What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Canabis in Bucatarie - Retete si ingrediente primare - THC din firimituri si frunze

In acest thread voi prelua retete pentru prajituri si mancaruri cu camnabis. Totul va fi in limba Romana. Cea mai mare parte din ele provin din cartea lui Steven Whisnia - Fratele meu Canabisul. Mentionez ca nu am consumat niciodata dar visez de mult timp(~15 ani). Astept insa legalizarea, care va veni impusa din afara. O alta particularitate a mea este ca nu fumez si nu am fumat niciodata nimik. Deci solutia ESTE :pie:

THC nu este solubil in apa ci doar in grasime. Canabisul crugd nu contine THC ci acizi canabinoizi care se transforma in THC sub influenta caldurii.
Gatitul este o buna ocazie pentru a recupera THC din frunze. Cele mai indicate sunt cele cu concentratie relativ mare, situate in preajma inflorescentelor. Dar cu rabdare si folosind cantitati mai mari de ingrediente primare putem recupera THC si din frunzele de Masculi sau din florile de canepa salbatica, Ruderalis ori Industriala salbaticita. Desigur, rezultatul acestor metode nu va produce un produs finit cu aceeasi savoare ca cel obtinut din inflorescente = buzi.
Cantitatile sunt greu de prevazut si trebuie gasite de fiecare individ consumator prin incercare si eroare. Un bun inceput este sa folosesti putin mai mult decat cantitatea pe care o persoana ar fuma-o intr-o sedinta, insa rezultatele variaza in functie de puterea (concentratia) ierbii originale si de modul in care este absorbita de organism.
Daca faceti prajiturele cin care elementul activ este Untul de Canabis, faceti multe si identice, pentru a putea sa faceti dozaj ad-hoc. Mare atentie la "sindromul turistului grabit", poate dura 2 - 3 ore pana ce efectele canabisului mancat sa se faca simtite. Cei ce nu mananca suficient irosesc Iarba si timpul, insa cei nerabdatori care mananca prea mult vor ajunge prea "daramati". Efectul canabisului mancat dureaza mai mult decat al celui fumat, inainte de a manca asigura-te ca ai suficient timp pentru TRIPP, ca in urmatoarele 6 - 8 ore nu ai obligatii presante si solicitante, cum este de exemplu condusul masinii. De asemenea este bine sa ai imprejur Prieteni care cu care sa imparti Bucuria Tripp-ului.
Dar sa nu mai lungim , vorba lunga saracia Omului. :comfort:
Al dvs. putin luat, hippiepittis
 

zeeland

Member
buna idee man. nu sunt mare fan de prajiturele dar poate-poate, mai sti, apare o reteta interesanta :)
 
UNT DE CANABIS - CanaButter

UNT DE CANABIS - CanaButter

Reteta aceasta este baza pentru majoritatea retelor care vor urma. Untul este cea mai buna grasime pentru extragerea THC, dar la fel de bine se poate folosi Ulei de Masline sau de Floarea-soarelui.

Dozare 1.5 - 7 grame de "boboci" ( 1,5 in cazul soiurilor etichetate, 7 in cazul "salbaticiunilor" sau al hibrizilor slabi) sau 15 - 50 grame de frunze ( 15 in cazul frunzelor provenite de la tunderea buzilor de soi, 40-50 grame in cazul frunzelor de masculi sau a celor provenite din zonele de inflorescenta a hibrizilor slabi sau a ruderalisului matur.) la 11 grame de unt. Din aceste cantitati rezulta o doza. La preparare cantitatea mai scade, in plus exista pierderi, cu atat mai mari cu cat materialul vegetal este de calitate mai proasta (si implicit mai mult)
Deci cand facem prajitura, daca avem 500 grame de unt cu care am facut CanaButter, avem grija sa rezulte in final in jur de 45 portii de prajitura. (mai putine in cazul materiei prime de slaba calitate).
METODA1
1.Bobocii uscati sau frunzele se sfarama in bucatele mici sau pudra.
2.Iarba si untul sau uleiul sunt puse intr-o Bain Marine adica se pun intr-un vas mai mic introdus intr-un vas mai mare, plin cu apa, care la randul lui se pune pe foc. Acest sistem previne arderea amestecului, fenomen care compromite rezultatul final. Cei care au experienta in ale gatitului, daca fac cantitati mari, pot lucra direct pe foc, dat la minimum, dar trebuie sa amestece tot timpul si periodic sa adauge mici cantitati de apa. Dureaza 25 - 45 de minute de cand amestecul de unt si planta incepe sa iarba ushor pana cand transformarea si extractia THC este gata.
3.Cand este gata, amestecul de planta si unt trebuie strecurat cat este inca fierbinte printr-o sita de ceai, cu gauri cat mai fine.
4. Lichidul curat se pune la racit intr-un vas asezat in apa rece, pentru a se inchega. Dupa intarire, untul se scoate din vas incalzindu-l un pic, doar cat sa se dezlipeasca bucata.
5.Untul de canabis se poate folosi pe loc sau se poate pastra in frigider cca o saptamana (in vas acoperit)sau in congelator cca 3 luni.
METODA2 - se foloseste mai ales cand materia prima este formata din frunze si flori de Ruderalis sau canepa industriala. In acest caz se pot folosi frunze si flori proaspete.
1.Se pun frunzele sau florile intr-o oala de supa, se acopera cu apa si se pune deasupra o cantitate de unt corespunzatoare dozajului (cam 10 grame de unt la 50 grame de frunze/flori uscate. Daca sunt neuscate se apreciaza cantitatea de iarba dupa volum.)
2.Se fierb bine la foc mic timp de 2-3 ore.
3.Se racesc in ala rece si apoi in frigider. Untul se va solidifica in partea de sus a vasului. Se face o gaura in stratul de unt si se scurge bine apa (care este urit-mirositoare). Se topeste untul punand vazul pe foc si se scurge printr-o sita fina (de ceai) separand astfel plantele de unt. Untul lichid este iarasi racit si solidificat, putandu-se folosi sau pastra la rece.

