What's new

Outdoor 2011

G

greenstep

pai man nu vad cu ce ar strica,putina vata agatata de codita(pana si partea de sus e in continua dezvoltare si la un moment dat cade de la sine)nu e toxica plantei,pana mea si eu la fel fac cu servetelu,dar logic acum...nu are cu ce sa dauneze acea mica bucatica de vata ;)...pace man
 
Last edited by a moderator:

Splif

Member
am sa postez aici ce am gasit in legatura la out si la pampersii de discutam de polymeri.
Ce ziceti de chestia asta ?

Chiloe Moss - Sphagnum de Chile 50L

Acest produs este manufacturat in insula Chiloe, care apartine de statul Chile, si este cea mai calitativa forma de sphagnum moss - in intregime recoltata si prelucrata manual!

Turba este o forma fosilizata de sphagnum, si in cea mai mare parte si-a pierdut toate proprietatile esentiale.


Principalele avantaje ale Chiloe Moss :
- Este practic imputrescibila! (nu putrezeste). Spre deosebire de turba clasica, ce se descompune dupa 3-4 luni, Chiloe Moss este perena si poate fi folosita de un numar foarte mare de ori

- Cunoscut inca din evul mediu pentru proprietatile sale anti-septice - contine polizaharide -este un mediu ideal pentru protectia radacinilor impotriva parazitilor si daunatorilor

- 10 g de Chiloe Moss retin la fel de multa apa cat 250 grame de turba blonda

- Umezita, isi recapata volumul initial, acest lucru permitand o masiva aeratie a substratului

- 1 Kilo de Chiloe Moss ne-comprimata = 50 litri

- Ideal pentru a economisi apa de udare (din care 97% in mod obisnuit se pierde)

- Permite spatierea udarilor, si este excelent pentru gradinarit, facad economie atat de apa cat se de personal

Cele mai concludente experimente: faceti doua plantari in ghiveci, ca de obicei, iar intr-unul puenti o mana de Chiloe Moss pe fund, udati de voie si apoi plantati. 2-3 saptamani mai tarziu veti putea constata ca sistemul radicular al plantei care a beneficiat de Chiloe Moss este superior, mai bine dezvoltat, si cum substratul a ramas suplu in continuare, planta va creste si va inflori la maximum potentialului sau genetic


Incercat pe: orhidee, petunii, impatiens, hortensii, azalee, camelii, etc. etc....

In acelasi spirit, pentru plantele de gradina, gen morcovi, salate, chili, fructe etc, daca sunt asezate intr-un strat de Chiloe Moss - veti constata foarte repede ca se degradeaza mai greu decat atunci cand sunt pastrate in frigider sau in aer liber!

Ce spun specialistii: Chiloe Moss permite realizarea unui mix de substrat de inalta calitate, este ideal pentru culturile hidroponice, in mod special este apreciat in cultura orhideelor si germinarea acestora, pentru re-potaj, ghivece suspendate, cultura legumelor, a plantelor cu crestere rapida, clonare, conditionarea bulbilor, a fructelor, legumelor, si este exceptionala pentru cultura ciupercilor.

Acest sphagnum cristatum este cultivat in vastele mlastini din Chile, si este de cea mai buna calitate. Este deja utilizat cu mult succes in Statele Unite si mai ales in China pentru cultura orhideelor si a altor plante delicate.

Caracteristicile sale principale sunt:
* Bactericid: ajuta planta sa reziste la daunatori si combate maladiile cele mai susceptibile sa imbolnaveasca planta

* Enorma capacitate de retentie a apei(de 20 de ori propria greutate).

* Nu produce saturatia cu apa a radacinilor, pentru ca aceste raman tot timpul ventilate si aerate. Aportul de apa este intotdeauna gradual, conform cu necesitatile plantei, ceea ce permite distantarea udarilor in timp (se uda mai rar)


* Produs steril, neutru si usor acid (Ph. 4,8).

* Permite utilizarea fertilizantilor si nutrientilor doriti

* Se degradeaza foarte lent, spre deosebire de turba clasica europeana care se strica relativ repede

* Recoltarea se face de maniera inteligenta, fara riscul de a reduce filoanele productive. In timpul recoltarii, cultivatorii nu preleveaza decat partea superioara a plantei, iar cateva zile mai tarziu Sphagnumul isi reia cresterea.

* Manipulare usoara, livrat in ambalajul de origine, cu umiditate de cca. 20%
Pretul cam piperat in jur la 100 ron 50 L.
 

swimi

Member
Dupa ce am vazut primul post m-am gandit ca imi trebuie si mie ceva de genul pentru outdoor. Asa ca am dat un search pe google "sfredel pamant" care m-a dus catre softpedia forum samd.

