What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

outdoor 2014

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Trimmingul a durat 4 ore. Urmeaza 1 saptamana de air-curing, apoi 1 saptamana de water curing.

Ce inseamna water_curing , deci trebuie sa stiu neaparat chestia asta plus ca e prima data cand aud de asa ceva si zi-mi ce gust are un bud care a fost tratat prin metoda Water_curing ai mai incercat ? cateva pareri vreau omule :D !!

si pana una alta cam asta ar fi de final undeva in jur la 350 zbâr

Water curring-ul este procesul de curatare a mugurilor de orice substanta solubila in apa. Mugurii uscati sau verzi sunt scufundati in apa demineralizata (filtrara RO) pentru 5-10 zile, iar din cauza presiunii osmotice scazute toate substantele solubile in apa atat din exteriorul tesuturilor, cat si din interior , sunt extrase incet incet pana la o dilutie suficient de mare incat sa nu se mai simta in produsul final.

Mugurii tratati in acest fel arata ingrozitor la final - ca un fel de buruieni scofalcite , aproape putrezite si uscate, insa fumul este foarte foarte fin.

Un avantaj (pentru unii) sau dezavantaj (pentru altii) este ca se pierde orice urma de miros.

Procedeul presupune scudundarea mugurilor in apa RO, asa cum spuneam mai devreme, intr-un borcan suficient de mare pentru ca mugurii sa nu fie inghesuiti. Se asaza mugurii in borcan, se pune initial o plasa sau o strecuratoare deasupra lor impreuna cu o greutate pentru a-i mentine la fundul borcanului (la inceput vor sa pluteasca) si se toarna apa demineralizata rece , usor, fara a-i zgandarii prea tare si fara sa amesteci. Apoi borcanul se pune intr-un loc racoros si intunecos.

Este recomandat sa schimbi apa cel putin o data pe zi sau de preferat la 12 ore. Cand schimbi apa trebuie sa ai grija sa nu agiti prea tare borcanul pentru a nu scutura prea multi tricomi de pe muguri. Apa folosita nu se arunca imediat ci se lasa cateva ore la decantat in frigider pentru a putea colecta tricomii care s-au desprins accidental.

Primele ape vor avea culoare si miros specific, ce dispar pe masura ce apa RO extrage componentele solubile din tesuturi.

Procedura se repeta pentru 5-10 zile , observandu-se cu atentie culoare apei eliminate si eventual masurandu-se conductivitatea electrica a acesteia, atat inainte de a fi adaugata in borcan, cat si in momentul scurgerii din borcan. Trebuie urmariti mugurii cu atentie daca incep sa dea semne de putrezire, iar daca acest lucru este observat, procedura trebuie oprita chiar daca nu a ajuns la final.

Dupa ultima clatire mugurii se intind pe o sita fina si se lasa la scurs iar apoi se pot usca pe o hartie de pergament pana la umiditatea dorita.

Desi greutatea totala a mugurilor va fi redusa cu ~30%, se obtine in felul acesta un material mult mai potent, prin cresterea cantitatii de THC raportata la intreaga masa a budului.

Eu mi-am propus sa nu mai ard nici un gram de iarba, asa ca folosesc budul obtinut in acest fel pentru a extrage rasinile ce contin canabioizii in alcool, dupa ce decarboxilez in prealabil. Obtin in acest fel esente pe care le folosesc apoi sa-mi prepar propriile amestecuri de e-liquid pentru tigareta electronica.

Ca si termen de comparatie, din 5 grame de bud tratat in acest fel extrag esenta care imi ajunge pentru mai bine de o luna de zile de vapat zilnic (sa nu uitam ca intr-un joint normal, mai mult de 70% din THC este distrus de temperaturile mari si prin combustie).

Avantajele din punctul meu de vedere sunt enorme : elimin total procesul de combustie in momentul consumului, scap de problema mirosului si pot consuma efectiv oriunde ( cel mai tare a fost cand am fumat intr-o sectie de politie stand de vorba cu un politist :biggrin:, fara ca el sa banuiasca macar ca eu eram din ce in ce mai high ), iar esentele astfel extrase rezista mult mai mult decat budul in sine si pot fi combinate pentru a obtine efecte foarte interesante.

