What's new

Cannabis nyheder fra medierne

CFP65

Member
Det er netop disse to linier der skærer dybt i hjertet:

Til gengæld kan man ikke længere se, at hashhandelen er adskilt fra hårde stoffer.
Desuden er forbruget af hash det samme som før rydningen af Pusher Street.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
helt sikkert cfp, det bliver dyrt for samfundet og har store menneskelige konsekvenser. unge er tit nysgerrige og har behov for at afprøve grænser, og flyder narkoen ved siden af rygeklumpen siger det sig selv at der vil ske ulykker.

legalisering tak!
 
L

lalandia

Det er netop disse to linier der skærer dybt i hjertet:

Til gengæld kan man ikke længere se, at hashhandelen er adskilt fra hårde stoffer.
Desuden er forbruget af hash det samme som før rydningen af Pusher Street.

Det er jo lige præcis det vi alle argumenterede for da Lenepigen indførte nultolerencen og kommaderede angreb på christiania. Tænk hviket skatte poteniale der ligger i en legalisering. Coffieshops, growshops, headshops osv osv. Jeg fatter ikke en meter, når vi kan drikke os stive alle vejne. Christiania viste vejen da de jagede de hårde stoffer ud, men stadig tolererede softdrugs som cannabis. Idag er gud og hver mand på hvidt pulver på både arbejdet og i weekenderne...pænt sørgerligt imho.

:tiphat:
 
Vi har selv leget på staden, inden vi selv begyndte at ryge og har sgu aldrig oplevet noget særligt voldsomt. Men har til gengæld set rigtig MEGET lort forbundet med amf og piller.
Men det er jo i bund og grund folk der er uansvarlige.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/07/003924.htm

Stadig masser af hash på Christiania

07. feb. 2011 00.45 Indland

Næsten syv år efter, at politiet ryddede hashgaden Pusher Street på Christiania, er omsætningen på hashmarkedet i hovedstaden fortsat på omkring en milliard kroner om året.

Dermed er salget ikke faldet, men blot rykket rundt til flere salgssteder end fristaden, hedder det i en ph.d-afhandling fra Aarhus Universitet.

Hos Københavns Politi erkender chefpolitiinspektør Jørn Aabye, at markedet fortsat er enormt.

- Vores indtryk er, at hash er ret frit tilgængeligt i København. Det er ikke noget problem at købe, siger han til Jyllands Posten.

Han fremhæver, at hashmisbrug er et samfundsproblem, hvor mange andre instanser end politiet skal sikre et lavere forbrug.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
lidt mere på kim møllers arbejde

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/03/111725.htm

Hashrygning er lige så udbredt som før rydning
03. feb. 2011 11.50 Indland

Det er ikke så mærkeligt, at rockere og indvandrerbander kæmper en drabelig kamp om hashmarkedet.

I tiden efter lukningen af Pusher Street på Christiania har det sorte marked for hashhandel bevaret en værdi på over en milliard kroner, skriver Videnskab.dk.

Omsætning på en milliard kr.
Tallet stammer fra en ny ph.d.-afhandling om hashmarkedets udvikling fra 2000-2009.

I den periode har myndighederne forsøgt at øge kontrollen med hashmarkedet i forhold til de glade dage i 1990'erne, hvor handlen på Christiania stort set fik lov at være i fred.

- Vi har ingen præcise tal for, hvor meget hashhandlen er værd i dag, men på baggrund af alle politiets dokumenter fra videoovervågning af Pusher Street, oplysninger fra politiagenter, som har købt hash og vores viden om forbrugets omfang, så kan man forsigtigt gætte på, at omsætningen i København alene løber op i omkring en milliard kroner på et år. Nogen har tjent - og tjener - vanvittigt mange penge på det her, siger Kim Møller, ph.d. fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet.

20 ton hash om året
Vores forbrug af hash ligger ifølge afhandlingen på samme høje niveau, som det gjorde for ti år siden, da det toppede efter en lang stigning op gennem 1990'erne.

Derfor køber vi også lige så meget hash, som vi gjorde, da den centrale handelsgade Pusher Street blev ryddet i 2004 - det vil sige op mod 20 ton om året i hele Danmark.

