What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Zatah proti ceskym growshopum

sensi23

Active member
Veteran
Na to s*at, ta cena je vypočítána na základě možné výdělku z jedné rostiny, kdyby to dospělo až k "výrobě" marihuany. Což je absurdní.

Spíše je zarážející, že sazenice klasifikují jako drogu anebo jako marihuanu.
Hovada :D fakt made in Kocourkov..treba v tech dalsich bednach byla susina jinak si to nedokazu vysvetlit :D
 

papaja

Active member
Veteran
Michal Otipka, growshop.cz
Zboží, které nám zabavila police čr se již likviduje (minimálně část). Dosud jsme nebyli z ničeho obviněni ... je pro ně ale levnější to zlikvidovat než platit skladování. Přinejhorším to zaplatí stát. Což se ale vzhledem k objednávce a očekávanému "spravedlivému" procesu nestane. Jak je tohle možný???!!!??? A jak sem to zjistil? .. jednoduše ... prostě to nezničili a pod rukou to prodávají ...
zdroj: FB Michal Otipka


toto je třešnička na dortu, co upekl plukovník
 
Last edited:

sensi23

Active member
Veteran
Michal Otipka, growshop.cz
Zboží, které nám zabavila police čr se již likviduje (minimálně část). Dosud jsme nebyli z ničeho obviněni ... je pro ně ale levnější to zlikvidovat než platit skladování. Přinejhorším to zaplatí stát. Což se ale vzhledem k objednávce a očekávanému "spravedlivému" procesu nestane. Jak je tohle možný???!!!??? A jak sem to zjistil? .. jednoduše ... prostě to nezničili a pod rukou to prodávají ...
zdroj: FB Michal Otipka


toto je třešnička na dortu, co upekl plukovník
NPC ziskava rozpocet na pristi rok muhehe
Vazne,tohle se muze stat pouze v kocourkovskem absurdistanu jmenem ceska republika :moon:
 

papaja

Active member
Veteran
Přátelé, konečně mi právník poslal upravený článek o razii v medigroweru. Všem nám přeji hodně štěstí.

Přemýšlím jak začít příběh, který se stal noční můrou.

Jsem Petra, spolumajitelka rodinné firmy Medigrower.cz z Chodova u Karlových Var. Nebudu zabíhat příliš do podrobností, začnu tím, jaká cesta mě vedla otevřít si zrovna growshop.

Když budu psát otevřeně a bez skrupulí, tak k otevření growshopu mě inspirovala klinická smrt. Ano. Mám Crohnovu chorobu, která se trošku zvrtla. Zůstala jsem pár týdnů v kómatu, učila jsem se znovu chodit, mluvit, protože hlasivky po třech týdnech na dýchacím přístroji dostaly pořádně zabrat. Tahle zkušenost mě vyděsila a naplnila pokorou. Když po každé návštěvě lékař lomil rukama a nevěděl co se mnou, začala jsem pátrat po internetu a našla Fénixovy slzy. To je výtažek z konopných palic, vlastně vyextrahovaná čistá pryskyřice z indického konopí. Jak složitou cestou se ke mně dostal první vzorek, který jsem od dobrého člověka dostala zdarma nebudu popisovat. Konopí mi zachránilo život a léčím se jím už přes čtyři roky. Pomáhá mi žít a fungovat. Když srovnám klasickou farmaceutickou léčbu a porovnám nežádoucí účinky, nemám jinou volbu, protože právě nežádoucí účinky mě málem připravily o život !

Vychovala jsem dcery, dvojčata a přemýšlela co dál. Hledala jsem díru na trhu a chtěla se se světem podělit o své zkušenosti s léčbou. Proto vznikl Medigrower.cz. Už z názvu je patrné, že se jedná o obchod s vybavením pro pěstování bylin pro alternativní léčbu. Medi je zkratka medicíny, nebo léčby a grower je anglicky pěstování. Obchod jsem vybavovala postupně, postupně získávala zákazníky. Od maminek s dětmi, které kupovaly konopnou kosmetiku až po důchodce hledajících byliny pro úlevu od bolestí opotřebovaných kloubů.

