What's new

Ulkokasvatus 2011

prowler

Member
Hey! Helsingin yliopisto valmistaa mykoa ja sitä saa paljon halvemmalla kiloittain keväällä tilattua kotiinsa. Sen lisäks on toinen kotimainen valmiste, sellanen kuin juurten ystävä, jossa on myös jotain sieniä/bakteereita tjms.

Myko ymppi on se yliopiston valmistama tuote ja ainakin forestumista saa tilattua sitä. (http://nettikauppa.forestum.fi/Defa...etails&CatalogItemID=2374&MasterCategoryID=53)

Senverran oon myös ymmärtäny että jos noita mykoja sunmuita haluaa käyttää niin pitää nähä vähän vaivaa sen mullan kanssa (korkea p tappaa mykot) ja kokata koktailit valmiiks ajoissa että niissä alkaa hommat poreilemaan istutusta varten.

EDIT: Forestumista voi tilailla ihan rauhallisin mielin. Se on enemmänki farmeri/tukku/puutarhan edistämis yhteisö tjms.
EDIT2: Luu ja verijauhetta saa ihan mistä puutarhakaupasta tahansa nykyään.
EDIT3: Koittakaa Biobactia. Vaikuttaa aikamoiselta.
EDIT4: Kalkkia pitää olla mullassa reilusti jos meinaa orgaanisia lannotteita/sienistöä käyttää.
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
prowler tyhjenti pöydän aika tehokkaasti!

itsellä tuli mieleen että tässä kapitalistisessa maailmassa, mitä enemmän jotain tuotetta hehkutetaan niin todennäkösesti se ei ole ostamisen arvoinen. noi hienosti brändätyt ja hypetetyt ravinnefirmojen extra-sälät on kovasti epäilyttänyt aina. ulkokasvatuksessa on ainakin itsellä semmonen mentaliteetti että pidetään homma yksinkertasena, kun se ei mitään rakettitiedettä todellakaan ole.

en nää mitään vikaa perus kananpaskassa. mutta toi prowlerin tarjooma linkki vois olla ihan hyvä mesta tilata mykoa, kaippa sitäkin voisi kokeilla. jotenki tuntuu että kun kuopat ovat metsässä käytössä jo yli vuoden olleet, että siellä maaperässä olisi mikrobiologista toimintaa ihan riittävästi, tiedä sitten?

luu ja verijauhe toimii taatusti, kantsii vaan olla tarkka ne saattaa olla ajoittain hyvinkin stydejä.

ja kyllä, kalkki kuoppaan heti alkutekijöissä, premix käy myös hyvin testattu on, vermikuliittia tuskin tarvii, mutta kastelukiteet vois olla ihan hyvä vaihtoehto!

niin ja se nokkosvesi kesäkuussa!
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
^asiallinen ketju ja siellä näky olevan tarantulaa ja piranhaa käytössä, ehkä menin dissaamaan liian aikasin! ;)
 

rasras

Active member
^^no jo on ketju. Ja toi biobact oli loistava idea(nyt ei pelannut oikein muisti eli käytätkö sitä biobactin lanuu vai komposti...?).

Mielestäni bacteerit käyttää sokeria ruokanaan en tiennyt että käyttävät myös kalkkia.
Mitä olen tutkiskellut noita kyseisiä AN jauheita olen kuullut paljon positiivistä. Verrattuna muihin bakteerin valistajiin kyseinen pitisi olla paras koska heillä on joku metodi millä pystytään erottelemaan aktiiviset ja ei-aktiiviset bakteeris toisistaan. Ei ole mitään valittamista tuotteista, yliannostuksesta ei ole ollut mitään haittaa. 130g maksaa noin 50e ja siitä riittää teelusikallinen 7 litraan. Lisukkeena humusta.

Mykorista voi tehdä itse keräämällä tiettyjä kasveja erinlaisista maaperistä. Kaivat kasvit ruukkuihin ja annat niiden kuolla ruukkuihin syksyllä ja kuiva maaperä on valmista mykoris multa seosta.

Itse satsaan mullan kompostointiin:
Kalkit, kompostiherätteet, guano, raaka sokeri, luu lastu, tuhka, hepan kakka(lisätty hiekkaa matojen ruuansulatusta parantamaan), ankan sulkia ja kakkaa, kalat yms.
 
