What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Θέρος με Κόσερ στο Μέρος

LegacyTron

Member
Θέρος με Κόσερ στο Μέρος

Όπως λέει κι ο τίτλος λοιπόν...
IMAG1228_zps66032aa2.jpg
To be continued
 

paulwolf

Member
oreos papados.. Ti leei to kosher man? Apo geuseis? Me psinei poli agria opws kai to lemon og kush tis dna. Attitude?
 

LegacyTron

Member
5η ημέρα συνολικά

5η ημέρα συνολικά

Φίλε λύκε, το παπάδι εκεί είναι Μπαμπλίσιους,από το προηγούμενο γκρόου. το κόσερ είναι απίστευτο χόρτο. Γεύση ΤΟΥΜΠΑΝΗ σου χορταίνει τον ουρανίσκο , λες ΑμΑΝ! Στο λαιμό κατεβαίνει ήρεμα, αλλά γενικά είναι πολύ έντονη ίντικα, που αν σου αρέσει το στυλ, θα την καταφχαριστηθείς. Αγαπημένο σταφύλι και γι' αυτό είπα να το βάλω στην πίστα!

Λοιπόν...5η ημέρα! Τα 4 είναι κάτω από 110 και 160 βατ των 4000Κ (σύνολο 270 βατόπουλα) να τρέχει 24/0. Το 5ο είναι στην ντουλάπα με τα αυτόματα 18/6 με την 600άρα HPS. Σκρογκαροτοπάρισμα, αρτιστικός σχεδιασμός, μακάρι όλα να πάνε καλά!

Τα δύο μου ψιλοξεφύγανε, γιατί δεν είχε την 2η λάμπα ο μαγαζάτορας και του βούτηξα ένα λεντ από τη βιτρίνα για 2 μέρες που φοβόμουν να το κολλήσω απάνω τους, αλλά νταξ ΟΚ, δεν πειράζει, θα συνέλθουν, θα φτιάξουν επιδερμίδα.
IMAG1242_zpseec54bed.jpg


Και η επίλεκτη στην 600άρα. Κλασσικός μ@λ@κ@ς έσπασα την άκρη του κοτσανιού κατά 1 χιλιοστό όταν το έβαζα στο τζίφυ. Είχε μεγαλώσει αρκετά το ρημάδι, έκανα χειρουργική επέμβαση στο τζίφυ, αλλά όταν το ξαναέκλεισα, μάλλον το έκανα με δύναμη και "γάτζωσε" την ακρούλα και την έσπασε. Δεν πειράζει, Αυτό δίνει πόνο , ας ελπίσουμε να πάει κομπλέ. από τις 5 γλάστρες, οι 2 έχουν 3 φαράσια κοκο τριμένο + περλίτη και το υπόλοιπο κρουτόνιο, και οι άλλες τρεις από 1, 2 και κανένα φαράσι τριμένο κόκο. Η τελευταία δε, που είναι κάτω από την 600άρα, δεν έχει ούτε περλίτη. Σκέτο κρουτόνιο έτσι για δοκιμή (συχνό πότισμα και τα συναφή).
IMAG1243_zps2a741c51.jpg
 

petougia

Member
A πολυ ωραια θα το παρω να αναμειξω με χωμα γιατι νταξι θα βαρεθω στο χωριο αμα ειναι να βαλω κανα δεντρο....
 

LegacyTron

Member
ναι αλλά το νου σου θέλουν κανα τεταρτάκι ή δεκάλεπτο ξέπλυμα καλό όταν τα βάλεις στη γλάστρα. Εγώ δηλαδή παίρνω ένα κομμάτι από την μεταλλική απλώστρα, το βάζω πάνω στη λεκάνη και παίρνω το λάστιχο στην φάση που βγάζει "σύννεφο" νερού και το πάω πανω κατω δεξια αριστερα διαγώνια ΤΑΜΤΑΚΟΣ καταλαβες τσιγαράκι στο ένα χέρι , λάστιχο περιφερειακά στο άλλο. και μετά σπόρος στο τζίφυ , μέσα φύτεμα , πότισμα 15 λεπτά με ρυθμισμένο ΡΗ και ΤΖΙ ΤΖΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ !!!
 

petougia

Member
Καλα οταν ερθει η ωρα θα το δουμε γιατι εγω κανω αλλη προετοιμασια, το αφηνω μια μερα σε phed νερο με 1ec, μετα βαζω σπορο και οταν σκασει η πρωτη πρασιναδα αρχιζω 0.5-0.6 ec
 

LegacyTron

Member
αυτό είναι για τα τουβλάκια, το βιταλινκ δεν είναι τουβλάκι, είναι σακί , ε΄τοιμο κομμένο ραμμένο στα μέτρα σ
 

LegacyTron

Member
oreos papados.. Ti leei to kosher man? Apo geuseis? Me psinei poli agria opws kai to lemon og kush tis dna. Attitude?