Siden rydningen er sælgerne rykket ud i de københavnske gader, hvor risikoen for at blive fanget eller få en hård straf er relativ lille i forhold til anden kriminalitet.

Kim Møller vurderer risikoen til at være omkring en promille pr. handel.

Bandekrig sat i gang af mere kontrol
- Bandekrigen var formentlig brudt ud alligevel, men lukningen af Pusher Street sparkede de underliggende konflikter om markedet hurtigere i gang og fik dem til at bryde ud i lys lue, siger Kim Møller.

- Det er klart, at når man fra den ene dag til den anden fjerner det største, bedste og billigste marked i København og sætter sig på den fysiske lokalitet, så skubber man køberne andre steder hen, hvor der skal være nogen til at sælge.

- Det har givet en ekstra indkomst til indvandrerbanderne, der har været villige til at tage en risiko, og så er bandekrigen formentlig eskaleret derfra og har siden fået sit eget liv i form af gengældelser osv., forklarer Kim Møller.

Mindre fortjeneste ved hash
På plussiden tæller dog, at hashhandlen er blevet mindre åbenlys, end den var på Christiania i 2004.

Desuden er fortjenesten ved handel er blevet mindre, og det er blevet mere risikabelt at sælge hash.

Konklusionerne bygger på et væld af materiale fra politiet, der har givet Kim Møller adgang til arkiverne over aktionen mod Pusher Street i 2004.
 

Xhashish

Active member
Veteran
Skunkpåvirket mand gik amok i kirke


Offentliggjort 12.02.11 kl. 21:00

Nordjyllands Politi har anholdt en 23-årig mand for at skænde Vor Frelser Kirke i Aalborg. Skader for 500.000 kr.

Et maleri var skåret i stykker, blyindfattede ruder var smadret og en orgelpibe ødelagt, efter en 23-årig mand tilsyneladende gik amok lørdag og kastede med inventaret i Vor Frelser Kirke i Aalborg.
Påvirket af skunk

Nordjyllands Politi har anholdt den 23-årige, som nu skal afhøres om motivet til skændingen af kirken.
- Det er en gal mands værk. Han har formentlig været påvirket af skunk og har teet sig åndsvagt inde i kirken, siger vagthavende ved Nordjyllands Politi.
Skaderne i kirken ventes at løbe op i omkring 4-500.000 kroner. Den 23-årige har til gengæld ikke væltet gravsten, som det er set ved andre hærværk på kirker.
Kendt af politiet

Den 23-årige er ukendt af politiet. Efter afhøring skal han tilbringe natten i arresten, hvorefter jurister skal vurdere, om den 23-årige skal fremstilles i grundlovsforhør søndag.
Ritzau

Link - http://jp.dk/indland/krimi/article2338391.ece
 
Hehe...jeg har da mere lyst til at smadre kirkerne og deres pædofile præster inden jeg har røget, når jeg så har røget gider man sgu ik rigtig.
Så han har nok snarere været lidt psykisk ustabil.
Hatten af for den unge mand ikke smadrer gravsten, da man skal respektere de døde.
Men F... folkekirken og ham den lede mand med den høje hat i rom, der holder os i middelalderen med deres syge religion. Mens folk sulter rundt om i verden og de selv er pyntet fra top til tå, med sølv og guld.
FØJ!
 
Jeg tror ikke at det er Århus Congress Centre der kommer til at spænde ben for messen - der er masser af andre (og federe) steder. Og hvis de gør, er det ikke direkte fordi konGRÆScentret får kolde fødder, men i det tilfælde at alle andre steder også melder pas på grund af kongresscentrets "nej".

Personligt er jeg mere tvivlende med hensyn til om arrangøren rent faktisk kan finde ud af at arrangere det, promovere det og få skaffet standholdere nok til at det dels kan blive en interessant oplevelse, og dels at det kan løbe rundt. Den tvivl vil jeg lade komme ham til gode, og stadigt heppe på projektet.

Jeg tror på at det her er at betragte som held i uheld - for en uge siden havde ingen hørt om messen, og nu har medierne taget den op. Der er (potentielt) rigtigt meget godt i det her.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
lad os lige, for god ordens skyld tage teksten med fra denne "tåbelige" ide

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/02/21/102404.htm

21. feb. 2011 10.24 Indland Opdat.: 21. feb. 2011 10.35


Hotel afviser hashmesse


Landets første hashmesse i Århus bliver tilsyneladende ikke til noget alligevel. Messen skulle ellers foregå i Scandinavian Congress Center, men nu afviser Radisson Blu at lægge lokaler til arrangementet.

