What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Creeper Úr elb@szott csodaszekrénye [Purple Punch & Gelato AUTO]

Creeper420

Member
Sziasztok!
Ma másodjára kapták a spriccet a keserűsós oldatból. Megint spricc, 1 órát vár, spricc volt. Gelato jóval kevésbé fejlett növény lett, de nem mutat hiánytüneteket, szemmel láthatólag telítettebb is már. Ettől függetlenül egyszer őt is megfújkodtam. Az öntözővízhez (ami állott csapvíz) 30ml/5L Plagron Bloom-ot és WhipésSolon tanácsára 1,25g/5L keserűsót adtam. Bár mint mondtam, a Gelaton nem látok hiánytünetet, de ő is ezt a vizet kaptya. A durván sárgult ésvagy száradt levelek 90%-a könnyen, finoman lejött, azokat el is távolítottam. A box hőmérséklete 25 fok körül van (nem tudom hogy csinálja, a helység egyre melegebb), a pára viszont 60-65%(kb mint a helység) ami kissé aggaszt. Még mindig 3 venti fúj a boxban + a passzívbeömlő lyukak alul és fent egy nagyobb luk, meg mellette a szénszűrős budiventi. Kicsit tartok a penésztől, de reméljük a legjobbakat. Meg lehet beszerelek egy-két USB ventit mert van még. A légáram még mindig negatív, a cipzáros ajtaját nem tolja ki(mint az elején), sőt. Itt van 2 kép. Nem szép, de talán egy fokkal szebb mint volt. Második napja kapja a kesót.
A két növényt megcseréltem, ne zavarjon meg!
1.jpg

2.jpg


A 2 kicsit FIM-elni akartam de NEM TALÁLTAM OLLÓT XDDDD Nem baj, holnap veszek egyet aztán azzal megcsinálom, talán még nem késő. Ők szépek szerintem, egyelőre az előtáps közeg miatt csak vizet kapnak. Róluk van szó:

3.jpg 4.jpg
 

Creeper420

Member
Sziasztok!

Sok minden nem változott csak annyi, hogy Whip lebeszélt a FIM-ről a kicsik esetében. Nagyon kapják az emelt tápos, keserűsós locsit, picit telítődnek, barnulnak a bibeszálak. A boxban a hő 25 fok korül van, viszont már nem spriccelek, a locsolások után így is 70%-ig is felmegy a pára ami kuuuuuuurrv@sok. Pár óra alatt lejjebb megy, de 60 alá nem igen, szóval most nézek valami kicsi párátlanítót amit tudok működtetni a boxban a virágzás alatt. Beszereltem még egy ventit, mostmár 4 fúj bent, abból 3 USB-s. A magas rh miatt kénytelen voltam direktbe ráirányítani 1-1-et a nagyokra, így épp csak picit rezgeti a leveleket viszont szerintem bajuk nem lesz, de kellemesen átfúj rajtuk a szél. Talán ennyi belefér, de javítsatok ki nyugodtan! A penésztől még mindig rettegek, attól meg főleg, hogy nem venném észre, ha lenne.. :DTöbbek közt ezért is, hoztam nektek pár normális képet a nagyokról. Ha most kéne lenyisszantatnom is azt mondanám, hogy több mint valószínű ez lesz a legjobb fű, amit eddigi életemben szívtam. Első belső kör(haha), szégyen nem szégyen, de nekem komolyan tetszenek. Főleg a páncs, az a legszebb!

1.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg

(A képeket rendezem majd, csak valamiért borzasztó lassan tölti be/fel őket.)
 

Attachments

  • 7.JPG
    7.2 MB · Views: 52
  • 7,5.JPG
    6.5 MB · Views: 46
  • 3.JPG
    7.3 MB · Views: 45

GrowControl

Well-known member
trippy a hatter :rasta:
a venti nekem telibe fujja a csaje, nyomassad neki, erosek lesznek a szarai, ha tul sok azt latni fogod rajta (wind burn)
a kicsik.jpg hagyd neha kiszaradni a foldet, szomorunak tunnek (de amugy szepek, szal no para)

edit: szerkesztetted, szoval kicsit confused vagyok mire is valaszoltam :D
 
Last edited:

Creeper420

Member
Mylarfólia :D Sajna a párát nem tudom nagyon 60% alá vinni és rettegek a penésztől, talán ha fújatom őket akkor nem lesz baj. A piciket nem fogom ennyire, azzal sztem nem lesz baj csak a virágzóknál aggódok. Whippel megbeszéltük, hogy nem jó a táp amit adok neki, többjobb kéne. Ez már lefut, jövő hét végén szerintem szüret lesz aztán lesz amilyen lesz. Jövő hónapban meg kapnak a kicsik normális tápot. Amúgy a piciknek a felső része már rendesen szárasz volt, az alja nehezebb de szerintem még nem ér le a gyökere odáíig, aszittem szomjasvolt..