V obchodě jsme nikdy záměrně neměli žádné zboží umožňující zneužívání konopí, v krámku viselo pár obrazů... Vytvořila jsem klidné místo, kam se lidi rádi vraceli třeba jen na kus řeči o počasí. Každý měsíc byl jiný, jednou se zadařilo prodat více věcí a jindy, v letních měsících jsem musela krámek dotovat z lepších měsíců, takže o nějakém buisnessu na malém městě nemůže být řeč. Byl to spíš komorní krámek, šperky, obrazy, byliny, hnojiva, lampy, knihy.... všechno legálně koupené, platila jsem daně. Byla jsem šťastná za tuhle příležitost, ta práce mě bavila, dělala jsem na svém, nosila si práci domů a snažila se, aby krámek v pohodě fungoval i když mě zdraví zrovna neposlouchalo.

V pondělí 4. listopadu jsem šla do práce, jako každý den. Nebylo mi dobře, ale s tím se člověk naučí žít. Půl hodiny po otevření do obchodu nakráčela Policie České Republiky s papírem s kulatým razítkem. Následovalo zabavování zboží, obvinění z šíření toxikománie a výslech. Když jsem se pak vrátila do krámku, bylo mi hodně neveselo. Všechna ta snaha, práce, nadšení, pocit, že dělám dobrou věc i pro ostatní, kteří potřebují pomoc v léčbě, všechna marnost a nejistota světa se spojila v jednu velikou tíhu. Jak je tohle možné ?

Prý jsem šířila toxikománii, protože jsem v lidech vzbuzovala chuť pěstovat.... Ti lidé potřebují konopí k léčbě, provinila jsem se tím, že jsem jim poradila jak moci lépe nebo déle a důstojněji žít? Budu potrestaná i přesto, že je konopí schváleno jako léčebný produkt? Budou trestáni i lékaři, kteří budou nemocným konopí doporučovat a předepisovat ? Z jakého důvodu někteří smí o této nesmírně všestranně využitelné bylině mluvit a jiní ne ? Z jakého důvodu je na konopí uvalené informační embargo? Proč nesmíme mluvit jak ho správně používat a léčit se jím ? Komu to vadí a proč ? Likviduje stát možnou konkurenci ?

Je až nevhodně nápadné, že pár dní po této nesmyslné razii, při které PČR zabavovala mimo jiné i hlíny a květináče, do médií přišla zpráva, že dvě firmy už konečně získaly povolení na dovoz lékařského konopí z Holandska. Nechápu, proč zvolili zrovna Holandsko, které má přemrštěné ceny na rozdíl od např. Izraele? Nedokážu si představit, že nemocný každý měsíc zaplatí nehorázné peníze za konopí a bude žít, ale pro změnu zase nebude mít ani na chleba. Copak ti nahoře neví, jaké jsou invalidní důchody? Takže konopí, které je tak nenáročné, že ho lze pěstovat v každém skleníku, bude stále zakázané, aby si ho lidé museli kupovat v lékárnách. Přitom skvěle pomáhá lidem s Crohnovou chorobou, Roztroušenou sklerózou, Rakovinou, Parkinsonovo chorobou atd.

Je jednoduché zabavit zboží za miliardy, když je v naší zemi bezpráví a pravá ruka neví co dělá druhá, protože je nikdo nehlídá. Je na čase změnit zákon, povolit nemocným samoléčbu. Oni také platí daně... za vodu, elektřinu, za zboží, za potraviny, za život. Proč by si nemohli koupit vybavení na pěstování a s povolením si ho pěstovat sami za minimální náklady ? Aha.. Česká republika zničila jedno průmyslové odvětví - growshopy.

