What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Suomen lait

Vähän selkoa tarviis näihin laki asioihin. Alko kaverin kanssa mietityttää mites toi koristehamppu meininki oikein menee. Annoin koiras pensaan sille ihan vaan koristekasviks, vanhempiensa keittiönpöydälle pääty. Onko laillista pitää koiras kannabista? Onko laillista ylipäätään enää kasvattaa koristehamppua ja kuinka moni niistä jotka väittää sen olevan vain koristehamppu pääsee poliisin sormien välistä? Ja sitten kun on se joku mummeli joka vaan kasvattelee ilokseen eksoottista kasvia, miten sen kuuluisi kukkinut kasvi hävittää. Eikö se siinä vaiheessa ole huumeiden hallussapito/valmistus yritys kun se katkasee sen kasvin ja kantaa kompostiin? Ja jos vaikka kasvattaa bonzai-tyylisen koristehampun niin siitä on pakko napsia osia pois ja joskus kuulin että koristehamppu on nimen omaan kasvi josta ei ole poistettu osia. Poistetut osat voidaan tulkita huumeiden valmistukseen käytettäviksi.

Pää menee sekasin ku näitä yrittää miettiä. Jos olis joku joka tuntee suomen kannabis lakia tarkemmin, otan ilomielin selvennyksiä vastaan.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Suomessa hampun kasvattaminen huumausainekäyttöön on kiellettyä rikoslain 50. luvun 1. §:n mukaan. Silloin kyseessä on huumausainerikos. EU-direktiivin mukaan yli 0,3 prosenttia kannabinoideja sisältävälle hampulle ei saa viljelytukea. Kuitu- tai öljyhamppua, eli alle 0,3 prosenttia sisältävää, saa kasvattaa vapaasti. Toki Suomen laissa ei ole kielletty minkään hamppulajin kasvattaminen koristekäyttöön.

Tuo nyt on aika tulkintakysymys, mutta jos sulla on kaapissa natikka pauhaa ja muutama kukkiva planttu niin haluisimpa tavata sen kyybelin joka uskoo, että kasvatat niitä vaan koristeeksi. Äiskän keittiön pyödältä ne voi yhden vielä uskoakki, mutta veikkaisin että menis kytän henk koht tulkinnan mukaan.

Joku korjatkoon, jos olen väärässä
 
Last edited:

oktaani

New member
Luulisin että laitontahan se olisi uuden lain mukaan, mutta jos tosissaan 1kasvi ruukussa ruokapöydällä kasvaa itsekseen niin poliisin harkintakyvyn mukaan. Jos osuu huono maanantai kohdille poliisille niin voihan siitä sakkoa napsua. :cuss:

Ja samalla morjens kaikille vanhoille parroille!
 
Last edited:
Entäs sitten kun on natikan alla 10 koiras puskaa? Tuleeko siinä tapauksessa sitten tuo EU:n direktiivin mukainen prosentti kyseeseen, että se kasvi vaan ei sisällä tarpeeksi kannabinoideja ollakseen huumausainekäyttöön sopiva? Ja muuten, sisältääkö koiras kannabis kasvi missään vaiheessa pientäkään määrää kannabinoideja? Tiedän ettei polttamisesta saa kuin lähinnä päänsäryn mutta kiinnostaa että tuottaako kannabis emikukintojen ulkopuolella taikka sitten hedekukinnoissa jonkinlaisia kannabinoideja. Tuntuu jotenkin tyhmältä että pelkästään naaraat pystyisivät suojautumaan tehokkaasti tuholaisia vastaan.
 
Kyllä siinä koko kasvissa on thc:tä ja muuta, oli se sitten emi tai hede. En tiedä prosenteista mutta kyllä ainakin kokattuna/eroteltuna pärähtää takuuvarmasti.

Tosta lakikysymyksestä, eiköhän toi menis raastupaan, siis jos poliisi huomais/välittäis, mut veikkaan että ainakaan isommilla paikkakunnilla niitä ei kiinnosta alkaa pitämään mitään käsittelyä jostain yksinäisestä kasvista mamman ikkunalaudalla. Jotain oon kuullu syyttämättäjättämispäätöksistä mut ei oo omaa kokemusta. Riippuu tietty taas tuomarista ja siitä jos jaksaa itse taistella.
 
Kiitos vastauksista. Selkeni jo paljonkin. Tosin ei noi lait tällä hetkellä oo kauheen selkeitä. Jos joku sattuu tietää tosta koiras kasvin thc-pitosuudesta, pistäkää ihmeessä tietoa tänne. Varmasti kiinnostaa muitakin ku mua.
 