Anyway m-am pricopsit cu una bucata:



Intrebarea mea este ce coada sa ii pun. Cum are piramidon? Si niste indicatii cum se foloseste daca se poate.
 
S

SfPetru

uite ca vreau nu vreau ma pregatesc si eu de outdoor, mama imi atingea becurile si ghiveciul incepe sa se demonstreze a fi prea mic, asa ca oarecum am fost fortat sa iau clone de pe mama si am si taiat cateva crengute ca sa ii permit sa se dezvolte mai bine
am luat vreo 17 clone din mama si vreo 7 din clonele care sunt acum la flower ( am facut unpic de pruning la crengutele de jos unde nu mai ajungea lumina)

cam asa arata rezultatul dupa vreo 2 ore de munca, de data asta am lucrat si mai grabit si mai prost unpic si multe dintre clone cred ca sunt prea tinere, pana acum am avut procent de clonare de 100% daca ramane tot asa inseamna ca am un strain foarte misto si clonexu in turba da rezultate excelente :)

 
G

greenstep

bine saint....frumos frumos,e timpul!egaleazale cu lumina de afara,da niste gorpi,incearca un mix de pamant,proportile le stie explosiv!(poate vrea sa se implice,sa construiasca).....moshule,bafta!

swimi-e buna dracia,dar gadeste-te ca are un diametru mic,incearca sa dai una langa alta sa formezi o groapa mai mare.bafta!
 
S

SfPetru

eu cu tura asta de clone credca o sa fac guerrila la modu maxim, le plantez si le las asa, o sa mai scot cateva prin iulie probabil, intr-un loc mai bun si unde voi putea avea acces mai des ca sa am grija de ele.

deci fara soil mix fara nimic, sapat gropi plantat si rugat la domnu sa-i dea cu ploaie:))
 
G

greenstep

ce ai patit man?pai tu nu vezi cum e clima de vreo cativa ani?de unde atatea ploi?acum e sezonu ploios mai-iunie...crezi ca noua nu ne-ar fi placut asa in "voia sortii",iti spun eu ca tu vara dai 5 kg jos de caldura ce o sa fie ,da saracele in campii aia,in soarele ala non-stop pe ele+vant(zici ca e feon)n-as avea inima si bani sa fac asa ceva...mai gandeste-te parerea mea!
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
am sa postez aici ce am gasit in legatura la out si la pampersii de discutam de polymeri.
Ce ziceti de chestia asta ?

Chiloe Moss - Sphagnum de Chile 50L...
Zic ca suna bine daca te hotarasti sa o folosesti in loc de polimeri sau alte bazaconii. Eu insa, as ramane la polimeri din cateva motive:
1- prefer sa umblu cu un volum cat mai mic de absorbant la mine - echivalentul in polimeri al unui kg de Chiloe Moss incape in 5 pachete de tigari obisnuite (king size) chiar daca ma costa de doua ori si jumatate mai mult, prefer sa raman compact :tiphat:
Ex -pt 50L apa: 1kg CM=20 lei / 50 pampersi = 55lei
2- CM se deterioreza extrem de greu, polimerii deloc ;)
3- ph-ul CM este de 4,8 pe cand al polimerilor nu este deloc :D (complet neutri)
Raman de decis doua aspecte: costul mai ridicat (decat CM) al pampersilor si "deranjul" cu manopera de recuperare a polimerilor din acestia, la care eu ma inham bucuros.
Dar repet, daca vrei sa mergi pe turba ciliana, este o alternativa f buna si-ti multumim pt pont. :tiphat:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Dupa ce am vazut primul post m-am gandit ca imi trebuie si mie ceva de genul pentru outdoor. Asa ca am dat un search pe google "sfredel pamant" care m-a dus catre softpedia forum samd.
Anyway m-am pricopsit cu una bucata:...
Intrebarea mea este ce coada sa ii pun. Cum are piramidon? Si niste indicatii cum se foloseste daca se poate.
Mah, coada aluia folosit de mine e din otel sudat - bara hexagonala - in forma de "T"
Tu poti sa-i pui orice la al tau; teava de duraluminiu, otel, inclusiv lemn de esenta tare, numai sa te asiguri ca-i material rezistent la torsiune ca asa se dau gaurile alea.
Cum se foloseste: dupa ce i-ai fixat coada :)D) il plasezi pe sol cu varful in locul unde vrei gaura/groapa si pur si simplu rasucesti in sensul acelor de ceasornic (insurubare) astfel sfredelul taie solul exact ca un burghiu. Exerciti o usoara presiune verticala doar la inceput, e de-ajuns sa intre varful sfredelului in sol ca apoi il "trage" el pe restul (mai ales daca-i bine ascutit), tu doar sa rasucesti :bandit:
Recomand sa-l scoti afara cat mai des, mai ales ca observ la modelul asta (al tau) ca nu are unghiul potrivit pt scoaterea pamantului din groapa. Adica il "insurubezi" in pamant pana intra sfredelul puuutin peste jumatate, apoi il scoti afara si-l scuturi usor, il bati de sol sau folosesti un bat (depinde de model) pt a degaja centrul sfredelului de pamant, pe urma repeti operatiunea.
In ritmul asta, dai o gaura de 50-60cm adancime in sub un minut.
Chiar daca lama sfredelului nu are unghiul ideal, asigura-te ca l-ai ascutit in prealabil cu o pila sau ceva si o sa dai gauri mai repede si mai bine decat o freza computerizata. Sau o cartitza :D
Iti dai seama ca esti PRIMUL de aici care DETINE un sfredel? Eu l-am imprumutat p-ala... :D
Ce shmeker e swimi! :tiphat:
p.s.
Desi banuiesc ca stiai, ca si la sapat, e mult mai usor sa dai gaura cand e pamantul umed.
 
