What's new

Help Lista low buget pentru incepatori

S

Skill14

Sunt nou pe forum deabea acum mam decis sa imi fac cont desi citesc de vreo 2 saptamani in fiecare seara.
Am tot invatat multe lucruri noi dar nu reusesc sa imi fac o lista pentru primul meu grow indoor si low buget.

Ma gandeam ca un thread ca acesta ar fi foarte bun pentru multi incepatori :)

Ma gandeam sa imi fac un growbox de 1m x 1m x 1.5m din lemn dar nu stiu cat mar costa restu ma gandeam sa cumpar 3 sau 4 CFLuri de la magazin nu de pe net, cam cat m-ar ajunge aproximativ??, apoi pamantul pentru 3 plante cam cat ar costa aproximativ??, etc..

Ideea e ca acum sunt in criza de bani si nu prea pot sa dau 3 4 mil pe o instalatie sau pe 2 cfluri de 200w ...nush
:tiphat:
 

sznake

jarhead
Mah, sub ~150 RON cam greu sa iti faci un box pt 3 plante, oricat de ieftin te-ai duce. Cel mai mult costa becurile, evident. Cu CFL-urile chinezesti chiar nu prea poti face treaba.


Pt. 3 plante:

- 1 cutie de carton mare = gratis, sau 7-8 RON de la Brico
- 2 coolere de 12v ~15 RON
- 5 CFL-uri (cu indulgenta, ti-ar trebui cam min 6 bucati) Osram de 24w la 2500K (de la Brico sau hipermarketuri) = 100 RON; Un CFL nu iti ajunge pt o planta, decat daca e din ala de 85w eventual, si faci LST la planta sa o cuprinda lumina calumea.
- cabluri, dulii, stechere, prelungitor ~ 50 RON
- temporizator nu luam in calcul, stingi si aprinzi manual, la ore fixe luminile...

Deci per total cam 175 RON minim.
 
S

Skill14

Tu ce recomanzi din carton sau din lemn ca de 6 bucati de lemn si 2 balamale + 1 maner fac rost gratis ?? orikum ms mult pentru raspuns:tiphat:

Si pentru a conversa pe chat cate posturi imi trb in jur de 50 60??
 

sznake

jarhead
Evident, daca poti sa faci rost de lemn, e clar mai bun.

Oricum chestia e ca spatiu ala 1 x 1 x 1.5 m e imens si cu cat e mai mare spatiu cu atat ai nevoie de mai multa lumina acolo. 3-4 cfl-uri is prea putine pt spatiul ala. Acolo ti-ar trebui cam 10 cfl-uri din alea de 24w sau vreo 3-4 din alea de 85w.

Micro-grow nu te tenteaza?

Varianta micro (1 planta, lst-uita):

- dimensiuni cutie: 30 latime x 60 lungime x 50 inaltime (cm)
- 3 cfl-uri = 60 RON
- 1 cooler de 12v, sa zicem ca il faci rost gratis, de la o sursa de comp stricata
- cabluri, dulii, stechere, prelungitor = ~35 RON
- temporizator (optional) = 20 RON

Iesi undeva pe la 1 mil si ceva

Pff si am uitat sa includ un transformator pt cooler 20 RON si pamantul care e cam 10 RON pe punga de 5L daca nu ma insel.


Si totusi, daca nu tii neaparat sa iasa material super, ci doar ceva fumabil si ok, poti merge si pe CFL-uri chinezesti care sunt mult mai ieftine. Daca tin minte un CFL chinezesc de 20w e cam 4-5 RON (comparativ cu 20 RON..)
 
S

Skill14

ma gandeam ca daca o fac de 1m X 1m X 1.5m pentru 3 plantute sa incapa si cand o sa fie in flower ca vreau sa si produca cva :D deaia daca merge intrun spatiu mai mic 3 ar fi perfect :D sapt asta vineri dau comanda de seminte sper sa nu iau teapa si in maxim 3 zilea le-am pus la germinat

Vreau sa iau White Widow si ma gandesc ca nu o sa incapa trei plante mai ales cand o sa ajugna in flowering intro cutie mai mica de 1x1x1,5 mie si aia mi se pare mica

Si de CFL-uri Osram de 24w a vazut un prieten intrun magazin din apropiere 17lei de 5 ajung al 85lei
 

SandalE

Member
Vezi de unde iei seminte, daca iti vin in 3 zile le iei din tara, e sigurasursa ? Sa nu fie tzeapa ...
 
