What's new

Cannabis nyheder fra medierne

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://nyhederne.tv2.dk/article.php...ve-en-hampplante-stående-i-vindueskarmen.html

Må man have en hampplante stående i vindueskarmen?

Sad og så Road Wars på 9'eren, og der blev beslaglagt et helt hus fyldt med cannabisplanter. Altså en hel farm med - tror jeg nok - 185 planter. Så kom jeg til at tænke på, at selvom cannabis-farme er ulovlige, hvad siger loven så, hvis man nu har en enkelt plante stående som potteplante i sin vindueskarm? Er ikke på det rene med, om man kan få cannabis ud af en enkelt plante.

Med venlig hilsen

Michael.

Kære Michael

Jeg tror ikke, du vil blive sigtet for lov om euforiserende stoffer, hvis du har en enkelt plante stående i en urtepotte.

En enkelte plante i en urtepotte vil næppe kunne bruges til andet end "pynt".

Med venlig hilsen

Arne Wissing.
 

Paddi

GanjaGrower
Veteran
http://www.berlingske.dk/viden/professor-alkohol-mere-skadeligt-end-crack


Professor: Alkohol mere skadeligt end crack
Det absolut mest skadelige rusmiddel er alkohol. Tobak er mere skadeligt end hash og LSD er nærmest harmløst. Det hævder kontroversiel britisk professor.

Af Marianne Fajstrup
Mandag den 1. november 2010, 12:06

Alkohol er mere skadelig end heroin og crack, og sprut gør tre gange mere skade end kokain og rygning,

Det mener den omstridte britiske misbrugsekspert David Nutt, som tidligere på året ved at fastholde sine synspunkter omkring stoffers skadevirkningen lod sig fyre fra sin post som rådgiver af den britiske regering i misbrugsspørgsmål.

Nutt har i sin nye organisation, Independent Scientific Committee on Drugs (ISCD), arbejdet videre med en skala for skadesvurdering af stoffer, som forsøger at inddrage flere kriterer.

Skalaen vurderer stofferne ud fra deres virkning både på brugerens krop, økonomi og sociale liv, samt den negative virkning på andre mennesker i brugerens omgangskreds, og på samfundet som sådan.

I alt tildeles stofferne point, så der ved maksimal skadevirkning gives 100 point.

Alkohol er med 72 point topscorer i den nye rangering af stoffer, som ifølge Reuters skulle blive udgivet af det medicinske tidsskrift Tha Lancet.

Heroin får 55 point, crack får 54, længere nede ligger metamfetamin (33), kokain (27) og amfetamin (23), i gruppen af mellemfarlige stoffer, hvor også almindelig røgtobak placeres (26), og hash bundskraber i den gruppe med 20 point, selvom det på grund af sin ulovlighed i sig selv tildeles større potentiel social skadevirkning end et lovligt middel som tobak.

- Det er interessant at notere, at de to lovlige stoffer, som er vurderet - alkohol og tobak - scorer i den høje ende af skalaen, som indikation af at lovlige stoffer gør mindst lige så meget skade som de ulovlige substanser, siger David Nutt ifølge Reuters i en erklæring, som ledsager den nye rangliste over stoffer.

Langt ned på listen ligger stoffer som LSD (7) og psilocybinsvampe (5) sammen med anabolske steroider (9) under en række af bl.a. psykofarmaka og smertestilende stoffer, som de fleste nok mest forbinder med apoteker og hospitaler, men som også kan misbruges ulovligt: Bl.a. benzodiazepiner (som Valium) og ketamin får 15.

Nutt fremhæver, at den nye måde at se på stoffers skadelige virkning understøtter en regeringspolitik, som går ud på "aggressivt og målrettet" at forhindre alkoholbrug/misbrug:

Derudover har han ikke meget til overs for den britiske narko-politik, som han fastholder er uvidenskabelig og tilfældig.

Han har bl.a. nylig protesteret imod ulovliggørelsen i Storbritannien af den syntetiske stimulant mephedron eller Meow Meow, og sagt at beslutningen hvilede på et helt igennem udokumenteret grundlag. På den nye liste scorer Meow Meow et 13-tal, lige under metadon (14).
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6

* 20 % af befolkningen drikker 80 % af den alkohol, der konsumeres i Danmark.