Αν λέγοντας Attitude εννοείς το seed bank, όχι φίλε, ψωνίζω κατευθείαν από τις εταιρείες τις ίδιες. Προς το παρόν έχω χαρτζιλικώσει τις Sensi, Nirvana και DNA. έπονται Green House Seeds και μετά βλέπουμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μετά το κόσερ θα παίξω με OG#18, Flowerbomb Kush ή Chemdog. Σκέφτομαι να τα βγάλω όλα τα ιντικο-ειδή για να παίξω του χρόνου με τις σατίβες (Silver #9 + Northern Lights #5 x Haze --> Sensi, Amnesia Haze --> Soma Seeds , Super Silver Haze ---> Green House Seeds). Καμμιά φορά σκέφτομαι ότι αν βγάλω τις 3 πρώτες σατίβες δεν λέει να ασχοληθώ μετά με το SSH του GreenHouse, κα θα ήταν ίσως καλύτερο να επενδύσω τον χρόνο σε άλλο strain ή να μην βγάλω και καθόλου μιας και αν όλα πάνε ρολόι θα έχω στοκάρει τον κώλο μου από ποιοτικά σταφύλια. Ξέρεις τι είναι να μην πηγαίνεις στο κόφι σοπ για ψώνια;;;; ππωπωπωππω έκοψα τα καθημερινά μακαρόνια, πλέον μπορώ να τρώω μπριζόλα τις Κυριακές, Σάββατο κοτόπουλο και ψαράκι τις Δευτέρες! Μην γελάς, σε βλέπω!
 

antartist

Member
Ρε κουφάλα τι μας κάνεις πάλι με τα κόλπα σου;
Δε λες να ηρεμήσεις κι εσύ!!
Τώρα θα μου πεις εκεί που είσαι..;
Καλά τρεχάματα, γιατί με τόσα που φτάχνεις πας για full time job!
 

locoezon

Member
Καλά ρε λεβέντη,μίλησες για γενετική ενώ βρίσκεσαι στον τόπο της μαστούρας με όλα τα εκλεκτά ονόματα γύρω σου?

Αμαρτία τεκνο μου :laughing::laughing:
 

LegacyTron

Member
Το λοιπόν αντιμετωπίζω μεγάλα προβλήματα με τη μικρή ντουλάπα.

Τα αρχικά δεντράκια τα έκαψαμε τα Τ5 και πήρα 250άρα ΗPS με Cooltube. Έζησε από τα 4 το ένα, οπότε έβαλα 3 καινούρια σποράκια.

Το φως δουλεύει 24/7. θερμοκρασία 25-32 βαθμούς και υγρασία 45-70%. Στην αρχή έλεγα φταίει το φως. Μετά λέω φταίει η υγρασία. Αλλά πάντα με τόση και λιγότερη υγρασία έκανα ανάπτυξη. Έβαλα τα propagator της Βίλμας και κάπως σώθηκε η κατάσταση, αλλά και πάλι πήρε 2 πόντους το ψηλό και "καίγεται". Το ίδιο και τα άλλα 3. Το ένα κάηκε παντελώς. Το χειροτερο το εμφανίζουν τα 2 που έιναι "κοντά στο ντουί" δηλαδή στην "πίσω μεριά της ντουλάπας", ενώ τα άλλα 2 πήρανε παραπάνω ύψος έστω και ελάχιστο.

Ποτίζω με σκέτο νερό, γύρω στο 0,4 EC είναι. και το ΡΗ αν δεν ειναι πάντα ρυθμισμένο στα τέλεια, είναι στα επιτρεπτά όρια. Τι διάολο παίζει ρε παίδες και ψοφάνε τα ρημάδια?
 