G

growcase

Nu da banii pe seminte din tara. Daca e prima data cand cumperi si prima experienta cu asa ceva, cumpara de pe site-uri de specialitate.
Sau, poti primi o boaba moca de la cineva care se pricepe si care nu vrea sa-si bata joc de tine.

Sanatate
 

WhiteWeed

New member
da am dat :D ca nu stiam sa schimb useru da chiar imi aparea in alte parti nicku meu :p si era al meu il recunosteam unele nickuri nu erau ale mele da am stiut ce sa caut ca sa dau de nicku meu ;) putin cam greu pt aia de la DICOT, zic eu, ca sa dea de mine google e mare si nu eram singuru cu nicku ala!erau mai multi !!:D


Am trimis mesaj cu report spam ca sa imi stearga toate posturile :) am scris motivu fiind security :)) chair ca eram ff paranoic cand am auzit de DICOT :|
 

WhiteWeed

New member
Scz pt Double Posting

Nu da banii pe seminte din tara. Daca e prima data cand cumperi si prima experienta cu asa ceva, cumpara de pe site-uri de specialitate.
Sau, poti primi o boaba moca de la cineva care se pricepe si care nu vrea sa-si bata joc de tine.

Sanatate

ms la fel! ;)

cine sa imi dea moca?? daca nu stiu pe nimeni care creste :| sau care are seminte :) ca daca era sa fie treaba bna ii ceram 2 ma chinuiam chit ca eram la primu grow da ii ceram 2 una sa ma chinui sa iasa mascul si una femela ca sa fac mai mutle seminte sa am :D si dupa am apucam de growing ca sa scot budd moolt si bon :D
 

MS20

Member
dar de ce nu mai astepti putin sa iti strangi ceva bani si iti faci cu HPS-uri...ar fi ideal pt marimea ei.mai astepti putin dar merita
 
G

green_land

dar de ce nu mai astepti putin sa iti strangi ceva bani si iti faci cu HPS-uri...ar fi ideal pt marimea ei.mai astepti putin dar merita

chiar asa. mai strange ceva banuti si incepe in forta :plant grow:
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Pai ca sa faci treaba cu low budget, in primul rand trebuie sa-ti PLANIFICI atent toate cheltuielile. Vorbesc din proprie experienta pt ca si eu am aceeasi pb (low/no budget)
Umbla prin cartier/oras, ca acum e vremea amenajarilor si lumea arunca multe resturi de la constr. Eu am colectionat rigips si profile in valoare de peste 1mil. Bucati, ce-i drept, insa am materialele pt ce-mi trebuie fara sa fi cheltuit un ban. Nu se pune pb sa boschetaresti cautand prin gunoaie, dar daca te plimbi in fiecare zi (dimineata pana in 10 si seara dupa 6) gasesti materiale curate si frumos asezate de zici ca ti le-au pregatiti aia de la magazin.
Sa nu uiti sa iei la tine un cutter/cutit, eventual o foarfeca de tabla mica si o ruleta astfel poti sa masori si sa tai pe loc la dimensiuni. Iti va fi mult mai usor la transport.
Mai gasesti si saci cu chit/mortar, lemn (de la mobila), galeti pe sfert sau 1/2 pline cu lavabil, etc. Per total, cred ca am scutit cel putin 2mil cu ce am gasit aruncat de altii.;)
Daca ai obrazul prea subtire pt activitatea asta, baga mana-n buzunar... :D
 
G

green_land

hahaha, foarte tare :D

daca mai cauti...cine stie? poate dai peste o planta gata crescuta si buna de recoltat :laughing:
 

MS20

Member
care stiti ceva site de incredere unde pot gasi HPS de 100 w sau sisteme complete cu hps 100W ignitor balast si reflector.merci:)
 

Latest posts

Latest posts

Top