* 2 % af danskerne drikker 25 % af alkoholen.

* Hver dansker over 14 år drikker i gennemsnit 11,5 liter ren alkohol om året.

* 200.000 drikker mere end Sundhedsstyrelsens genstandsgrænser på 21 genstande om ugen for mænd og 14 genstande for kvinder.

* 190.000 er alkoholmisbrugere, dvs. at de drikker så meget at det skaber fysiske og/eller sociale problemer.

* 160.000 er alkoholafhængige, dvs. at de ikke kan kontrollere deres alkoholindtagelse.

* Halvdelen af de alkoholafhængige er under 30 år.

* Danske unge har Europa-rekord i alkoholforbrug.

* Hver tiende 13-årig har været fuld inden for den seneste måned.

* Hver fjerde 14-årig har været fuld inden for den seneste måned.

* Halvdelen af de 15-årige har været fulde inden for den seneste måned.

* 60.000 børn har en far eller en mor, der har været indlagt på et hospital med en alkoholrelateret diagnose.

* 250.000 børn vokser op i en familie, hvor enten faderen eller moderen drikker for meget.

* Alkohol er involveret i hvert 4. trafikdrab i 2003.

* Personer, som drikker over genstandsgrænserne, dør i gennemsnit 4 til 5 år for tidligt.

* Alkohol slår 3000 mennesker ihjel hvert år. Det svarer til 5 % af alle dødsfald.

* Alkohol slår næsten hver 20. dansker ihjel.

* Alkoholrelaterede dødsfald er fordoblet i løbet af de seneste 20 år.

* Danskernes alkoholforbrug koster hvert år samfundet ca. 10 mia. kr.

* Alkohol medfører et årligt merforbrug i sundhedsvæsenet på 947 mio. kr. til behandling af alkoholrelaterede lidelser.

* 9.500 danskere er i alkoholbehandling. Det faktisk behov vurderes til at være mellem 50.000-70.000.

* 28.000 danskere indlægges hvert år på somatiske og psykiatriske hospitaler med en alkoholrelateret diagnose.

* Alkohol er relateret til 10.000 skadestuebesøg og 72.000 ambulante besøg.

Kilder: Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed
vi tar lige en anden statistik med til sammenligning

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=6110/sprog=1/grp=9/menu=4/

Alkohol - indtjening, sygdom og tidlig død

[FONT=verdana,geneva]200.000 danskere er afhængige af alkohol, dvs. at de ikke kan kontrollere deres alkoholindtagelse.[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]300.000 har et alkoholforbrug, som ligger over Sundhedsstyrelsens anbefalede genstandsgrænser, og kan åbenbart leve fint med at ignorere styrelsens godkendelse og anbefalinger. [/FONT]

[FONT=verdana,geneva]60.000 børn har en far eller en mor, der her været indlagt på et hospital med an alkoholrelateret diagnose.[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]Hver 4. af alle hjemmeboende børn vokser op i en famille, hvor faderen eller moderen drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger.[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]Hvert 20. dødsfald i Danmark er relateret til alkohol. Alkoholrelaterede dødsfald er fordoblet i løbet af de seneste 20 år, og alkohol slår hvert år næsten [/FONT] [FONT=verdana,geneva]3.000 danskere ihjel.[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]11,1 mia.: Så mange kroner bruger danskerne årligt på at købe alkohol. I 2005 fik den danske stat en indtægt på [/FONT] [FONT=verdana,geneva]3,3 mia. kr. ved afgifter på alkohol.[/FONT]

[FONT=verdana,geneva]6-10 mia.: Så mange kroner koster alkoholrelaterede problemer samfundet årligt. Sundhedssektoren bruger ca. [/FONT] [FONT=verdana,geneva]3 mia.[/FONT][FONT=verdana,geneva]kr. om året på at behandle fysiske og psykiske skader som følge af alkohol.[/FONT]
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
-og så kom det ventede nej desværre

