What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

despre becuri

Salutari
Am si eu cateva intrebari legate de iluminare. Vreau sa incep un grow cu cfl-uri. Am la dispozitie 2x65w 2700k tornado high lumen phillips, 2x23w 2700k tunsgram si 2x45w 6400k T&G. Intrebarea mea este cum ar fi mai bine pozitionate becurile. Orizontal sau vertical? Din cate am citit e ok pe verticala ca se imprastie lumina mai bine spre busuioc. As mai vrea sa stiu daca are rost sa-mi fac niste reflectoare din tabla zincata si daca are rost sa las becurile de 6400k si in timpu flower-ului,ajuta cu ceva sau sa le las doar pe cele de culoare calda? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
 
E

evilkid

poti sa pui becurile puternice orizontal si sa atarni intre plante nijte becuri mai slabe
 
Inteleg. Cum va atarnati becurile? Am incercat dulii din comert la care le-am montat cabluri dar suruburile din dulii nu-s in stare sa tina greutatea becurilor. Alte idei , hanger-e ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
du-te la un depozit sau importator de iluminat si vei gasi de care vrei.
sunt unele ceramice cu o placa metalica foarte solida si unele la care surubul trece prin ceramica si se prinde pe un panou de lemn..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
e bun dar iti trebuie si ballast si ignitor. probabil au tot acolo pe site. daca nu cauta un importator sau un magazin mai mare de iluminat.
 

jahert7

Member
andrei cred ca cel mai bine ar fi sa suni la firma respectiva sa spui ca ai nevoie de bec + ballast si igniter adica tot ce iti trebuie pentru ca becul pe care alegi sa il cumperi sa functioneze incearca sa citesti aici pe thread sunt sigur ca vei gasi raspunsurile la toate intrebarile pe care le ai. bafta
 

Razvanbv

New member
Salutare ;)

Pentru o singura planta is ok 2 becuri de 25 W, lumina calda 1500 lm ? sau macar astea pentru inceput pt 2 luni
 
Top