What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Το grow του Τοτέμ...

Gert Lush

Active member
Veteran
Έτσι όπως τα βλέπω τώρα πάνε για (μέσο όρο) καμμια 35αρια γραμμάρια το καθένα.
Επί 8 θα έχουμε γύρω στα 280 γραμμάρια. Όχι και ο,τι καλύτερο, αλλά πάλι κοντά στα 0.7 g/W. Κάνοντας το grow σωστά :D , νομίζω οτι μπορώ να αυξίσω την απόδοση αρκετά.
Για να δούμε...
 

petougia

Member
Mwre Gert daxi eipame h leptomeria kanei ton grower alla mexri na dromologithoun ta pramata, meta epivalete na to doume misogemato to potiri!
 

kapoios

Member
Γκερτ,καλησπέρες.Είμαι στα σκαριά για βερτ κι εγώ.Βέβαια λίγο διαφορετικό.Να σου πω βλέπω πως ξεκίνησες με την λάμπα στο πάτωμα,πως κι έτσι;Σου το πρότεινε κάποιος ή ήταν ιδέα σου;Σκέφτομαι να το στήσω λίγο διαφορετικά και να βασιστώ αρκετά σε δέσιμο,με τις γλάστρες να ξεκινάνε έξω από το tent (ουσιαστικά δεν έχω tent το λέω έτσι για να συννενοούμαστε) και τα κορίτσια να τα δένω και η ανάπτυξή τους να είναι παράλληλη με το πάτωμα.Σκέφτομαι για 5 σειρές (άρα 10 κλωνάκια) για να πνίξω τα τοιχώματα στην πρασινάδα.Βέβαια έχω να λύσω κάποια θέματα εξαερισμού και ψύξης,οπότε με έχει πάει πίσω ακόμα,αλλά θέλω να μου πεις και την εμπειρία σου και τι σκέφτεσαι να αλλάξεις αν ξαναπαίξεις με βερτ.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Γκερτ,καλησπέρες.Είμαι στα σκαριά για βερτ κι εγώ.Βέβαια λίγο διαφορετικό.Να σου πω βλέπω πως ξεκίνησες με την λάμπα στο πάτωμα,πως κι έτσι;Σου το πρότεινε κάποιος ή ήταν ιδέα σου;
Ας πούμε δική μου. Βασικά το φίλτρο στο μεγάλο μου τεντ ζυγίζει >15 κιλα, και μου κακοφαίνεται να παίρνουν ολο αυτό το βάρος τα πασαλάκια του τεντ. Επίσης, στηνοντάς το έτσι μεγιστοποιώ τον κάθετο χώρο. Μεγάλη υπόθεση να μην ανησυχεις αν τα φυτά θα ψηλώσουν μέχρι την λάμπα.

τι σκέφτεσαι να αλλάξεις αν ξαναπαίξεις με βερτ.
Οτι θα ξανακάνω, σίγουρα, και μάλιστα στα καπάκια. Είμαι ικανοποιημένος για τώρα, και δεν πρόκειται να αλλάξω πολλά. Τουλάχιστον στο μικρό τεντ. Στο μεγάλο (ίσως από φθινόπωρο) πρέπει να ξανασκεφτώ τα πράγματα, αλλά θα είναι παρόμοια διάταξη (ίσως δύο λάμπες, δεν ξέρω ακόμα).

===

Petougia, νάσαι καλά... δεν παραπονιέμαι, απλά λέω...
Διάβασα και το εξής χαριτομένο τις προάλλες:
Το ποτήρι, λέει, δεν είναι ουτε μισο-γεμάτο, ούτε μισάδειο. Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ γεμάτο. Μισό με νερό και μισό με αέρα. :tongue:
Σοφόν.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Έχεις custom tent ή χειροποίητο;Τι υλικά;

Φτηνατζήδικο του e-γιουσουρούμ. (Το μικρό - νταξ, το μεγάλο είναι μάρκα σωστή)
Τόχα πάρει πρίν χρόνια για μια εφεδρική εργασία, αλλά βάστηξε καλά και έκτοτε πάντα κάτι έχει μέσα - συνήθως για veg. Μια φορά μόνο αναγκάστηκα να αλλάξω τους αγκώνες γιατι ήταν εντελως ΓΤΠ, αλλα οι καινούργιοι βαστάν πολύ καλύτερα.
Μylar είναι οι τοίχοι. Δεν παίζει και τόσο ρόλο. Ο,τι και νάχα πάλι το ίδιο πείραμα θάκανα.
 