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-34724301:californien-nej-til-lovlig-marihuana.html?rss

Staten Californien siger som ventet nej til et forslag om at lovliggøre salg, handel og brug af marihuana. Det oplyser flere amerikanske tv-stationer.
Forslagene - samlet under navnet Proposition 19 - indgik i en række afstemninger, der blev afholdt samtidigt med midtvejsvalget i USA. Et ja ville gøre Californien til den første stat i USA, som legaliserede marihuana - men sådan gik det ikke.
Ifølge tv-stationen CNN har 57 procent af befolkningen i Californien stemt nej til at legalisere marihuana.
Fox News rapporterer ligeledes om en nedadvendt tommelfinger til de håbefulde hashbrugere.
Dyrkning og salg af marihuana til medicinske formål har dog været lovligt i staten siden 1996.

 
Artiklen er velskrevet og interessant læsning, men den er ikke et objektivt og unbiased syn på sagen. Vil man have flere nuancer på, kan man med fordel også læse alle de kommentarer artiklen har fået.
Man kan også læse denne artikel af Marc Emery, der tilbyder interessante pointer FOR prop19.

Jeg er på ingen måde ekspert på området, og jeg har ej heller studeret forslaget helt til bunds (det er MEGET komplekst), men umiddelbart tror jeg bestemt at jeg ville have stemt for.

Prop19 var/er måske ikke perfekt, men hvis man forventer en komplet og perfekt lovomlægning uden brug for forbedringer, efter 80 års forbudspolitik, forventer man måske lige lovligt meget. Og hvis man stemmer nej fordi forslaget stadigt ikke er perfekt, er man forkælet.
ISÆR hvis man begrunder sit nej med ting som blandt andet modvilje mod beskatning og regulering (SELVFØLGELIGT skal det beskattes og reguleres - ligesom bagerens brød og murerens mursten), modvilje mod det faktum at skatteindtægterne blandt andet skal financiere håndhævelse af loven (selvfølgeligt skal man bruge penge på håndhævelse, ligesom man skal med alle ander love), modvilje mod at det vil være strafbart at handle hos folk uden tilladelse til at sælge (alt anden sortbørshandel er OGSÅ starfbart) and so on.

På trods af eventuelle fejl og mangler i forslaget, tror jeg at det ville have været et stort og vigtigt skridt i den rigtige retning. Et skridt der måske endda ville kunne få en slags afsmitning på andre stater, og måske endda andre lande.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
forbuds konsekvens:

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/11/04/065300.htm?rss=true

Marihuana-tunnel fundet i USA

04. nov. 2010 07.22 Udland

20 ton marihuana er blevet fundet i i en tunnel under den mexicansk-amerikanske grænse.

Den 550 meter lange tunnel, der blev afsløret forleden, forbandt nogle forladte bygninger i henholdsvis Tijuana i Mexico og San Diego i Californien.

Lys og ventilation
Et ægtepar blev arresteret, da de forlod lageret, hvor tunnelen endte i San Diego. De havde små fem ton af stoffet i deres varevogn.

Tunnelen var indrettet med skinner til lasttransport, elektrisk lys og ventilation, siger myndighederne.

Irritationsmoment
Myndighederne i Mexico mener, at tunnelen højst har været i brug i et halvt år. Amerikanske efterforskere siger mindre end en måned.

Men uanset hvem der har ret, er tunnelen et irritationsmoment for de amerikanske myndigheder. Den illustrerer, at narkokartellerne helt tiden er på forkant, og at mængderne, der smugles over - eller under - grænsen, er enorme.

Det er kun to uger siden, at man i Tijuana beslaglagde 134 tons marihuana - den største enkeltfangst nogensinde.


18 fundet i massegrav
Mens de amerikanske medier er meget optaget af tunnelen, bruger aviserne i Mexico mere plads på fundet af endnu en massegrav - denne gang med 18 myrdede.

Der er formodentligt tale om ofre for narkokartellernes indbyrdes strid om territorier. Graven er fundet i delstaten Guerrero, hvor man flere gange i år har fundet store massegrave.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er antallet af dødsofre for narkokonflikten i Mexico 30.000 siden 2006.
 

