What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Huuhtelusta

berethiel

New member
Missä vaiheessa kannattaa huuhtelu aloittaa? Jostakin olin lukevinani, että huuhtelu kannattaa aloittaa kun trikomit ovat 20% meripihkan värisiä. Olisi kiva kuulla muiden mielipiteitä asiasta. Tietysti vahvuuteen vaikuttaa myöskin huuhtelun aloitus ajankohta.
 

DonBong

Member
riippu paljon lajikkeesta koska se on valmis ja kauanko menee, mut jos optimaalista haet, niin kokemus on paras mittari!!:smokeit: Olethan muistanut ottaa pistokkaat tästä juurtumaan.. :rasta::yes:
 

ganjamavn

Member
Nyt on korjuun aika lähestymässä (2 kpl topskudin A11 ja 1 kpl Spice Brosin Apollo11 (1 kymmenestä pavusta iti :( )). Olen huuhdellut planttuja reilut 2 viikkoa, ja pitänyt niitä pimeässä perjantaista asti.

Tuli mieleen onko siitä mitään hyötyä/haittaa jos kastelee pelkällä vedellä juuri ennen korjuuta, vai pitäisikö mieluummin olla kastelematta? Ajatuksena mulla oli, että jos kastelee niin korjuun jälkeen kasvi sitten kuivuisi hitaammin kun on "suonet" täynnä vettä ja näin ehkä kuluttaisivat paremmin sen lehtivihreän loppuun? Vai oonko ihan hakoteillä? Tähän jos sais jotain ajatuksia/selvennystä niin kiitos!
 

Suomi-Prkl

Active member
Veteran
kannattaa huuhdella noin tunti ennen sadonkorjuuta niin kasvi on täynnä nestettä-> mikä johtaa hitaampaan ja tasasempaan kuivumiseen-> smooteinta polttoo.

mut jos on mullassa ja hirveitä indikapamppuja niin voi olla ratkaseva virhe viimehetkeillä kastella.

apolloille suosittelesin kyllä kastelua ennen korjausta!
 
Mites, kun joku wanha hippi neuvoi, että antaa kasvien kuivaa pystyyn sadonkorjuuseen. Näin se puskee viimeiset voimansa "hedelmiin"
 

ganjamavn

Member
Tarkennetaan sen verran, että tosiaan multakasvatus kyseessä. Kastelin nyt hieman ja tunnin parin päästä heiluu viikate. Tai, sivuleikkurit paremminkin :D

Ennen olen aina kastelematta korjannut sadon talteen, nyt saa sitten vertailukohteen kun kastelin vähäsen.
 

Joppeli

Member
Kerro kokemuksista kuivatuksessa, kun siihen asti pääset. Minä olen ajoittanut kaadon niin, että multa on juuri kerinnyt kuivahtaa.
 
K

Kukkamaisteri

Sehän on kai melko se ja sama miten tekee mutta itse tykkään kuivattaa budit oksiin jos vaan mahdollista, siinähän ne ehtii kypsyä mahdollisimman pitkään.
Luulen että nuo huuhtelut yms, loppuliemi-kikkailut on vain raa'an budin kanssa hieman hyödyksi, loppuun kukkinut budi on valmista sellaisenaan.
Aikaa se vaan ottaa..

ps. Koskaan en laita yli lyijykynää paksumpia oksia kuivumaan jos ne on täynnä lannoitelientä. Ne uhkaa homehtua sisältäpäin ja silloin voi olla katastrofi lähellä => Pahimmassa tapauksessa koko sato menee yht'äkkiä yön yli pilalle.


-QQM
 

ganjamavn

Member
No nyt olen sitten maistellut tuota topskudin A11, jonka tosiaan kastelin tuntipari ennen niittoa. Täytyy todeta että en oikein huomaa mitään eroa siihen, onko kasteltu vai ei, ennen niittoa. Saattaa olla että budi on hiukan "makeampaa" kuin ennen, vai johtuuko lajikkeesta. Kuivuminen kesti kyllä pidempään. Tarvii vielä kokeilla tuota kastelua skunkilla ennen niittoa seuraavaksi, aiemman sadon skunkista niitin kastelematta.

Aika pirtsakkaa budia tuo topskudin A11, tykkään.
 

Latest posts

Latest posts

Top