Last edited:
M

Mr.Hank

Mr.Hank: eikö tuo oo sama asia? vai onko :eek:

No tässä tämä pätkä nyt:

Nokkoskäyte ja -vesi

Nokkoskäyte valmistetaan keräämällä astia (esim. ämpäri) täyteen täysikasvuisia nokkosia ja lisäämällä päälle vettä niin paljon, että kasvit peittyvät. Nokkosten annetaan seistä vedessä pari viikkoa välillä sekoittaen. Käyte haisee pahalle, mutta hajuhaittoja voi lievittää esim. ripottelemalla päälimmäiseksi kivijauhoa. Haiseva nokkosvesi saattaa houkutella kärpäsiä, joten porkkana- ja sipulikärpäsen isäntäkasvit voi olla parempi jättää käsittelemättä käytteellä, jos kärpäsiä on odotettavissa. Käyte annetaan kastelukannulla maahan kasvien juuristoalueelle kymmenkertaisesti laimennettuna. Nokkoskäyte vähentää maan happamuutta ja kiihottaa kasvien ravinteidenottoa runsaan hivenainesisältönsä ansiosta. Nokkosten lisäksi mukaan voi kerätä vähän peltokortetta vaikutuksen monipuolistamiseksi.

Nokkosvesi valmistetaan samoin kuin käyte, mutta nokkosten annetaan seistä vedessä vain vuorokauden tai parin verran. Tätä vettä voidaan suihkuttaa kasveille laimentamattomana lehtikirvojen torjumiseksi. Se tehoaa kirvoihin silloin, kun niitä ei ole kovin runsaasti. Myös mansikan harmaahomeen, mansikkapunkin ja karviaishärmän torjuntaan sitä voi käyttää. Nokkosvesistä on useita erilaisia sovellutuksia, joissa käytetään joko lämmintä tai kylmää vettä, erilaisia uuttoaikoja ja erilaisia laimennuksia.
 

rasras

Active member
Onko reseptejä jostain kala pirtelöstä komposti vaiheeseen? Jotkut hillerit diggailee kokonaisista kaloista liikaa. Aikoinaan sain hyvän vinkin BB tyypiltä että kaataa litun fishmixii multakuopan pohjalle.
.
 

ganjamanjah

New member
Mitä virheitä teit?: En esikasvattanu, laitoin liian myöhään (juhannuksen jälkeen), en tiennyt mitä papuja olivattekaa ja paikat johon istutin olivat aika kehnoja.
Paljonko tuli satoa?: pari jormanaista imeskelin :rasta:

mut kesä 2011!

lajikkeet: Diesel ryder, Lr#2, Sour60, Auto Lemonskunk ja Pehkuruder, nää siis af. ja earlyks sitte thyphoon ja ehkä EWS nyt kun saa kunnon esikasvatuksen. Näistä saattaa ilmestyy KKPK, mutta sitä sitte syksymmällä :plant grow:
 

qzxc

Member
Vasta 14 viikonpäästä saa laittaa esikasvatukseen..:s Harmi toisaalta kun ei ole vielä edes siemeniä..:D
 
N

nukkumatti

Jees itellä mennyt pari purkkia myko ymppiä jo! laatu kamaa! :D

Jeps AN ja muut lafkat kyllä keksii markkina keinot kyllä.
 

rasras

Active member
eiks 2 purkkia maksa reilusti yli 50. Mulla on mennt tarantulaa noin 10 g kuukaudessa eli pitisi kestää reilun vuoden toi purkki. taitaa ne osata muutakin kuin mainostaa.

Osaatko antaa arvion kuinka paljon paremmin on juuret kasvanut, itellä ne on kasvanut paremmin kuin normaalisti, käytän pakastepussi ruukkua voi seurata juurikasvua.

Mä en viittisi maksaa niistä luisukkeista mitä siinä suomi mykossa on.
 

StonedGolem

Member
Jeah, Sour 60 levinny hyvin ens kesän koitoksiin tänne Suomeen :) Itellä täl hetkel Sour 60, Thyphoon, Thyphoon x Royal Dane ja LR#2. Saa nähä tuleeko repertuaariin viel lisäyksiä. Kyllähän noillakin jo pärjäis ainaki.
 
N

nukkumatti

EDIT: Kävin tsekkaan sen tarantulan ja 60g / 100l liuos.. 100 litraa ei kauaa seiso kyllä. edes vegessä

Jees rasras man.. Riippuu vähän kuinka paljon kasveja sulla on... ;) reilu 2000w kuku + veget päälle

Myko makso reilu 20 egee purkki.. ??? Ja kestää kotipuutarhurilla kyllä pitkään ;) käytän vain ruukuttaessa. Ja juuret kyllä kasvaa mainiosti ! :)

Nyt alan jättämään kaikki lisäravinteet/hoidot pois turhuuden takia. Mulla kuitenkin koko ajan tavaraa laittaa sisään pitkillä vegeillä.
 
Last edited:

Piel

Active member
Veteran
Miten Typhoon toimii kiff/hasiksen kasvina? Ajattelin että niitä voisi pitää ihan sen takia ja muut olisi poltettava tavara.
 
Top