What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

PROBLEME CU PLANTUTA?

barcode

Active member
exact asa am patit si eu la opium. am observat ca e foarte sensibil la dereglarile de ph + ca la tine e distanta f mica intre bec si plante(heat burn). si eu tot 400w am dar il tin la 35-40cm

later edit: coboara ph-ul
 
S

SfPetru

eu tin becul pe la nici 10 cm, dar am cooltube
@explo, a zis ph-u 7 si ceva, oricat ar fi peste 7 nu conteaza, ph-ul trebuie sa fie maxim 6.7
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
avand in vedere ca uda zilnic, mediul nu are timp sa se autoregleze. deci e diferenta mare intre sa zicem 7.2 si 7.5 ..
prioritatea ar fi sa aleaga niste ghivece care ii vor permite sa ude la 3-4 zile, si nu mai des. aici si temperatura joaca un rol. la el cel mai probabil s-au strans mai multi factori si s-a ajuns aici.
 
imi cer scuze ca nu am mentionat , dar am cooltube , mediul de crestere este intr-un growtent mylar de 1mx1m cu 2m h , asa o sa fac ,o sa schimb ghiveciul de 7 l tot cu unul de 11L , becul l am ridicat de aseara , ventilatorul de la cooltube il folosesc pe post de extractor si mai am unu care bate de jos inspre el , de spider mites sigur am scapat ca am luat fiecare frunza la verificat cu microscopul , va multumesc pentru sfaturi , am lasat becul asa jos sa ma folosesc de cat mai multi lumeni ,o sa incerc sa le ud mai rar , va multumesc inca o data , sper sa isi revina , si o sa mai scad ph cu o solutie , va tin la curent
 
S

SfPetru

pai extractorul pe cooltube e una din probleme, e 30 de lei un ventilator, ventileaza-ti cooltube-ul separat.
nu ai o singura problema ai un mediu care nu este tocmai stralucit, daca te grabesti sa remediezi problemele va fi ok
 
scuza ma cred ca ma facut insolatie si nu sunt in stare sa pun creierul in miscare , am ventilator pe cooltube care el tot timpul trage aer din cort , mai am un ventilator care trage doar aer din cort , si inca unul care baga aer in cort
 
S

SfPetru

uite-te la mine pe profil, am un album numit flower box.
o metoda mai eficienta pentru a ventila cooltube-ul este sa pui un cooler nu extractor (este mai bun la impins aerul decat la tras) pe o instalatie separata doar pentru racirea hps-ului, o sa vezi ca asa nu o sa mai ai probleme cu temperatura.
ideal este un flux de aer cat mai mic in box, atata timp cat poti mentine temperatura in grafic, ideea este ca tu ai nevoie de un schimb de aer la 5 minute, iar un extractor de baie spre ex dat la maxim iti face in jur de 30 de schimburi pe minut.
intake-ul este recomandat sa fie pur si simplu o gaura mai mare, neventilata, ca sa fii sigur ca presiunea din box este negativa (aerul iese doar pe la extractor), hai pe chat daca vrei, eu o sa fiu acolo in urmatoarele minute
 
AJUTOR

AJUTOR

Deci planta a fost tinuta la geam , la catziva km sunt niste fabrici si uite asa dupa o ploaie abundenta bacteriile de la fabrica au intrat in pamant si asa s-a imbolnavit plantutza ?

cum o pot aduce pe calea cea buna va rog
 

Attachments

  • Picture 21.jpg
    Picture 21.jpg
    35.8 KB · Views: 11
  • Picture 22.jpg
    Picture 22.jpg
    50.1 KB · Views: 15
  • Picture 23.jpg
    Picture 23.jpg
    52.8 KB · Views: 12
  • Picture 24.jpg
    Picture 24.jpg
    31.7 KB · Views: 16

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Deci planta a fost tinuta la geam , la catziva km sunt niste fabrici si uite asa dupa o ploaie abundenta bacteriile de la fabrica au intrat in pamant si asa s-a imbolnavit plantutza ?

cum o pot aduce pe calea cea buna va rog

no shit!?!
ce specie de bacterii sunt?
 

barcode

Active member
poate fi ph-ul care blocheaza planta sa absoarba fosfor, sau deficienta de fosfor. transplanteaza-le in recipiente mai mari
 
vreau sa`i fac un leac cu care so ud .. .oase de peste . .sau sa pun si putin peste pt fosfor ? sa pun si ceva otet de mere sa omoare bacteriile ?
va rog ajutor :(( tin mult la ea
 

Shake it

Member
Pune carne, pune, ca in padure sunt destule animale care ar ravasii pamantul pentru carne !

Incearca sa citesti mai multe, daca nu ai facut asta pana acum, desii ai un an pe forum, tot o tii sus si tare ca "tii mult la ea" dar sa faci ceva, un nutrient, un nutrient de gradina(home-made), orice, nu ai face !

Niciodata nu ai sa vezi ca ii pui "leac" si bum MUGURI . . .
 

barcode

Active member
e greu rau sa ii faci un transplant intr-un recipient mai mare.... dc trebuie neaparat sa o uzi cu ceva? pamaltul ala l-ai luat din gradina?
 
pamantu e florisol , are gauri destule ca sa iasa apa , sf petru , eu in locu tau as evita sa dau comentarii stupide ca nu ajuti pe nimeni
 

funfact

Member
Eu cred ca cel mai bun lucru care poti sa-l faci ar fi sa le pui undeva afara intr-un loc sigur si cu soare si sigur reusesti mai mult decat daca le tii la geam, chiar si daca nu le dai nici un fel de nutrienti si nici macar pamant de flori.

La primul meu grow am plantat 5 seminte feminizate afara direct in pamant si m-am dus la ele doar in ultima saptamana din septembrie si am cules in jur de 10 gr per planta probabil cu vreo 2-3 saptamani mai repede decat trebuia in total vreo 35-40 gr. Cel putin performanta asta o poate atinge oricine.
 

Latest posts

Latest posts

Top