What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

De ce iarba cu miros de fructe exotice e mai buna..

sznake

jarhead
Pe langa faptul ca mirosul e f placut si gustul e mai bun:

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=138827

Terpenoizii sunt importanti.


Idee: ulei esential extras prin metoda butan din coji uscate de mango sau piersici, pulverizat foarte subtil pe buzi :D

Sau coji de fructe gen mango/piersici uscate FOARTE BINE si bagate in borcanul cu bud. E f important insa sa fie f bine uscate cojile.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sunt de acord, si eu mai pun cam la 1/4 din borcane coji de citrice.. pentru aroma si pentru a pastra umiditatea in timp.
Anul asta se pare ca am ceva strainuri care au o aroma proprie, destul de pronuntata, ramane de vazut daca se va simti si in borcan.

Problema mea mare e ca nu mai gasesc borcane "de alea de fitze" cu sistem de inchidere. Am gasit de 250 ml, care clar sunt prea mici, si pe deasupra costa tot cam cat ar costa si cele de 1 L, sau macar 750 ml.
 

sznake

jarhead
Se gasesc frate din alea cu garnitura de cauciuc, cu inchidere.. am vazut recent intr-un hipermarket, dar nu mai tin minte unde, parca in Cora.

O alta chestie insa, am citit ca recipientele de plastic evidentiaza mai bine aroma in bud, decat cele de sticla. Si mai precis caserolele din plastic maleabil (nu plastic casabil) si cat mai GROS. Au acum la Cora niste caserole din alea si zice ca au si inchiderea etansa cica, si sunt si ieftine! 15 RON o caserola de 1 Litru. Bine, probabil ca tie ti-ar trebui o gramada de din astea de 1L. :D In orice caz, nu indesa budul in recipiente daca nu incape! :)

Legat de grosime, la sticla am observat la fel ca daca sticla e mai groasa, e simtibil mai bine.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
plasticul e cel mai naspa material care exista man. sticla e baza. o sa dau o raita.. momentan inca nu am ajuns la bagatul in borcane, mai am pana acolo, numai ca anii trecuti dadeam de ele usor.. acum unde ma uit ori doar de alea clasice, ori foarte mici.
 

sznake

jarhead
Mah, eu vreau sa experimentez asta cu plasticul maleabil. Ala de calitate, care nu e toxic si care se foloseste pt caserolele pt mancare.

Nu de alta, dar am citit in mai multe locuri legat de faptul ca scoate la suprafata aroma un pic mai bine, plus ca mai demult ce fumam de pe la dealeri sau amici in afara cam tot era tinut in caserole de plastic sau pungi de plastic si chiar ma miram ca iarba asta comerciala nu avea deloc gust naspa sau nu prea era grebla niciodata.

De altfel, daca te uiti la metoda de curing a lui KOG ai sa vezi ca el pune cantitatile alea mari in saci de plastic de gunoi (negri) si dupa aia le pune intr-un butoi de plastic..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da man, si in coffeshops tot in de alea se tin, dar cred ca pentru simplitate, nu pentru cine stie ce calitati extra.
I'll try it, oricum nu sunt cu mult mai scumpe decat niste borcane de calitate.
 

sznake

jarhead
Eu cred ca le tin in plastic si pt simplitate dar si pt pastrarea aromei.. ar putea foarte bine sa le tina si in borcane, si ar arata mai rustic, s-ar plia mai bine pe atmosfera cofeeshopului.. :)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
man in cinstea ta o sa pun o cantitate rotunda de material din fiecare strain in caserole. acum ramane sa gasesc masura potrivita si sa ma rup de cateva milioane. mai vorbim in cateva luni.. ;)
 

sznake

jarhead
Nu uita sa aerisesti cum trebe la curing.. sa nu zici dupa aia ca uite, ce naspa au iesit...

Deci 45 min zilnic, caserolele deschise timp de 10 zile... Dupa aia, timp de o luna, 50-60 min o data pe saptamana, caserolele deschise. Dupa aia, pana la 3 luni poti sa le lasi inchise.

