What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

DWC Πεσμένα φύλλα...

cacaor

New member
Καλησπέρα! Καθώς θα δείτε και στις φωτογραφίες, αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα φύλλα. Είναι το 1ο μου υδροπονικό grow και μάλλον τα έχω βρεί σκούρα :help:
Η θερμοκρασία σπανίως ξεπερνά τους 27 βαθμούς και αυτο θα ειναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το P.H κιμαίνεται απο 5.5 εως 6.0
και η δοσολογία στα λιπάσματα λιγο πιο κατω απο αυτή που προτίνουν οι κατασκευαστές. Τα λιπάσματα ειναι το FloraGro, BioHeaven, RootJuice καθώς και ενα διάλυμα PH Down.
Επίσης ο κουβάς έχει μεσα 2 bubblestones. Η υγρασία ειναι πάντα πολυ χαμηλή ,αλλα όσα χρόνια τα είχα σε χώμα, δεν με απασχόλησε ποτέ. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται??
Ευχαριστώ πολύ!
 

Attachments

  • DSC_0224.jpg
    DSC_0224.jpg
    66.4 KB · Views: 15
  • DSC_0225.jpg
    DSC_0225.jpg
    58.2 KB · Views: 12
  • DSC_0223.jpg
    DSC_0223.jpg
    58.9 KB · Views: 13

Rondelia

Active member
Tα λιπάσματα που χρησιμοποιείς είναι άλλα αντ'άλλων γιατί το Floragro πχ είναι το 1 μέρος από τα 3 του λιπάσματος για να έχεις ολοκληρωμένη λίπανση, να πάρεις το Floramicro kai florabloom και να το δουλεύεις σε συνδυασμό με το root juice . Το bioheaven δεν θα χρειάζεται.
 

cacaor

New member
Είμαι στο στάδιο της ανάπτυξης ακόμα και γι'αυτό βάζω μόνο το Floragro. Πρεπει να βάλω και τα άλλα απο τωρα? Αν αντι για το Floramicro και το Florabloom χρησιμοποιήσω το Topmax και το Biobloom θα έχω τα ιδια αποτελέσματα?
Ευχαριστώ και πάλι!
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
Καλησπέρα και καλωςήρθες :wave:

Τι θερμοκρασία έχει το νερό; σε τι κατάσταση είναι οι ρίζες;

Τα λιπάσματα συμφωνώ με τον Rondelia ειναι αλλα αντ άλλων.
Τα bioheaven & rootjuice είναι για χώμα και είναι οργανικά. Βλέπω που τα διαφημίζουν οτι κάνουν και σε υδροπονία αλλά δεν θα τα έβαζα αμα δεν τα είχα δει να τα καλλιεργεί κάποιος επιτυχημένα σε dwc. Μάλλον θα είσαι ο πρώτος ;)
Επίσης το floragro βλέπω είναι 2-1-6 , ελάχιστο φώσφορο, πάρε ένα floraBloom και ρίχνε και λίγο φώσφορο μέσα...
Χρειάζεσαι και ένα floraMicro η Micro σκέτο.

Μια χαρα φαίνονται πάντως και με αυτα τα λιπάσματα :D
Τέλος, στην θέση σου θα άφηνα το PH πιο πολύ στο 6.0 παρά στο 5.5 για αυτό το στάδιο της ανάπτυξης.
 

cacaor

New member
Καλησπέρα και πάλι.
Το νερό έχει θερμοκρασία 22 βαθμούς.Για τις ρίζες δεν μπορώ να πω με σιγουριά... Ο λόγος είναι οτι τις βλέπω καφέ σε καποια σημεία αλλα δεν νομίζω οτι ειναι σάπισμα. Πιστευω οτι είναι χώμα απο τον άργιλο διοτι στην αρχη δεν τον είχα ξεπλύνει καλά.Μάλλον οταν ρίχνω λιγο νερό απο πάνω για να συμπληρώσω τοτε αυτο παρασέρνει μαζί του χώμα απο τον αργιλο και καταλήγει πάνω στις ρίζες. Στις φωτογραφίες θα δείτε οτι ειναι καφέ μόνο στο πάνω μερος ενώ πιο κάτω είναι λευκές.Τι πιστεύετε εσείς?
Επίσης άλλαξα σημερα το νερό και έβαλα Floragro και Biobloom καθώς δεν έχω το micro και το Florabloom. Απο βδομάδα θα τα αγοράσω. Το PH το ρυθμισα στο 6.0. Πάντως τα φύλλα τις περισσότερες ώρες της ημέρας ειναι πεσμένα αλλά σε καποια φάση και για μικρο χρονικό διάστημα ξανασηκώνονται. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ποιο πίνακα με τις δοσολογίες της GHE θα πρέπει να συμβουλεύομαι? Παρατήρησα οτι υπάρχουν διαφορές. Ο ένας πίνακας αναφέρεται σε ml/galon ενω ο 2ος σε ml/10lt που αντιστοιχουν σε περίπου 3 γαλονια.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
 
Last edited by a moderator:

panas1

Member
Ο ένας πίνακας αναφέρεται σε ml/galon ενω ο 2ος σε ml/10lt που αντιστοιχουν σε περίπου 3 γαλονια.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

χρησημοποίησε σε οτι μετράς τη χωρητικότητα σου.. σε λίτρα λογικά :)

καλά φαίνονται.. στρώσε τα λιπάσματα (βάζε όλη τη σειρά γιατι το ενα συμπληρώνει το άλλο)
 

cacaor

New member
Χθες βραδυ ήταν σε αυτή την κατάσταση...
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][URL="https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=52100&pictureid=1216183"] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][URL="https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=52100&pictureid=1216182"] [/FONT][/URL][/FONT][/URL]

