f2obsession
Active member
Te hány darab/milyen izzót használsz, és milyen hozamot tudsz velük elérni?
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/20535
Én f?leg ezt használom, de vannak már jobbak (V-Tac evolution series), csak még akadozik az ellátás bel?lük.
Ebb?l (a 20W-osból) 6db alatt jött le 50-60g, ami nagyon rossz eredménynek számít. Én egyrészt türelmetlen is vagyok (nem vegeltetek eleget nagy hozamokhoz), másrészt penészre er?sen hajlamos fajtákat favorizálok (ezért is jobb szeretem nem kitölteni a rendelkezésre álló helyet), harmadrészt nem szeretek nagy mennyiséget egyszerre birtokolni.
Most az Evolution szériára várok, hogy legyen elérhet? a 9,5 Wattos, meg a 15 Wattos meleg fehérben (3000K), akkor majd bevásárolok bel?lük, mert ezek 15 Wattból hozzák ki kb ugyanazt a fényer?t, amit a fenti 20W-ból.
https://www.anrodiszlec.hu/advanced_search_result.php?keywords=evolution
Én azt mondom, ha a hozamra mész, és nem rontasz el (nagyon) semmit, akkor ezekkel a körtékkel 1g/W-os hozam simán teljesíthet?, de van aki a 2g/W-ot is meg tudja közelíteni.
A legutóbbi koncepcióddal meg szerintem a f?tetlen helyiség a legsúlyosabb probléma, amire én adnék némi magyarázatot:
Mivel még csak tervezgetsz, a virágzás már elkerülhetetlenül télbe nyúlna. A HID lámpák ugyan f?tenek rendesen, de csak fény szakaszban, virágzáskor meg még az automatáknak sem adhatsz 24 órában fényt. Ideális esetben napi 1-2x ránézel a növényekre, ilyenkor minden alkalommal beömlene a hideg az "ajtón", amivel durva h?stressznek tennéd ki ?ket. A sátor bels? falain a kinti hideg miatt folyamatosan lecsapódna a pára, csorogna lefelé a falakon, így még a steril m?anyag felületeken is burjánozna a penész, oxidálódnának a fémfelületek stb.
Szerintem, ha telik Marshydro lámpára, azzal max a túláraottsága a gond (no meg hogy nem microgrow kategória), de Nixon naplója is jó példa arra, hogy jól érzik alatta magukat a növények, nemzetközi részlegen sok példa van még rá. Sátrakról nincs sok lövésem, sosem használtam sátrat. De f?tetlen garázsban télen ügyködni abszolút szívás, az mindeképp felejt?s, még a dohos pincében is többre mész annál, ha a pincén belül egy kisebb helyiséget választasz.