:watchplant:

Levettem a képeket, bocsesz
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok! Attól tartok, hogy bekövetkezett a legrosszabb és elért a penész.. Megkérdem az öregeket, de ha igazam van akkor kényszerszüret lesz, pedig még lenne benne legalább 1, de inkább 2 hét. Szerintetek?
 

Attachments

  • 3.jpg
    3.jpg
    4.6 MB · Views: 75
  • 2.jpg
    2.jpg
    3.6 MB · Views: 75
  • 1.jpg
    1.jpg
    3.6 MB · Views: 91

GrowControl

Well-known member
Sziasztok! Attól tartok, hogy bekövetkezett a legrosszabb és elért a penész.. Megkérdem az öregeket, de ha igazam van akkor kényszerszüret lesz, pedig még lenne benne legalább 1, de inkább 2 hét. Szerintetek?
tunde szemed mit lat zold lomb legolas?
(lehet tul csikba nezem mar, de en nem latom mit keresunk) :rasta:
 

Creeper420

Member
Sziasztok! Kis update.
A Gelato szokás szerint kurvára nem csinált semmit, ugyanúgy néz ki, kb csak van. Ja, 1 db levelet láttam benne kezdeni elsárgulni de kb ennyi. Kurva unalmas példány, majd az új gen melátjuk milyenlesz.

A Punchon van pár levél ami durván sárgul és a vége barnul el. Nekem ez nem csak a nitrogén kiszippantyúzásának tűnik, főleg a nagy levelek középső csúcsán vannak ezek a barna részek, elszáradtak és le tudtam morzsolni őket. Maga a levél nem jön, hiába húzom, talán belülről nem rohadt. Erre monnyatok valamit!

1.jpg 2.jpg

Tápozásuk: 5L állotcsapvizes kaniszterbe 30ml PlagronBloom, 1,3g keserűsó és jelenleg ennyi.

A növény alján lévő bugák össze sem hasonlíthatóak a legfelsőkket. Tudom, mindig a legmagasabbak kapják a legtöbb tápanyagot és nitrot, de igen unbalanced a dolog. Nézzétek meg feljebb a posztokat, a felső bugák szépen tömődnek már, barnul a bibe rendesen, alul meg alig valami. Van, ahol abszolút nem barnult még és brutál levegős. Nemtecikenekem! Javulhat ez még, vagy ezek ilyen csoffadtak maradnak? Még max 2 hetet tervezek, abból 1 flush lesz meer mindjárt írom.
Illlusszttráccció:
8.jpg 9.jpg

Már 3 hónapja nem láttam füvet (20-án ellőttem egy dugicigit de ennyi, nekem az szent, arra mindig volt 1 elrakva), tépőzár, nameg kíváncsi is voltam, szóval meggyaláztam szegény Punchot és leszedtem a fentebb mutogatott fejletlen részekből egy keveset, hogy megkóstoljam. A szívem szakadt meg miközben tekertem le a bugát (ollom mostsevolt xd), de nem cincáltam, szép lett a helye. A kezem pillanatragasztós lett tőle, nem tudtam lemosni órákig.