kapoios

Member
PVC να φανταστώ οι ακμές και οι παλιοί αγκώνες;Εγώ θα παίξω με σίδερο για το θέμα βάρους.Με κούρασε λίγο το θέμα tent,θα πάω σε πιό βαριά κατασκευή.Λίγος κόπος παραπάνω,λίγη καθυστέρηση αλλά τι να κάνουμε το χόμπι έχει απαιτήσεις.Είμαι στο στήσιμο ακόμα για το νέο σπίτι των κοριτσιών και θα προσπαθήσω να μείνουν τα δοχεία με το χώμα εκτός room για εξοικονόμηση χώρου.Βέβαια φοβάμαι λίγο το θέμα αερισμού του χώματος.Ποιά είναι η γνώμη σου;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
θα προσπαθήσω να μείνουν τα δοχεία με το χώμα εκτός room για εξοικονόμηση χώρου.Βέβαια φοβάμαι λίγο το θέμα αερισμού του χώματος.Ποιά είναι η γνώμη σου;
Δεν έχω γνώμη, δεν έχω ξανακούσει τέτοια ιδέα.
Θα με απασχολούσε λίγο μήπως δημιουργείς τζάμπα μπελάδες.
Αν το κάνεις, άνοιξε κανα ημερολόγιο, να το δούμε όλοι.
Ο αερισμός του χώματος είναι το ελάχιστο από τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις, νομίζω.
 

kapoios

Member
Τι άλλο πιστεύεις πως θα αντιμετωπίσω;Εμένα αυτό που με αγχώνει είναι ότι δεν θα βλέπει φως και δεν θα χτυπάει ο αέρας το πάνω μέρος της γλάστρας με αυτόν τον τρόπο.Το room θα γίνει σε πατάρι που δεν θα έχει κάτι άλλο μέσα,απολυμασμένο και με δυνατότητα για κάποιο μικρό fan έστω για τον ελάχιστο αερισμό,χωρίς όμως φως.

Ημερολόγιο εννοείται πως θα ανοίξω,βέβαια θα καθυστερήσω γιατί θέλω να έχω τελειώσει με τo τρέχον grow.
 

panas1

Member
Το ποτήρι, λέει, δεν είναι ουτε μισο-γεμάτο, ούτε μισάδειο. Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ γεμάτο. Μισό με νερό και μισό με αέρα. :tongue:
Σοφόν.

Σοφόν indeed

ωραία πάει το τοτεμ :tiphat:
 

Crowmax

Well-known member
Veteran
Πολύ ωραία τα φυτά φίλε Gert.
Από τις πάνω φωτογραφίες το Hippie Killer μου έκλεψε -κυρίως- την προσοχή. Και το Blues βέβαια δεν πάει πίσω.

Μακριά όμως η κάμερα και φαίνονται μόνο ολόσωμες οι κυρίες, budshot δεν θα δούμε? :lurk:


Με τα spidermites τι έπαθες γμτ :( Τα αντιμετωπίζεις κάπως;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Thanks Crow,

Δεν μασάμε από τετράνυχο, το SBPI που προανέφερα (κάθε τρεις-τεσσερις μέρες) τον έχει περιορίσει τα μάλλα, αν και αμφιβάλλω αν τον έχει εξοντώσει. Νο προμπλεμς.

Κάποια μέρα θα βγάλω σωστά budshots. Ή σε αυτό το grow, ή σε κάποιο επόμενο... :tongue:

Επίσης τα Μπλουζάκια, που φαίνονταν καχεκτικά ξαφνικά έχουν φουσκώσει τρελλά. Δε βαριέσαι, εφτά βδομάδες μόνο τα πήρε... :biggrin: Δεν έχω ξαναδεί φυτό να αργεί τόσο! Θα τα πάω στις δέκα βδομ, νομίζω. Γοητευτικές μυρουδιές.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
budshot δεν θα δούμε?

Ο,τι πει ο Crow...

