What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

ερωτηση για budget...

*smoker*

New member
για σας παιδια θελω να σας ρωτησω ποσο περιπου να υπολογισω το budget για πρωτο grow εκτος απο τα σπορια, δηλαδη τον εξοπλισμο μονο, απο λαμπα σκεφτομε να παρω cfl (νομιζω ειναι η πιο φθηνη επιλογη απο λαμπες??? και κανη για ολα τα σταδια???) για να μου βγη πιο φθηνα να μη πληρωνω ballast κτλ, αρα λαμπα, γλαστρες, χωμα, λιπασματα, εξαερισμο (ξεχασα κατι?) ποσο περιπου να υπολογιζω? και ερωτηση αν κανη δουλεια η cfl αντι της hps.thanks
 

Vasilis81

Member
Καλημέρα φίλε μου.
Το πρώτο growroom μου.
1. Tent 1.20χ1.20χ2.00
2. Εξαερισμό comple
3. Λάμπες cfl 5 των 5,600Κ (Veg) + 9 των 2,600Κ (Bloom)
4. Nutriens + Ph perfect
5. Χώμα + Γλάστρες

Μου πήγε γύρω στα 350~400 ευρώ.
Μέτρια αποτελέσματα γιατί θα έπρεπε να είχα βάλει Hps. Αν και η δουλειά σου γίνετε και έτσι όπως το είχα κάνει εγώ. Πέρα από αυτά τα παιδιά εδώ μέσα που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία θα σε καθοδηγήσουν.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
Θέλει υπομονή να ξέρεις και το στόμα ραμμένο. Σε κανένα!!!!
 

*smoker*

New member
εννοητε ρε φιλε σε κανεναν, ουτε κολλητους ουτε πουθενα, να βρουμε μπελα απο το πουθενα, αμα ειναι ετσι δεν βαζουμε με τη καμια, εγω τεντ δε θα παρω εχω μια ντουλαπα και θα το χωσο εκει, ευχαριστω για την απαντηση, αν και μεχρι να αρχισω εχω να κανω αρκετες ερωτησης ακομη θα ανοιξω και αλλα θρεντσ
 

*smoker*

New member
απλα βρηκα τα φραγκα που χρειαζονται και λεω να κανω την αρχη
 

Vasilis81

Member
Αν την κάνεις την δουλειά μέσα σε ντουλάπα να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να την επενδύσεις με λευκή μεμβράνη ή κάποια σε ασημί χρώμα για να πετύχεις την αντανάκλαση που επιθυμείς. Πέρα από αυτό σκέψου μην σε προδώσει η μυρωδιά. Στην αρχή δεν θα μυρίζει αλλά αργότερα θα τρελαθείς από την οσμή. Αν προχωρήσεις σε κατάσταση ντουλάπα μειώνετε το ποσό κατά 130 ευρώ. Άρα πέφτεις στα 250~300 ευρώ σύνολο.
 

Vasilis81

Member
Πριν αρχίσεις να ρωτάς κατά βούληση το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι πρώτα να διαβάσεις όσο το περισσότερο μπορείς. Τα παιδιά εδώ μέσα έχουν κάνει φοβερή δουλειά και προσφέρουν ήδη πολύ βοήθεια στα πρώτα βήματα του 1ου grow. Διάβασε, μάθε και μετά ρώτα.
Για αρχή πάρε σπόρους που να είναι εύκολα τα φυτά στην διαχείρησή τους και συγχωρούν μικρά λαθάκια. Στο 1ο μου grow είχα πάρει Northen lights auto fem. Παρά τα χοντρά λάθη που έκανα είχε επιτυχία και καλά αποτελέσματα. Φοβερή γεύση(πραγματικά) και πολύ καλό άκουσμα. Βέβαια μικρή ποσότητα γιατί ήταν αυτόματο και είχα cfl. Αν ήταν Hps μπορεί να έβγαζε περισσότερο.
Ξέχασα να σου πω να απολυμάνεις καλά τον χώρο και να τον κρατάς γενικά καθαρό για να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον όπως μούχλα και διάφορες άλλες καταστάσεις.
Ότι άλλο χρειαστείς είμαστε εδώ.
 

*smoker*

New member
ναι θελει ενα διαβασμα πρωτα και μετα οτι δεν υπαρχη να το ρωτησης, παντος φιλε αμα βαλω φιλτρο ανθρακα(αν θυμαμε καλα λεγετε) απο οσμες ειμαστε κομπλε τα τραβαει ολα και στο ιδιο δωματιο να εισαι ή μειωνη απλα την οσμη?
 