- Som det ser ud nu, kommer der ikke til at være nogen messe hos os. Det vil vi slet ikke lægge lokaler til, siger salgschef hos Radisson Blu Casper Bock til DR Nyheder.

Det vil vi ikke røre ved
Besøgende på messen ville kunne købe alt til fremstilling af hash og andre euforiserende stoffer. Der ville for eksempel være plantegødning, varmelamper, piber og hashpapir. Men efter, at Radisson Blu blev klar over messens indhold, siger de nej tak til at lægge lokaler til.

- Vi er blevet kontaktet for lang tid siden af en arrangør, der ville lave en messe. Det er klart, at når vi finder ud af, hvad den her messe skal indeholde, så er det jo slet ikke noget vi vil røre ved, siger Casper Bock.

Opbakning fra politikerne
Det konservative byrådsmedlem i Århus, Marc Perera Christensen ser det som en fornuftig beslutning at sige nej til en hashmesse.

- Det er et forkert signal at sende at ville lave en messe om et euforiserende stof, der er forbudt, siger han til DR Nyheder og fortsætter:

- Det er vigtigt ikke at opfordre til at indtage euforiserende stoffer, samtidig med at vi bruger en masse energi på at forklare folk, hvor tåbeligt det er bruge euforiserende stoffer.
 

Ludo

Member
bedre sent end aldrig.....jeg ville lige komentere den åbenlyse dobbeltmoral der er i politiets materiale fra pusherstreet........:
Siden rydningen er sælgerne rykket ud i de københavnske gader, hvor risikoen for at blive fanget eller få en hård straf er relativ lille i forhold til anden kriminalitet.

Kim Møller vurderer risikoen til at være omkring en promille pr. handel.

På plussiden tæller dog, at hashhandlen er blevet mindre åbenlys, end den var på Christiania i 2004.

Desuden er fortjenesten ved handel er blevet mindre, og det er blevet mere risikabelt at sælge hash.

Konklusionerne bygger på et væld af materiale fra politiet, der har givet Kim Møller adgang til arkiverne over aktionen mod Pusher Street i 2004.
Det er mindre men større risiko...??!!??? eller hvad??!! Mon ikke den 'ærlige' gade pusher har lidt nemmere ved at pushe en nold på 0,8g for en 1g nold.....og kvalitet osv.....så de tjener sgu nok en del mer der Hr. politimand........loool atter ignorante...atter beviser de intet fatter.....(rimer hehe):bump:
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
gå ind og stem!

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-37538846:aarhus-huser-landets-f%C3%B8rste-hashmesse.html

Aarhus huser landets første hashmesse

Mens politiet beslaglægger flere og flere partier stærk hash i Østjylland, er der fremskredne planer om at afvikle en international hashmesse i Aarhus. Det bliver i givet fald den første herhjemme nogensinde, skriver Århus Stiftstidende.

Quickpoll:

Er det i orden at afholde en hashmesse, når hash er ulovligt herhjemme?

Ja,46%

Nej, 41%

Jeg er ligeglad, 12%

Ved ikke, 1%

Der er 1113 stemmer i alt

I weekenden 24-26. juni inviteres gæster fra ind- og udland til smilets by for at studere og købe legale ingredienser til ulovlig fremstilling af hash, skunk og andre forbudte euforiserende stoffer fra hampplanten.

Der vil for eksempel være plantegødning, varmelamper, dyrkningssystemer og piber.

Hash og andre cannabis-relaterede produkter er forbudte at dyrke og handle med herhjemme. Men de remedier, som vil blive udstillet og solgt på messen til hashfremstilling, er hver for sig lovlige.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi er betænkelig ved arrangementet.

