What's new

despre becuri

MJgrow

Active member
Am facut rost de o instalatie HPS...

Adica balast (romanesc) si igniter(romanesc). e old school fabricate in romania. Am inteles de la fostul proprietar ca nu se incalzeau deloc. Deabia astept sa il bag pe teste :)

Becul este cam compromis. Are vreo 5 ani de cand este folosit intens si probabil ca e muci ca si performanta.

Ma bucur insa ca a rezistat atat de bine. Atata timp fara nici o mica problema. Adica becu zici ca e luat din gunoi si tot functioneaza :p

Deutza.... ai mai reusit sa aprinzi instalatia HPS? daca nu iti arat eu sau iti fac o poza cum ar trebui sa faci ca sa mearga. Daca nu merge inseamna ca ceva nu e in regula acolo.
 

MJgrow

Active member

Attachments

  • CIRCUIT HPS.jpg
    CIRCUIT HPS.jpg
    20.8 KB · Views: 17

xardax

Member
igniterul de la unul din instalatii a murit, din cate retin pot da jos pe cel de la instalatia cu MH , el avand nevoie doar de balast, intrebarea e legata de fire, cum mama dreaq le leg?(cautat pe net da se pare ca is prea prost si n am gasit informatia)...ramane identica doar ca se elimina din circuit igniterul?

p.s. asta e intrebare de om lenes, stiu ca e 20 de lei unu nou dar magazinu inchide la 4 si e la dracu distanta :)

mersi
 

xardax

Member
pai acelasi lucru am spus si eu, intrebarea era legata de fire , daca este identica schema doar ca se elimina traseul cu igniterul?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
majoritatea mh-urilor au nevoie de igniter, nu stiu de unde stitit voi ca nu ar avea.
 
O

ovexs

Eu sunt la primul grow si am seminte primite de la un tovaras habar nu am ce soi sunt..vreu sa experimentez cu ele ..daca cumpar un bec normal la 150 200 wati are ceva? nu am destui bani acum pentru becuri sofisticate am vazut intrun hypermarket la vreo 40 50 ron.
Planul meu e sa las plantele 2 3 saptamani ba pe balcon ba prin dulap sub un bec de asta la vreo 50 ron..si after sa le duc outdoor.
Am vreo sansa asa?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
becurile normale nu te ajuta.
de 50 ron poti gasi un cfl mai mare.. sau 2-3 de 20w..
 
O

ovexs

Acum serios,am cautat o zi intreaga prin oras dupa becuri CFL..chiar nu gasesc.va rog ziceti-mi si mie un magazin de specialitate din romania,NU DUPA NET.am fost si prin hypermarketuri si nimic,nici nu au auzit electricienii lu peste de becuri cfl,ma tot intrebau muistii la ce imi trebuie asa ceva.
Ce fel de becuri sunt acelea din stalp? as putea sa fur 1 2 :)
 
S

sharpeq287

cfl=economic...vanzatorii aia erau prea prosti daca nu stiu ce inseamna cfl.te duci prin magazine si cauti becuri economice, imposibil sa nu gasesti.
 
O

ovexs

hmm..pai m-a indus cineva in eroare,am citit tot pe forumul asta ca tre sa scrie pe cutie CFL dar nu am vazut deloc asa ceva
 

tricky1

Member
Tu unde ai trait pana acum de nu ai auzit de cfl?
De becuri economice ai auzit? Alea care le vor inlocui pe cele incandescente!!
 
O

ovexs

ce intrebare e asta unde am trait,pur si simplu nu m-a interesat acest subiect legat de becuri pana mai acum,aveam alte inclinatii imi placea fotbalu si muzica dar m-am lasat de amandoua.E ok daca pun la inceput 4 plante sub 2 3 becuri economice? dupa la duc afara.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
hmm..pai m-a indus cineva in eroare,am citit tot pe forumul asta ca tre sa scrie pe cutie CFL dar nu am vazut deloc asa ceva
intra pe site-ul philips.ro si vezi pe unde au astia magazine, ai colo toata lista. Dac tot intri arunca si ochii sa vezi ce becuri au :tiphat:
cfl vine de la Compact Fluorescent Lamp
 
Top