What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Lupy, zvetsovaci skla, mikroskopy - zkusenosti

spachal

Well-known member
Veteran
Zdravim,
mam pocit, ze tohle tema zde neni, pokud se mylim, toz pripadne presunte nebo smazte ..

Sice pro sve pestovani jsem to casove velmi optimisticky prehnal, ale rad se podelim o zkusenost s nakupem levne dvoj-lupy s osvetlenim, udelalo mi to dnes opravdu radost :]

Predne, o cem je rec: Jewelry Loupe 60X 12MM 30X 22MM Magnifier Magnifying Glass Illuminated LED Light - http://www.ebay.com/itm/331051211447

c1c2ad60dd7b65f85eac2da0e623ac49.jpg


Dnes prisla, za ty penize maly zazrak :]. Zda je zvetseni opravdu 30+60x, to zmerit neumim, ale pokud neco podobneho potrebujete (prohlidka trichomu ap.), tohle se bude opravdu hodit.

Lupa prisla v pekne plastove krabicce, soucasti baleni je baterie jak v lupe, tak i jedna nahradni v krabicce. Kryt lupy z eloxovaneho duralu, vlastni telo plastove, stejne tak jako cocky. Podsvetleni (opravdu dobra vec) pro kazdou lupu zvlast.

Fotit se s tim asi neda (na to mam jinou techniku), ale za tech cca 80Kc i s dopravou rad udelam prodejci reklamu :]
Objednano pred necelym mesicem, stihli to dorucit dnes i pres ty vanocni zmatky s baliky ..

Jaka 'zvetsovadla' pouzivate vy?
 

Vesnican

Active member
Ja jsem nedavno poridil Carson MM 200 http://mikroskopy.heureka.cz/carson-mm-200/ a jsem spokojen. Nazev trochu zavadejici, zoomuje 60-100x.

Na jaky zoom se vam trichy nejlepe pozoruji? Me to prijde nejprehlednejsi na 80x, ale zkousim to teprve par dni..

Kdyz jsem zvetsil msici, tak jsem malem sahnul do kapsy pro kudlu :-D
 

Latest posts

Latest posts

Top