Atentie, CanaButer are culoare vrede, si deci se recunoaste de untul normal in frigider sau in congelator. :comfort:

Al dvs. putin luat, hippiepittis
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
hahah retete de unt cu pipeta.


Atentie, CanaButer are culoare vrede, si deci se recunoaste de untul normal in frigider sau in congelator. :comfort:

Al dvs. putin luat, hippiepittis

asta ti se pare a fi verde???

picture.php


si luat pe ce? daca nu fumezi..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da stii ca buzii contin si frunze nu? tricomii nu stau in aer.
probabil daca nu pui apa ca sa preia clorofila va fi verde.
asta trebuia sa ai unt normal langa el sa iti dai seama ca e mai galbui putin, si poate cu o mica tenta de verde, dar fara unt langa nu iti dai seama de care e.
 

swimi

Member
e mare si tare si face tone de cannabutter cu tone de iarba

ghice ciuperca cine-i?



edit:

Am fost acuzat de userul Ardeleanul ca fac offtopic (ciudat situatie, eu de obicei acuz)
Confirm cannabutterul nu e verde:
picture.php


Nu asa de frumos ca cel de sus, dar stiti voi cum e 'prima data e naspa'!
 
Raspunsuri

Raspunsuri

1.<<Al dvs. putin luat...>>
"Toti suntem putin luati" este adaptarea in limba Romana a cantecului Rainy day woman #12&35 a lui Bob Dylan. Traducerea si adaptarea a fost facuta de Florian Pittis si este un cantec de succes al formatiei Pasarea Colibri. Dupa cum se stie, Bob Dylan si -a inceput concertul de la Bucuresti de pe 2 iunie de pe Zone Arena cu RDW, al carei refern este "Everybody must get stoned". Voi pune link-uri pe aici prin forum la multe materiale, dar cand voi avea timp.
2. Nu am vazut niciodata in realitate CanaButter, eu preiau si armonizez materiale de pe Net si din <<Campul Universal>>. Va multumesc pentru poze si astept parerile dvs. si despre retetele ce vor urma.
3. Vor urma si retete, scrierea lor este desul de anevoioasa. Va rog de asemenea sa scuzati eventualele greseli de dactilografiere, materialele postate NU sunt copiate de pe Net ci scrise la tastatura ( !!! ) .
Al dvs. putin luat, hippiepittis**:thank you:
** pt mai multe despre mine vezi Site-le http://hippiepittis.bravehost.com/index.htm
si blogul http://hippiepittis.blogspot.com/
 
Milky Way = Lapte de mama

Milky Way = Lapte de mama

1. Reteta DIN CARTE
Ingrediente::comfort:
* 2 linguri cu varf de frunze din zona bobocilor, uscate
* 500 grame de lapte integral. (nedegresat)
Frunzulitele de MJ bine uscate se macina pana ajung pudra. Se amesteca cu laptele. Amestecul se fierbe la foc mic sau in sistemul Bain-Marie timp de cel putin 2 ore. pentru cantitati mari se poate fierbe si 6 ore. Doza este in jur de un sfert de ceasca, dar variaza foarte mult in functie de calitatea frunzelor si cea a laptelui.
Ceea ce ramane neconsumat se poate pastra in frigider cateva zile sau mai mult timp in congelator.
Se poate consuma ca atare, dar este gretos. Mai bine se foloseste in retete de inghetata sau prajituri.

