred ca flush am tot facut pana acum ca observ ca dau putina apa si se scurge printre gaurele...chiar daca dau doar la radacina...
sa fie exces de apa? dar vad ca se usuca repede pamantul.ud odata cu celelalte ...odata la 3 zile.
servetelele le-am tinut intr-o caserola de coca-cola ba pe subwwofer inspre spate unde se incalzeste putin...ba in sertar la intuneric.
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
caldura poate influenta negativ...dar de ce doar pe ele?

prea multa apa - foarte posibil. sunt cam mici sa foloseasca atata apa atat de repede, nu crezi? la marimea lor... si 5 zile ar putea trece si nu ar avea probleme.
unele plante cresc mai bine daca fac sete, dar in cazul plantelor tale, cand vine vorba de apa, foloseste una din cele 2 tehnici ninja de aflare a nivelului umiditatii:
1. concentrezi energie intr-un deget - infigi degetul in pamant - 1cm-2cm - daca pamantul e ud... nu dai apa
2. concentrezi tot ki-ul in mana cu care tii sabia, lasi sabia de o parte si pui mana pe ghiveci. il ridici in aer si ii simti greutatea. un ghiveci plin cu apa va cantari mult mai mult decat unul aproape sec. experimenteaza si invatza greutatea vaselor. te va ajuta mult.


nu m-as grabi sa schimb pamantul. chiar nu au nevoie de experiente stresante atat de devreme...
 

Splif

Member
Asa este gantz...asta cred ca este problema...se pare ca iar am dat-o in bara cu atata apa...cred ca imi intrase in mana si cand dadeam la cele mari...dadeam si la astea .
Insa nu inteleg deloc partea cu apa,cum ud putin incepe si curge prin gaurele si nu dau cu putere , o sa incerc sa picur.
Asa voi face...voi vedea daca au destula apa si voi vedea cat de usor este un ghiveci gol.
Problema acum...daca radacinile or fi putrezit ...sa continut sa le dau nutrient pentru radacini ? sau sa le las in pace asa si poate se rezolva singurele ?
Multumesc mult pentru raspunsuri.Sa va creasca mari plantutele ca bosketele lui gantz.
M-a uimit poza aia :D.zici ca erai un melc :))
 

Firstplant

New member
In acelasi bidon cu apa pot amesteca bio-grow cu bio-bloom? Din moment ce ud mai intai cu bio-gr. si pe urma cu bio-bl. , fert. tot se intalnesc in pamant, deci nu vad care ar fi pb. Insa, am obs. ca "se recomanda" sa uzi mai intai cu bio-bloom si pe urma cu top-max....deci????
 

Latest posts

Latest posts

Top