What's new

Nepal indoor

_Ina_

Active member
Veteran
започвам да гледам Непалката индор. направих 4 клонинга от двете растения,които малко се различават едно от друго. ще слагам снимки как вървят. реших да ги пробвам и вътре,понеже аутдор може и да не видя наи краиния резултат. по натам ще се наложи да им прилагам нещо,понеже стават огромни. сега са още в процес на вкореняване na23 вата в хладилна чанта. щом се хванат пускам 60 и после вече ще трябва да обзавеждам място за тях. надявам се да ви е интересно и да давате мнения и препоръки за да стане по добре. :wave:
 

Attachments

  • IMG_3591.jpg
    IMG_3591.jpg
    50.8 KB · Views: 39
  • IMG_3594.jpg
    IMG_3594.jpg
    62.5 KB · Views: 37
  • IMG_3595.jpg
    IMG_3595.jpg
    55.6 KB · Views: 35

_Ina_

Active member
Veteran
да. странни са и разклоненията им излизат по странен начин отвсякъде. имат плодници и мустаци на наи учудващи места хаха
 
много интересен сорт, трябваше можеби и един мъжкар да си оставиш за индор да изкараш някакви семки.
 

_Ina_

Active member
Veteran
бяха ми дали само 2 и се оказаха женски. днес ще ходя да видя цъфнаха ли наи накрая маиките навън. Засега нямам друго за гледане,освен едни уаит уидоли,които ще растат покраи тях макар че не си пасват много много в гардероба двата вида. пък и това ще иска маи 11/13 за да цъфне.
 
този режим 11/13 знам че дава добри резултати само при някои сортове, но го прилагат само в последните две седмици
 

gwan

Member
не съм гледал чист Nepal обаче съм имал хибрид Nepal-Kush стават много високи 1,5-2м вътре а навън със сигурност 2-3м,успях да намаля височината с 10 дневна вегитация на 18/12 и цъфтеж 12/12 последната седмица 6/18 ,имай предвид че с този режим количеството е по малко но прибираш реколтата доста по рано,от семе до реколта 82 дни,незнам дали и при чистия Nepal ще важи,но с хибрида се получи идеално.
 
E

EverLast

Нали знаеш,че съм тук и гледам :bump:!!! Успех в начинанието Инче!!!
 

_Ina_

Active member
Veteran
знам. Да,ами незнам на какъв режим ще трябва да е. Видях че 12/12 нищо не се случва и затова. да,много големи стават и тези. Вегетацията както казвате маи не трябва да е много дълга че аз имам ограничено пространство.Е,има място. Като започнат да се развиват ще преценим. А дали с някви тренировки ще са добре? Трябва да се направят нещо.
 

damyanek

Member
А дали с някви тренировки ще са добре? Трябва да се направят нещо.

мисля ,че може най-малкото поне на някои растения да пробваш някои методи за да разбереш кой ще е най подходящ за този сорт :) мисля ,че тук ще намериш всичко необходимо https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=115377 ако ти трябва помощ с превода кажи.има хора насреща които с удоволствие ще помогнат :tiphat:
 

Astral

Member
знам. Да,ами незнам на какъв режим ще трябва да е. Видях че 12/12 нищо не се случва и затова. да,много големи стават и тези. Вегетацията както казвате маи не трябва да е много дълга че аз имам ограничено пространство...

Супер Ина!Ще надзъртам и аз тука...грабнаха ми окото тия непалки :)
Според мен наистина не ти трябва много вегитация.След като се вкоренят най-много седмица мисля ще им е предостатъчна и после на 12/12.Явно цъфтежа им е доста дълъг и за това се бавят.
Успех!:tiphat:
 

_Ina_

Active member
Veteran
Един приятел е пуснал такова 12/12 и нищо не се случва вобще. Не започва изобщо нито мустаци да показва нито нищо. пък и тези навън така си седят. почвам да се чудя изобщо правят ли глави тези растения...
 