DK2670_01

Member
JO det er faktisk ret meget, men jeg syntes også der er en tildens til at politiet "måler" deres høst i hvad HELE planten vejer ! en udendørs sort i et drivhus kan én enkelt plante da nemt komme op på et kilo eller to, så 4 uger for at have ca 60 planter stående i HAVEN er ret vildt syntes jeg.

Dårlig stil hvis det skal til at måles i rå meterialle, ALLE ved jo at det tørede resultat er LANGT mindre, samt at udendørs planter har meget mere spild meteriale ind indendørs. 120 kg i RÅ planter fra et indendørs grow er RET meget :D jeg vil vurdere at det nok vil svare til en 3 kW og det er da en sjat, men udendørs er det jo ingenting
 

Ludo

Member
ja det er flot......jeg er godt nok chockeret over de danske myndigheders ignorance når det kommer til marujuana....!!!! De er jo helt af sporet.....vil gerne se den hashkulb der sælger hele stængler til 'tilfredse' kunder.......!! Ja det er hele planten der er ulovlig.....men de kan jo bare spørge storebror(læs USA) hvordan det forholder sig med den plante og hvad der bruges til hvad...!! Hamp reb er der jo ingen lov imod.....og bare fordi det kommer fra en ikke industriel hampplante kan man jo ikke stopp rebet i en pibe og tænde op!!!!???!!!
Så politi......erhverv viden om den uskyldige plante i hænger ud som en skurk og børnlokker, så kan i komme med jeres fordomme når alt er manet til jorden af fakta.....!!!! :laughing:
 

skrumpen

Member
Varetægts fængslet??? det giver jo ingen mening, de har fjernet potten, anholdt manden der dyrkede det og tror ikke de fanger en eventuel køber, hvis der overhovedet var en, så hvorfor varetægt??? sagen er jo opklaret.... og 4 uger sig mig hvor langsomme er politiet lige, eller er det bare sådan en standart dosis politistats ting, 4 uger!! ikke mindre...
mit råd er Booby traps, så er der skade på hvem end der krænker din ryger fred.
 
Hvis man lod være med at gøre opmærksom på weed og dem der dyrker og ryger det. ville man være lidt mere fredet. Jeg bliver totalt paranoid og får neder over hver gang man ser en groer i fjernsynet, stå og nærmest reklamere for sig selv og sit foretagende. Og så føler de også at de kæmper en kamp, og det gør de ik. Så skal man altså være politiker!
Men det er jo også svært at få det lovligt uden at åbne munden, mener bare vi skal la aberne inde på borgen passe sig selv, og så passer jeg mit.
Vi ved alle det er ulovligt, så la vær´ at brok når i bliver busted.
Det bedste i kan gøre er at la vær´med at skilte med i ryger og dyrker.
Loven stinker og VI ka ik gøre en skid ved det.
 

CFP65

Member
jeg har kendskab til en retsag hvor groweren blev dømt for besiddelse og fremstilling af x antal kilo, hvorf de havde taget både rødder og jord med på vægten.
og denne vægt blev ganget ud med gadeprisen og der efter blev der dømt
alle indvendinger blev fejet til side, og selv argumentet om at loven siger: alle overjordiske dele undt. frø, prellede også af.
selv materialet var destrueret inden retsagen, og argumenter om at politiet havde ødelagt bevismaterialet blev også fejet af bordet.

skulle jeg nogen sinde blive taget og det samme sker for mig, er jeg parat til at gå hele vejen, jeg gemmer mine bonner fra jordkøb i silvan af samme årsag.
det er mig en gåde at man kan dømmes for besiddelse af jord.
 

esbe

hybridsfromhell
Mentor
Veteran
6 år i fængsel for at lave og sælge frø:

Elite Got 6 yrs Federal

FORT WAYNE – A 30-year-old Michigan man was sentenced to more than six years in federal prison for running a large marijuana-growing operation that used the Internet to sell seeds around the world.

A federal grand jury had indicted Jesse S. Groth on a charge of manufacturing a controlled substance.