Hippie Killer
picture.php


Blues (το καλύτερο φυτό)
picture.php


Lot#5 Evolution
picture.php


Lot5evo × SomethingBlue (το ψηλό)
picture.php


Lot5evo × SomethingBlue (το κοντό)
picture.php


Αυτά για τώρα, κλείνουμε τις επτά βδομάδες...
 

orfeas

Active member
Veteran
Αυτό είναι! Να ανοίξουν λίγο τα μάτια μας με τις πεντακάθαρες κι ωραίες φωτό!:yes:

Εν τω μεταξύ το Lot#5 σαν να το ψιλορήμαξαν οι αράχνες;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Εν τω μεταξύ το Lot#5 σαν να το ψιλορήμαξαν οι αράχνες;

Χε, χε, βλ. τί ὲγραψα στο #40, 2η φωτό.
Πράγματι τα είχα αμελήσει για λίγες μέρες, δεν θέλει πολλά ο τν. Πρός το παρόν είναι καθαρά όμως, ας είναι καλά ο κ. SB.
 

antartist

Member
Ωραίο το στυλ, μου αρέσουν και τα φυτά, αλλά από τις φώτο δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω κιόλας. :chin:
Αν δεν υπήρχαν και οι αστοχίες θα τα πονούσα λιγότερο.

Το ξέρω πως με τις φώτοζ δεν τα πας καλά και σε κουράσαμε, αλλά θα είχε ενδιαφέρον ,αν τα καταφέρεις, έστω προς το τέλος, να τα δούμε όλα μαζί στο τεντ.
Λίγο την διάταξη-λίγο το Penetration της λάμπας...

Ηθελα να σε ρωτήσω επίσης, πόσες μέρες τους έκανες ανάπτυξη;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Κοβονται.
Τα Lot5×Blue τα αφήνω λίγες μέρες ακόμα. Μολις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας ενημερώσω. Σκάω και κάτι αυτόματα, να τα βάλω αμέσως-αμέσως.

Γενικά καλά πήγε το grow αν και μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα. Μπορούσε βέβαια να πάει και χειρότερα ;)

Χωρίς αμφιβολιά το καλύτερο πράμα με το βερτ είναι οτι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το ύψος. Σημαντικό όταν δοκιμάζεις νέες ποικιλίες, ιδίως σατιβίζουσες. Και η απόδοση, φυσικά, αν και ελπίζω να δώ καλύτερη στο επόμενο.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Τελικά δεν έπεσα έξω στις προβλέψεις. 10 ουτζάκια στρογγυλά-στρογγυλά, δλδ. 280 τζι ευρωπαϊστί. Όπερ εστι 0.7g/W.
Μέσος όρος φυτου 35 τζι, αν και το πιο καλό (το ψηλό Lot5×SomethingBlue έδωσε 50). Αν είχα μόνο κλώνους τέτοιους, δλδ, θάχα το 400αρι τζι. Λίγο χάσαν τα Blues, αλλα πιστεύω οτι εκεί έπεσε γκάφα δική μου.

Σίγουρα τα φυτά μπορούν να αποδόσουν καλύτερα, αν:
α) Δεν τα κουτσούρευα τόσο με κλαδέμματα.
β) Αν δεν χρησημοποιούσα μια παλιά κλαταρισμένη 400αρα που έχω εδώ και 4 χρόνια!!
Για το επόμενο θα πάρω καινούργια. Χουβαρνταϊλίκια ο Γκέρτ... :biggrin:
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, δεν μπορώ να πώ οτι είμαι δυσαρεστημένος. Το πείραμα θα ξαναγίνει στο κοντινό μέλλον. Κάταφερα και καμμιά 20αρια σποράκια, τα μισά είναι Lot5evo x Blues, τα άλλα μισά (SomethingBlue x Lot5evo [απ`το ψηλό]) x Blues, και μάλλον αυτά θα βάλλω για να ψιλο-υπάρχει συνέχεια.

ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ:

Πάμε για grow με αυτόματα, και για αναπαραγωγή.
Βασικά το Mohan Ram της Sweet Seeds που είχα δοκιμάσει μου άρεσε πολύ (για ίντικα). Επίσης χρειάζομαι αρσενικά, αλλά δεν βρίσκεις μη-feminised αυτόματα εύκολα.

Τελικά επέλεξα κάποια λεγόμενα Russian Rocket Fuel της Short Stuff. Έχω και δυό μονά autofem, ένα NLxBigBud και ένα AfghanKushRyder, τα βάζω κι αυτά για ποικιλία. Οπότε συνολικά:
4 x Mohan Ram
1 x NLxBigBud
1 x AFghanKushRyder
και
6 x Russian Rocket Fuel. Από αυτά "ιδανικά" θα ήταν να βγούν 4 αρσενικά και 2 θηλυκά.

Θα τα αρχίσω κανονικά (CFL -> MH), και θα τα πάω σε βερτ μόνο άμα μεγαλώσουν λίγο, οπότε τα ξαναλέμε τότε.
 

Latest posts

Latest posts

Top