Cum spune un 'guru' intr'ale vapatului (RiP Trippers) :

Smoking is dead.
Vaping is the future.
And the future is now!
 

buruiana

Member
multumim hempfield pentru aceste informatii extrem de folositoare. urmeaza harvest la o planta NL si intetionez sa urmez reteta ta. pe langa reteata ta mai am de gand sa prepar niste hasis, wax si ulei. :thank you:
 

excelsior

New member
hempfield omule bravo[tu chiar ca iti dai silinta sa fumezi cam mai pur si mai organic,RESPECT, numa sa incerci sa si manânci si mancare organicã atunci e perfect , asa ca un sfat]!
pãi iti dai seama ca o sa fac cu ce mi-a mai ramas proaspat “water curing” si ma gandeam undeva la 7 zile de scufundari dar trebuie sa fiu atent la mucegai si inca ceva mai vreau sa adaug cã am vazut pe Jorge Cervantes ca a curatat 2 cregi cu bud-uri de mucegai si alti alien-ii aerieni si teresti cu apa oxigenata, deci efectiv a luat crengile si le-a scufundat in 20 L de apa in care a adaugat vreo 250ml de apa oxigenata.
bn asta a fost asa ca o paranteza la discutie dar eu raman la varinata water curing si o sa fac cum pot cu apa din panza freatica {e potabila se poate bea} si am o covata mare de vreo 60L in care faceam baie eu cand eram mic [lucru rezistent ] si am sa o folosesc pe acea si la prima scufundare de 12h ii adaug si eu 300ml de apa oxigenata sa moara mucegaiul si alti paraziti asa preventiv .
o sa fac si poze dar vor aparea in thread-ul care vreau sa il fac pt uleiul de cana .
pana atunci am bagat la cap ce trebuie sa fac mi-am imaginat procesul visual in cap pas cu pas si cred ca va fi bine.
ramane sa vede-ti pozele , pana atunci nu mai postez nimic :D
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu confunda spalarea PM (Powdery Mildew) cu water-curring. Jorge arata in clipul ala cum poti elimina o parte din PM , bazandu-se pe faptul ca miceliul produs de mucegai se uda foarte greu si pluteste din cauza perisorilor microscopici care il compun (exact asa cum unii paianjeni pot 'calca' pe apa).

Inca o confuzie pe care nu trebuie sa o faci : mucegaiul nu este acelasi lucru putrezirea. Primul este cauzat de diferiti spori , al doilea de degradarea chimica si biologica (bacterii).

Tine cont ca water-curing-ul se face doar cu apa RO sau apa distilata, pentru a avea o apa cat mai saraca in saruri. Apa din panza freatica are un continut foarte mare de saruri (in special Calciu si Magneziu), deci nu vor scoate foarte multi compusi din tesuturile vegetale .

Ca sa fie mai usor de inteles : apa distilata are 0 saruri dizolvate. Cand in ea se scufunda un tesut vegetal, apa va extrage atatia compusi din respectivul material pana cand concentratia de saruri din apa va fi egala cu cea din tesuturi. De indata ce concentratia de saruri din apa a creste, procesul se opreste in mod automat. Pentru a dilua si mai mult (deci pt eliminarea si mai multor saruri), trebuie folosita apa RO/distilata proaspata, fara saruri, si tot asa pana cand majoritatea sarurilor si clorofila sunt extrase .

Procesul este lent pentru ca apa trebuie sa patrunda prin membrana fiecarei celule din materialul vegetal, iar asta evident ca cere mult timp. Procesul poate fi grabit un pic daca materia vegetala este rehidratata si congelata , ceea ce duce la spargerea peretilor celulari (dar poate cauza si spargerea si desprinderea tricomilor). La dezgetare insa materialul va arata si mai rau (ca orice verzitura degerata) si poate dezamagi prin aspect (cine ar fuma o legatura de patrunjel degerata, nu ? :biggrin:).


Recomandarea mea e sa-ti faci mana pe un lot mic, pentru ca oricand pot aparea probleme (nu stii ce micro-organisme traiesc pe mugurii tai, ce pot determina o descompunere sau o alterare a produsului final). Foloseste un borcan de '800' pe care il umpli pe jumatate cu bud pe care vrei sa-l 'cureti' .

Nu e nici o problema daca bud-ul se usuca pana ajungi sa-l prelucrezi pe tot, va cere doar cateva ore in plus pentru rehidratare.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
prezenta oxigenului (O2) in atmosfera degradeaza thc-ul. mi-as imagina ca 03 e mult mai rapid in a face acelasi lucru. deci nu vad motivul sa adaugi apa oxigenata, mai ales daca nu sunt urme de mucegai pe buzi.
 
salut! in curand o sa recoltez si eu ceva. si imi place ideea lui hempfield de a face tinctura folosita la e-liquid pt tigara electronica.
vreau sa fac tinctura pe baza de glicerina caci alcool de concentratie foarte mare nu se gaseste aici. am gasit cateva retete pe net pt tinctura cu glicerina. intrebarile mele sunt: ce fac apoi cu tinctura? nu vreau s-o beau, s-o pun sub limba sau in mancare.
o bag direct in tigara electronica? merge folosita asa simpla?
se vaporizeaza eficient?
sau mai trebuie amestecata cu alte chestii gen propilen glicol?
vreau cat mai mult din thc sa ajunga unde trebuie (in plaman):biggrin: nu sa se piarda in urma unei utilizari incorecte cu tigara electronica
multumesc
 
