What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Торове,добавки,схеми и начини на ползван&#1077

aeons

Member
Здравейте, цъфтежа на растенията ми започна и мисля да купя препарат за да увелича добива, на къде ще ме насочите ? Какво мислите за тези два препарата ?

ГРИЙН ФЮЗ

b2e2b408ac5974f9.jpg



БИО БЛУМ

df1e9c7dc1ee16f7.jpg
 

jhook

Member
ами едното е дабавка, а другото е основна храна !!
можеш да ползваш и 2те едновременно:)
 
здравейте,искам да попитам какво мислите за Plagronи по точно за hydro вариантите,до сега сум използвал само Plagrin Hydro
 

gwan

Member
мерси,можеш ли да ми обясниш,как точно става номера?май има промяна в питейната вода!
 
E

EverLast

Колко ти е EC-то? Можеш и без да го променяш просто си вземи специални торове....за твърда вода.....тоя филтър за обратна осмоза дава голям разход от 100л вода ще ти изкара 20 или 30.
 

focktor

Member
3,5 EC ? :O Зимай бутилирана вода тогава някаква.Гледаш показателите само.
 

gwan

Member
с удоволствие,но предопреждавам че метода е радикален но действа при почти всички стресови ситуации с малки изключения! близо 12 часа търсих информация,как аджеба се лекува вече засегнато растение и изненада никой незнае,всички повтаряме като папагали това което сме чели по сайтове и брийдърски ръководства какво трябва или какво не трябва да се направи за да растат здрави и плодородни,но никой си няма ни най-малка престава как да излекуваме вече засегнато(болно)растение независимо от "болеста",така че взех учебниците и помагалата по растениевъдство на Дядо ми,който беше агроном,бог да го прости и се зачетох доста задълбочено,още по царско време предпиемчиви българи(начинаещи растениевъди)обикаляли европейските панайри и изложения на селскостопански продукти за да видят какви са новите тенденций в бранша с цел подобряването на собствените си реколти.първото което ми направи впечатление е че най-големият им проблем по онова време,бил безопасното транспортиране на различните видове разсад до родните земи,тъй като или се разболявал или от прекомерен стрес просто загивал.тогава някой умен агроном стигнал до извода-чрез опити разбира се,че както всички живи същества и растенията се подават на упояване по един или друг начин,затова започнали да смесват различни траквиланти (в малки количества) с водата с която поливали даденото растение еднократно разбира се (един вид анестезия),ефектът-упоено растение което понася даже операция-*в кръга на шегата*.аз направих точно това упоих с раствор от мин.вода и успокойтелно(слабо такова за което не е нужна рецепта в аптеката),присадих растенията в друга почва и саксия,като преди това с пулваризатор с разтвор от мин.вода и кисл.вода измих до колкото можах корените и листата на растенията,след излизането от упойката резултатите са видими в темата "ILoveU SENSI"
и ти благодаря за идеята за мин.вода,за известно време ще поливам само с нея,и внимавайте в някой части на БГ има фрапираща промяна в състава на питейната вода.дано съм бил полезен.
безпроблебни и доволни рекоти приятели.
 

Billy Bones

Active member
К'во е това „успокойтелно“ и как го дозираш на растенията?
Според мен е само допълнителен стрес, но щом казваш, че има резултати....:joint:
 

damyanek

Member
на мен до сега не са ми са стресирали растения от пресаждане или "операциики" но това е полезно да се знае... :tiphat:
 

gwan

Member
Billy Bones -(в учебника е с "етер" ама къде да търся?) затова сложих "деанксит" едно хапче на половин литър вода,поливаш не върху почвата а в чинийката на саксията,няма как да се стресира,ефекта е обратен-успокоява растението,като ти позволява различни манипулаций.
damyanek - мойте растения бяха на смъртен одър,полях ги с над 3,5 EC стойности на водата,пожълтяха свиха се и редуцираха размера си с една трета,а от опит знам че ако пресадя вече засегнато(болно)растение то в 99% от случайте умира,затова се чудих как да пресадя без да измрат,и по възможност да ги излекувам по някакъв начин,иначе и аз си присаждам без излишни подготовки.
 

Billy Bones

Active member
Диетилов етер се намира адски лесно. Ползват го като добавка към горивата една камара моделисти, така че никой не задава въпроси. Можеш да ползваш и такъв от спирачна течност. Абе все тая, със сигурност ще е по-добре, от колкото да ги друсаш с Flupentixol. Последният се изписва за лечение на страдащи от шизофрения и като слаб антидепресант. Заеби да си поя децата с такива шитове. Най-малкото не се знае дали в по-късен период това няма да окаже някакъв допълнителен стрес и дребосъците да обърнат резбата, без дори фактори като преторяване, жега или изгаряне от лампи. Моите три момичета, при пълна изолация и без тормоз в климата и храненето взеха, че направиха топки. Та сега ми се намират едни яки костилки (не много) и се чудех дали да не ги бодна аутдор, за да видя какви изроди ще се пръкнат. :whistling:

Между другото етера е перфектен за екстракция на благините от малките главици, които и без това не си струва да се пушат :eggnog: Доизпаряваш, може и под вакуум и получаваш най-чистите кристали.......:bump:
 

gwan

Member
Диетилов етер,чудесна идея как не се сетих по рано,ама както е казано-повече глави мислят по добре от една,само дали бензолите в този етер няма да изгорят корените или има някакъв начин да се дестилира етера в по чиста субстанция?иначе в учебниците пише че не се наблюдават някакви отклонения било то в ранен стадий или като възрастни растения,само трябва да се внимава в първите 8-12 дни с поливането и торенето по-разбираеми причини,планта е още,така да се каже пиян. аз направих тази манипулация че ми писна при умишлена или неумишлена грешка(все пак човешко е да се греши)пък и не бдя над тях постоянно,все пак съм и на работа,да садя наново или недай си боже пак изваждане за поръчка на нови семена,затова реших да пробвам с 3-планта да видим какво ще стане,пък и ще съм много горд и благодарен на учебниците по растениевъдство,ако успея да излекувам някое от тези растения.кажи малко повече за тези 3 момички как така без видима причина ти изиграха този номер с обръщането на резбата имашли някаква представа защо ти направиха тази поразия?
 

Billy Bones

Active member
Поизгорих ги с лампите.....;) ....да се *ба в тъпото копеле. Ама като гледам, голям ефект няма.....за напушване де....:bigeye:
 

gwan

Member
съжалявам за плантчетата приятелче!но точно за това говорих"човешко е да се греши-волно или неволно",но щом няма проблеми с напушването!останалото е бял кахър! помните ли болното полято с гадна вода скункче?ето го симпатягата,след операция *salvation* живо и здраво,и е по добре от преди инцидента,да чукна на дърво!значи нашите растениевъди хич не са за пренебрегване!сигурно това е "българският гений" за който говорят хората!как да не се гордее човек?
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    62 KB · Views: 31
  • 2.png
    2.png
    530.6 KB · Views: 30

Latest posts

Latest posts

Top