[/FONT]Περισσότερο για μαρούλι μου μοιάζει... :)
Σήμερα είχαν ανέβει λίγο αλλα ήδη έχουν αρχίσει να ξαναπέφτουν.
Όσο για τους πίνακες, μαλλον δεν καταλάβατε τι εννοούσα. Μπορεί να έχουν διαφορετικη μονάδα μέτρησης αλλα οι δοσολογίες ειναι οι ίδιες για διαφορετικές ποσότητες νερού. Δηλαδή, ο ενας πίνακας λεει 2.5ml/galon (1 galon=3.7 lt) ενω ο άλλος λεει για 2.5ml ανά 10 λίτρα. Ποιόν πρεπει να ακολουθήσω??
Αυτό που ανέφερα πιο πάνω για τις ρίζες και τον άργιλο σας φαινεται λογικό?
 

Attachments

  • DSC_0223.jpg
    DSC_0223.jpg
    67.9 KB · Views: 13
  • DSC_0224.jpg
    DSC_0224.jpg
    67.7 KB · Views: 13

ganja3

Member
μήπως έχεις κανέναν ανεμιστήρα και βαράει επάνω του ? μήπως η λάμπα σου είναι πολύ χαμηλά ?
 

cacaor

New member
Εχω εναν ανεμιστήρα να φυσαει πανω του όπως πάντα. Σε καμια αλλη καλλιεργεια δεν που προκαλεσε προβλημα ο ανεμιστηρας. Η λάμπα ειναι πανω απο 1,20μ σε απόσταση λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Παντως παρατηρώ οτι κατα τη διαρκεια της ημέρας τα φύλλα ειναι φυσιολογικά και σιγα σιγα προς το βράδυ πιάνουν πάτο...
 

ganja3

Member
το βράδυ γεμίζουν ζουμιά και την ημέρα τα χάνουν . άλλαξε λίγο για μία μέρα τον ανεμιστήρα θέση . να μην χτυπάει κατευθείαν στο φυτό , να δεις αν αλλάξει κάτι .
+ τα λιπάσματα που σου είπαν
 

cacaor

New member
Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και αν χρειαστεί θα επανέλθω :)
Ευχαριστώ πολύ!!
 

cacaor

New member
DWC Πρόβλημα στα φυλλα

DWC Πρόβλημα στα φυλλα

Πάνω που έλεγα να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες ωστε να θαυμάσετε την ανάπτυξη του, ανάγκαζομαι και πάλι να τις ανεβάσω λόγω καποιου προβλήματος που του ξημερωσε.
Το φυτό βρίσκεται σε κατάσταση ανθοφορίας εδω και 15 μέρες.
Αυτη την φορά παρατήρησα ένα γύρισμα στις άκρες μερικών φύλλων προς τα κάτω και ενα περίεργο χρωματισμό στην περιφέρεια τους! Επίσης νομιζω οτι οι άκρες που έχουν γυρίσει, σαν να εχουν σκληρύνει...! Το p.h προσπαθώ να το κρατήσω στο 5.5 αλλά μερικές φορές μου ξεφεύγει +0,2 , -0,1. Οι θερμοκρασίες είναι άγνωστες τον τελευταίο καιρό καθώς τελείωσε η μπαταρία του θερμόμετρου και ακόμα λόγω δουλείας δεν έχω προμηθευτεί καμία. Πάντως δεν πίστευω οτι ξεπερνάω τους 28-29 βαθμούς. Το E.C όταν αλλάζω το νερό,ειναι περίπου 1000-1150 μs, αλλα τις επόμενες πέφτει δραματικά επειδή συμπληρώνω με σκετο νερό. Τουλαχιστον 1,5 λίτρο ημερησίως σε κουβά χωρητικότητας 15 λίτρων.
Π.χ άλλαξατο νερό πριν απο 4 μέρες με E.C 1030 μs και σήμερα είναι στο 470 μs. Μήπως πρέπει να το αλλάζω πιο συχνά?
(Μπελάς αυτα τα υδροπονικά. Ελπίζω να αξίζει τον κόπο.):plant grow:
Να θυμίσω ότι χρησιμοποιώ Floragro, Floramicro και Florabloom της GHE.[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
 

ganja3

Member
το ph δεν τρέχει τίποτα με αυτές τις διακυμάνσεις.
όταν προσθέτεις νερό να προσθέτεις και το ανάλογο λίπασμα . για αυτό έχεις το όργανο , όχι απλά να διαπιστώνεις . αλλά και να διαρθρώνεις ..
καλό είναι όταν κάνεις το γέμισμα , να έχεις και έτοιμο καβάντζα για συμπλήρωμα . εάν κάνεις 25 λίτρα από την αρχή , θα έχεις για όλην την εβδομάδα και θα κατεβάζεις όταν χρειαστεί με νερό .
 

cacaor

New member
Δηλαδή το πρόβλημα ειναι η έλλειψη σωστής ποσότητας λιπάσματος? Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο νερό της βρύσης? Όταν αλλάζω το νερό χρησιμοποιώ εμφυαλωμένα ενώ οταν συμπλρώνω βάζω νερό βρύσης, αλλα ΔΕΝ τον αφήνω ένα 24ωρο να φύγει το χλώριο. Πάντως το προβλημα εμφανίστηκε μεσα σε 1 μέρα.
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
cacaor πατάω πάνω στις φώτο και δεν βγάζει την full ανάλυση. Τις έχεις ανεβάσει λάθος και δύσκολο καταλάβουμε το οτιδήποτε με τόσο μικρές φωτο.
 

Latest posts

Latest posts

Top