Budu se bránit! Necítím se jako zločinec, který škodí, právě naopak! Pěstovat rostliny je přirozené, je přirozené rozumně a s citem využívat jejich léčebný potenciál. To by pak mohli zavřít každou bylinkářku, protože i heřmánek je droga! Každou drogerii, protože i tam se dá koupit rozpouštědlo. Každé kuchyňské potřeby, protože tam prodávají nože a každou lékárnu, protože tam prodávají drogy.

Nemocní potřebují naši pomoc!

S důvěrou ve spravedlnost
Petra Timurová

medigrower.cz

zdroj FB medigrower.cz
 

papaja

Active member
Veteran
Reportéři čt

Reportéři čt

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/video/
cca 14:55 reportáž s názvem Konec growshopů v Čechách přináší příběh majitelky growshopu v Krnově i názory rádoby odborníků na konopí v čele s plukovníke Fridrichem, "drogového" léčitele Doudy i vládního "experta" Vobořila
začnou soudy boj proti growshopům se dostane na další level můžeme očekávat další absurdity v této kauze boje proti květináči a substrátu
 
Last edited:

papaja

Active member
Veteran
Na otázky KONOPTIKA z poloviny listopadu se vyjádřila tisková mluvčí Národní protidrogové centrály, paní kpt. Mgr. Barbora Kudláčková

Za vším stojí hrdinný plukovník a jeho protidrogová centrála. Ona rozpracovala postup a jednotlivý hrdinní příslušníci na okresech zasáhli a jednají. Tento rozhovor si dovoluji zde celý "přetisknout".


Jak prozatím hodnotí Národní protidrogová centrála (dále jen NPC) probíhající akci zaměřenou na growshopy?
Na komplexnější hodnocení je zatím brzy. A to zejména s ohledem na to, že se nejedná o jednorázovou, časově omezenou akci. V současné době probíhá na celém území ČR kolem 50 samostatných trestních řízení. Národní protidrogová centrála hraje v těchto řízeních roli iniciační a metodickou, a to zejména z toho důvodu, že obchod s technologiemi tohoto typu v ČR významně zvyšuje dostupnost netechnického konopí, poskytuje mu morální a materiální oporu a zvyšuje míru společenské akceptace vůči protiprávnímu jednání, kdy ve smyslu zákona, je pěstování a další nakládání s těmito typy konopí nelegální. Minimálně polovina ze 199 odhalených pěstíren v loňském roce byla zásobována technologiemi právě z těchto typů obchodů.

Kdy plánujete či odhadujete konec této aktivity?
Jak jsem již zmínila v předešlé otázce, nejedná se o jednorázovou, časově omezenou akci. I nadále bude policie v souladu se zákonem reagovat na každé protiprávní jednání.

Policejní složky z obchodů odvážejí velké množství různého zboží. Kde jsou tyto zabavené produkty nyní skladovány?
Tak jako veškeré zajištěné věci v rámci trestního řízení, jsou tyto věci uloženy v režimových skladech policie ČR.

Je obecně známo, že spousta pěstitelů legálních, ale přiznejme si to, i nelegálních rostlin či bylin již dlouhou dobu nenavštěvuje growshopy a raději nakupují prostředky na pěstování ve velkých řetezcích typu OBI, Hornbach apod. Jak se staví NPC k těmto poskytovatelům pěstebních potřeb a jejich činnosti?

To je zcela jiná činnost. Tyto řetězce nesvádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu, ani ho v tom nepodporují, ani ke zneužívání takové látky jinak nepodněcují a ani ji šíří.

Můžete nám popsat rozdíl mezi legálním a zakázaným substrátem či květináčem?
Substrát, květináče a další zboží zajištěné v rámci trestního řízení vedeného s majiteli či prodejci obchodů s potřebami pro pěstování a konzumaci konopí v souvislosti s přečinem šířením toxikomanie nebo pro drogové trestné činy v případech, kdy byla nalezena nelegální pěstírna nebo sušina marihuany, představuje věc související s předmětnou trestnou činností a důležitou pro trestní řízení. Pokud květináč či substrát neslouží k páchání trestné činnosti, je samozřejmě zcela legální.

