What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

LED neuvoja

JKisu

Member
En usko että pystyy itse vaikuttamaan kasvin geeniperimään ihan kotikonstein. Valikoimalla oikeat yksilöt, ja takaisinristeyttämällä voi saada sellasia kasveja kuin haluaa? Pölytin muuten pari alanuppua DR x WD autoflower kombinaatiolla, saa nähä toimiiko vanha pöly.. :) Sori et on menny rajusti OT puolelle..
 

JKisu

Member
Okei! nyt on menty 52 päivää ja voipi olla että tuo 15cm on liian lähellä, nimittäin yksi nupuista on alkanut puskemaan valkeata kukkaa.

Jännän hommasta tekee se, että kyseinen nuppu ei ole lähimpänä valaisinta. Lähimpänä on yksi kolmesta pääoksasta jonka etäisyys on karkealta arviolta noin 6cm ja uuden kasvuston väri normaali.

Muuten kasvuvauhti vaikuttaa hyvälle ja nuput alkavat pikkuhiljaa turpoilemaan.

Katsotaan mitä tässä viikon aikana kerkeää tapahtumaan ja laitan päivitystä asiasta kuvan kera.

Toivon myös että muut ledillä harrastelevat ottavat osaa keskusteluun tekniikoista yms. näin Suomiforumin puolella. :)
 

WA&SY

New member
Moro!
Mun mielessä on aina ollut että punaiset spektrit pitää olla tasapainossa (620nm,630nm red-660-670nm far red sekä vähän 450nm sinistä.) tällä viime kasvatuksessa sain 2 hydro +2kasvista multa 6l, 420G+ märkää kukintoa. 450nm oli mukana ehkä noin 5-10%.
 
Last edited by a moderator:

WA&SY

New member
WA&SY;6298035[IMG said:
resource://skype_ff_extension-at-jetpack/skype_ff_extension/data/call_skype_logo.png[/IMG]6298035]Moro!
Mun mielessä on aina ollut että punaiset spektrit pitää olla tasapainossa (620nm,630nm red-660-670nm far red sekä vähän 450nm sinistä.)

Paras kuitenkin mun mielestä on laittaa vielä 3000k-6000k warm white/ white valoa mukaan, tulee se sitten hps, esl, MH tai Led-valaisimesta. Hyvä PAR-kattavuus ja emerson efekti takaa aika hyvän kasvun/ lefa ration.

660nm pelkästään on myös todettu toimivaksi vaihtoehdoksi, mutta omaa tällähetkellä kaikista huonoimman hyötysuhteen 47%.

Ainakin Creen XPE warm white omaa nm taulukon mukaan 630:pistä aika paljon.


Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype
 
Kyselen täältäkin:
150 natikalle korvaavaa lediä 40*40*90 tilaan. Ilmastointi on 140m3/h plus tietokonetuuletin. Tiloja kaksi samankokoista. Yhteydessä toisiinsa valoansan kautta. Toisessa emo. Scrog ja nft.
Max hinta 250€, 200£ tai 350$.
Koko kasvatukselle
Miellellään euroopasta

Hupun kaavojen mukaan maksimi wattimäärä olisi 240 jos lämpöjä ajatellaan.
 

NectarHaze

New member
Ebaysta tilasin 400w full spectrum kiinaledin. Alle 200e toimituskuluineen ja tulleineen, toimitus oli nopea dhl tullauspisteeseen asti jossa pyöri n. 2 viikkoa. Hyvin kasvaa, kukituksesta ei vielä kokemusta mutta katotaan miten käy.
 

Juke

Member
Oma kokemus LEDeistä on, että ne kulkevat suhteellisen samoissa kasvutehoissa natikan kanssa. Kasvattaessa noin kymmentä kasvia 400w natikalla(jokainen 8l juuritilassa), lähes samaan tulokseen pääsin 4 x 90w LEDeillä. Eli käytössä oli 360w tehoja Led Finlandin ufoista. Samaa setuppia kun kasvatti 600w natikalla, niin kasvit olivat suhteellisen saman kokoisia, mutta nuput paljon muhkeampia. Tosin tuossa 600w:ssa oli melko vanha polttimo, joten se saattoi hieman vaikuttaa asiaan. Mutta kuitenkaan tuossa 400w SPNA ja 360w Ufoista, niin ei mitään merkittävää eroa. Ehkä juuri se 40w mikä tuossa eroaa.