Daca ai multe caserole e un pic mai mult de munca si curingul asta..
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca reusesc sa recoltez din toate strainurile, suma caserolelor va fi din 2 cifre.
oricum faceam treaba bine, ca si cum ar fi pentru borcan. temperatura si umiditatea sunt controlate.. nici nu fumez perioada asta ca sa nu uit sa ma duc sa ma ocup de ele etc.. :D

nu te bucura insa, nu am spus ca daca iese naspa ti le trimit tie.. :muahaha:
 

edster

Member
io tot in borcane cu garnitura tin ''treaba'' si pana acum m-am bucurat de un bud bine vindecat dupa parerea mea.nu prea m-am lamurit io cu timpii astia de aerisire.io inchid borcanele...dupa cateva zile le deschid timp de 3-4 ore si repet procesul timp de o luna sau 2.acum nu stiu daca e cea mai buna metoda de curring insa io am fost multumit de rezultate.si nici grebla nu am simtit,e un smoke placut care intra singur si cel mai bine se simte la pipa.aveti ceva recomandari in privinta felului meu de vindecare?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tocmai ce am umplut ceva borcane.. urmeaza sa pregatesc si casoletele. ;)
momentan am 3 strainuri gata de pus la pastrare, restul sunt inca in viata sau in curs de uscare. :D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am ajuns la momentul in in care pot testa mugurii pusi prin ambele metode..

ce am observat:

umiditatea este mai mica in mugurii tinuti in casolete: ard mai bine
tricomii cazuti pe fundul casoletei sunt galbeni, probabil oxidati, treaba care nu am observat-o la recipientele de sticla (nu am apucat sa ma uit la microscop la ce a cazut pe fundul casoletelor dar o voi face, insa cu ochiul liber vad ca tricomii cazuti sunt de un galben aprins)
legat de aroma nu ma pot prununta inca, trebuie sa dezhumidific putin material din borcane ca sa pot compara la fumat cu cel din casolete. (nu pot compara un material care arde bine cu unul care nu arde bine..)

concluzie.. o sa incep sa folosesc mai mult casoletele, mai ales pe termen scurt, de altfel am lasat o parte din recolta in saci de plastic pana acum sa ma pot decide in ce ii pun.. o sa mai cumpar 10 casolete si voi pune tot ce e pentru anul asta in cateva care le tin la 10-15 grade si restul in deep freezer pentru anii urmatori. banuiesc ca la temperaturi sub 0 grade nu se va degrada prea tare in casolete, in plus sunt mai usor de folosit deoarece sunt mai mari si se pot pune una peste alta fara riscul sa le rastoni sau sa le spargi, cum se intampla in cazul borcanelor.
 

sznake

jarhead
La casolete problema cred ca e cat de etanse sunt.. adica mai putin etanse decat borcanele cu garnitura..

Si eu am pus in ambele recipiente si cred ca raman la borcane :D Sau poate pun bud in pungi de plastic si pungile le pun in borcane cu garnitura..

Maestre dubite, tu ce sfaturi mai poti sa dai legat de recipiente de curing?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ale mele sunt destul de etanse, au buza dubla capacele si sunt dintr-un plastic cauciucat, la inchidere capacul se bombeaza putin, semn ca aerul nu are pe unde scapa.

cum am mai zis, ma gandesc ca la -20 si ceva de grade degradarea va fi minima. cu borcanele e mai greu, sunt mult mai greu de umplut si stocat si exista mereu riscul sa le spargi cand umblii la ele. ramane sa vad peste vre-un an daca stocarea va decurce cum ma astept.
 
T

Terente

Da, insa apare aceeasi pb pe care ti-o puneai la compactare pe celalalt thread: caderea tricomilor. Nu e posibil sa se desprinda in nr dramatic sub actiunea frigului? Referire la metoda de a face hash cu apa rece - frigul este cel care determina tricomii sa se desprinda de bud. Insa avand posib. sa-i recuperezi, nu mai e o pb, ci o formalitate. ;)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai cat sunt inghetati si casabili.. nu o sa fie nimeni care sa miste casoletele in freezer. :D

miscarile apei ii fac de fapt sa cada la water extraction, gheata e doar ca sa ii faca casabili incat sa cada doar capetele de tricomi foarte usor..
 
Top