He and 21-year-old Laura Wass were accused of running a large business that grew marijuana and sold pot seeds online from a Hamilton Lake home.

According to court documents, the two shipped a variety of marijuana seeds throughout the U.S. and to other countries under the business name Elite Genetics. They lived in the home on Hamilton Lake in Steuben County.

The business came to light last year when a woman from another state e-mailed Ashley police, telling them her teenage son stole hundreds of dollars from her and admitted to sending the money to a marijuana-seed operation in Indiana.

When the woman searched her son’s computer, she found e-mails from Elite Genetics directing him to mail payments to Laura Wass on Hamilton Lake, according to court documents.

Around the same time, in a separate investigation, U.S. Postal Service inspectors contacted the Hamilton Police Department regarding Groth. He was a fugitive, having skipped out on a 2006 sentencing on federal wire fraud charges.

Groth had been charged with bilking eBay buyers out of thousands of dollars, not sending them sports cards they had bought. He was sentenced in absentia to two years in prison on two of the counts and ordered to pay $20,788 in restitution, according to court documents.

In July, Wass was sentenced to time already served and given no additional jail time for participating in the operation.

She pleaded guilty this year to a charge of manufacturing more than 100 marijuana plants.

In her sentencing order last week, U.S. District Judge Theresa L. Springmann ordered the 75-month sentence to be served after Groth finishes the time in the eBay case as well as additional time for failing to appear in that case.

Groth will also be required to serve four years of supervised release in addition to the prison sentences and abide by other terms of supervised release.

Groth is asking for the court to return some of his property, including computers, printers and his extensive sports card collection, which he said contains more than 100 rare cards, according to court documents
-og endnu en syg nyhed fra en fucked up verden:

Sluk jointen i Iran: Du ryger i KZ-lejr

Iran skruer bissen på i forhold til narkomaner, hashrygere og pushere. Fremover står den på fængsel i KZ-lignende arbejdslejre

Iran vil bygge kz-lignende arbejds-lejre til pushere og narkomaner i nærheden af store byer. Det siger chefen for narkotikapolitiet, Sardar Hosseinabadi.
Hosseinabadi siger at byggeplanerne er godtkendt og at de første, der bliver sat i dem er de, der er arresteret på grund af mindre forbrydelsere i narkosager, som f.eks. at have røget hash.

- De skal arbejde og være aktive under de hårdeste vilkår, fortæller politichefen.

Tvangsarbejde
Lejrene skal drives i samarbejde med retsvæsenet, fængselsvæsen, narkopolitiet, organisationen for Velfærd og Ministeriet for Sundhed og Medicinsk Uddannelse.
- Disse småforbrydere skal arbejde meget hårdt og skal behandles så brutalt, at de glemmer at sælge narko, når de bliver sluppet ud, siger Hosseinabadi.
Iran har et stort problem med især heroinmisbrugere. Ifølge tal fra BBC kommer der hvert år 130.000 nye narkomaner til. Der er meget heroin i Iran, da stofffet smugles gennem området fra Afghanistan.

Ballademagere og narkohandlere
I Teheran er ordensmagten i gang med en offensiv kampagne under navnet 'sikkerhed i lokalområderne'. Det siges at man vil fange 'narkohandlere og ballademagere'.
Over 100 er allerede blevet arresteret og op til 400 sigtede kan også se frem til fængsling de kommende dage.
Når de først er under arrest, skal de føres gennem nabobyerne og vises frem for beboerne.
- Så kan de være et eksempel for de andre, sagde Hossein Sajedinia, chefen for politiet i Teheran.

Kritik fra menneskeretsorganisationer
Den islamiske republik Iran har haft flere forskellige 'kampagner' for at bekæmpe kriminalitet og har fået voldsom kritik fra menneskerettighedsorganisationer for dem.
I Kahrizak fængslet bliver fanger udsat for tortur og flere summarisk henrettet uden at komme for en domstol.

I følge amnesty international blev 400 mennesker henrettet i Iran i 2009.


Kilde: http://ekstrabladet.dk/nationen/article1449593.ece#ixzz153flKP8z
 
Top