What's new

GrowLab - 600W

Skit

Member
Salut
Dupa muuult timp am reusit sa imi strang fondurile necesare pentru a incepe un grow cat de cat profi, zic eu.. :)

Acum as dori niste sfaturi daca mi-am ales bine investitia si daca growul face fata cu tot ce e selectat pana acum pt. el. De unde am ales eu sa fac cumparaturile am ajuns la o investitie de vre-o 1.800lei

Deci e vorba de un cort GrowLab GL120, 120 x 120 x 200 cm - 600W. (acele corturi negre bine cunoscute deja )

Cortul contine:

Lampa AGRO 600W Sunmaster Dual Spectrum HPS, vegetatie si inflorire ( 1 buc )
Balast 600W GIB Lighting PRO-V-T ( 1 buc )
Cool-Tube ( 1 buc )
Reflector Mithralit, 97% reflexie, 50 x 50 cm ( 1 buc )
Extractor aer Vents VK 125 ( 1 buc )
Filtru de carbon activ ECO, 125 mm, 360 m3/h ( 1 buc )
Ventilator cu clip, 2 viteze ( 1 buc )
Priza programabila digitala ( 1 buc )
Tubulatura Alu-Flex, 127mm, 2.5 m ( 1 buc )
Easy Rolls Sacla, original ( 1 buc )
Cablu 2m, cu stecher ( 2 buc )
Cablu electric 3 fire, 3 x 1.5mm, 1m ( 4 buc )
Colier metalic Vents 119-131 mm ( 2 buc )


Ce ziceti ? acest kit garanteaza 100% un grow de succes ?
In privinta mirosului ar trebui sa imi fac vre-o grija ? Acel filtru o sa filtreze tot mirosul?
Ar trebui sa fac ceva modificari ? este primul meu grow dupa cateva tentative...
Ceva idei de a schimba cateva ceva ? de a investi acesti bani mai eficient ? lipseste ceva ? dupa cum ziceam mai sus, nu sunt un grower cu experienta.. de aceea vreau sa discutam treaba asta inainte de a investi banii. sper sa ma sustineti din experienta voastra.:tiphat:
Multumesc pentru atentie.


picture.php
albumid=32059&pictureid=1312469[/url]
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Succesul il garanteaza crescatorul si atentia acordata plantei, dar arata bine pe hartie..
Lampa de 600w - 1 mp, adik 1m/1m, nu 1,2m/1,2
Tubulatura ia-ti mai mult de 2,5 m, sunt sigur c-o sa ai nevoie.
In loc de easy rolls, mi-as lua lant la metru de la magazin.
Succesul e asigurat si de genetica de calitate, n-ai suflat o vb despre plante.
Si nu uita sa iei in calcul nutrientii.
In rest, sa-si dea si ceilalti cu parerea, ca fiecare are cate una, macar sa te vedem cu ye in priza, uita-te si tu cate thread-uri deschid bibanii, care vin ca leii si cad ca mustele.
Pesemne ca se impiedica in pampersi... :D
 

dolo

Member
poti sa iei in calcul si ce fumezi pe perioada grow`ului , fain ii sa cresti dar mai fain ii cand arzi si un cui
 

Skit

Member
Ardeleanul, salut! ma bucur sa vad ca mai ai activitate pe forum :) Kit-ul inca nu l-am cumparat. de aceea am revenit aici ca sa ma sfatuiesc cu voi despre tot..
Nu prea am inteles stirea respectiva.. dar din cate am inteles, baietii aia aveau o activitate dubasa. nu doar ca vindeau chestii de growing. eu ma gandeam sa le cumpar de pe siteul ###. pare destul de ok siteul respectiv. bine, cu date false pt. curier :) dar in acelasi timp ma gandeam sa il cumpar si de afara, doar ca nu am idee de unde :| ma poti sfatui in privinta asta ? pe privat daca e necesar.. mi-ar fi de mare ajutor treaba asta!



piramidon, am sa tin cont de sfatul tau. ms! restul detaliilor ti se par ok ? mi-ar placea sa primesc mai multe sfaturi de la tine. asta pt. ca te stiu de un grower pro:) Semintele normal ca o sa fie de calitate :) lemon skunk vreau sa bag in grow. iar despre nutrienti ma gandeam sa vorbesc cu voi dupa ce termin treaba cu acest kit :) pai si eu am avut cateva tentative de grow dar de fiecare data m-au oprit fondurile.. din pacate!
 
