What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kannabis Suomalaisessa mediassa (artikkeleita)

Yellowmoon

Active member
Ihan kivaa huomata, että asia saa tällä hetkellä paljon ruutu- ja palstatilaa meeeedioissa.

Tuolla Jaakkimalla on hyviä pointteja. Demonisoijat ovat hölynpölyllä mitattuna ihan omassa luokassaan, mutta puolustelijatkin voisivat joskus argumentoida lehtien palstoilla neutraalimpaan sävyyn. En mm. suostu uskomaan, että dekriminalisointi vähentäisi laittoman kotikasvatuksen suosiota lainkaan. Keskimäärin varsin persaukiset hampuusit hankkivat pudinsa sieltä, mistä sen halvimmalla saa. Ja tää on tosiaankin sitä intuitiivista mutuilua, saa olla eri mieltä. :)
 

DickSpliff

Member
Poliisi: Jopa 13-vuotiaat käyttävät avoimesti kannabista

Kannabiksen käyttö on yleistymässä nuorten keskuudessa, eikä sitä enää peitellä kuten aiemmin. Nuorisotyöntekijä uskoo kannabiksen nousevan kevään kovaksi puheenaiheeksi.
- Näen kadulla 16–18-vuotiaita, joilla on jointit (kannabissavukkeet) korvan takana. Myönteisyys kannabista kohtaan on lisääntynyt, ja vanhempien on syytä olla hereillä, sanoo hankepäällikkö Heikki Turkka Aseman Lapset ry:stä.

Turkka on Aseman lapset ry:n Löytävä nuorisotyö -projektin hankepäällikkö ja kiertää mm. ostoskeskuksissa puhumassa nuorten kanssa.



Kun kaman vaikutus loppuu, olo on kahta kauheampi.


- En ota kantaa, onko kannabis vaarallisempaa kuin alkoholi. Ongelma on se, että alaikäiset käyttävät näitä päihteitä. Aivot kehittyvät vielä yli 20-vuotiaillakin, ja joka ikinen päihde, jota käytetään niiden vielä kehittyessä, on haitallista, Turkka painottaa.

- Kannabiksessa on myös se vaara, että jos on esimerkiksi masennusta, se vain pahentaa oireita. Kun kaman vaikutus loppuu, olo on kahta kauheampi.

Poliisin kolumni puhuttaa

Nuorten huumeidenkäyttö nousi nopeasti puheenaiheeksi, kun ylikonstaapeli Matti Koski Itä-Uudenmaan poliisista käsitteli aihetta keskiviikkona kolumnissaan.

Poliisin sivuilla julkaistussa kirjoituksessa Koski kertoi jopa 13–15-vuotiaiden käyttävän avoimesti pilveä eli marihuanaa.

- Havahduin siihen, että käyttäjäporukka on nuorenemassa. Ja kun ongelma olisikin vain se jointin polttelu, mutta kun on myös omaisuusrikoksia ja pahoinpitelyjä, jotka ovat oikeasti pahoja juttuja, Koski kertoo IS:lle.

Turkka oli lukenut kolumnin.

- Se oli hyvä, herättelevä puheenvuoro. Poliisikin on voimaton, jollakin on hallussapitoon riittävä määrä − sehän on hyvin mitätöntä. Sitten on pari kaveria, jotka selkeästi välittää lapsille, mutta heillä ei ole paljon mukana. Samat kaverit ovat seuraavana päivänä taas siinä, ymmärrän poliisin tuskastumisen.

"Aikuiset pilaa tämän jutun"

Turkka muistuttaa, ettei kannabiksen käyttö tai kokeileminen ole enää mitään uutta koulumaailmassa. Hänen mukaansa se on yleistynyt myös ns. hyvissä kouluissa.

Nuoria hän ei silti lähde syyttelemään, päinvastoin.

- Aikuiset pilaa tämän jutun, nuorissa ei ole vikaa. Me mahdollistetaan tämä kaikki, Turkka painottaa.

