What's new

At vælge de helt rigtige sorter

Lillefar

New member
Jeg har i år fået lov at få en stump af min fars køkkenhave. Det vil være mit 1. grow, og jeg er næsten grædefærdig af glæde! Det har været en stor drøm i snart mange år at have muligheden for at dyrke sit eget.

Sagens kerne, er at jeg skal have fundet de rigtige frø. Jeg har nemlig en lille række kriterier planterne skal kunne opfylde :)

Min far og jeg bor et godt stykke fra hinanden. Jeg kan derfor ikke se til planterne så ofte jeg gerne ville - 2-4x om måneden vil jeg tro. Jeg forestiller mig derfor det vil være oplagt at vælge feminiserede frø, da jeg vil være sikker på en han ikke skyder op og bliver for brunstig i nærheden af pigerne i mit fravær.

Jeg håber at kunne høste 300-500G tørrede buds på ca. 20kvm / 15-20 planter.

Planterne skal gerne være 1. gangs-venlige, og kunne klare/blive færdige i det danske klima.

De må meget gerne være rimelig hårdføre, da jeg ikke kan nusse om dem for ofte, og jeg ikke har tænkt mig at presse min far til at stå for projektet.

Jeg er primært interesseret i Indica sorter, men en sativa eller to vil også være dejligt.

Jeg ryger et par gange i weekenden, så buds'ne behøves ikke være grotesk stærke, selvom det ikke vil være en ulempe. Det vigtigste er, at projektet kan lykkedes for mig med et rimeligt resultat.

Da jeg ikke kan se til dem og vande ofte, forestiller jeg mig at jeg spirer frøene, og derefter planter ud direkte i jorden. Er det det gale vanvid at plante ud i det tidlige stadie, eller vil det kunne lade sig gøre med nogenlunde succes?

Jeg regner med Lowryder i forskellige afskygninger vil være oplagt. Dog har jeg også et ønske om diversitet i sorterne, og et nogenlunde udbytte, så det er her i kommer ind i billedet :)

Hvilke forslag kunne i have til mig ud fra ovenstående kriterier?

:thank you:
 

frenzybud

Member
Hey... Jeg er mest indendørs grower, men har da også haft et par udendørs sæson'er efterhånden. Jeg ville satse mine penge på noget autoflower som du selv siger. Jeg har afprøvet Easy Bud og Quick One fra RoyalQueenSeeds. Det er uden tvivl været min bedste sæson nogensinde. Du er ikke 100% sikker på at et feminised frø ikke kan ende som hermafrodit, men jeg har aldrig oplevet det med netop de frø. De er meget hurtigt færdige og bliver ikke mere end 80-90 cm høje. Jeg ville vente til midt i Maj før jeg planter dem hvis jeg var dig, så får du mere af det gode vejr. Sidste år plantede jeg dem først 15. Juni, de var allerede klar til høst sidst i August.. Kanon pot der blev ud af dem.. :)

Klargør jorden ved at vende noget pottemuld i den eksisterende jord (Jord fra Jem og Fix er godt til prisen)
Så skal du nok få noget dejligt pot..

Happy growing!
 
S

snowtiko

har aldrig dyrket undendørs før, men jeg tror godt at du kan regne med at få mere end 3 - 500 g tør skunk ud af 15 - 20 planter :)

held og lykke med det :D
 

Dkgrower

Active member
Veteran
Mit råd er alt andet en noget med lowrider i og vil heller lavet noget ganja med lidt frø i eller viste far hvordan en han plante se ud og så kan i begge fjerne hanner, quality time med far...
 

Lillefar

New member
Tak for jeres råd :)

Så kunne det blive noget i nærheden af en 5 autoblomstrende AK47 (fordi jeg er utålmodig:)), nogle Skunk #1, White Widow og Early Durban måske?
 

dragongrower

Active member
early wonder skunk, royal dane, thyphoon, og en del af de andre klassiske "danske" sorter..

skunk 1 og ww tror jeg ikke du skal vælge, med mindre du har fået dem fra en der har dyrket dem ude i dk og kunne gøre dem færdige. Early durban kan måske, den kender jeg ikke lige.. :)
 

frenzybud

Member
early wonder skunk, royal dane, thyphoon, og en del af de andre klassiske "danske" sorter..

skunk 1 og ww tror jeg ikke du skal vælge, med mindre du har fået dem fra en der har dyrket dem ude i dk og kunne gøre dem færdige. Early durban kan måske, den kender jeg ikke lige.. :)

Mine Skunk #1 er færdige på 50-52 dage indendørs i hvert fald, så de er ret hurtigt færdige..
 

