What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

metasximatistes

pedia ti ginete...ola good.
thelo na paw na paro apo tou kayka metasximatisti 400w afto pou den xerw ine pos na ton zitisw akrivos??
ke kati alo afti i metasximatistes anavoun ke mh kai hps??
eyxaristo prokatavolika
 

antartist

Member
Αδερφέ όλα καλά. Για τέτοιου είδους λεπτομέρειες ψάξε στο internet. Κι εγώ αυτό θα έκανα για να σου απαντήσω....
Στάρτερ δεν θέλει. Μετασχηματιστής, κατοπτρο, λάμπα.
 
αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αγόρασε ενα ψηφιακό ballast για καλύτερη απόδοση.
 
pedia gia ke pali...pira ton metasximatisti ala pano anti gia hps grafi(Na or metal halide) tin anavi tin hps etsi den ine??
 

ganja3

Member
δεν ξέρω αν την ανάβει ρε γιαννιστέο , αλλά εγώ αν το είχα στα χέρια μου θα το έβαζα και στην πρίζα και δεν θα περίμενα να μου απαντήσουν . μπορεί βέβαια να έκαιγα την λάμπα ,,,, αλλά το να κάνεις και καμιά μαλακία μαθαίνοντας και παίρνοντας πρωτοβουλία ε δεν είναι και τόσο κακό ..... αρκεί να μην πάθεις και ηλεκτροπληξία βέβαια :huggg:
 

locoezon

Member
γιατι να υπαρχει προβλημα στο αναμα??
οι πειραματισμοι οπως ειπε και ο χασικλιξ γι'αυτο υπαρχουνε!
 

celecao23

New member
2 lampes se enan metasximatisth

2 lampes se enan metasximatisth

paidia na rwthsw kati? mporw na sundesw 2 lampes se enan metasximatisth? h prepei ka8e lampa na exei ton metasxhmatisth tou?
gia paradeigma,na valw 2x250w se ena ballast 500w h prepei na exw 2 ballast 250w ??

euxaristw ek twn prwterwn!
 

420brother

Member
θες 2 ballast μεγάλε, λογικά έτσι, γιατί υπάρχουν και ballast με 2πλες υποδοχές, αλλά για να ρωτάς πάει να πει ότι το ballast σου έχει μία. Εκτός βέβαια αν ρωτάς γιατί ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις, σε αυτή την περίπτωση ναι μπορείς να πάρεις ballast που παίρνει 2 λάμπες. Προσωπικά θα προτιμούσα μια μεγάλη λάμπα παρά 2 μικρές, φαντάζομαι σκέφτεσαι να καλύψεις περισσότερο χώρο αλλά η απόδοση της λάμπας είναι σχετική με το yield που θα πάρεις όταν κόψεις την καλλιέργεια.

Δηλαδή ας πούμε ότι έχεις 2 τετραγωνικά μέτρα καλυμμένα με δέντρα και έχεις 2 250ρες λάμπες για να τα καλύψεις, αν βάλεις watt x cm2, με την προϋπόθεση ότι το grow σου είναι top ποιότητας, θα πάρεις 250g για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Στην αντίθετη περίπτωση ένας που καλλιεργεί σε 1 cm2 με μια 600ρα HPS σε ίδιες συνθήκες θα πάρει πιο πολύ από εσένα και με λιγότερα δέντρα κιόλας.

ίσως κάνω κάποιο λάθος στη φόρμουλα, αλλά το φως είναι δύναμη, και απ'τα watt που καις καθορίζετε εν μέρη τι θα θερίσεις στο τέλος.

Μπορεί 0.5/0.7g per watt μπορεί και 1.5g per watt, δεν είναι στανταράκι ξαναλέω, πάντα καθορίζεται από τον grower και το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει.
 
Top