Kdy a proč přesně se NPC rozhodla zakročit pouze proti vybraným prodejcům legálních produktů, growshopům?
Národní protidrogová centrála iniciovala a koordinovala zásah proti těm prodejcům, kteří ve smyslu zákona, svým jednáním naplňují skutkovou podstatu trestného činu šíření toxikomanie. Impulsem bylo rozhodnutí Nejvyššího soudu, týkající se šíření toxikomanie a Growshopů (8 Tdo 1206/2012-24). Rozhodnutí bylo publikováno 31. 10. 2012, usnesení bylo potřeba prostudovat a vyjasnit si jeho praktický význam. O dopadu a smyslu rozhodnutí byla dále provedena školení, jak v oblasti justice, tak Policie ČR. Poměrně dlouhou dobu zabral samotný monitoring fenoménu growshopů – tedy jejich umístění, šetření k provozovatelům a kontaktním osobám. Uvedený čas navíc umožnil i majitelům Growshopů na zpřesnění právní situace reagovat, což bohužel učinili jen někteří.

Předpokládám, že nejde o žádnou spontánní akci a před provedením proběhla důkladná příprava. Můžete sdělit našim čtenářům, kolik zaměstnanců protidrogové centrály pracovalo na tomto případu ještě před samotnou akcí a jak dlouho?
Národní protidrogová centrála měla při těchto řízeních iniciační a metodickou úlohu a počet příslušníků NPC, kteří se touto problematikou zabývali, se pohybuje v řádech jednotlivců.

Rozhodli jste se použít judikát Nejvyššího soudu (8 Tdo 1206/2012-24) jako svůj hlavní argument, ačkoliv stále nebyl tento právní akt projednán Ústavním soudem. Počítáte tedy s tím, že Ústavní soud rozhodne v neprospěch subjektu Jilemnice nad Jizerou?
Za hlavní argument považujeme platnou českou právní úpravu. Trestní řízení jsou dozorována státními zástupci, zajištění důkazů v obchodech a jiných prostorách bylo provedeno na základě patřičných příkazů. Rozhodnutí soudu nám nepřísluší předjímat ani komentovat.

Za naplánování a konkrétní provedení akce je zodpovědná pouze NPC nebo ještě jiná složka Policie ČR?
Iniciativa a metodická podpora vzešla od Národní protidrogové centrály. Konkrétní zodpovědnost za každé trestní řízení nese policista, který jej vede.

Kdo nebo co mělo vliv na různou míru rasance zásahu v odlišných koutech republiky?
Každé trestní řízení je vedeno samostatně a vychází z konkrétních okolností. Jediné co tyto případy spojuje je trestný čin šíření toxikomanie.

Můžete se pokusit nyní vyčíslit, nebo alespoň odhadnout celkové finanční, technické a personální výdaje na tuto rozsáhlou akci probíhající od 4. listopadu?
Vzhledem k tomu, že se jedná o samostatná trestní řízení, jejichž průběh není ohraničen časem, náklady nelze vyčíslit.

Nemusí se nyní občané obávat, že díky masivnímu zátahu na growshopy nezbyde dost peněz v rozpočtu NPC na potírání výrobců a distributorů pervitinu a dalších vysoce nebezpečných drog zaplavujících v poslední době české ulice a diskotéky?
K takovéto obavě není žádný důvod. Hlavním úkolem Národní protidrogové centrály je vyhledávat, odhalovat a vyšetřovat trestnou činnost na úseku nedovolené výroby a obchodu s omamnými a psychotropními látkami a jedy, zejména v jejích organizovaných a mezinárodních formách. Naše úloha při zásazích na growshopy byla iniciační a metodická.