ps: de obicei se decarboxileaza iarba inainte de fabricarea tincturii. dar ce se intampla daca bag iarba la macerat necarboxilata ci decarboxilez la urma tinctura cu totul inainte s-o strecor? oare o iesi mai buna? se absoarbe mai bine thc-ul sub forma de acid?:bashhead:
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
salut! in curand o sa recoltez si eu ceva. si imi place ideea lui hempfield de a face tinctura folosita la e-liquid pt tigara electronica.
vreau sa fac tinctura pe baza de glicerina caci alcool de concentratie foarte mare nu se gaseste aici. am gasit cateva retete pe net pt tinctura cu glicerina. intrebarile mele sunt: ce fac apoi cu tinctura? nu vreau s-o beau, s-o pun sub limba sau in mancare.
o bag direct in tigara electronica? merge folosita asa simpla?
se vaporizeaza eficient?
sau mai trebuie amestecata cu alte chestii gen propilen glicol?
vreau cat mai mult din thc sa ajunga unde trebuie (in plaman):biggrin: nu sa se piarda in urma unei utilizari incorecte cu tigara electronica
multumesc

ps: de obicei se decarboxileaza iarba inainte de fabricarea tincturii. dar ce se intampla daca bag iarba la macerat necarboxilata ci decarboxilez la urma tinctura cu totul inainte s-o strecor? oare o iesi mai buna? se absoarbe mai bine thc-ul sub forma de acid?:bashhead:


Cred ca cel mai bine ar fi sa incepem un thread dedicat acestei teme, caci banuiesc ca pe viitor se vor inmulti cei care vor sa consume iarba intr-un mod mai putin nociv sanatatii.

LE: Am pornit un thread dedicat : Iarba si tigareta electronica
 

The W farmer

New member
Cand mai vezi canepa de-aia crescuta pe langa apa (planta deja aclimatizata) o altoiesti cu ce vrei pt ca doar radacina trebuie sa se descurce in solul ala umed.

Postarea mea anterioara vine ca si raspuns la postarea nr 285 / pagina 19
 
Last edited by a moderator:

awy

Member
Cand mai vezi canepa de-aia crescuta pe langa apa (planta deja aclimatizata) o altoiesti cu ce vrei pt ca doar radacina trebuie sa se descurce in solul ala umed.
ai facut tu altoire d`asta si ai avut succes aici in ro? de obicei pe unde creste una, cresc mai multe si mi e sa nu se sparga boasele vreunui ruderalis in capul mariilor mele

later edit: imprumuta genele asa rapid? intr un singur ciclu ?
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
vorbesti din experienta? adica ti-a iesit vreo altoire pe port altoi de canepa?
daca da, zi-ne mai multe.
 

awy

Member
vorbesti din experienta? adica ti-a iesit vreo altoire pe port altoi de canepa?
daca da, zi-ne mai multe.
hai ca nu mai pot de ras :peacock::comfort:

se pare ca am inteles eu putin eronat.... eram cu gandul la polenizare
 
Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
harvestul la 8 sapt ca pare ca ai cules-o cam devreme, mai aveau de crescut ceva mi se pare mie. nu-s inca "plini."
 

awy

Member
asta este doar varful! da intradevar a fost culeasa ceva cam devreme, dar high ul ma satisfacut atat de mult incat ma fortat sa o tai.
 

excelsior

New member
Ce face lumea bunã?

mai jos aveti ceva poze cu ultimele rezultate , in poze o sa vedeti si budurile care au fost lasate in apa timp de 7 zile se vede clar ca au o alta consistenta si alta culoare un vede putred inchis plus ca sunt mai compacti [ca piatra] iar in marginea pozei apar bud_urile care sunt uscate normal si sunt foarte pufosi .
Smoke report :
Bud wather curing>> fumul e bun {smoth}, iti creaza falsa impresie ca nu o sa fie nimic interesant din tot bucata aia dar dupa vreo 10 min te loveste un HIGH si realizez ca nu mai poti face miscari buste :) e foarte medical asa pe bune e mult mai bun pt oameni cu probleme de respiratie si nu mai incarci plamanii cu toata incaciunea aia.
Bud normal >> e foarte fain am reusit sa am doua felur de high unul mai chill linistitor[ultima turã] iar cela doilea [prima tãiere ]e mult mai strong cu mai multe plapitati sa zic asa
in rest mai am de asteptat cateva zile sa imi fac uleiu si atunci o sa scriu mai multe si o sa pun mai multe poze am promis ca o sa fac un thread nou cu tema asta

Numa bine !
 

Attachments

  • PA290027.jpg
    PA290027.jpg
    75.8 KB · Views: 22
  • phd 2
    phd 2
    36.8 KB · Views: 42
  • PA290043.jpg
    PA290043.jpg
    60.5 KB · Views: 21
Top