Last edited by a moderator:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Skit,
Nu trebuie sa tii cont decat de sfaturile care te avantajeaza, pe mine unul nu ma deranjeaza daca nu faci intocmai cum spun eu, ca doar tu stii ce si cum ti se potriveste din mai toate punctele de vedere. Inclusiv (in special) dpdv financiar.
Nu sunt pro, sunt doar un amator. Profesionistii o fac pt bani, eu, din placere si necesitate.
Nu am crescut decat out si indoor exclusiv in sol, dar poate cand ma fac mare, o sa trec pe hydro, macar din curiozitate. Indoor am inceput cu microgrow si progresiv am ajuns la dimensiuni "normale" gen 1/1m, 80/80cm sau 60/60cm, descoperind ca e mult mai usor de ingrijit un grow in care nu te inghesui.
Invat de la un grow la altul, procesul fiind perpetuu. Invatatul, nu cresterea.
Am inceput sa cresc intr-o perioada in care eram mai mult decat falit, asa ca am ramas cu reflexul chibzuintei si al eficientei, atat in privinta cheltuielilor cat si a efortului depus raportat la rezultate. Tocmai de-aia am renuntat la cortul de 1/1 in favoarea incintelor din rigips.
Sfaturi... hm...
Ventilatia: 3 elemente principale
cooltube - 1 vent obligatoriu,
filtrul de miros inca un vent separat, de preferat cu reductor de turatie, altfel vei avea nu doar zgomot in exces ci si uscaciune din pricina evacuarii rapide a aerului cu tot cu rh (relative humidity).
Din acelasi motiv, as folosi pt circulatia interna a aerului coolere si alea cu reductor, pt ca trebuie sa faca vant ca un evantai miscat alene si plasat(e) in asa fel incat sa amestece/agite aerul din interior cat mai egal.
Ia in calcul iesirea(rile) pt fluxul de aer, ai in vedere ca daca ies sa zicem 4 tuburi de 125mm printr-o singura gaura de aerisire (cum e aia de la bucatarie de ex, 15/20cm) nu se bat, ci doar fac putina galagie daca nu plasezi vent-ul(urile) cam la 50cm de iesirea propriu-zisa si nu captusesti "tunelul" gaurii cu putina vata minerala (un strat de 1cm e de ajuns).
Cam asta am invatat eu despre ventilatie, fiind la capitolul clima as adauga niste CO2; nimic sofisticat, doar un generator DIY si poate odata pe sapt cate o bomba facuta din bicarbonat cu otet intr-un bidon de 5-10L. Asta nu-i obligatoriu, dar le face bine cate o injectie de "steroizi".
Daca mergi pe generator, plaseaza furtunelul imediat sub cooler/vent-ul de circulatie pt a imprastia codoiu' printre frunze cat mai egal, tot asa as plasa si iesirea unui eventual umidificator, daca nu cumva din motive de chitrosenie (ca mine) te decizi sa folosesti o simpla pompa de acvariu (10-15lei) care sa bolboroseasca intr-un bidon cu apa. Daca spatiul iti permite. Dar recomand umidificatorul.
N-ar fi rau sa izolezi (infasori pe ext) tuburile de evacuare pt aer de la cooltube si filtru, astea doua tragand prin ele aer fierbinte care radiaza caldura in incapere. Iarna e ok poate, dar vara e un cosmar.
CALDURA e o pb majora pt orice crescator.
Presupunand ca ai rezolvat chestiunile miros, zgomot si caldura, treci la APA.
Nu numai ca ar fi recomandat sa folosesti o tava mare, cat tot growroom-ul, dar n-ar fi rau sa (hidro)izolezi suplimentar si sub tava respectiva. De ex daca ai cort, pune un strat dublu de folie agro sub tava care constituie fundul growbox-ului si fii f atent cand manevrezi bidoane cu apa in dormitor, sa spunem. Altfel risti sa dai explicatii vecinului de jos si e cam greu de lamurit cum ai ajuns sa inunzi o incapere care nu e prevazuta cu tevi. Si mai rau, se poate intampla cand lipsesti 1-2 ore de acasa si te poti pomeni ca-ti sparg vecinii usa sa opreasca urgia. Se mai intampla, mai ales in romanika.
Posibile intruziuni pot avea loc si daca nu respecti normele psi, adica prevenirea incendiilor, deci foloseste materiale ignifuge peste tot pe unde ai instalatii electrice (de-aia iubesc rigipsul - ietfin, usor de lucrat si ignifug) si/sau circula aer fierbinte. Daca aerul scos de cooltube are max 50C, nu inseamna ca nu poate expoda becul si trimite o jerba de scantei pe tubulatura, amplificata de caldura si alimentata de aer, doamne-fereste, asa ajung unii la stiri.
Si ar mai fi destule de spus, dar asta consider eu ca-i esential pt moment.
Ce genetica si nutrienti vei folosi, tu si ministrul agriculturii stabiliti.
Gata, ca mi s-a dus high-ul.. :D mai vb ;)
 

voxberry

Member
subscriu, nu mai cumparati stuff de la magazinele din romania, pe langa ca au un mare ochi pe ele ... mai este problema ca .. AU UN MARE OCHI PE ELE :)) .. in plus, nu gasesti preturi asa de bune incat sa zici ca se merita riscul ... nici pt grow gear si mai ales pt seeds .. wtf .. :)))))
 

0_o

New member
Nume fals+ cartela cu care doar faci confirmarea si aia e! Eu unul asa cumpar din romania de ceva ani de zile!
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai mai zi-ne si noua cate ceva. Sa stim ca esti inca cu noi si pe drumul cel bun.
Succes! :wave:
 
Top