V souvislosti s drogovou kriminalitou bylo orgány vymáhajícími právo v oblasti nelegálních drog v ČR v loňském roce zadrženo 3 084 pachatelů. Nejvyšší podíl trestných činů, přes 80 %, je spojen s výrobou, pašováním a prodejem drog. Orgány činné v trestním řízení zajistily rekordních 32 kilogramů metamfetaminu a 563 kilogramů marihuany a dále 8 kg kokainu a 7,5 kg heroinu, odhalili 199 pěstíren konopí, kde zajistili 90 091 rostlin, přičemž odhadovaná roční produkční schopnost odhalených pěstíren dosahovala zhruba 7 tun.

Pokud všechno zkonfiskované zboží od growshopů nakonec “propadne státu”, jakým způsobem s ním bude poté nakládáno? Můžete odhadnout dosavadní hodnotu zabaveného zboží? Stačí řádově.
O tom rozhodne Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Celkovou hodnotu zajištěného zboží vyčíslenou nemáme a ani k tomu nevidíme důvod. Jedná o samostatná trestní řízení probíhající v různém čase.

Jak by měl postupovat majitel a prodejce legálního sortimentu, pokud se cítí postupem policie při zásahu poškozen na svých právech?
Postup, jakým by měl občan postupovat v případě, kdy se domnívá, že se setkal s nevhodným, popřípadě až protizákonným jednáním příslušníka nebo zaměstnance policie je detailně popsán na stránkách Policie ČR:

http://www.policie.cz/clanek/urad-vnitrni-kontroly-jak-a-kde-si-muze-obcan-stezovat.aspx

Z jakých dalších přečinů kromě šíření toxikománie jsou dosud majitelé growshopů podezřelí či přímo obviněni?
Byť byla realizace zaměřena na trestný čin šíření toxikomanie, v rámci vedeného trestního řízením v souvislosti s provozem zmíněných obchodů bylo mimo jiné zajištěno 16 pěstíren konopí různého rozsahu a přes 11 kg sušiny konopí a byly zahájeny úkony trestního řízení pro drogové trestné činy.

Domníváte se, že prodejce legálních a státem povolených produktů, ačkoliv aktuálně údajně podezřelý z šíření toxikománie, je přibližně stejně nebezpečný jako člen albánského, ruského nebo třeba nigerijského drogového gangu?
Posouzení nebezpečnosti trestného činu přísluší dle českého právního řádu státním zástupcům a soudům a ne policistům.

Stíhání přečinu šíření toxikomanie představuje ochranu společenských zájmů na tom, aby se nešířily a nekonzumovaly nelegální drogy, které přináší zdravotní, sociální a kriminogenní rizika.

Jaké si od celé akce slibujete výsledky?
Krom toho, že nám zákon ukládá reagovat na každé protiprávní jednání, naším cílem je ochrana společnosti před následky zneužívání nelegálních drog a to zejména formou snižování nabídky.

Chce NPC Vašimi ústy něco vzkázat čtenářům Konoptika?
Ráda bych využila této možnosti a uvedla na pravou míru diskutovanou souvislost mezi zásahy policie v growshopech a zpřístupněním využití léčebných účinků konopí.

Nelze spojovat vymáhání práva a novou legislativu, která souvisí se zpřístupněním léčebného konopí. Jsou to dvě odlišné věci. Realizace se týká trestného činu šíření toxikomanie prostřednictvím některých obchodů s potřebami pro pěstování a konzumaci konopí (Growshopy). V případě konopí zákon zakazuje pěstovat druhy a odrůdy rostliny konopí, které mohou obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů a podstata nové legislativy ani nenaznačuje, že by měla být trestně-právní úprava nedovoleného pěstování netechnického konopí a dalšího nakládání s ním legalizována. Pěstování netechnického konopí s obsahem THC vyšším než 0,3 % bude i nadále zakázáno a léčebné konopí bude dostupné pouze na lékařský předpis.

