What's new

110w kompaktlysstofrørskommode

Glaus

Member
:wave: Hej alle meddyrkere.
Efter en veloverstået flytning kriblede det i de grønne fingre igen,
og det var på tide at starte et lille grow. Eftersom jeg flittigt har
fulgt med i alt hvad I går og laver, synes jeg, at jeg skylder jer
muligheden for at følge med i, hvad jeg går og laver.
Så her er et kig ind i min beskedne kommode.
picture.php


Haven består nu af en "Fruit Spirit"...
picture.php

... og en "Purple Bud"
picture.php


Begge planter er sat til blomstring d. 15. Og efter en pokkers
masse strækken over de sidste dage, viste de begge tegn på
blomstring igår.


Min plan med denne tråd er at opdatere minimum een gang om
ugen igennem blomstringen, så lad os starte ud med dag 1:
picture.php


Ser frem til spørgsmål og kommentarer.
Tak for tiden og god aften og god ryger :tiphat:
 

superpedro

Member
Veteran
Ser godt ud, fint setup! Er selv meget glad for pl-l.

Hvor meget "frihøjde" har du at gøre med?

Hygge
 

Glaus

Member
Hej superpedro.

Godt at have dig med. Dit pl-l grow var medvirkende til at jeg skiftede
de gamle sparepære ud med rør. Virkeligt flotte planter:good:

Total højde fra bunden af skabet til lyset er 52 cm. Og beholderen jeg dyrker i er omkring 16 cm.
Så jeg skal holde planterne under 36 cm.

:dance013:
 

superpedro

Member
Veteran
Takker :)

Den plads skal du nok fylde godt ud :D, de ser ud til at trives. Har du vegget med farve 860?

Hvordan har du lavet udluftning, og kører du med filter?
Hvilket gro medie?

Hygge
 

Glaus

Member
De blev vegget med samme farve som de blomstres med, 2700k. Jeg har været for nærig til at bestille andre rør over nettet. :shucks: Men det er noget, jeg vil overveje til næste omgang, hvis planterne skal være små og buskede. Denne omgang har jeg prøvet at holde planterne helt tæt på lysilden, for at opveje for det forkerte lysspektrum. Mener selv at det er gået ganske godt, men jeg er også så grøn inden for dyrkning at jeg er positiv når bare skidtet gror :jump:

Jeg udlufter gennem et monster af en cpu-blæser, der hiver luften fra skabet og presser den ud gennem et kulfilter, jeg har købt over nettet (ved at det ikke er den optimale løsning, men kan simpelt ikke hitte ud af, hvordan jeg skulle få plads til det kæmpe filter inde i det lille skab). Har dog et problem med for høj luftfugtighed på omkring 75%. :dunno:
Nogle forslag til at sænke denne, skal jeg ventilere mere eller mindre eller noget helt tredje? Varmen er ikke et problem da lyset er ventileret separat.

Jeg dyrker for første gang i coco, har før blandet jord med alt godt fra solsikken.dk. Men ind til videre har det været en leg at tilfredsstille de grønne damer med en 3-parts gødning fra GHE.
Håber at pladsen bliver fyldt godt ud, da det er første gang jeg dyrker under net.

:shooty:
Sikken mange smarte smilyes der er.

God fredag ...:wave:
 

superpedro

Member
Veteran
Hey, igen igen :)

De ser da så fint kompakte ud, at jeg troede de var vegget med kold hvid. Ingen problemer der.

Før de for alvor går i blomst er 75% RH ikke et problem, hvis man altså ikke har problemer med høj varme samtidig, i så fald ville planterne få probler med lav transpiration.
Man kan sænke RH på flere måder. Nu hvor det er køligt udenfor, kan et vindue på klem være nok. Kold luft bliver altid tør når den kommer ind og bliver varmet op.
En anden løsning er affugtnings-salt. Det kan købes i byggemarkeder og kan hjælpe ret så meget, og kan boostes ved at sætte en blæser på (man kan også købe den rå salt Calciumklorid til 120.- for 25kg i "landmands butikker", mod 70.- for 2kg "Borup" i byggemarkedet).