10.jpg

Eddig mindig sütőztem a lenemszüretelt de megdézsmált füveimet, de @WHIPEDMEAT tanácsára ledarátam, utána szúnyoghálóban a gépem ventijéhez tettem és 2 óra alatt ropogósra száradt(hopsz xd). Aszonta az úr pár óra kell neki de nem nézegettem, mindegy, szíhatólett!
Nem tudom mekkora különbség lesz a full beérett, flush-ölt, szüretelt és kellően száradt, és eközött, de e most ilyen vot:

Szerintem a csörgévészáradt mota nem volt több 0.5-nél, jó vékon cigi lett de fuhuuuu... Kicsit elszámoltam magam, nem kéne elfelejtenem h már nem vagyok fiatal, meg még nem ismertem a füvemet. Felénél már vigyorogtam, mire elnyomtam úgy beszakadtam, hogy jött a szokásos badflash, nyálfolyatás, banga bambulás, kajafless. Igen szkeptikus voltam vele mer ugye nem is a szép bugákból csemegéztem hanem a barnulatlan popcornból, nameg f@sztudja milyen lesz elsőre, meg a térfogata is szar lett és alig tudtam belőle meghajtani a vékonyrövid cigit is, mindegy. Fele ennyivel igen jó lettem volna sztem. Amire még kíváncsi leszek, hogy a lebarnult, jobban beérett részeknek (ez teljesen a fejembe ment pedig full indica) testibb hatása lesz-e, illetve másabb lesz-e a betépettség érzése, mint amilyen most volt. Egyszóval mennyivel lesz másabb a szüretelt füvem mint ez a lelopott csövesség.

Az íze szörnyű vegyszeres, kicsit mentolos jellegű, de egyébként borzasztó krolofiles növényes volt. Ezért is akarok legalább 1 hetes flusht(meg átmosom a közeget szerintem flush előtt még), összességében szerintem azt mondhatom, hogy nem volt jó. Mostmár várni fogok a szüretig, ennek így semmi értelme. Szokás szerint nyugodtan szedjetek szét, igénylem. :D
 

foazegyensuly

Well-known member
ezeket a sárga leveleket nem lehet hogy fénystressz okozza? amúgy ha lenne sztem aktív befújó- kifújó venti nem kéne bentre ennyi meg hiába raksz belülre többet az nem szállítja csak keveri a levegőt sztem emiatt lehet nagy a pára.ez így össze is függhet mivel sok ventit pakoltál be a fény hőjét a növényre szívják.
 

Creeper420

Member
A helyiség hőmérséklete 20 fok kb, páratartalma időjárástól függően 60-75%, ez a boxban -10% ebben a formában. Ha több levegő menne be, azzal szerintem csak nőne a pára. A szekrény oldalai belülről hungarocellel vannak szigetelve. Ha azt eltávolítanám akkor valszeg 1-2 fokot csökkenne a hő ami jó is lenne, csak kuka lenne a rajta lévő fólia amiből meg nekem nincs több... :D Az a sok venti azért van bent, hogy a csökkenthetetlen 60-65% RH-t próbálja kompenzálni és csökkentsem a penész felbukkanásának esélyét. Sajna aktív befújóventivel pozitív lett a légnyomás és tolta ki a fűszagot, nameg nem is cserélte megfelelően bent a levegőt. A helyiség nem alkalmas a termesztésre, csak az utolsó pillanatban 100%-ban keresztül lett húzva minden számításom és kényszerből kellett ezt a(egyetlen) lehetőséget választanom vagy nincs grow, az meg nem opció.
 

foazegyensuly

Well-known member
A helyiség hőmérséklete 20 fok kb, páratartalma időjárástól függően 60-75%, ez a boxban -10% ebben a formában. Ha több levegő menne be, azzal szerintem csak nőne a pára. A szekrény oldalai belülről hungarocellel vannak szigetelve. Ha azt eltávolítanám akkor valszeg 1-2 fokot csökkenne a hő ami jó is lenne, csak kuka lenne a rajta lévő fólia amiből meg nekem nincs több... :D Az a sok venti azért van bent, hogy a csökkenthetetlen 60-65% RH-t próbálja kompenzálni és csökkentsem a penész felbukkanásának esélyét. Sajna aktív befújóventivel pozitív lett a légnyomás és tolta ki a fűszagot, nameg nem is cserélte megfelelően bent a levegőt. A helyiség nem alkalmas a termesztésre, csak az utolsó pillanatban 100%-ban keresztül lett húzva minden számításom és kényszerből kellett ezt a(egyetlen) lehetőséget választanom vagy nincs grow, az meg nem opció.
hátjolvan örült egy konstrukció de hajrá :D
 