CFP65

Member
Hvis du kører det rigtigt fra starten får du mere end 500gr på 20kvm
der kan stå een plante pr kvm og du kan beregne mellem 100-300gr pr plante

SK#1, White Widow kan du ikke få færdige her i DK med mindre du kører dem op som klon først og dyrker dem i baljer

Early Durban no problem. det er en nem klassiker der bare kører og er pænt mugresistent.

du skal ikke spire dem og plante direkte ud i jorden. du resikere at jordlopper osv æder dem inden de er kommet ordentligt igang.
spir dem med tallerken metoden og plant i en potte stor nok til at planten kan stå i den til den når over 3-4 node før den plantes ud i jorden potten kan du sagtens sætte på tearassen indtil udplantning. bare husk at planten skal stå så den ikke får falsk lys inde fra stuen. dagen for såningen er ca 9-18.april ( fuldmåne) udplantningen er ca 8-14.maj
afhængig af om jorden er varmet nok op
 
Heysan champ
Drop de Low ryder for ellers når du ikke op på de 500 g tørt på 20-25 planter :) Men Af ak47 er ok , yielde r bedre en lr meget bedre og Early durban vil du blive glad for samt et par af dem ville snildt udfylde dit mål på de 500g tørt.
Kan du komme to til fire gange pr mdr burde du kunne nå at spotte køn i tide ....
Check din My icm ;)
 

Lillefar

New member
Tak for jeres inputs :thank you: - jeg tror i fik afværget en mindre bommert med de Lowryders, Skunk #1 og WW :)

Jeg har taget jeres råd vedr. femi frø til mig, og prøver om jeg kan få spottet hannerne når tiden kommer.

Jeg har bestilt følgende sorter:
(jeg er i tvivl om jeg bryder TUO her, men jeg undlader at nævne forhandler)

Erdpurt x White Widow 07
Royal Dane 09
Royal Dane X Thyphoon 09

Der 10 bønner i hver pakke. Mon ikke det må være mere end rigeligt? Det skulle primært være Indica sorter, med en delvis Sativa imellem så vidt jeg husker.

Jeg er lidt i tvivl om det overhovedet er nødvendigt at spire 30 frø? De kommer jo desværre nok til at lide en smule af omsorgssvigt i det helt tidlige stadie, på trods af forspiring :shucks: Hvis jeg kunne høste 1-2 færdige hunner af hver sort, ville jeg være en lykkelig Lillefar. Jeg ved jeg kan regne med mindst halvdelen bliver hanner, men hvor mange der overlever er stadig en ubekendt i ligningen. Hvor mange frø vil i skønne er nødvendige for at nå mit mål?

Jeg er stadig en smule i tvivl om jeg skal bestille mig en pakke Early Durban, og bruge lidt færre frø fra de andre sorter. Det er lidt af et luksusproblem med alle de sorter og valg :)

Ellers er status på projektet, at jeg har bestilt lidt gødning (Canna Vega + Flores), rigeligt med Jiffy pots så jeg kan spire frøene og lade dem slå rødder inden udplanting, og et par bakker til transporten. Jeg regner med at købe mig lidt god så og prikle jord og en sæk Perlite. Jeg har rig mulighed for at få mig et par poser med hønsepiller. Den mulighed overvejer jeg stadig. Jeg kan godt lide ideen om at lade naturen gøde planterne hvis det også kan give et fint resultat - nu må vi se.

Sidst er det bare at vente på jeg kan forspirer mine frø i April, og komme i gang med at lave mig et godt bed. Ventetiden er godt nok lang når man gerne vil i gang, men med alle de lange December-måneder jeg har stået igennem som lille, klarer jeg mig nu nok igen :)

:tiphat:
 

Chronictron

Member
Hey her inde kan du også finde nogle gode danske ting til haven.
zenzeeds.dk

har ik selv haft mulighed til at dyrke udendørs men jeg har hørt fra en gavet udendørs grower at det er en god ide at have planterne stående i baljer 30 L, det sku eftersigende være med til at få planter til at blomstre ordenligt af. ellers var hans erfaring at de ikke blev ordenlig færdige.
 
Top