_Ina_

Active member
Veteran
damyanek:благодаря,тук много добре се разбира от този линк. Не съм много добра с англииския но разбирам. Затова пиша наи вече в българската част,понеже писмения ми англииски е покъртителен хаха
 

_Ina_

Active member
Veteran
здравеите!спретнах едно масло за яденеот листата на Ice,но не съм го пробвала още. гаджето ми каза че било много хубаво. Няма много ново по тази тема. Замалко да прецакам клонингите като ги вкоренявах в картонени чашки от кафе. те направо се разкисват хаха. за щастие сега се оправиха и почнаха да растат. Нямаме време да им направим местенцето още ,но тия дни вече ще се наложи,понеже тази временна конструкция с 60 вата лампичка ве4е започва да им теснее пък и са в мънички саксиики. Ако ви донесат семена от Непал непременно разберете от къде и на каква височина са расли защото това изглежда е решаващо. Климата там зависел от височината,като наи ниско е топло целогодишно. Растенията от там са ,както виждам ,тотално неподходящи за тук. тези,които могат да се гледат в наши условия растат по високо в планината,където климата се пада умерен. Това е накратко уикипедията +моите заключения хаха
 

Attachments

  • IMG_3643.jpg
    IMG_3643.jpg
    41.4 KB · Views: 42
  • IMG_3644.jpg
    IMG_3644.jpg
    58.3 KB · Views: 36
  • IMG_3645.jpg
    IMG_3645.jpg
    43.5 KB · Views: 44
  • IMG_3648.jpg
    IMG_3648.jpg
    48.3 KB · Views: 43

gwan

Member
запали ме с този Nepal позаинтересувах се и прочетох доста инфо за сортовете в този раьон,бил много сложен за отглеждане индор а за да предизвикаш цъфтежа трябвало да намалиш температурата на тъмния период с 10-15 градуса и имал нужда от много минерали и микроелементи а почвата трябвало да е песъчлива.оказа се че един от най силния хеш се прави именно от непалски сортове,от класически-непал,черен-непал,темпъл-непал,хималая-непал.хмм човек се учи докато е жив,а на всичкото отгоре има и хейз-непал.търсих доста усилено семена от чист непал,но не открих,има само хибриди.сигурно вече знаеш но класическия и темпъл-непала цъфтял от 16 до 26 седмици,можеби затова няма чист-непал семена по сийд-банките а хибриди за да намалят периода на цъфтеж чрез селекция с бързо-цъфтящи сортове,догодина лятото може да се пробвам с някой хибрид на основата на непал като Himalaya Gold,Darjeeling или Nemesis.надявам се да направиш рецензия за напушването след като прибереш реколтата,иначе изглежда доста екзотично-красиво.
 

_Ina_

Active member
Veteran
ехее,не ме обнадеждаваш много хаха. Много ти благодаря за тази информация,много е полезна. Значи е попаднал в неподходящи ръце за индор. Аз скоро ще ходя да го видя жив ли е навън,там температурите паднаха доста особено в тъмния период хаха. Ами този цъфтеж 16-26 седмици?! Би ли могъл да ми пратиш някои линк,ако ти се занимава? Вече незнам дали изобщо ще стигна до напушването да ти кажа. иначе са две доста големи растения,доста различни на вид,абе яд да те хване! Още двама души се мъчат с тях,единия индор,но като имаш предвид че аз съм наи компетентна...
 

gwan

Member
какво стана ходи ли до NEPALA? не се стряскай чак толкова,ако успееш да отгледаш реколта от това чудесно растение,ще си с една крачка напред към съвършенството,ако имаш проблеми с усвояването на материала от линковете които ти пратих с удоволствие ще ти помогна,макар и да не съм гледал чист непал имам опит със КУШ-НЕПАЛ,е вярно е че леко е минал покрай непала но все пак,но пък имаш нещо уникално,моляте създай някой хибрид,но внимавай избери качествен баща,толкова се задълбочих по този сорт че определено ще гледам някой хибрид догодина.
 

_Ina_

Active member
Veteran
Не съм,бях си на вилата,но другата неделя ще го видя. вече определено имаше слани, но като гледам другите растения още не са тотално прецакани. Ще го снимам ако е жив и ще го сложа тук. тези в къщи днес ги пресадих и ги сложиш на една 105 ватка. Ще трябва още да ги изчакам преди да ги пусна цъфтеж,иначе LSTто им понася добре.
 

yoss33

Well-known member
Veteran
Ако можеш им сложи повече ватове светлина (още крушки) за да не растат хилави и високи. Според мен си струва да пробваш да ги оставиш 3 дена на тъмно (и после 11/13 докато цъфнат), малко да се стреснат, па току виж разбрали, че трябва да цъфтят :)
Как ми се ще и на мен един клонинг от тия :) Ако ще и 1 грам да излезе...
 
Top