Hän kertoo jututtaneensa useita nuoria, joiden vanhemmat ovat kannabismyönteisiä. Myös kannabista kaupittelevat henkilöt ovat aikuisia, usein päihteitä pitkään käyttäneitä henkilöitä.

- Näihin pitää puuttua yhdessä. Soitetaan rohkeasti ja sanotaan, että hei, en tiedä, onko tämä totta, mutta olen kuullut, että teidän lapsi olisi hengaillut tällaisessa porukassa, puhukaa sen kanssa ja selvittäkää asia.

Tarja Kuittinen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288647636709.html?pos=ok-trm-uutk
 

DickSpliff

Member
Ajantasa

Laillinen kannabis - hyvä vai huono?

Kannabis on puhuttanut täällä Suomessakin sen jälkeen kun Yhdysvalloissa Colorado ja Uruguay laillistivat sen. Ajantasan studiossa kannabiksen laillistamisen hyviä ja huonoja puolia puntaroi huumetutkija Jussi Perälä. Toimittajamme kävi Vantaalla Keskusrikospoliisissa. Miten "CSI Vantaa" selvittää rikoksia. Odotamme lähetykseen myös tietoa puolustuskonserni Patrian lahjusoikeudenkäynnin tuomiosta. Asian tiimoilta on jo jaettu tuomioita Itävallassa ja Sloveniassa. Tänään on valtiovarianministeri Jutta Urpilaisen vuoro pitää talousseminaaria. Myös Ajantasassa talouskeskustelu. Kolumnisti Merja Rehn puhuu Sotshin kisoista. Juontajana Jari Mäkäräinen.

http://areena.yle.fi/radio/2131922
 

Daanis

Member
Oi, mikä mahtava uudistus.. nyt saadaan naapureiden vahtiminen uusille leveleille, kun jatkossa voi tuntea itsensä tärkeäksi auttaessa bolliisia rikollisuuden torjunnassa.. :tiphat:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
http://yle.fi/uutiset/luulitko_tietavasi_mitaan_kannabiksesta_tee_testi/7109800

Asiantuntijoita otetaan suoraan lähetykseen, nyt sinne pätemään, niin saattas päästä :)
Miksi juuri sinut pitäisi valita? No mee vittu kattoo mun icmagi galleriat, n00b! :D

Sain kyselystä 9/10, koska vastasin väärin Suomen omavaraisuuteen kannabiksen suhteen.. Mut minkä sille voi, jos nyysperit ja kaikenmaailman steissin mannet vielä haslaa PL'ää :D Fuck dat shit!
 

johnny depp

Member
hyi! eikö meedia voisi jo lopettaa tämän kannabis-intoilun? olisi paljon mukavempaa jos näitä lainkuuliaisia kansalaisia ei kokoajan muistutettaisi iloheinän olemassaolosta, eikä opetettaisi tunnistamaan kyseistä yrttiä.
 

johnny depp

Member
Olisi tarkoitus muutama kasvi laittaa kesäksi tuohon pihalle ja luotan täysin siihen että naapurit eivät tunnista kannaabiikseeksi jos sanon sen olevan pakistanilainen kush-pensas. Siksi olisi mukava jos media unohtaisi tuon innostuksen, ainaskin näin kesä-aikaan.
 
Mistähän lämpölampuista tuola houritaan. "kuivatusteltassakin" näkyy hyvin polttimot ja cooltubet :D tais kasvattajat olla ammattimaisempia kuin virkavalta
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Poliisi tekee suomessa just mitä sitä huvittaa, kukaan ei valvo.

Elä elä, kyllä Päivi valvoo, ja sitä myötä Jeeesus :D Ja ainahan poliisi tutkii poliisia, kun vaikka nuori mies sattuu kuolemaan putkaan. Kumma juttu ettei yleensä sen jälkeen tapauksista kuulu mitään.
 

Latest posts

Latest posts

Top