What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Γνώμες για καλύτερη διατήρηση/συντήρηση του χό&#96

Γνώμες για καλύτερη διατήρηση/συντήρηση του χό&#96

Αλάνια ερώτηση, έχω κάτι βάζα από πέρυσι το Δεκέμβρη κλεισμένα αεροστεγώς και επειδή δεν βλέπω να γίνονται σύντομα καπνός, σκέφτομαι να τα βάλω σε ψυγείο για να διατηρηθούν καλύτερα, καλή κίνηση ή άδικος κόπος?
Παρατήρησα σε μια -δυο ποικιλίες που έχω από πέρυσι ,να έχουν χάσει το πράσινο χρώμα τους και έχει "πέσει" λίγο και η απόδοση τους, βέβαια τα συγκεκριμένα ήταν σε βάζα που έπερναν αέρα κάθε φορά που είχαμε ανεφοδιασμό.
:tiphat:
 

orfeas

Active member
Veteran
Παλιότερα τα έθαβα 30-40 πόντους στο κήπο, αλλά εγκατέλειψα τη πρακτική γιατί μια φορά δε μπορούσα να τα βρω:woohoo:

Οπότε ψυγείο ή κατάψυξη και εννοείται αεροστεγώς και ει δυνατόν πατικωμένα...

:tiphat:Ορφεύς
 
Εντωμεταξύ, το Panama που ετοιμάζομαι να κόψω τις επόμενες ημέρες, μυρίζει σαν το ορφεο νέγκρο ...αν τραγουδάει και το ίδιο ...
 

orfeas

Active member
Veteran
Άσε, μη μου λες για μυρωδιές...Φέτος έχω πάθει τη πλάκα μου με άγνωστες μέχρι τώρα για μένα. Τουτέστιν μάνγκο, χαμομήλι, πράσο, κρεμμύδι, ρίγανη...Απίστευτα πράματα...
 

LegacyTron

Member
κατσαρόλα, φασολάκια, πουμαρό....ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΡΕ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ;;;; ζηλεύω σατιβο-άουτ-ντορ-όπουλοι! 14 βδομάδες μου μείνανε κι εμέναααααααααααααααααααααααααααααα

+1 κατάψυξη
 

Vasilis81

Member
Μια καλή λύση που έχω δοκιμάσει είναι όπως οι μαρμελάδες. Πριν κλείσω τα βάζα και αφού τα έχω φουλάρει χωρίς να τα πατικώσω μέσα, περνάω ένα κομμάτι πανί από πάνω από το χείλος τους. Φυσικά να περισσεύει. Μετά βιδώνω το πώμα και είναι comple. Δεν έχω προλάβει φυσικά να τα κρατήσω τόσο καιρό(πάνω από 6μηνο) για να δω κάτι να πηγαίνει στραβά. Λίγο grow και καλό.
 

Bluesdude

Member
Ποτέ δεν είχα σοδειές μεγάλες για να έχω τέτοιες απορίες άγιε :p Ότι μου περίσσευε, καλά να είναι οι φίλοι :D
 

orfeas

Active member
Veteran
αγαπάμε τούβλα...Δυστυχώς μόνο εισαγόμενα έχω αντικρύσει....

αγαπάμε και cob...Δυστυχώς μόνο σε φωτογραφίες έχω αντικρίσει...
 

Booker

Member
Έχεις ποτέ διατηρήσει χόρτο πατικωμένο; Μάλλον όχι...
:tiphat:

Ισχύει το πατίκωμα Ορφέα, σαφώς και κρατιέται πιο φρέσκια η φούντα και την ελάχιστη υγρασία που μπορεί να έχει την καλοσυντηρεί όπως πρέπει. Αλλά έτσι δεν βλέπεις τι πίνεις, εγώ θέλω να ξέρω μέχρι και από πιο κλαδί πίνω αν είναι δυνατόν. Αφού κατά την διάρκεια του γκρόου η σχέση είναι τόσο ερωτική με τα φυτά που τα έχω φωταγραφικά στο μυαλό μου πως είναι κάθε μέρα. Εξάλλου τι πιο ωραίο να ανάψεις έναν μπάφο και να παρατηρείς τα κορίτσια σου και να κάνεις σχέδια για το πως θα τις συνεχίσεις. Το θέμα μας είναι το πατίκωμα που έχει δίκιο ο Ορφεύς, αλλά το προτιμώ να το κάνω μόνο σε εκδρομές!
 

orfeas

Active member
Veteran
Κοιτάξτε, παίδες, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το πατίκωμα το έχω κάνει κάποιες φορές αλλά πάντα σε "ωριμασμένο" χόρτο, όπως του Άγιου π.χ. (ή π.Χ.) το ίδιο είναι:biggrin: και μάλιστα μια περίπτωση που θυμάμαι καλά πατικώθηκε και θάφτηκε στο τρίτο μήνα και ξεθάφτηκε μετά από 5-6, το δε αποτέλεσμα δεν το συζητάμε....:woohoo:

Ευλογείτε!

:tiphat:Ορφεύς
 
και μια που το έχουμε πιάσει το θέμα από κοντά,,,
να ρωτήσω: εάν βάλεις καλά πατικομένο στην κατάψυξη και το βγάλεις, και το ξαναβάλεις, καταλαβαίνετε....
θα έχουμε θέμα?
από όσο με βοηθάει, θέλουμε το ελάχιστο κενό και να μην μπαίνει υγρασία μέσα στο γυαλί.
 

Latest posts

Latest posts

Top