DonBong

Member
Mun muistaakseni se on niin että sulla saa olla yksi koristehamppukasvi, ei saa leikellä vaan pudonneet lehdet pitäis olla siinä kasvin juurella mullassa todistettavasti, ja kasvia ei saa laittaa kukkimaan. mutta tietty jos sun olkkarin pöytä muistuttaa väsäysalustaa ja piippuja sekä bongeja lojuu siellä täällä niin varmasti lähtee kasvi kyybelien mukaan. ei auta selittelyt, mutta kun pitää paikat siistinä ja ei pidä yöllisiä juhlia ja hankkii muutaman ilmanraikastimen sekä kasvit huomaamattomasti kaapissa ja huoneen oven kiinni ei kytät saa mennä huoneeseen vaikka jostain syystä asuntoon tulisikin sisälle. mulla oli kuumat oltavat ku joku naapuri luuli että meillä on tappelua tai muuta kähinää huoneistossa (se meteli tulikin naapuri rapusta) niin yks-kaks oli kytät ovella ja kysyi saako tulla sisään, mä sanoin että ette saa!!! mutta asunnossa olevat ihmiset (vaimo ja sen kaveri) voi kyllä tulla ovelle näyttäytyy. Ei voinu kyybeli ku odotella ovella, ku se kysyi; miksi en saa, että haluatko sä lähtee kamarille. totesin että täällä ei ole koskaan käynyt poliisit sisällä eikä tarvitse koskaan käydäkään. Ja en niskoittele vaan pidän periaatteista sekä oikeuksistani kiinni. asiallisella ja mukavalla asenteella ei herätä turhia epäilyksiä. ne tarvii oikeasti kotietsintäluvan ja vahvan epäilyksen jopa todisteita avatakseen yhtään ovea tai kaappia kenenkään kotona. peace and love
 

cactaceae

New member
Suomen laki ei kiellä tai määrittele rangaistuksia hampun kasvattamista, ei minkään lajikkeen tai risteytyksen, oli se THC:tä sisältävä lajike tai ei. THC prosenteilla ei ole lain kannalta mitään merkitystä, laissa ei lue minkäänlaista thc%:a josta lähtien olisi rangaistavaa kasvattaa hamppua, tuo thc prosentti on vain ja ainoastaan eu tukiaisia varten, kuitu- ja öljyhampun kasvattamiseen, niitäkin saa kasvattaa vaikka niiden thc prosentti olisi 25, jos niitä ei kasvata tai käytä huumausaineeksi.


Suomessa on lain mukaan kiellettyä vain ja ainoastaan cannabis sativan naarasyksilöiden, erikseen mainiten sen intialaiseksi hampuksi - kasvattaminen huumausaineeksi. Sekä erilaisten tinktuuroiden ja kannabishartsin eroitteleminen siitä. Mitään muita hamppuja ei ole määritelty lain mukaan rangaistavaksi kuin tuo intialainen hamppu (C.sativan naaraskukinto lähinnä) tai cannabis sativan kasvattaminen huumausaineeksi.


Suomessa lain mukaan saa kasvattaa hamppua, oli tarkoitus mikä tahansa muu, paitsi huumausainekäyttö. Asiasta ei tarvitse tehdä edes minkäänlaista ilmoitusta yhtään mihinkään, mikäli ei hae hampunkasvatukselle valtion tai eu:n tukea - jotka ovat erittäin suuret kuitu- ja öljyhamppubisneksessä - sauman paikka monille rahamiehille tällä hetkellä hakea isot rahat tukiaisina.

Kukkahattutädit eivät onneksi luo lakeja eivätkä voi niiden rikkomisesta rangaista - Poliisikaan ei ole laki, lain valmistelee ja määrää hallitus sekä eduskunta ja ne hyväksyy presidentti.

Poliisin tehtävänä suomessa on esitutkia asioita esimiestensä määräyksestä ja jättää esitutkinta edelleen syyttäjälle, eli tavallaan poliisin esimiehelle lisätutkintaa varten, jossa katsotaan, voisiko kyseessä olla lainrikkominen, josta voitaisiin rangaista, sekä syyttäjän puolesta antaa ns. pikasakko tietyissä yksinkertaisissa asioissa, joissa poliisin mukaan selkeästi rikotaan lakia.

Poliisi ei varsinaisesti itse myöskään määrää rangaistuksia, vaan tavallaan syyttäjä ja tavallaan tuomioistuin. Eli mikäli vastustaa pikasakkoa asia menee tuomioistuimeen.

