What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ulkokasvatus 2014

PunkSteady

Member
Tässä on yksi mun af bubblegum. Heitetty ulos sirkoilla 21.5. tää kuva tosin ei ole tältä viikolta. ja vinossakin vielä.

 

Robertson228

Active member
Punksteady kiitti. ne on erilaisia autflower daameja. siinä on ak 49, Kalashikova, berry bomb, cherry bomb, auto assassin, auto minigun, blue mystic, white widow, automazar, ja pari muita. ne on vähän yli 3 viikkoa vanhoja. Mä esikasvatin vain pari päivää, ne on ollu 3 viikkoa ulkona. :)
 

Juke

Member
Hola hola jälleen. Tuli tuossa pari kyssärii mieleen.. venyykö autoflowereiden sykli jos ilmat on huonoja? Vai onko sato vain nihkeämpi?

Sitten, mitenkäs tuon lannoittamisen laita. Ajatellaan, että vettä tulee taivaalta riittämiin ja kasteluun ei ole tarvetta, niin uskaltaako silti käydä lannoittamassa nestemäisellä litkulla? Vai onko siinä selkeä juurien hukkumis mahdollisuus?
 

johnny depp

Member
Viileää on, mutta aurinko paistaa :plant grow:
tumblr_n7b8ohy5sB1sa7edso2_1280.jpg
 

Mac-E

Member
JEE! Mullat roudattu spoteille. Tänä vuonna ei mee ulos ku 6 narttuu.
2kpl Fin420, 3kpl jotain random earlyjä ja yks Nepal.
Laitoin toukokuun alus siidut itämään 1.5l maitopurkkeihin ja niis purkeis ovat edelleen.
Vähän ovat kärsineet juuritilan puutteesta mut pian pääsee ne roudaa ulos ku vaan jaksaa.
Kuvia tulee sitten syssymmäl. Peace out! ja onnea kesän kasvatuksille!!!!
 

Runt

Member
Perekele tää sade ja kylmyys, maa koko aika likimärkä ja lisää vettä tulee. Lehdet kellastuvat jo jnkv. V-ttu.
 

turpek2

New member
Hyh, ongelmana näin kylmänä aikana kasvun totaalinen pysähtyminen(viikoon ei ole tapahtunut mitään), lehtien kellastuminen, sekä pakkasen puremat. Hirveästi ahdistaa että kuolevat tuonne, olen jo miettiinyt sisälle siirtoa jos kelit eivät ensiviikkoon mennessä parane.:dunno: Mahtaa myös myöhään istutetut earlyt jäädä raa'oiksi jos 2viikkoa kasvukautta ¨rokotetaan¨...
 

Thule

Dr. Narrowleaf
Veteran
Joka kesään on mahtunu tähän mennessä pieni jääkausi, helt normalt. Kyllä ne ainakin juuristoa siellä virittelee mullan alla kun maa lämpenee auringossa.
 

Tuco Ramirez

Active member
Jaha Juhannus taas. Perinteiset juhannuskuvat tulis tässä.

autohaze x pehkutyphoon
b7tCAWA.jpg


pakko surutta harventaa ainakin yks näistä earlyistä, tulee muuten liikaa homeongelmia loppukesästä
aqS67yV.jpg


thaipassion, latvottu ja latvomaton
PYI0taR.jpg


BjozA51.jpg


siemenspotti, easyryder x white russian
avDvyvF.jpg
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ootko kivet siirtäny eestaas ja tehy tonne kasaan spotin? Aika jehu muuvi :D
Hyvää keskikesää kaikille, toivottavasti lämpee tästä vielä.
 

Tuco Ramirez

Active member
Ootko kivet siirtäny eestaas ja tehy tonne kasaan spotin? Aika jehu muuvi :D
Hyvää keskikesää kaikille, toivottavasti lämpee tästä vielä.

Siinä on kiviä sellanen muutama kymmentä metriä alaspäinkin. Että jos on geokätkömiehiä messissä niin ei noita kovin montaa Suomessa ole, alle 10.
 

FlashG

New member
Siinä on kiviä sellanen muutama kymmentä metriä alaspäinkin. Että jos on geokätkömiehiä messissä niin ei noita kovin montaa Suomessa ole, alle 10.
Ai siirsit muutaman kymmentä metriä kiviä pois spotilta ja teit siihen oikein kunnon montun, heitit sitten pohjalle multaa ja siemeniä --> kivet takaisin kuiluun ja jäit odottelemaan?
Melkoisen maagisesti on kyllä nousseet pintaan sitten. :abduct:

Veikkaan vähän että Bad Ticket kyseli samaa mikä tuli mullekin mieleen heti kuvan nähtyäni, et kun siinä näkyy niitä kiviä niin millainen multatila spotilla on? Ootko pistänyt vain pikkasen multaa johonkin kiven rakoon vai siirtänyt oikeasti joitain kiviä ensin pois tieltä, tehnyt kunnollisen spotin ja siirtänyt sitten näön vuoksi kiviä takaisin suojaksi... vai mitenkäskös?
 