Problemet med at "puste" i et kulfilter er at du ikke har et støvfilter før luften møder det aktive kul. Det afkorter levetiden betydeligt. Man kunne måske ligge dit kulfilter i en bedroller uden for skabet som er stor nok til at rumme det, og så forbinde den til skabet så du kan suge ud gennem denne "filterkasse"?

Spændene med coco, ved ikke en dyt om det, så det glæder jeg mig til at følge :)

God weekend.
 

Glaus

Member
Så er det blevet tid til en lille søndagsupdate.


picture.php

Her er planterne på dag 16 under 12/12 og dag 7 siden blomstringen startede. De begynder at fylde pladsen godt ud, og vil tro at der er omkring 20 cm. vertikal plads tilbage til resten af blomstringen. De har strukket sig meget siden starten af 12/12, og jeg regner med at det værste er ved at være ovre. De bliver fra nu af fodret med mindre Nitrogen og mere Phosphor, første vanding var i morges.

Jeg stødte på min lille hjælpe-gartner i morges, troede egentligt at hun var stukket af for at blive spist af katten, men her er hun:
picture.php


Superpedro - Lyder som en fornuftig løsning mht. kulfilteret, noget jeg vil overveje. Ind til videre bruger jeg kærestens gamle strømpebukser som støvfilter både før indsugning i skabet, og før udblæsning i kulfilteret. Tror ikke at det gør den store forskel, men så føler jeg da at jeg har gjort et eller andet :D

Med hensyn til vegge-fasen og lys-temperatur, så tror jeg også, at min overdrevede trimning af planten har gjort ekstra kompakt og tæt. Jeg har over de sidste 4 uger trimmet en god håndfuld blade og mindre skud af 5 gange. Sidste gang her til morges. Det er overraskende hvor mange blade der sidder på de små planter.

picture.php


Har hørt at man slet ikke skal/må trimme så meget, men det giver mere lys til de mindre skud, og planterne ser ikke ud til at have noget imod det.
Hvad er jeres erfaring med trimning af planter?

God søndag :tiphat:
 
Jeg trimmer kun hvis de er i vejen for nogle skud, ellers er jeg modstander af trimming.
Kan bedst li at det er så organisk og naturligt som muligt.
 

Glaus

Member
Freeworldorders - Har set dine Scrog grows, og ville ønske at jeg havde pladsen til et sådan setup. :good:

De blade jeg trimmer, er også kun dem, der skygger for de andre skud. Synes bare at der er utroligt mange blade der skygger. Men det kommer der nok når man gror en plante med 30 topskud i 20 centimeters højde :whistling:
 

Glaus

Member
Søndag, og tid til en update :dance013:

Dag 14 i blomstring

picture.php


Pigerne vokser stadigvæk vildt og voldsomt, og som I kan se på blæseren bagerst er der omkring 12-13 cm. tilbage i højden.
Jeg var lidt bekymret for højden, så for at frigive et par ekstra centimeter fik de den helt store tur med supercropping og piberensere i morges.

picture.php


picture.php

"Purple Bud"

picture.php

"Fruit Spirit"

Efter den omgang blev begge piger nogenlunde ens i højden, og er nu klar til en uge mere uden at jeg blander mig alt for meget :whee:

picture.php


Fortsat god søndag :tiphat:
 

Glaus

Member
Det bliver en mandagsupdate denne uge ...

Først af alt; tak for de rosende ord alle sammen:jump:

Vi bevæger os ind i den tredje uge i blomstringen, og det lille skab minder mest af alt om en jungel. Skønt der er lidt trangt ser pigerne nu ud til at hygge sig i lyset :dance013:

picture.php


De begynder begge at se ud af noget efterhånden, og de første krystaller er begyndt at duke op, så i får lige et par billeder af dem tættere på.

Først Fruit Spirit...

picture.php


picture.php


... og Purple Bud ..

picture.php


picture.php


Jeg har stortset ladet dem passe sig selv i denne uge. Det vil sige, jeg har ikke leget frisør hver anden dag. Synes også at der er tæt af blade nu, så de får nok en ny frisure senere i aften. :D

picture.php


Håber at jeg i sidste ende ender op med et af de prægtige topskuds-tæpper, som jeg har drømt om, siden jeg første gang så et scrog.
:kos: God mandag
 

Latest posts

Latest posts

Top