Register ICMag Forum Menu Features Search Today's Posts Mark Forums Read
You are viewing our:
in:
Forums > Marijuana Growing > Cannabis Concentrates > C02 Extractor Poor Yields. Advise please!

Thread Title Search
Post Reply
C02 Extractor Poor Yields. Advise please! Thread Tools Search this Thread
Old 12-10-2018, 08:03 AM #1
Extractornator
Newbie

Extractornator's Avatar

Join Date: Dec 2018
Location: SoCal
Posts: 1
Extractornator is on a distinguished road
Angry C02 Extractor Poor Yields. Advise please!

I am a lead extractor in California and recently been having poor yields with my ExctractLabs 140 extraction machine. Up until a couple weeks ago I was harvesting very decent amounts of crude with this machine and now it's producing very very little crude compared to the usual yield output. And the little bit I do harvest is hideous to look at. My crude would come out nice fluffy and golden with the normal aroma of quality crude. It is now producing a dark brown color of crude and is immediately turning black as it is exposed to oxygen for a few minutes. Also the texture is like that of tar and the smell is not so appealing as it use to be. I do maintenance about twice a week and every day I do a 20 minute clean run after work. The other day as I was transferring C02 from the material vessel ( as I only run one vessel at a time) and when transferring from Vessel 2 to vessel 1 a tremendous amount of C02 pressure jolted the machine with a very loud boom. I already knew that one of the bottom cap O Rings had to have blown and it was the bottom Vessel 2. I opened the vessel to change out the spent material and at the bottom of the vessel was like hard yellow clay as if it had been shredded. Never seen anything like it and still having the same yield issues. I've cleaned out the recycler and and terp collector thinking they had to have some crude in it. Cause the crude has to be going somewhere and to my surprise, no crude in either tanks. I'm not sure as to what may be causing this problem. But I know it started when we got a new inventory of trim. We've tested the trim and most of it has the normal amount of THC percentage. But also noticed there is a lot more male plant material than female. Is this a mechanical problem or a trim/grind problem. Im at a standstill and am open to any input as to what may cause this kind of problem.
Extractornator is offline Quote



Click to shop for Extractors and Hardware
Old 01-12-2019, 08:26 PM #2
creativeprocess
Member

creativeprocess's Avatar

Join Date: Jul 2015
Location: Beyond the Astral
Posts: 222
creativeprocess will become famous soon enoughcreativeprocess will become famous soon enough
Hey any updates on this? Did you discover what's wrong with the process?
__________________
"When we cannot find contentment in ourselves, it is useless to seek it elsewhere." -- FDLR


creativeprocess is offline Quote


Post Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT +2. The time now is 07:17 AM.




This site is for educational and entertainment purposes only.
You must be of legal age to view ICmag and participate here.
All postings are the responsibility of their authors.
Powered by: vBulletin Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.