Creeper420

Member
Annyi edit, hogy a passzív beömlőt ami először befújó volt és ami miatt volt a pozitív légnyomás, a sokak által tanácsolt módon átkötöttem második kiszívóra a másik szénszűrővel. Nem sokat tudtam ellenőrizni, de az fix, hogy sokkal nagyobb a vákuum bent (XD), most jobb lesz a szellőzés és talán minimálisan csökkent a hőfokmegpára. Holnap reportolok, hogy mi történt azóta. Amúgy egészen szépen tömődnek a bugák. A tax most, hogy a jövő héten Kálium-foszfáttal turbózott locsit kapnak majd, aztán jövő vasárnap átmosom a közeget és pár napig vízen koplaltatom a tisztulás végett(vagy előbb mosom át és flushölök, majd eldől), aztán a Punch-ot levágom. A Gelato szinte biztos marad még egy hetet, mert bár szépen telítődik (tán jobban mint a Pucnh) de szinte alig barnul a csöves. Az előnevelő szárító lesz addig, 1-esével meg faszán elférnek benne majd.
 

Blekketekk

Active member
Sziasztok! Kis update.
A Gelato szokás szerint kurvára nem csinált semmit, ugyanúgy néz ki, kb csak van. Ja, 1 db levelet láttam benne kezdeni elsárgulni de kb ennyi. Kurva unalmas példány, majd az új gen melátjuk milyenlesz.

A Punchon van pár levél ami durván sárgul és a vége barnul el. Nekem ez nem csak a nitrogén kiszippantyúzásának tűnik, főleg a nagy levelek középső csúcsán vannak ezek a barna részek, elszáradtak és le tudtam morzsolni őket. Maga a levél nem jön, hiába húzom, talán belülről nem rohadt. Erre monnyatok valamit!

View attachment 18716114 View attachment 18716115

Tápozásuk: 5L állotcsapvizes kaniszterbe 30ml PlagronBloom, 1,3g keserűsó és jelenleg ennyi.

A növény alján lévő bugák össze sem hasonlíthatóak a legfelsőkket. Tudom, mindig a legmagasabbak kapják a legtöbb tápanyagot és nitrot, de igen unbalanced a dolog. Nézzétek meg feljebb a posztokat, a felső bugák szépen tömődnek már, barnul a bibe rendesen, alul meg alig valami. Van, ahol abszolút nem barnult még és brutál levegős. Nemtecikenekem! Javulhat ez még, vagy ezek ilyen csoffadtak maradnak? Még max 2 hetet tervezek, abból 1 flush lesz meer mindjárt írom.
Illlusszttráccció:
View attachment 18716116 View attachment 18716117

Már 3 hónapja nem láttam füvet (20-án ellőttem egy dugicigit de ennyi, nekem az szent, arra mindig volt 1 elrakva), tépőzár, nameg kíváncsi is voltam, szóval meggyaláztam szegény Punchot és leszedtem a fentebb mutogatott fejletlen részekből egy keveset, hogy megkóstoljam. A szívem szakadt meg miközben tekertem le a bugát (ollom mostsevolt xd), de nem cincáltam, szép lett a helye. A kezem pillanatragasztós lett tőle, nem tudtam lemosni órákig.

View attachment 18716118

Eddig mindig sütőztem a lenemszüretelt de megdézsmált füveimet, de @WHIPEDMEAT tanácsára ledarátam, utána szúnyoghálóban a gépem ventijéhez tettem és 2 óra alatt ropogósra száradt(hopsz xd). Aszonta az úr pár óra kell neki de nem nézegettem, mindegy, szíhatólett!
Nem tudom mekkora különbség lesz a full beérett, flush-ölt, szüretelt és kellően száradt, és eközött, de e most ilyen vot:

Szerintem a csörgévészáradt mota nem volt több 0.5-nél, jó vékon cigi lett de fuhuuuu... Kicsit elszámoltam magam, nem kéne elfelejtenem h már nem vagyok fiatal, meg még nem ismertem a füvemet. Felénél már vigyorogtam, mire elnyomtam úgy beszakadtam, hogy jött a szokásos badflash, nyálfolyatás, banga bambulás, kajafless. Igen szkeptikus voltam vele mer ugye nem is a szép bugákból csemegéztem hanem a barnulatlan popcornból, nameg f@sztudja milyen lesz elsőre, meg a térfogata is szar lett és alig tudtam belőle meghajtani a vékonyrövid cigit is, mindegy. Fele ennyivel igen jó lettem volna sztem. Amire még kíváncsi leszek, hogy a lebarnult, jobban beérett részeknek (ez teljesen a fejembe ment pedig full indica) testibb hatása lesz-e, illetve másabb lesz-e a betépettség érzése, mint amilyen most volt. Egyszóval mennyivel lesz másabb a szüretelt füvem mint ez a lelopott csövesség.