Last edited:
S

SfPetru

@greenstep, clonele astea le-am luat pt ca a trebuit, nu voiam sa scot de pe acum pentru ca locul in care vreau sa le duc defapt este foarte greu accesibil pana prin vara
probabil peste vreo 3 saptamani o sa am inca 20 de clone deci nu-i panica, si nu ma costa nimic sa le pun in niste locuri unde stiu ca ajung foarte greu si stiu ca nu voi avea grija de ele, dar am grija sa fie langa un rau/parau sa fiu sigur ca au apa si pe perioada secetoasa
 

marian123

Member
Pentru un autoflower pus out in pamant si care are 8-10 ore de lumina directa pe zi credeti ca este suficient 5L de apa cu nutrienti la 3 zile ?
Cei care a-ti mai crescut auto , imi puteti spune cu cat udati ? Daca nu vin sa o ud 4-5 zile are vreo problema ? Plantele auto toate fiind combinate cu ruderalis am inteles ca au o genetica rezistenta . Astept sfaturi .

Multumesc :wave:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
desi nu ma crescut auto, eu zic ca e multa apa pentru o planta care conform majoritatii descrierilor nu ar trebui sa depaseasca 50 cm inaltime.
 

swimi

Member
Parerea mea este ca sunt prea multi factori care influenteaza cantitatea de apa incat nu ai cum sa faci un program strict.

Update:

 
I

IcmagUser

parerea mea e ca e cam mult 5 litri la 3 zile, tinand cont ca pamantul out se usuca mult mai greu ca indoor(dimineata mai apare roua, noaptea umiditatea e destul de crescuta , chiar si in zilele calduroase de vara)..chiar si pentru o planta normala imi pare mult 5 litri la 3 zile..eu fiind destul de departe de plantele mele, cand o sa ajung la ele mai mult de 2 litri, 2.5 l per planta nu o sa ud, se descurca natura mai bine ca tine la orice capitol :)..bafta
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Raspunsul depinde de mai multi factori, asa cum spune si swimi.
Daca ai o groapa de 25-30L vol si/sau daca amestecul de sol permite un bun drenaj, nu vad de ce nu ar merge sa uzi cu 5L la 3 zile, altfel risti supraudare, putrezirea radacinilor, etc.
Eu am mers pe gropi de 6L pe care le ud cu 1L la 3-4 zile pana la o sapt pt ca le-am adaugat polimeri (din pampersi). Am mers pe ideea subliniata de tine, ca fiind rude cu rudy :D sunt niste plante rezistente, insa eu am crescut deja o generatie (un rand) din astea indoor si am idee cat de cat care-i sunt limitele.
Mai conteaza insa si care-i cealalta gena combinata in autoflower-ul tau. Una-i rudy si-i considerata destul de viguroasa, insa ce te faci daca a doua gena e mai pretentioasa?
Concluzie: daca tu consideri ca ai facut bine groapa si-ti asigura un bun drenaj, da-i drumul si uda cu 5L la 3 zile. :tiphat:

@swimi: te-ai hotarat ce coada ii pui la sfredel?
Ce frumoase-s fetele, sa-ti traiasca, vin si eu zilele astea cu update.
 
Last edited:
Top