What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

presa

eska

Member
Guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, a semnat luni o lege care autorizează canabisul în scopuri medicale, New Yorkul devenind astfel cel de-al 23-lea stat american ce relaxează legislația în domeniu, relatează marți AFP.

Această lege încadrează strict distribuirea, de către medici autorizați, și doar unor persoane care suferă de maladii grave, îndeosebi cancer, HIV (responsabil de SIDA), maladia Lou Gehrig, maladia Parkinson, scleroza în plăci, boli ale măduvei spinării sau epilepsie. Persoanele respective vor trebui în prealabil să fie acceptate în cadrul programului.

Doar cinci întreprinderi vor fi autorizate să-l cultive și să-l distribuie în stat, maximum în 20 de instituții în total.

Drogul nu va putea fi fumat și dozele vor fi strict limitate, fără să se depășească 30 de zile de tratament.

În total, 23 de state americane și capitala federală Washington autorizează marijuana medicală, cu mai multe sau mai puține limite. Unele state le permit îndeosebi bolnavilor să dețină câteva plante.

Două state americane au legalizat chiar complet canabisul, Colorado (vest) și Washington (nord-vest).


gg
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Drogul nu va putea fi fumat și dozele vor fi strict limitate, fără să se depășească 30 de zile de tratament.

Adica 30 de zile de viata mai buna si pe urma inapoi in chinuri ? Sau se refera ca nu se poate vinde medicatie pentru mai mult de 30 de zile o data ?
 

eska

Member
Aproximativ o persoană din o sută, la nivel mondial, suferă de schizofrenie, iar conform unui nou studiu, genele care măresc riscul de apariție a acestei boli psihice favorizează și consumul de canabis, informează marți Reuters.

Acest studiu a fost realizat pe mai mult de 1.000 de subiecți consumatori de canabis. Rezultatul confirmă o serie de studii precedente care făceau legătura între schizofrenie și consumul de canabis, dar indică faptul că această asociere este legată de activitatea aceluiași set de gene și nu este o legătură de tip cauzal, în care consumul de canabis ar duce la un risc crescut de schizofrenie.

Canabisul este cel mai popular drog ilegal din lume, iar consumul său este mai ridicat în cazul persoanelor care suferă de schizofrenie.

Alte studii "susțin că riscul de schizofrenie crește în contextul consumului de canabis. Studiul nostru nu exclude acest lucru, ci indică și posibilitatea existenței unei alte asocieri, într-o direcție diferită — și anume că predispoziția pentru schizofrenie mărește și probabilitatea consumului de canabis la același individ", a explicat Robert Power, coordonatorul acestui studiu desfășurat la Institutul de Psihiatrie din cadrul King's College din Londra.

Schizofrenia este o afecțiune comună și foarte gravă, ce afectează aproximativ 1/100 persoane. Această afecțiune începe de obicei spre sfârșitul adolescenței sau în primii ani de maturitate, iar cele mai comune simptome sunt perturbările de gândire, limbaj și percepție. De multe ori persoanele care suferă de schizofrenie trec prin episoade psihotice în care aud voci sau au iluzii optice.

Cauzele exacte ale schizofreniei nu sunt cunoscute, dar conform ultimelor studii, ar putea fi vorba despre un concurs de factori genetici, psihologici și de mediu care duc la creșterea riscului de îmbolnăvire pentru anumite categorii de persoane.

Există și unele studii care au identificat o serie de factori genetici de risc asociați schizofreniei, fiecare dintre aceștia crescând câte puțin riscul ca o persoană să sufere de această afecțiune psihică.

Consumul de canabis este asociat frecvent cu schizofrenia, dar există o dezbatere între oamenii de știință dacă această asociere este legată direct de consumul acestei substanțe sau dacă este vorba despre existența unui set de gene ale cărui variații îi predispun pe oameni atât la consumul de canabis cât și la îmbolnăvirea de schizofrenie.

Acest nou studiu, publicat în ultimul număr al revistei Molecular Psychiatry, a fost realizat pe 2.082 de oameni sănătoși, dintre care 1.011 consumatori de canabis. În cadrul studiului a fost măsurat profilul de risc genetic al fiecărui subiect de a suferi de schizofrenie (a fost evaluat numărul de gene care au legătură cu schizofrenia din bagajul genetic al fiecăruia).

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele predispuse genetic la schizofrenie sunt predispuse și la consumul de canabis, iar acest consum este mai ridicat decât în cazul persoanelor care nu prezintă variații genetice cu risc de schizofrenie.
 

eska

Member
Adica 30 de zile de viata mai buna si pe urma inapoi in chinuri ? Sau se refera ca nu se poate vinde medicatie pentru mai mult de 30 de zile o data ?

ca dupa orice tratament, te prezinti la medic sa vezi daca ti-a trecut hivu :)) si daca mai trebe iti mai da 30 zile :D
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Sa tot fii medic, cand o consultatie e lejer cateva sute si dureaza 5-10 minute, daca ai legea sa te viziteze lunar pacientii.. in cateva luni ti-ai luat milionu'.
 

eska

Member
http://rt.com/usa/175024-oregon-vote-legal-marijuana-november/

oregon-vote-legal-marijuana.si.jpg
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu cred ca au vazut-o asa dintr-o data. totul a fost planificat, patentat, branduit dinainte. si e o miscare normala. daca nu s-ar adapta, aceste companii ar putea ramane pe afara in viitor.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Omu' vrea sa spuna ca din punct de vedere astronomic, ziua are acum sub 14h di 15', adica fix media de la care majoritatea strainurilor cu inflorire foto-indusa isi incep etapa generativa (la testele conduse indoor).

Eu stiu o alta vorba care zice ca dupa Sf. Marie se pisa' cerbu'n apa si trebuie sa te pregatesti de toamna.

Am facut o plimbare pe la spoturi si zau ca n-am vazut nici urma de pregatire de inflorire la nici unul din strainuri. Da' stai sa vezi in vreo doua saptamani :biggrin:
 
Top