What's new

70X70X180 - Cheese, 3 Jack Herrer

didraro

Active member
Sa inceapa distractia!

De 4 zile au dat toate semne de flower asa ca am hotarat sa fac un thread mai mult axact pe perioada asta, ca tot ii mai interesanta decat cea de veg. Fetele au fost tinute in veg cam 1 luna insa s-au miscat cam greu la inceput, posibil din cauza caldurii. Momentan stau sub un ts-1000 de 150w dar sper pe luna viitoare sa fac un update la un bec mai puternic de 300w si poate chiar sa le las ambele, deci 450w total...cum zicea si explo, depinde daca reusesc sa mentin temp in cort si umiditatea.

Temp pe zi: intre 23-27, noapte: 21-25

Umiditate: 55-70+ ... inca caut modalitati sa scad umiditatea pe la 45-50 insa fara dezumidificator nu cred ca va fi posibil. Daca se mentin sub 65 eu zic ca e ok sa nu apara mucegaiul si alte probleme

Strain urile din titlu, 1 cheese si 3 jack herrer. Ca si hrana, primesc momentan 2ml de iguana grow + 2ml de voodo juice, le-am mai dat si cate 1ml de cal mag cand a fost nevoie

Ca si training am facut unui jack topping+lst si la cheese lst. Celelalte 2 sunt neatinse
IMG_6930.jpg
IMG_6926.jpg
IMG_6927.jpg
IMG_6928.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Merge, doar sa faci cand planta emai in seceta, nu cand e plina de apa. Si .. cu grija. Dupa ce ai pleznit tulpina o poti pune cum vrei tu. Ar fi bine sa ai niste chestii de prins si legat la indemana, asa o poti propti sa isi revina si daca o supercropuiesti cumva prea tare si nu se poate sustine singura pana se vindeca rana.

didraro

Active member
Si un mic update: Trei dintrele ele au primit supercroping, cealalta nu era nevoie

In continuare nu reusesc sa mentin umiditatea sub 65%, sta undeva intre 65-75% din cauza ploilor din ultima perioada. Planuiesc sa mai adaug un ventilator la growth iar in cel mai rau caz iau un dezumificator si am rezolvat problema...
IMG_7041.jpg
IMG_7040.jpg
IMG_7039.jpg
IMG_7038.jpg
IMG_7037.jpg

IMG_7042.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu cred ca problema e ca masori umiditatea din zona pamantului, si nu cea reala a aerului :D.

didraro

Active member
Am ridicat termometrul la nivelul plantelor si intradevar s-a reglat umiditatea la o diferenta de vreo 15-20%. Inveti cv nou in fiecare zi :good:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bun, senzorul acelui aparat care a stat in umiditatea aia a fost afectat, oricum. Nu te baza pe el sa fie prea exact nici din fabrica, d-apai acum. Tipul acela de senzor tine calibrarea cam 2 ani, chiar si in conditii perfecte.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Aici intra diferenta de pret la senzori, multi se strica decalibreaza la o umiditate de cca 80% dar, am in test un senzor la umid de aprox 80-100% (recomandarea producatorului 95% dupa se decalibreaza) de la inceputul anului si pot spune pana acum are o marja de eroare fata de cel folosit optim de 0,5%.
Stiu.. sunt persoane sceptice (inclusiv eu) care o sa-ti spuna ca nu o sa gasesti un senzor precis (nu vorbesc de piata din china) care sa te tina mai mult de 1-2 ani in parametrii optimi dar ramane sa vedem in perioada urmatoare.

Eu masor umiditatea in 3 puncte, jos, la nivelul plantelor si sus. Toate au valori diferite cu diferente de 5-15% la o temperatura exterioara de 20°C.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Senzori buni sunt, da nu aia de sub 1 dolar ce sunt folositi in dispozitivele ieftine OEM. Acum cativa ani era sub 15centi un senzor simplu. Acum o costa dublu, nu am mai verificat. Unul bun e cativa dolari. Unul pro e in jur de 10-20 usd. Vorbim aici de senzori folositi inclusiv in aparatura de laborator. Tot din china vin. Dar testarea si calibrarea sunt mai riguroase, ca sa se garanteze eficienta/rezistenta promisa.
Senzorii ieftini pur si simplu oxideaza!! Nu e vorba de erori de sub 1% ci de multe procente. Eu unul sunt multumit si cu max 2% abatere la RH. 0.5% e nimic. Efectiv 0.5% e o valoare in limita variatiei intre citiri, chiar si la un senzor bun.
Daca ceri precizie de 0.5% cred si eu ca nu gasesti din China..

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
@exploziv, adevarat!
Daca stiti senzori pentru testat pe mufa rj va rog sa-mi spuneti si ii bagam la test intr-un box mic cu vent fin si umidificator. Ii pot tine o perioada lunga in teste fara probleme si pot face un tread special pentru asta.
Eu sunt pe upgrade, inlocuiesc vechile lampi de la sanlight 245W bucata cu noile evo 5 120cm care se conecteaza direct la controler, inclusiv modelul vechi doar ca ai cateva chestii in plus cum ar fi: apusul, putere mai mare etc (growcontrol, sanlight si pk aka prima klima au inceput o colaborare buna pe termen lung) 320W bucata cu un boost pe controler de 115% (poate la urmatorul update vor ajunge la 120-130) unde voi testa 8 seminte de auto si 1 de rosii, vedem ce iese!

didraro

Active member
Au inceput sa puna pe ele iar mirosul ii nebunie, cand intri in cort te loveste un miros puternic tropical de la Jack herrer. Cum se vede si in poze una dintre ele a inceput sa aibe ceva deficiente dar restul par ca le merge bine. Tura asta cred ca va fi mai mult calitate decat cantitate

Umiditatea: 50-55
Temp zi: 24, noapte: 22

IMG_7120.jpg
IMG_7121.jpg
IMG_7122.jpg
IMG_7123.jpg
IMG_7124.jpg
IMG_7125.jpg
IMG_7126.jpg

Latest posts

Latest posts