2. Reteta ROMANEASCA, empirica
Ingrediente: :comfort:
* Frunze de marijuana tocate. Daca se folosesc frunzulitele din jurul bobocilor, laptele va iesi "tare", dozajul este in jur de un sfert de ceasca. Daca se folosesc inflorescente de Ruderalis sau de Canepa Industriala, ori frunze de la Masculi, laptele va iesi mai slab, dozajul este intre jumatate de ceasca si o cana.
Frunzele nu trebuie sa fie uscate, pot fi si verzi. Se toaca pentru a usura extractia.
* Lapte integral sau cat mai gras ( 3.5 % minimum ) .
* Daca nu avem lapte integral, il reconstituim, adica adaugam 15 grame de unt la fiecare litru de lapte. Sau adaugam 25 de grame de smantana la fiecare litru de lapte.
Frunzele tocate se pun intr-o oala, se preseaza bine si se acopera cu lapte. Se pun pe un foc mic si se fierb 4 - 8 ore. Dupa primul clocot mai putem adauga frunze, acestea se lasa foarte mult. Laptele va scadea in timpul fierberii. Daca scade prea mult se poate completa cu mici cantitati de apa. Este important ca amestecul sa nu se prinda de oala. Pentru asta amestecul trebuie amestecat tot timpul si oala sa fie din cea cu fund dublu sau se va folosi cuptorul dupa ce amestecul a dat primul clocot si nu mai are tendinta de a da in foc. Daca se foloseste si unt sau smantana, acestea se adauga odata cu frunzele, se vor topi si se omogenizeaza treptat, odata cu amestecatrea. Ruderalis-ul si canepa Industriala, ca si frunzele de masculi nu prea au tricomi si trebuie extras THC din structura plantei. Deci necesita timpi de fierbere mai lungi.
Dupa fierbere se strecoara amestecul prin o sita, separand frunzele fierte de lapte, care se consuma dupa racire. Frunzele se arunca.
Este important ca amestecul sa nu se arda pentru a micsora din gustul gretos. Chiar daca utilizati cuptorul pentru a fierbe amestecul, nu uitati sa amestecati pentru ca toate frunzele sa vina in contact cu grasimea din lapte/unt, care altfel se separa si ramane sus.
Se recomanda ca doza sa fie bauta "pe nerasuflate", dupa expiratia aerului din plamani, pentru a nu simti gustul nu prea placut.
:canabis:
O lingura cu varf de cacao la o cana de Milky Way anihileaza in mare masura gustul neplacut ramas de la Iarba.:watchplant:
 
M

madman2001

eu nu am mai simtit ceva asa de oribil la gust ca si canna-laptele...
 
Ceai de ganja

Ceai de ganja

Ingrediente pentru o portie:
* o ceasca de apa (atentie, apa va scadea la fiert)
* o lingurita de unt
* un "boboc" (nu prea mare)
* arome: fructe de padure uscate, ceai verde, lamaie sau menta (optional)

Se pune apa si untul la fiert si se adauga bobocul cand amestecul incepe sa fiarba.
Se fierbe intre 15 minute si 2 ore. Cu cat durata fierberii este mai lunga, cu atat ceaiul va fi mai tare. Pentru aroma se poate adauga orice alt amestec pentru ceai, apreciate fiind cele de fructe de padure, de coaja de lamaie sau de menta.
Aromele se pun la sfarsit, dupa fierberea bobocului de MJ.
Ceaiul se pune in ceasca prin sita, retinandu-se plantele.

De regula se consuma cu piscoturi sau fursecuri. Atentie, trebuie consumata si grasimea care ramane la suprafata apei din ceasca (similar ceaiului tibetan).
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Trebuia precizat acolo ca THC-ul nu este solubil in apa, rezultatul fiind un ceai relaxant, calmant si nu unul care te face high..
 
S

sharpeq287

AfterTrim Lunch :

dupa cum ii zice si numele o sa va dau o reteta pentru un harvest cat mai happy :

Va duceti pe deal, faceti harvestul pe loc, trimming calumea, dupa care se va lua un mugure maricel de pe o planta( preferabil care vreti voi :)) ) si se va manca asa crud( preferabil cu o felie de paine neagra sau cu un fruct cat mai aromat)..se va continua seceratul de toamna pana cand va veti da seama ca nu stiti unde sunteti..
hf

Al dvs putin foarte mort, sharpe
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cam idioata treba, pentru ca dupa va trebuie transporti recolta intr-un hal cam naspa.
Si in plus, eu unul nu as manca buzi de outdoor, care totusi pot contine diferite vietati..

eu unul nu recomand. :2cents:
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
am mancat buzi proaspeti de outdoor. aveau si seminte asa ca uleiul a fost un bonus nutritional. dar gustul de la clorofila si textura nu aduc deloc a ceva gustos.
 