S pozdravem
Potřebujeme klid na práci
papaja
:tiphat:
 
Last edited:

papaja

Active member
Veteran
Policie zabavila 563 kg marihuany během loňského roku. Během akce proti growshopům zabavila 11 kg. Tedy podíl této akce je 1,9 procenta zabavené sušiny za rok.
JE JASNÉ, ŽE JE TO ZANEDBATELNÝ PODÍL.
Proti komu zasahovali? Do obchodů chodí stejně většinou hobby pěstitelé. LIDI, CO SE ŽIVÍ KONOPÍM A JEHO PĚSTOVÁNÍM , TATO AKCE NEZASTAVÍ.
 

papaja

Active member
Veteran
Richard Klečka , majitel internetového obchodu klečka shop ( :) úsměv patří přejmenování různých obchodů , např. ok growshop teď se jmenuje ok zahradnictví atd.) uvádí dnes na svém profilu fb :

PČR vymyslela další šílenost. Na vyšetřovaní obviněného v kauze growshopy přizvala psychiatra, obviněného k němu posílá a pokládá psychiatrovi tyto otázky:

1)Zda obviněný v době spáchání trestného činu trpěl duševní chorobou nebo poruchou,v kladném případě jakou a v jakém rozsahu?
2)Zda obviněný v době spáchání trestného činu mohl rozpoznat nebezpečnost svého jednání pro společnost a své jednání ovládat,v případě že nikoliv,z jakého důvodu.
3)Zda tyto jeho schopnosti anebo alespon některá z nich nebyly zmenšeny,v kladném případě z jakého důvodu a do jaké míry
4)Byl u obviněného s ohledem na jeho výpověd zjištěn sklon ke zneužívání návykových látek
5)jsou u obviněného prokazatelné psychické a somatické změny závažnějšího charakteru,které byly způsobeny požíváním návykových látek?
6)Zda v případě zjištění choroby nebo poruchy je pobyt obviněného na svobodě nebezpečný a vyžaduje ochranné léčení
7)Zda obviněný je v současné době schopen chápat smysl trestního řízení?
8)Je ambulantní vyšetření dostačující k poznání znaleckého posudku

Tady je třeba připomenou, že se bavíme stále o živnostníkovi nikoliv o nějakém zfetovaném hovadu s letlampou který právě vykradl trafiku. Myslím, že to je opět docela přestřel a další bod na seznam odškodnění za psychickou újmu.
 

papaja

Active member
Veteran
motto
Takže sem chodí hodně lidí jako takhle? I tyčky si k tomu kupujou, masově, i Veitnamci

Konoptikum zaperlilo a udělalo tohle video
http://www.youtube.com/watch?v=-XN8-2od4gE

Idnes o tomto videu vydal článek
http://zpravy.idnes.cz/vybavu-na-pe...-pt8-/domaci.aspx?c=A140203_155216_domaci_jav
Novináři alternativního časopisu Konoptikum podnikli v souvislosti s podzimním policejním zátahem na growshopy po celém Česku recesistickou akci. Pomocí figuranta a skryté kamery nakupovali zboží pro pěstování marihuany v řetězcích hlavních hobby marketů. A uspěli.

Figurant postupně navštívil prodejny Hornbach a OBI v Praze, Plzni, Ostravě a Brně. Jak je z filmu, který při akci vznikl, patrné, měli novináři štěstí všude. Nejen že jim prodavači ochotně poradili, co je třeba k pěstování marihuany koupit, ale dokonce i pomohli vyřešit problém s rostlinou napadenou plísní.