Tuco Ramirez

Active member
No ihan oikein veikkailit iso G. En siirtäny koko vuorta. Löysin mehtästä vanhan tynnyrin josta potkaisin pohjan pois, heittelin yhdellä kädellä kiviä veks ja tynnyri koloon.

Mätin tynnyriin ensin kiviä ja sit multaa ja turvetta about 50 litraa yhteensä. Että kun siinä näkyy niitä kiviä niin ei ne ole kun siinä pinnalla vaan. BTW hyvä eka postaus! ;)
 
Last edited:

FlashG

New member
Jeah, loogista. Eihän ne noin hyvin kasvais ihan pelkässä louhikossa tai kivien väliin ripotellussa pikkuisessa multatilassa...

Itse olen tehnyt spotteja tänä vuonna niin että olen heittänyt muutaman vuoden prosessoitunutta hevon jätöstä kuopan pohjalle ja sekoittanut sitä maaperän kanssa. Päälle sitten ostomultaa.
Joissain tapauksissa oon lisännyt myös kalkkia, tuhkaa tai molempia. Maaperän ph:n mittaus olis ehkä valaisevaa... pitää hommata joskus kunnollinen mittari ja ottaa sen käyttö tavaksi niin ei tulis heitettyä tuhkaa vääriin paikkoihin emäksöimään maaperää jos siihen ei ole oikeasti tarvetta.
Voishan sitä kai jotain päätellä siitä että mitkä ovat luonnossa happaman ja mitkä emäksisemmän maan tyypillisiä kasveja, mut vähän mutuiluksi menee. Kalkkia kun heittää niin se tietysti tasapainottaa tilannetta heitti se ph sitten kumpaan suuntaan tahansa...

Happamaan maahan sitä tuhkaa olis kyllä kiva lisätä ph:n tasapainotuksen lisäksi myös ihan lannoitteeksi (ei sisällä typpeä, mutta hyvin kaikkea muuta) eli kukitusvaiheessa siitä olis ehkä eniten hyötyä.
Ellei sitten tekis sellaista koktailia että sekoittaisi nokkoskäytettä ja tuhkaa keskenään. Olis halpaa "all around" lannoitetta kun se käyte sopii hyvin kasvuvaiheeseen. Taidanpa kokeilla. Laimentamatonta käytettä kanisteriin 1/10 osaa ja vaikka litra tuhkaa sekaan. Spotilla voi sitten kerätä jostain ojasta tms. vettä sekaan niin ei tule turhaan kanniskeltua sitä vettä ympäriinsä.

Ensimmäinen postaus? Tosiaan... ;)
Kivien sijaan naamioinniksi olen kerännyt menneen vuoden kuivunutta niittyheinää valmiiksi. Sekoittuu hyvin luonnon omiin heiniin ulkonäön puolesta, paremmin kuin esim. ruohonleikkurissa silputtu nurmikko.
Niin joo, tän vuoden threadissa ei ollut taidettu mainita vielä homeen torjuntaa ja sitä rasvaton maito + vesi kikkaa.

Ajattelin tässä nyt vielä päteä sillä että on tullut luettua aiempienkin vuosien UK threadit ja tästä keinosta on niissä puhuttu moneen otteeseen.
Jossain taidettiin mainita vieläpä että kannattaa ruiskutella sitä seosta jo silloin kun kasvit ovat nuoria, eikä välttämättä vasta sitten kun kukinta on jo pitkällä.
Et se vaikutus olisi ennemminkin niin että kasvi sitten reagoisi siihen seokseen jotenkin mikä tekisi sen sitten vastustuskykyisemmäksi myöhemmin, kuin että sitä seosta pitäisi olla kasvin pinnalla koko ajan että se toimisi. Tää viimeinen on ehkä aavistuksen mutua, et jos joku tietää asiasta varmuudella paremmin niin korjata saa, mielellään. :)

http://puutarha.net/artikkelit/7598/tuhkan_kaytto_puutarhassa.htm
http://wikikko.info/wiki/Tuhka

http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/abc/nokkoska.html
http://www.hyotykasviyhdistys.fi/litkut
 

Latest posts

Latest posts

Top