Last edited:

LegacyTron

Member
ΤΙ ΣΚΑΤΑ

σ'αυτό εδώ ψαλίδισα τα καμμένα φύλλα μπας και πάρει τα πάνω του αλλα δεν...
picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 

LegacyTron

Member
picture.php


picture.php



Φταίει ότι δεν ρίχνω λίπασμα καθόλου; Ή πρέπει να βάλω νερό για το σίδερο γιατί το νερό της βρύσης τους πέφτει βαρύ;;;; 'Η είναι το φως? Βοηθήστε ορέ τσολιάδες!!!
 

antartist

Member
Καλά ρε όργιο, πως τα έκαψες με τις Τ5 και με πια λογική όταν τα καις με τις φθορίου βάζεις 250; Δε σε κράζω, ξέρεις ότι σε αγαπάω.
Έτσι για να γίνει παιχνίδι λέω πως οι ρίζες σου δε νιώθουν καθόλου cool σε τόσο ελαφρύ υπόστρωμα καλοκαιριάτικα και ότι παραζεσταίνονται.
Δοκίμασε αν θέλεις να καλύψεις με κάτι σωστό την επιφάνεια της γλάστρας...
 

LegacyTron

Member
Έκανα μ@λ@κίες στο μικρό ρουμ ανάπτυξης, του στυλ πήρα ένα 110 βατ για 4 λελουδα, τα είχα βάλει στις γλάστρες. Τα τσάκισα γιατί ανέβαιναν να βρουν φως.Δεν έφτανε να καλύψει. Μέχρι να πάρω 2ο, δανείστηκα το 34άρι ΛΕΝΤ από τη βιτρίνα του μαγαζάτορα. Δεν το έβαλα σωστά, τα 2 τσιτώσανε , κάνανε "κορμό" σαν καρφίτσα, πέσανε. Τα ίσωσα τα έκανα, μετά του το έδωσα πίσω μου έδωσε ένα 160άρι φθορίου (2x80watt) οπότε τα 2 είχαν το 110άρι , τα άλλα 2 το 160άρι και τα έβαλα πολύ κοντά ο μαλάκας και τα τσουρούφλιασα. ΤΑ νεύρα μου....

Ε πήρα άλλα 3 σπόρια κόσερ λοιπόν έβαλα και το κουλτιουμπ με την 250άρα, 125άρι φαν, τα φθορίου στο ράφι για υποστήριξη μην γίνει καμιά ζημιά , Θεός φυλάξει!. ΑΛλά πάλι κάτι δεν δουλεύει σωστά...έχω και ανεμιστήρα μέσα...Τι να πω....Να βάλω μύλαρ στην επιφάνεια της γλάστρας αντάρτη;
 

ganja3

Member
κάτι με τις ρίζες τρέχει και όχι με το φώς .
ή έχεις μεγάλη θερμοκρασία όπως λέει ο αντάρτης .
ή το υπόστρωμα δεν τις αφήνει να ανασάνουν . ( κρατάει πολύ υγρασία )
δοκίμασε ένα από τα τρία σπόρια σε τίρφη με περλίτι ,
 

antartist

Member
Το coco είναι ελαφρύ υλικό, ειδικά με τα κρουτόνια. Λίγο δύσκολα να τα πνίγει...
Μάλλον παρα-αφήνει τον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί στα πρώτα εκατοστά της γλάστρας.
Ναι, γνώμη μου, προσπάθησε να μονώσεις/ψύξεις κάπως τις γλάστρες και γενικά ο ανεμιστήρας να μην βαράει στο ύψος της επιφάνειας της γλάστρας. Ή πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά...

Γενικότερα θα μπορούσες να τα ξεκινάς και σε πιο μικρές γλάστρες και να μην έχεις αναγκή για πολλά βατ. Εγώ με Τ5 140 κάνω το μεγαλύτερο κομμάτι της ανάπτυξής και μετά βάζω την hps. Συν το ότι διαχειρίζεσαι καλύτερα παράγοντες όπως θερμοκρασία, υγρασιά κ.α.

Το μαηλαρ είναι οκ πιστεύω, κάνε εκέι καμιά αντάρτικη πατέντα, θα τα βολέψεις...
 
Last edited:

LegacyTron

Member
αντίξοες συνθήκες, έπαιζε 35 έξω και πιάσαμε μέσα 40 βαθμούς+++ για μερικές μέρες άντε γεια το ρημάδι . Τα έκλεισα μέχρι Σεπτέμβρη δεν βαριέσαι....
 
Top