Plukovník Frydrych už se nechal slyšet, že vše prošetří . Pokud by postupoval v liteře zákona, bude si muset připravit velké kamiony a svolat půl policejního sboru, aby věci naložili. Uvidíme , zda zasáhne proti Hornbachu, Obi atd. Věru, kde není rozum, musí nastoupit svaly. :)
 
Last edited:

papaja

Active member
Veteran
doporučuji si přečíst komentáře v diskusi o článku v idnes.cz
zde jsou vybrané, nahoře je možnost rozkliknout a číst všechny
http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140203_155216_domaci_jav

Já si myslím,že se pořízený záznam "prošetří" a smete se ze stolu. Jak jinak :/

co se bude dít? počítám, že nadnárodní řetězce dostanou dopis od plukovníka, aby se jejich prodavači vyhýbali slovu KONOPÍ :)

konoptikum k tomu videu dodává vysvětlivky:
http://konoptikum.cz/articles/2014/02/jak_nakoupit_veci_na_pestovani_travy_unor_2014.php
 

Killer-FANTOM

New member
Fakt nevěřím v nějakou reakci.
Na druhou stranu pokud dá někdo a obzvlášť média podnět k tomu, aby se daný případ nějak řešil...policie to řešit musí.

A výsledek bude, že se jednalo o selhání a jednání jedince, se kterým se řetězec (OBI,Baumax,Hornbach atd) neztotožňuje. A pokud bude zjištěna identita onoho zaměstnance, bude s ním rozvázán pracovní poměr...
 

spachal

Well-known member
Veteran
No, dle meho bude vysledkem jen to, ze pracovnici v zahradnich sekcich budou drzet papuly a neporadi nikomu s nicim, co by se jen naznakem tykalo ganjy ..

To, ze se da vse koupit i po castech prave takhle, vedel kazdy, kdo neco od listopadu (a i pred tim) shanel, ted jen budou mit prodavaci v hyper-super maximalni strach. Efekt z meho pohledu negativni, nic to neprineslo.
 

papaja

Active member
Veteran
První tresty

První tresty

http://www.lidovky.cz/padly-prvni-t...pravy-domov.aspx?c=A140212_205922_ln_domov_ml

Loňský mohutný policejní zásah proti growshopům v Česku má první odsouzené. Veronika Švorcová a Viktor Kopp si od soudů v Jaroměři a Brně odnesli roční trest, Kopp s dvouletou a Švorcová s tříletou podmínkou.
Policie do jejich obchodů vtrhla loni 4. listopadu, zabavila semínka konopí, zařízení pro pěstování rostlin, hlínu a další pomůcky. Soudy pak jednaly rychle a ve zkráceném řízení – Švorcová dostala trestní příkaz na začátku ledna, Kopp si verdikt soudu vyslechl předevčírem. K soudu se podle státního zástupce dostali proto, že prodávali vše na jednom místě, jakkoli zákon prodej těchto věcí nezakazuje.

Zatímco Švorcová rozsudek přijala, Kopp se chce bránit. „Vůbec jsem z toho soudu neměl dobrý pocit. Jakoby soudci nešlo o to, zda je nebo není něco legální. Namísto toho jsem spíš poslouchal otcovské kázání o tom, že marihuana škodí a že to pochopím, až budu mít děti,“ řekl LN mladý podnikatel. Zároveň s podmínkou přišel o téměř celé vybavení svého obchodu v hodnotě půl milionu korun. Jeho rozsudek zatím není veřejný, soudce se LN nepodařilo zastihnout.

„I v mém případě policii nejvíc vadila webová stránka, kde jsem zboží nabízela. A pak to byla semínka, která jsem prodávala,“ vzpomíná na zásah Švorcová. „Pár dní nato jsem se už na stránky nedostala, policie je vypla,“ dodala. Stejně jako Kopp i ona přišla o zboží, celkem za tři sta tisíc korun.
 

Kaya-man

Member
ať už nefňukaj... moc dobře věděli že nemaj prodávat semena a vybavení zároveň. Rok to věděli a jebaly na to, takže je to jen a jen jejich blbost. byl tu jednoznačné rozhodnutí nejvyššího soudu a policie tim pádem ani nemohla jinak než zasáhnout.. Absurdnosti s tím spojené jsou jen kombinace blbosti prodejců i policie.
Všechny growshopy v mém okolí co neprodávaly semena tak normálně jedou dále včetně kamenných prodejen.
 
Top