MJgrow

Active member
iti ramane si gustul de buruian/iarba in gura mult timp, putin amarui, si cleiul de pe bud printre dinti, cand mai dai cu limba(daca mai poti) pe la dinti, iar apare gustul, si reapare, etc..

explo? tu nu mancai furnici cand erai mic, sau macar nu ai avut curiozitatea sa bobinezi una?

Nu cred ca e atat de periculos daca inghiti o gazulita atat de mica incat sa nu o vezi, si sa o indepartezi.
 
Raspunsuri

Raspunsuri

1. Interesant ca bud-ul proaspat are efect, in stomac nu este grasime si nici temperatura mare.
2. Subscriu la parerea lui Exploziv, daca ai recolta stransa nu e deloc potrivit sa devii high pana ce nu ajungi cu ea in adapost sigur...
Mancatul unui bud proaspat pare o experientza interesanta daca insa gasesti o planta in timpul unei excursii. Singura conditie este bunul-simt, adica mananci un bud SI ATAT. Si in nici un caz nu iei toata planta dupa tine...
3. Ingerarea accidentala de mici insecte este inofensiva. garantat 100%. Consum frecvent muguri de brad , cirese, visine, zmeura, mure, etc direct din pom / tufa si pana la 40+ de ani nu am patzit nimik. Idem, la munte beau apa numai din piraie si izvoare spontane.
 
Negrese cu ganja

Negrese cu ganja

Reteta de fatza constituie o corectare si o adaptare la conditiile practice a retetei din carte. (acolo lipseste apa si nu se poate face fara, cine a facut vreodata prajitura "negresa" isi da seama imediat). Reteta este pentru o tava mare si destul de inalta (iese inalta de 4--6 cm). Recomand lucrul a jumatate de masura prima data.
De test sau/si pentru camuflaj se poate face si o masura de "negresa" identica dar folosind unt obisniuit. Singura diferenta notabila intre cele doua va fi efectul asupra celui care le mananca... Astfel aveti si cu ce servi eventualii musafiri inopinati, inainte de le ura o seara placuta...in alta parte.:thank you:

Ingrediente pentru aluat
*200 gr. cacao pudra sau 250 grame ciocolata menaj (neindulcita)
*300 gr. canabutter
*9 oua mari / 10 mici
*500 gr. zahar
*300 gr. apa
*1/2 lingura extract de vanilie sau 2-3 pliculete de zahar vanilat
*1 lingurita sare
*1 plic praf de copt sau o lingura rasa de amoniac pt prajituri stins cu zeama de lamaie
*600 gr. faina
*200 gr. nuci macinate (optional)
*1 lingura rasa nes (optional)
*2-3 linguri de Martini (optional)
ingrediente pentru glazura:
3 linguri apa, 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri canabutter, 50 grame nuci-bucati mari

Se pun zaharul, zaharul vanilat, pudra de cacao si apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam canabutter-ul taiat bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se omogenizeaza.
Daca folosim ciocolata de menaj, aceasta trebuie topita prima, apoi se adauga apa si untul. Atentie sa nu se supra-incalzeasca si sa nu se prinda de cratita. Dupa aceea stingem focul si adaugam zaharul.
Lasam compozitia sa se raceasca cel putin pana nu mai este fierbinte.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun la rece. Peste galbenusuri se adauga cu lingura compozitie de cacao si se amesteca. Apoi se adauga faina "in ploaie" si praful de copt/amoniacul stins, amestecand bine sa se omogenizeze. Adaugam nucile macinate, extractul de vanilie si Martini, amestecand bine compozitia. Daca punem nuci dar nu vrem sa punem Martini, se poate sa fie necesar sa punem 2-3 linguri de apa in loc.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie, amestecand usor, sa se incorporeze (dar nu se bate energic)

In prealabil se incalzeste cuptorul la 150-180 grade si tapetam o tava cu margarina si faina.
Punem apoi compozitia in tava si o introducem in cuptor. Dupa ce am incorporat albusurile, compozitia nu este bine sa fie lasata sa stea in vasul de amestec.

Se coace la foc moderat cca 30 de minute, apoi se intoarce tava cu 180 de grade si se mai coace inca 15 minute.

In acest timp pregatim glazura. Amestecam toate componentele, punem putin pe foc pentru omogeniare, continuind sa amestecam. Dupa ce a disparut aspectul de "taiat" scoatem tava cu prajitura, turnam repede deasupra glazura si o mai lasam in cuptor inca cca 5 minute.
Se incearca cu o scobitoare daca este coapta, respectiv intepam prajitura si urmarim ca aluatul sa nu adere la aceasta. (atentie, glazura poate sa adere la scobitoare)
Cand este coapta se scoate din cuptor si se taie cubulete in tava (30 - 36 buc = 6 * 5-6 randuri), inainte de a se raci de tot. Prajiturile se pot pastra cateva zile acoperite cu un servet sau pana la 10 zile in frigider.:laughing: :laughing: :laughing:
 
Top