Az íze szörnyű vegyszeres, kicsit mentolos jellegű, de egyébként borzasztó krolofiles növényes volt. Ezért is akarok legalább 1 hetes flusht(meg átmosom a közeget szerintem flush előtt még), összességében szerintem azt mondhatom, hogy nem volt jó. Mostmár várni fogok a szüretig, ennek így semmi értelme. Szokás szerint nyugodtan szedjetek szét, igénylem. :D
Ne legyen lelkifurkád a popcornok miatt (egésségedre!), holnap én is meg kell kóstoljam az enyém, nekem is van még bő két hét hátra de egyszerűen kínálja magát… kíváncsiságból kérdezem hogy a trichomáid hogy állnak? Lehet írtad fentebb nem tudom, éjszaka végig olvasom a naplód. ✌️
 

Creeper420

Member
Isteni, friss gyümölcsös illata van a Punchnak, tipik nyálcsorrrrgatós. :D Fent van kép amit nem tölt be, kattintás után nyitja. Egész szép szerintem (elsőkörhöz képest), barnulgat is, telítőtget is csak kéne még kis táp. Jövőhéten megjön aztán talán még picit javít a dolgokon.

Amilyen jó illata van a növénynek, olyan szar íze volt a cigibe.. :D Szerintem érdemes számolni a táp meg a krolofil növényes ízével, azaszar, ezért is akarok alapos átmosást a szüret előtt. Na meg én gyorsan besokallok és akkor jön a badtrip, szóval a mennyiség se utolsó.. :D Én má nem kóstolgatom, szarvót, ott rohaggyon el. kecskék megeszik majd
:canabis:
 

Creeper420

Member
Gondoltam, hogy teljes legyen a kép megkóstolom az igencsak háttérbe szorított és kb leszart Gelato-t is. Ennek oka pusztán az, hogy sokkal kevésbé látványos mint a Punch, eleinte kisebb is volt, később is fog beérni.. nincs mit szépíteni, a Punch ellopta előle a showt. Nade! Amilyen elvárásokat én a Punch felé támasztottam és ahhoz képest mennyire kaki volt, a Gelato maga a csoda! Jó, azért figyeltem az arányokra is, de wao! Nagyon kellemes és pozitív volt a flesse, kifejezetten fókuszált maradtam magamhoz képest! Meg tudtam csinálni komplexebb dolgokat is (mit-hova-hogyan dolgok) ami nálam igen ritka mikor be vagyok állva. Volt egy ilyen hullázmó fless, rég éreztem hasonlót kb nem is tudom leírni de konkrétan olyan volt, mintha hullámozna a testem meg úgy minden, szuper volt! Nem jött rám para, képben voltam de mégis flesseltem, jó volt! Ehhez képst a Punch olyan volt, mintha traszban kiszállt volna a lelkem és egy gecinagy taslit adott volna nekem, rámtört a felismerés az életemmel kapcsolatban(negatív de tökjogos értelemben), de ez már az én nyomorom, nem a fű tehet róla.
Meglássuk milessszz itt a héten, de lassan már vágnám a ribancokat.

Annyi edit, hogy mostmár a második kiszívóventi bekötése után ilyen 21-22 fokok vannak a boxban, de a pára ugyanúgy 60-65%. Érdekesség, hogy mikor a 2 nagylányt kiveszem és csak a 2 kicsi marad bent, akkor lemegy 50-55%-ra a pára függetlenül attól, hogy be van-e locsolva a közeg.
 
Last edited:

Creeper420

Member
Sziasztok, frissítem kicsit a naplót.
Tegnapi a 61. nap a 2 nagy számára.