Vasilis81

Member
Απλά μειώνει την οσμή. Ψάξε για αρωματικά χώρου που κάνουν ουδέτερη την οσμή.
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
Καλησπέρα smoker
Παιδιά δεν ξέρω για εσάς, αλλά σε εμένα τα φίλτρα άνθρακα όταν τα συνδυάζω με τον σωστό εξαερισμό (inline fan) αφαιρούν όλες τις μυρωδιές τους πρώτους 6-12 μήνες. Μετά θέλει άλλαγμα.
 

LegacyTron

Member
Agreed as above.

Γιατί δεν αγοράζεις τσολιά μου την HPS κ τα σκατά από την αρχή αφού όλοι εκεί καταλήγουμε στο τέλος στο αμέσως επόμενο γκρόου.......
 

Vasilis81

Member
Το φθηνό είναι και ακριβό λένε και έχουν δίκιο. Αργά ή γρήγορα εκεί καταλήγουμε όλοι. Τι διαστάσεις έχει η ντουλάπα σου;

CrowMax, σε ολοκαίνουριο setup και μύριζε όλο το διαμέρισμα σχεδόν! Λες να είχα τότε μικρό σετ εξαερισμού; Δεν ήταν τόσο μεγάλη η τέντα. Αφού από την πίεση την τραβούσε τα τοιχώματα μέσα! Είχα μονώσει τους συνδέσμους και ήταν όλα comple.
 

*smoker*

New member
η ντουλαπα ειναι, υψος 1.73-μηκος 1.10-βαθος 0.58, απλα δεν θελω να δωσω 150 ευρο για μπαλαστ δεν ειμαι κανενας εμπηρος γκροουερ, αγοραζω μονο τη λαμπα και ειμαι κυριλε, εξαλου παντου που εχω διαβαση και σε ξενα sites βαζουν και τις cfl σαν επιλογη αμα ηταν δεν θα τις εβαζαν καθολου, ενταξη ξερω ομως οτι η hps ειναι η ιδανικη αλλα τη να κανουμε, για αρχη η cfl ειναι καλη
 

LegacyTron

Member
Αργά ή γρήγορα εκεί καταλήγουμε όλοι.

πάρε μια 250άρα smoker και μην κάνεις upgrade μετά ποτέ. εκτός αν πάρεις 2η ντουλάπα κια βάλεις μετά τις CFL για ανάπτυξη και στην άλλη ντουλάπα την HPS για ανθοφορία

Αφού από την πίεση την τραβούσε τα τοιχώματα μέσα! Είχα μονώσει τους συνδέσμους και ήταν όλα comple.

Ίσως το φίλτρο να ήταν κουκουρούκου..... ή να σου είχε ξεφύγει κάτι στη συνδεσμολογία....
 

Vasilis81

Member
Δεν νομίζω ρε συ Legacy. Τραβούσε κανονικά και με το παραπάνω. Αν το φίλτρο τώρα ήταν για τον τσομπού... δεν ξέρω. Πάντως ήταν όλα κούτας.
 

*smoker*

New member
πάρε μια 250άρα smoker και μην κάνεις upgrade μετά ποτέ. εκτός αν πάρεις 2η ντουλάπα κια βάλεις μετά τις CFL για ανάπτυξη και στην άλλη ντουλάπα την HPS για ανθοφορία



Ίσως το φίλτρο να ήταν κουκουρούκου..... ή να σου είχε ξεφύγει κάτι στη συνδεσμολογία....
οταν λες να παρω 250w εννοης hps? legacy, 600w κανονικα δεν παιρνουμε για καλυτερα αποτελεσματα? ενταξη δεν θα παρουμε και 1000w, αλλα τα 600w δεν χρησημοποιουν οι πιο πολλοι?
 

bazz

Member
gia ton xoro pou exeis *smoker* kalh einai h 250ara HPS..... na ksereis oti anebazoun poly thermokrasia, mporei kai 10 monades pano xoris cooltube!!
 

Vasilis81

Member
Θα συμφωνήσω με τον bazz. Θα ανεβεί η θερμοκρασία στον χώρο και θα θέλεις καλό αερισμό του χώρου. Περισσότερο φως όμως θα έχει καλύτερα αποτελέσματα! Από την άλλη με τις cfl θα έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία και οικονομία αλλά μικρότερα αποτελέσματα. Ξεκαθάρισε τι στόχο θέλεις να πετύχεις από πλευρά ποσότητας, δες πόσα άτομα θα βάλεις να τρέξουν, αν μπορείς να τα ελένξεις λόγο χώρου και ξεκίνα. Από μένα... all the best!
 

Latest posts

Latest posts

Top