What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

despre becuri

Burning_spear

New member
Noi vorbim de leduri, dar nu prea ne ia nimeni in seama.

Eu am folosit mereu hps si mh, dar de cind am descoperit leduri ju mam mai intors innapoi.

In primul rind controlul temperaturi este mult mai usor respect la o lampa hps, planta se desvolta mult mai compacta, productia in proprzie este majora cu un cantitativ mai mic de Watt respect la un hps. Deci chiar daca investimentul initial este cu putin mai mare respect la un alimntator, reflector, si lampa hps, vom obtine resultate identice sau chiar mai bune cu un panel led de 300w respect la un bec hps de 600w, si in aldoila rind se va vedea diferenza la platirea cure tului.

God save the Weed!!!:tiphat::dance013:
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ce sa faci cu ala? are penetrare mai proasta ca un cfl, fiind leduri smd. daca vrei leduri, trebuie leduri de growing (diode de minim 1-3W/bucata, ce au penetrare), nu de iluminat discret cu leduri ce dau lumina difuza. Un panou led bun si specializat pt growing e cateva sute de euro, si shippingul dureaza vreo 2 sapt. Daca ai banii si timpul de asteptare, intradevar e o alegere mai buna decat hps daca vrei sa cresti pe timpul verii. daca vrei totusi sa incepi repede, sau yeld mai mare, e mai usor sa le obtii cu un hps + a/c, dar cu costuri mai mari. depinde de prioritati..
 

MAPDMI

New member
ok Frate eu am un buget de vro 10 mil la inceput pt tot .... e chiar asa rau cu Hps cat de rau poate sa se incinga :-?? cum fac sa rezolv problema cu incalzire cu ventilatoare cu extractor ....sfatuitima va rog ....spuenti-mi gen ba frate iati pt 5 plante iti ajunge un hps de ?W ... il racesti cu ....... il ti deschis 12/12....... ai grija la ...... pe asta lam folosit eu ....de asta va intreb pt ca aveti experienta mare si stiti deja :* ....
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde foarte mult de temp ambianta (aerul de intrare), dar si de marimea spatiului in care folosesti acel bec. Cu o casa racoaroasa si un spatiu mediu poti raci un hps de 250 pe perioada verii (ventilatie foarte puternica) dar cu 400w e mai greu. Daca camera este pe partea cu soarele, atunci ia-ti gandu de la orice hps fara aer conditionat. Cu aer conditionat se schimba problema, poti raci cel putin 6 becuri de 600w cu un aer cond. de 12k BTU. De aia nu iti spune nimeni, ca trebuie sa incerci sa vezi, si noi n-avem acces in growhouse-ul tau sa testam. Doar tu o poti face.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tu inca nu ai inteles ca ceea ce ai tu de facut este sa oferi un mediu controlat plantelor pe care vrei sa le cresti. Asta inseamna sa ai control asupra tuturor factorilor de mediu, altfel ai sanse mari sa dai rateu (iar temperatura excesiva e unul din factorii care influenteaza foarte tare reusita unui grow).

Tu cunosti cel mai bine locul in care vrei sa cresti, asa ca trebuie sa te orientezi dupa el. Nu sunt foarte sigur, dar un HPS de 250W iti va creste temperatura in box/tent cu ~4* peste temperatura mediului ambiant, iar unul de 400W cu ~6* (poate chiar si mai mult, depinde si de temperatura mediului , de umiditatea relativa a aerului si nu in ultimul timp de volumul spatiului de grow - cu cat mai mic, cu atat mai greu de mentinut o temperatura constanta).

Nu folosi niciodata o sursa de lumina daca nu poti vedea cu ochiul liber elementul care produce lumina, fie el LED, bec CFL , HPS sau mai stiu eu ce.

Netul e plin de tot feluri de lumini speciale pentru grow, unele eficiente, altele mai putin, unele ieftine, altele foarte scumpe. Nu intram acum si aici in detalii ca nu are rost (avem un alt thread dedicat ledurilor, dar pe care probabil ca nu l-ai descoperit inca intitulat Discutii legate de LED-uri )

Recomandarea mea pentru inceput ar fi sa iti cumperi cateva proiectoare cu LED de tip 'flood light'. Gasesti prin Dragonul Rosu proiectoare de 10W,20W,30W si chiar mai mult. Pentru vegetatie iti sunt suficiente 2 , cel mult 3 reflectoare de 30W alb rece, iar pentru flower 4-5 reflectoare alb cald, tot de 30W.

50w-21.jpg
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
2,700K-3,000K Warm White - tenta portocalie
4,000K-5,000K Cool White - tenta albastra

cea calda este buna pentru flower. si e trist ca google nu te-a putut lamuri cu privire la intrebarea ta.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
:wallbash:

Aia rece e ... rece , aia calda e ... calda.

Daca nici notiunile astea nu le ai, vezi-ti de treaba ca esti prea pe dinafara ... :whistling:

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Attachments

  • colour-temperature-kelvin-scale.gif
    colour-temperature-kelvin-scale.gif
    25.6 KB · Views: 19
  • Led-lamp-spectrum.jpg
    Led-lamp-spectrum.jpg
    45.4 KB · Views: 14
  • correlated_color_temperature.jpg
    correlated_color_temperature.jpg
    33.8 KB · Views: 14

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
urmeaza: pot creste plantele cu lumina rece toata durata unui grow? ca sa nu mai am probleme cu temperatura.
:D
 

weed99

Member
Cel mai bun pret raport lumeni/pret este

Bec Novelite "3U" economic E27 22 W

1100 lumeni

se gasesc warm white si cold white
 

weed99

Member
am vrut sa intreb si ce parere aveti de becurile astea dar am uitat ca asta am vrut sa fac si mi-am adus aminte dupa ce am postat.

de ce nu pot sa imi editez mesajele?
 

MAPDMI

New member
Am mai citit prin alte parti dar eu incredere in ce spune.ti voi pot creste de la inceput pana la sfarsit cu 2 CFl de 125 W de 4000K? adica lumina rece
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
se poate, dar nu e recomandat. mult mai bine ar fi sa folosesti lumina calda, daca nu vrei sa o schimbi. (pentru ca aia e mai buna in flower.)
si apoi mai e discutia despre ineficienta becurilor cfl de putere mare, presupun ca nici discutia asta n-ai vazut-o pe aici pe forum? mult mai bune is mai multe becuri mai mici, decat 2 mari.
 

weed99

Member
am 2 becuri novelite 22 w , am aprins un bec 22 w si am comparat cu un neon 18 w ,neonul lumineaza mai puternic, am cautat putin si am gasit neoane de 58 w la 13 lei cu 5000 lumeni

ar fi putere mai mare si mai ieftin ca cfl
cu 65 lei cumpar 5 neoane = 290 w / 2500 lumeni
 

Latest posts

Latest posts

Top