Punch:
1.jpg 2.jpg 3.jpg

Gelato:
4.jpg 5.jpg


Az eredeti terv szerint ma-holnap vágtam volna őket, de ez kizárt. A Gelato folyamatosan töltődik és duzzad, szinte nincs is rajta barna bibeszál, szóval neki még alsó hangon 2 hét kb. A Punch-ot ma ismét megkóstoltam egy szolid adaggal meg egy sörrel és nagyon király volt, semmi para, kellemes. Rajta azért vannak már barnult bibeszálak bőven, de úgyérzem még van hova érnie szóval kap még egy hetet. Közben hozattam magmnak külföldiországbú whip által javasolt tápot amit szemlátomást nagyon szeretnek, kapják is rendesen.

A két fiatalabb csajszi is belekezdett, elkezdtek elővirágozni. Ocsmányak és csak 2-3 naponta locsolom őket a pára miatt (meg nem is szárad ki olyan gyorsan azért), de igencsak nőnének és kicsi a box(korábbi szürettel számolva hamar kerültek vízbe sajna), szóval igencsak időszerű lenne már a nagyok vágása. Egyébként a pára is 50-55% ha kiveszem a 2 nagyot.
Ilyet láttam a levelükön, milehetez?

6.jpg

Elég beteg ötlet, de mivel a box 180 magas és kb 120 centinél több nincs kihasználva belőle így arragondútam, hogy a plafonon lévő szénszűrők alá egy 20 centivel felaggatom a levágott csajokat és ott szárítom amíg szükséges. Olvastam, hogy 50 alatti pára és 17-19 fok meg sötét kell nekik, de ez kivitelezhetetlen lesz. Szárításra a szag miatt csak az előnevelő átalakítása opció, de oda meg sztem sok lenne a budiventi az egyik szénszűrővel, nameg kikéne szerelni a boxból és át bele. Így a sötét az ok, de a pára a helyiség miatt 65-70% lenne minimum kb 20 fokkal társítva. Szerintetek?
 

Blekketekk

Active member
Sziasztok, frissítem kicsit a naplót.
Tegnapi a 61. nap a 2 nagy számára.

Punch:
View attachment 18718409 View attachment 18718410 View attachment 18718411

Gelato:
View attachment 18718412 View attachment 18718413


Az eredeti terv szerint ma-holnap vágtam volna őket, de ez kizárt. A Gelato folyamatosan töltődik és duzzad, szinte nincs is rajta barna bibeszál, szóval neki még alsó hangon 2 hét kb. A Punch-ot ma ismét megkóstoltam egy szolid adaggal meg egy sörrel és nagyon király volt, semmi para, kellemes. Rajta azért vannak már barnult bibeszálak bőven, de úgyérzem még van hova érnie szóval kap még egy hetet. Közben hozattam magmnak külföldiországbú whip által javasolt tápot amit szemlátomást nagyon szeretnek, kapják is rendesen.

A két fiatalabb csajszi is belekezdett, elkezdtek elővirágozni. Ocsmányak és csak 2-3 naponta locsolom őket a pára miatt (meg nem is szárad ki olyan gyorsan azért), de igencsak nőnének és kicsi a box(korábbi szürettel számolva hamar kerültek vízbe sajna), szóval igencsak időszerű lenne már a nagyok vágása. Egyébként a pára is 50-55% ha kiveszem a 2 nagyot.
Ilyet láttam a levelükön, milehetez?

View attachment 18718414

Elég beteg ötlet, de mivel a box 180 magas és kb 120 centinél több nincs kihasználva belőle így arragondútam, hogy a plafonon lévő szénszűrők alá egy 20 centivel felaggatom a levágott csajokat és ott szárítom amíg szükséges. Olvastam, hogy 50 alatti pára és 17-19 fok meg sötét kell nekik, de ez kivitelezhetetlen lesz. Szárításra a szag miatt csak az előnevelő átalakítása opció, de oda meg sztem sok lenne a budiventi az egyik szénszűrővel, nameg kikéne szerelni a boxból és át bele. Így a sötét az ok, de a pára a helyiség miatt 65-70% lenne minimum kb 20 fokkal társítva. Szerintetek?
Csoda szépek a virágaid, az én szememnek a Punch a legszebb, a szárításra nekem is ez az ötlet jutott eszembe ( lámpa fölé stb…) ha nem gond figyelem hogy ki és milyen tanácsot ad neked erre. Béke!
 

Latest posts

Latest posts

Top