Kunhan hinnat tulee vielä 50 pinnaa alas, niin kaikin puolin on ihan pätevä systeemi. Varsinkin niille joiden on vaikea pitää kasvatustilan lämpöjä kurissa.
 

psyphish

Well-known member
Veteran
Sijoitin 80w Hans-paneeliin. Tulee 6x55w PL-L polttimoiden kaveriksi pikkutelttaan kukittamaan autoflowereita. Odotukset paneelin suhteen eivät ole korkealla, mutta aivan varmasti parempaa tulosta tulee kuin pelkillä PL-L valoilla.
 

JKisu

Member
Noniin, Uus kasvatus..sama vanha female seedsin randomi.. Tälläkertaa on myös 3x 20w esliä kaverina. Ph mittari tuli tuossa aiemmin hankittua ja 7.7 on hanaveden ph, lannoitteilla saa tiputettua sen sinne 6.3-6.6.. Huomattavasti parempi kasvu ollut nyt ja violetit varret on vaihtunu vihreisiin kun sääti ph;n kohdilleen.. Tavoitteena olisi hankkia teltta sekä 3x120w ledipaneeleita tai 1x600w digitaalisella kuristimella. Ps. Pari kipaletta Isistä näin ajan henkeen munimassa ruukuissaan.. :)
 

JKisu

Member
Kuvia tietenkin albumissa, laitan parit tähän. Tästä lähettiin 10.9

picture.php

Tässä jatketaan.. Kukitusta takana 13pv 13.10

picture.php
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Kuinka kaukana se LEDi tosta on, vai onko vaan siirretty kuvausta varten?
Ihan näpsäkkä miniviidakko tulossa :)
 

JKisu

Member
Ledi on siirretty ylös kuvausta varten, semmonen 15cm ylimmistä latvoista jotka sijaitsee kuvan oikeassa ala-laidassa...Tosiaan Noname ledi, pari laadukasta esliä ja yksi noname esli, todellista valotehoa semmonen 180-192w tälle kasville..edellisestä setupista tuli semmonen 30 grammaa ja risat...tällä rundilla sama kasvi revegetettynä...odotukset on roimasti isommat. :D
 

JKisu

Member
Moro, hommat jatkuu mukavissa merkeissä.. kehitystäkin on päässyt tapahtumaan. FS Random @ 33 päivää kukitusta. Pari kipaletta isistä kasvamassa myös 3,5 litran ruukuissa ja FS random pistokas joka on ollut 2 viikkoa kukituksessa siirretty 40 litran astiaan, topattu ja laitettu revegeen.

picture.php




 

Kukkakalle

New member
Eli homma menee ihan kivasti. Neljäs kukitusviikko menossa ja elämää tapahtuu.

Kuumottaa lisäillä kuvia tänne, kai sivu poistaa kuvista kaikki tunnistetiedot jne?
Voisin postata omista seteistä kuvia :)
 

JKisu

Member
Muistaakseni sivusto poistaa automaattisesti exif tunnistetiedot, mutta jos haluaa varmanpäälle pelata niin muistaakseni painttiin avaamalla ja tallentamalla uuteen tiedostoon saa myös nuo poistettua. Tarkistaa kuvan ominaisuuksista ettei sinne jää tietoja mitä ei halua jakaa. :)
 

Kukkakalle

New member
Aaaaaa jea, pitää lisäillä kuvia tässä jokupäivä.

Mistäs ootte ledit hommannu? Ite ostin vplux:n 120w 8bandin ja hyvin on kukat tykänneet. Pari vuotta sillä jo tykitellyt menemään 60x60 kaapissa.

Seuraava ledi taitaakin sitten olla California Lightworksiltä.
http://californialightworks.com/
Tuota solarstorm 440 kuolannu jo vesi kielellä. Taitaa pukki tuua tännesuuntaan californiasta jouluksi paketin :santa1:
Sekä isomman kaapin saksasta :party:
 
Täällä yksi led-kasvattelija lisää!

Kun vaihdoin 250W natikan 190W LED:iin, niin lämmöt tipahti 60x60x175-kaapissa 34-37C asteista 27-29C lukemiin.

Nyt toista satoa ledillä kasvatellessa tuntuu, että vaihdos oli hyvä. Ainakin kukka on toimivaa - tämänkin viestin kirjoittamiseen meni varmaan ikuisuus :D
 

Latest posts

Latest posts

Top