Tuomioistuimen taas täytyy rangaistusta määrätessään olla määräämättä rangaistusta asiasta, josta laki ei määrää rangaistusta. Mikäli alempi tuomioistuin määrää kuitenkin rangaistuksen, voi valittaa hoviin ja tarvittaessa korkeimpaan oikeuteen. Korkein oikeus on taho, joka voi määritellä laille tulkinnan, joka on tuomio-istuimissa sen jälkeen yleensä käytäntö, joka muuttuu vain uuden lain myötä, jossa täsmennetään asioita, ja jotta se uusi laki saadaan myös käytännöksi oikeusistuimissa - tarvitaan oikeudenkäyntejä asiasta, kärjäoikeudesta - korkeimpaan oikeuteen.


Ei ole helppoa meillä pajapäillä, mutta ei ole kyllä helppoa heilläkään, jotka ovat luulleet että hamppu olisi laitonta, tai kannabiskasvin kasvatus kiellettyä. Kaikista vaikeinta on varmasti muutamilla vanhan linjan jääräpääpoliiseilla, sekä eräällä ex. syyttäjällä :D


Vähän offariakin, tuossa oli juhannuspoltot :D
 
Last edited:
N

nukkumatti

^Joo mut ei se paljoa säästele jos tullin pojat paketin avaa tajuaa.

Vittuun lait, ne on tehty rikottaviksi!!
 
U

unthing

Eu:n myötähän pavut tuli lailliseksi. Ois hauska kuulla joltain pioneereilta miten sitä ennen tilattiin, tai siis mistä. Helposti lipsahtaa pikku paketti läpi tullissa.
 
N

nukkumatti

^^Onhan ne ollut ennen Eutakin laillisia. Mutta aikast veteen piirretty viiva. Jos paketissa lukee vaiks sensi seeds ja pajauttava rouva, luuleks et niitä kiinnostaa kuinka laiton se etsintä on joka siitä seuraa.
Siellä on niin vitun kaavoihin kangistunutta väkeä että!! On meinaa sisäpiirin tietoa tullista. :) Soluttautuja :D:D
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Joo, munkin mielestä siidut oli ennen eurobabyloniakin laillisia, kuhan niitä ei kasvattanu huumausaineeksi :)

Tullin äijäkin tuossa telkkarissa sanoi, että siemenlähetykset ovat kasvamaan päin ja yhä useammin niitä jää 'kiinni', mutta kun ovat laillisia, niin paketti kiinni ja toimitusosoitteeseen.. Ei maininnut mitään, että pitävätkö jotain listaa sun muuta tuommosta :) En ihmettelisi.

Kannattaa pitää mielessä, että laittomasta kotietsinnästä kyybeli saa vain huomautuksen, eli ei mitään.

"Ei niitä hanki pitele!"
- Kers. Penttinen, Tuntematon Sotilas :)

Mut käytetään niitä turvaosoitteita, niinku pahoinpidelty vaimo, mutta selvitetään osoitteen haltijalle mahdolliset riskit.. Se nyt vaan on mielestäni rehti ja reilu homma tehdä. :cathug:

Vieläpä ei vissiin siementen perusteella ole kotietsintöjä tehty. Paitti scanseeds (tjsp) äijille, mutta tuopa oli vähän eri tason juttu.. Mutta toisaalta eipä vähän aikaa sitten vielä ratsattu grow shopissa asioiviakaan.. Niin se maailma muuttuu :)

Foliohatut jeesusteipillä päähän ja katse parempaan tulevaisuuteen. :jump:
 
U

unthing

Aa ok. Luulin että ne oli täysin laittomia. Laillisuudella en nyt tarkoittanu että se käytännössä mitään merkitsisi, en nyt sentään niin naivi ole :).

Henk. koht. en ole ikinä kuullu että kukaan olisi narahtanut siementen tilauksen takia..ainoa random paska mäihä-juttu mistä porukka on jäänyt kiinni on satunnaiset kauppojen kyttäykset, eli peukut sun muut. Ehkä muilla on tarinoita kerrottavanaan tästäkin.
 
U

unthing

Tässä joskus miettinyt jotain turvapaikkaa siementen säilytykseen, välineistöstä niiden menettäminen stässin kasvettua ajan saatossa olisi eniten vituttava tekijä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Jep, tuokin menee Suomessa aika naamavärkin ja kyttien fiilisten perusteella.. Toisilta viedään kaikki ja vähän päälle, mutta toisilta otetaan vaan tärkeimmät... Niitä pelisääntöjä odotellessa. :ying:

:tiphat:
 

Latest posts

Latest posts

Top