What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Český Chat.

Ono

Member
Jajda z okjesu - predvčerom večer si tak vychutnávam medicínu a trklo mi, že som sa pýtal amatérsky, lebo samozrejme stále kvapkať živný roztok na hlinený (resp. rašelinový) substrát je hlúposť. Spravil som si zlú asociáciu medzi hnojivom do pôdy a kokosu. Každopádne vďaka za ochotu.:)
 

RoderickB

Member
Souhlas. Drip in soil je podle mě opodstatněný jen v případech, kdy hrozí riziko podvýživy rostlin kvůli omezeným možnostem vstupu do pěstebnich prostor V případech, kdy se používá k hnojení hustá organika ještě navíc skoro odpadá možnost použití trysek a zbývá jen volné vyústění hadičky k rostlině. Dávkování buď spínačkama a čerpadlem, nebo nonstop samospádem při zúženém profilu přivodni hadice. A vzhledem k tomu, že se většina organik - a hlavně BB krom BHeaven - rychle kazí, tak se zase vylučuje kontinuální automatická zavlaha s přidanými hnojivy s několikadenni nepřítomnosti growera. Minerálem kontinuálně dripovat je - můj názor - jen cesta k totálnímu přehnojení. Zbývají 3 možnosti.
1) při návštěvě boxu spustit cyklus zavlahy jen vodou (možnost delší nepřitomnosti) a při další návštěvě spustit cyklus dripovani s hnojivy (vyžaduje kratší dobu nepřitomnosti)
2) dripovat jen vodou - asi nesmysl, že ?
3) zvolit typ hminerálnich hnojiv, kterýma se těžko přehnojuje (či zvolit menší koncentraci oproti návodu), nebo vybrat bio, který se nakazí.
A Celá tahle hlínová mašinerie jen a pouze proto, že zalivka z inertniho média lze prohnat přes filtr a použít znova, zatímco to, co proteče substrátem je dále nepoužitelné.
 

Ono

Member
RoderickB - vďaka za príspevok. Drip ma láka už roky, odkedy som ho videl použitý vo veľkom záhradníctve na zálievku okrasných kvetov.

Zatiaľ však mám čas venovať sa rastlinkám a zalievať ručne. No už teraz sa stáva, že mi často nezostáva veľa voľného času, tak si vopred zisťujem skúsenosti growerov, aby som bol pripravený.:)
 
zdravím krajany! Poradí mi někdo proč nemohu pokračovat v uploadu do alba? Hází mi to hlášku ...this image exceed your total album size 86 kb... Dík za radu
 

BURN

Member
Veteran
Nejspíše si limitovaný velikostí alba,mělo by se to změnit po 50. příspěvku ,tak sem něco naházej třeba do vtipů, nebo si postěžuj v Co mě udělalo radost... atd...a potom to zkus znovu
 

Ono

Member
Groweri, máte skúsenosť s pestovaním v Plagron Batmixe? Mal by byť predhnojený najviac zo substrátov od Plagronu, takže teoreticky by mal potrebovať nejmenej prihnojovania. Zaujíma ma však vaša skúsenosť. Aspoň v porovnaní s použitím Royalmixu. Vďaka.
 

!ZAU!

New member
Zdravim zdejsi pestitele.
Po dlouhe dobe se vracim k pestovani.Bohuzel se na G.cz moc nedeje,tak sem zavital jsem.Jako prvni jsem si prohledl zdejsi galerku a malem sem omdlel :) Jednim slovem krasa.Pripomelo mi to seznameni s Kushurellou.Nikdy na ni nezapomenu :).A co me mile prekvapilo,bylo to ze v galerce in odrud jsou i zajimavejsi kousky.A to sem si do nedavna myslel ze ji nic neprekona.Z par lidmi sem se bavil o Larry OG a to je prej teprv TOP.Tak snad se tu zabydlim :) Spoustu nicku znam.Tak se mejte...
 

Latest posts

Latest posts

Top