"Enkeltvis er varerne nok ikke forbudte. Men det samlede resultat kan betyde et endnu større opsving i antallet af de hash- og skunklaboratorier, som kriminelle tjener penge på og som vi lukker på stribe. Under alle omstændigheder er det moralsk forkasteligt," siger chefpolitiinspektøren til Århus Stiftstidende.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
jeje!

her en længere artikel om dansk genetik i holland, har ikke fået det oversat endnu
picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


sidst men ikke mindst! en gammel nyhed dog, jeje!
picture.php
 

ICETOKER

Sharing Is Caring!
Veteran
that´s very cool esbe...... Very very nice plants and buds!!!! Is it all royal dane?

peace

icetoker
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
-mon der snart kommer unge lig på bordet igen? takket været forbuds politikerne, i ved hvem i er...

http://politiken.dk/indland/ECE1238208/byge-af-skud-sendt-mod-hashklub/

13-14 skarpe skud blev tidligt tirsdag morgen affyret mod en bygning i Trekronergade 147 i Valby i København.

Ingen er formentlig blevet ramt af skuddene mod det, der af politiets efterforskningsleder Claus Vinther karakteriseres som en hashklub.

Politiet blev alarmeret kl. 02.20.

»Der opholdt sig flere mennesker på stedet, da der blev skudt mod trappen til indgangen til klubben i en baggård. Men næsten alle var væk, da politipatruljer nåede frem. Der er fundet flere patronhylstre fra skuddene«, fortæller Claus Vinther.

Tre personer, som var på vej væk, da politiet ankom, blev anholdt og er til afhøring tidligt tirsdag.

ritzau
 

Minipurz

Member
Gråzone: Hampfrø bliver først ulovlige når de spirer

Gråzone: Hampfrø bliver først ulovlige når de spirer

DF kræver justitsminister ind i sag om gråzone-hash.

Et par hundrede kroner og tre solrige måneder. Mere skal der ikke til, før man kan dyrke sine egne hampplanter hjemme i vindueskarmen. De kan bruges til at lave pot og hash.

Frøene og udstyret til dyrkningen sælges lovligt i flere butikker rundt om i landet og på nettet. Men så snart frøene er kommet ned i jorden og spirer, bliver det ulovligt. Planterne udvikler nemlig stoffet THC, som blandt andet giver hash sin euforiserende virkning.

Dette misforhold i lovgivningen får nu DF til at kræve justitsminister Lars Barfoed (K) på banen.

»Jeg synes, der er grund til, at vi beder justitsministeren om i Retsudvalget at svare på rimeligheden i, at det er fuldstændigt lovligt at købe de frø, der skal til for at dyrke det, vi ikke kan lide«, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

SF: Vi skal have en hash-kommission
I den anden side af Folketinget mener også SF, at lovgivningen er ulogisk, men er dog betænkelig ved at kriminalisere salget af de omstridte hampfrø.

»Jeg er stærkt bekymret ved, at vi har et stigende hashmisbrug herhjemme. Det er en kurve, som vi ikke har knækket med mere politi, straf og kriminalisering, og derfor er det SF’s ønske at nedsætte en kommission, som kan komme med nye løsningsforslag til at nedbringe misbruget,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører for Socialistisk Folkeparti.

Danske lunger fyldt med hash-røg
Halvdelen af alle danskere mellem 16 og 34 år har prøvet at ryge en joint og mærke effekten af THC på egen krop i løbet af deres liv.

Når det kommer til regelmæssig rygning, er tallet dog noget lavere. Kun 4,8 procent, svarende til hver 20. dansker i samme aldersgruppe, har røget hash eller pot inden for de seneste 30 dage. Det viser tal fra Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug.

http://politiken.dk/tjek/sundhedogm...ver-foerst-ulovlige-naar-de-spirer/?ref=lokal
 
Ja, jeg er bekymret for udviklingen i vores samfund. Det virker til at staten skal ind og vurdere alle hensyn ift. mit liv uden at jeg selv må træffe valg.

De skal vælge hvad jeg spiser. De skal vælge hvad jeg drikker. De skal bestemme hvad jeg skal lave. Og de skal beskemme hvad der er skidt og hvad der ikke er det.

Kort sagt så frygter jeg at der kommer forbud og begrænsninger på alt fremover. Kvoter på alkohol, slik og fedtstof. Lovgivning mod salt i madvarer. Tobak strengt forbudt! Sex ulovligt.

THX1138!
 
Top