What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Club Tikól

Uzsidoboz

Well-known member
Aki még nem látott ilyet, ez lenne a Kiwi
20230513_183542.jpg
 

Uzsidoboz

Well-known member
Ez má levirágzik így, viszont le fogom váltani a ferti4 mert kurva sok Ca kell led alá és szopóág tartani a N egyensúlyba persze azt ne felejtsük el 3 féle auto növény ami 1nek fasza tápanyag összetétel volt aza másiknak leginkább kevés lett .
Be is fejeztem magam szoptatását az autókkal és a különböző fajták egy helyre pakolásával , a jövőben klónokkal megyek meg 1 fajtával .
Lessz itt azért hozam nem aggódok csak szarúl néz ki meg biztos buktam egy 100ast a hiánytünetek által okozott levélelhalás végett , a bal alsót így is körbe kellett nyírjam mert befogta az egész teret az önmaga befedte volna a hely 70% .
És egy találós kérdés a végére:

Hogy hívják a buzik nászíszakáját?

A helyes megfejtő kap valamit.

20230517_070944.jpg
20230517_070952.jpg
20230517_070959.jpg
20230517_071022.jpg
 

f2obsession

Active member
"kurva sok Ca kell led alá és szopóág tartani a N egyensúlyba"
Most, hogy tron panelekből épített "panorámavilágítással" megyek, én is már vegben szopok ezzel (karmosodás vs barna pöttyök az öregebb legyezőkön). De nem megoldás erre Ca monoműtrágya, vagy egyéb CA forrás, ami nem tartalmaz nitrogént?
Amúgy az rajtam kívül mindenkinek időben leesett, hogy a két csatornás (meleg/hideg fehér) Tron paneleken kétszer annyi led van? Rohadjak meg bevásároltam egycsatornásból rendesen, azt most esik le, hogy ugyanakkora felületen lehetne 2x annyi fényerőm, és nem is került volna 2x annyiba...
 

Uzsidoboz

Well-known member
Ha mutatsz nekem olyan Ca forrást amiben nincs N és "hidróba" mehet akkor má veszem is , de bevallom 1 éve legalább nem vettem semmiféle műtrágyát akkor nem volt ilyen ha mostanra lett osszad meg velem köszi

A Tronhoz nem tudok mit hozzátenni világításra nem kell mostanában költenem
 

f2obsession

Active member
Eszerint a kálcium-klorid is szóbajöhet olyan mennyiségben, hogy még ne "klórozza el" túlságosan a vizet. Én valószínűleg megpróbálom majd óvatosan kiegészíteni vele a még nitrogénmérgezést éppen nem okozó mennyiségű kálcium nitrátot. Nem nagyon akaródzik a Ferti4 helyett mást keresni, mikor van még belőle kb 24,8kg gondosan elcsomagolva, szabályozott páratartalmű helyiségben tárolva. Amúgy abból kiindulva, hogy (nyáron, mikor nem tudom a DWC tartályt 20fok alatt tartani) klórmésszel fertőtlenítem az oldatot, úgy sejtem, a mi kedvencünk jobban bírja a klórt az átlagnál...

https://cropking.com/blog/hydroponic-fertilizer-solutions
 

tejföl

Active member
Ez a téma engem is érdekelne. Én olvastam olyat a neten, hogy létezik monokalcium-foszfát, de csak annyit értettem belőle, hogy a foszforsav kalciummal alkotott sója. Mint kémiahülye, nekem az annyit tesz, sav is, foszfor is, kácium is. Akár még jó is lehetne. Ismer itt valaki kémiaszakit? xDDD
 

Uzsidoboz

Well-known member
Persze van neki több speciális hívogató szava , de leginkább akkó bújik ki az odujábó ha sok okosságot irunk megjelenik .
Többször sikerült már előcsalogatni ezt a ritka állatfajt aztmondom próbája meg :D
 

Uzsidoboz

Well-known member
Ez már az elején is mutánzs kis geci volt volt egy oldalága amin 5nód is volt aztán azon az ágakon a levél valahogy el is fonnyad vissza is volt maradva le is vágtam még virágzás elején.

Tanulság megkő tanúnom ujra tápozni :D
 

Uzsidoboz

Well-known member
1hetet még bírhatna de ma a topp csúcson 33fokba 30rh nál bassza az annyát a pönész
 

Attachments

  • 20230528_194820.jpg
    12.5 MB · Views: 66
  • 20230528_194200.jpg
    6 MB · Views: 52
  • 20230528_194807.jpg
    9 MB · Views: 64

f2obsession

Active member
Na, pont téma volt nem rég, én meg itt most önigazolást kapok a "faszságomra": Ezért szoktam a betegeskedő (Ca hiányos) növényt korán szedni. Az elhalt szövetdarabok, meg a legyengült növény együtt csodákra képes. Bár ez itt ezzel a furán félig veges növekedéssel neked most gondolom, olyan "melyik kezembe harapjak" szitu.

Én megpróbálnám azt, hogy fény szakasz elején mondjuk körömollóval finoman tőből kivágom az összes kis levélkét a nagy csúcsokból (lejjebb úgyis van még zöld felület bőven). Mármint érted, gyakorlatilag lábon "készre manikűrözni" a nagy csúcsokat. Fokozná az átszelőzésüket, nagyban csökkentené a párakicsapódást, meg mondjuk ezeket a laza bugákat még a fény is átjárná akkor, szóval nem nagyon tudnának penészedni szvsz.
 

Uzsidoboz

Well-known member
Kap így 1 hetet még azt meglátom , nem tudom van e értelme vagy csak szopatom magam vele
Nálam nincs fényszakasz lineális vonalon mozog 0-24 ig xD
 
Top