What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Mancarea noastra cea de toate zilele, cu sau fara cannabis

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fructoza ar fi cea mai naturala, dar nici aia nu e buna in excess. Daca nu mananci f multe fructe de obicei, ar merge folosita in dulceata. Si costa mai putin decat zaharul brun. Dar cel mai bine e fara zahar! Si fara dulceata, evident.. O dieta echilibrata ce contine fructe si legume proaspete nu justifica adaugarea de zahar.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dupa toate discutiile despre cannabutter, ghee, decarboxilare, tincturi si alte mancaruri , mi s-a facut pofta sa gatesc ceva bun, cu efect pe masura.

Am cautat repede pe net o reteta failproof pentru ceva prajituri sau biscuiti iar atentia mi-a fost atrasa de o reteta cu un nume rasunator :

Cannabis Compost Oatmeal Cookies

compost-oatmeal-cookie-with-cannabutter.jpg


Am hotarat sa merg pe o reteta extinsa, asa ca am bagat in aluat tot ce am gasit prin casa si am considerat ca ar merge in acest amestec. Cel mai dificil a fost sa amestec aluatul spre sfarsit, cand devenise lipicios si dens, precum si formarea zecilor de bilute de aluat.

Reteta mea :

- 250g cannabutter (facut cu ghee) ;
- o cana mare de fulgi de ovaz ;
- o cana mare de faina de prajituri ;
- jumatate de cana de zahar alb ;
- jumatate de cana de zahar brut;
- o lingura mare de melasa de trestie de zahar ;
- doua linguri de unt de arahide ;
- doua oua ;
- o banana ;
- o lingurita de sare ;
- o lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu alimentar ;
- doua lingurite de scortisoara ;
- doua lingurite de nucsoara ;
- doua lingurite de ghimbir macinat ;
- 10 pastai de cardamon, decorticate si pisate in mojar ;
- doua lingurite esenta de migdale ;
- o punga mare (150g) de fulgi de ciocolata amaruie ;
- o punga (150g) de fulgi de nuca de cocos ;
- coaja de portocala si mandarina taiata in cubulete ;

Am topit untul, am adaugat zaharul, melasa, untul de arahide, banana facuta pasta, oualele, apoi am amestecat totul intr-un castron mare, pana cand a capatat consistenta unei plastiline mai grunjoase. A fost nevoie sa mai adaug fulgi de ovaz pentru ca era un pic prea moale. Am format bilute (de dimensiunea unor perisoare) pe care le-am asezat intr-o tava mare , pe hartie de copt, suficient de distantate pentru a nu se lipi.






20 de minute in cuptorul incalzit la 160C si ... e voila :

 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Eh, conform autorului retetei, compost vine de la faptul ca orice ai pune in prajiturelele astea (asa cum arunci toate resturile intr-un morman de compost), tot iese buna. Mai multe detalii gasiti in linkul cu reteta.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Fructoza ar fi cea mai naturala, dar nici aia nu e buna in excess. Daca nu mananci f multe fructe de obicei, ar merge folosita in dulceata. Si costa mai putin decat zaharul brun. Dar cel mai bine e fara zahar! Si fara dulceata, evident.. O dieta echilibrata ce contine fructe si legume proaspete nu justifica adaugarea de zahar.


s-ar putea sa ai dreptate. fructoza din amidoane insa, dupa cum probabil stii, da belele grele, chiar daca e mai ieftina.
totusi, au scos aia de la topoloveni niste dulceturi fierte in suc de mere. nesimtit de scumpe, dar interesante. mi se par mult mai sanatoase decat cele cu zahar, dar... o dulceata de cirese negre cu suc evaporat de mere nu mai e dulceata de cirese negre,
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu zic de fructoza din fructe. Adica inlocuitorul de zahar pentru diabetici (sau zaharul bio pentru food hippies). Fructoza in sine, in exces, nu face bine organismului, fie ea obtinuta din fructe natur sau extrasa dim fructe si adaugata in alimentatie.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu trebuie neaparat sa fie suc concentrat de mere. Se foloseste acela insa pentru ca isi pierde gustul prin prelucrare termica si nu influenteaza gustul celorlalte gemuri.

Dar dulceturile fara zahar nu se mai numesc dulceturi. Sunt gemuri, magiunuri sau piure-uri.

Si bunica mea avea retete vechi de magiun de prune la care nu folosea nici macar un gram de zahar. La fel si la gemul de gutui. Dar sunt unele fructe care sunt apreciate nu pentru gustul dulce, ci pentru cel acru - ori ca sa faci o dulceata din asa ceva, trebuie sa vi cu un indulcitor care nu afecteaza gustul si textura, ci eventual cu unul dens care are si rolul de conservant (iar zaharul in solutii supra-saturate, are si efect conservant).

Iar la urma urmei , nu e nimic rau in faptul ca folosesti o tona de zahar ca sa faci dulceata. Problema e daca o mananci pe toata o data, ca nesatulul. Cand eram copil mai primeam cand mergeam in vizite cate o mica lingura de dulceata pe o farfurioara, langa un pahar de apa rece - cu toate ca as mai fi vrut, niciodata nu se punea si borcanul pe masa :biggrin:
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Bineinteles, la altii care au multi struguri se face concentrat de struguri. La italieni auzisem acu vreun cincinal de asta.

Se vede treaba ca esti aristocrat hemp: farfurioara, apa rece :p

In ceea ce priveste povestea cu magiunul, na ca nu m-am gandit la treaba cu acrul ca sa il categorisesc. Neam de neamul meu n-o facut decat magiun de prune, dar ce zici e valabil. Insa se pare ca cei de la Topoloveni nu stiau nici ei asta, si desi dulceturile lor cu suc de mere is acre (dupa gustul meu), singurul lor magiun e de prune.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca era aristocrat nu era dulceata cu portia inainte de comunism. Aristocratii traiau bine. :D

Dulceata mie mi se pare prea dulce, si cum nu te poti opri la o lingura si trebuie sa mananci juma de borcan ca sa iti treaca pofta, mai bine fara. Obisnuiam sa mananc ceva dulceata de fructe de padure, acum mananc fructele. Parca e mai bine si nu mai simt ca urmeaza sa lesin de la glicemie dupa ce termin de mancat.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu mai, nu e ca era cu portia, ci era pentru eleganta care se simtea in descrierea lui hemp.

In tot cazul explo, e interesanta combinatia asta: cine ar zice ca un tip care fumeaza iarba, sa aiba atata grija de alimentatia lui. E funny tare, desi apreciez. Uite, la mine inteleg, ca nu o fumez, o mananc dar la tine? =))

Tot ca gluma, desi e pe bune, iaca una: acum N ani, aveam o colega de serviciu vegetariana. De tot. Nici paine nu manca. Regimul ei alimentar consta (fara misto) in majoritate in tutun, cafea, coca cola. O fi murit la ora asta, sau poate nu, dar asta m-a amuzat de fiecare data cand ma gandeam la asta.


In alta ordine de idei, la dulceata facuta cu melasa - zaharul ala negru de brun, cu miros de cafea, nu am simtit chestia aia cu glicemia de dupa borcan, DE LOC. Sunt in aceeasi situatie: la o masa cu dulceata, de obicei e jumatate de borcan portia. Borcan de 800.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Decat sa nu faci nimic, cred ca e mai bine sa faci ceva ca sa te indrepti in directia potrivita. Si apoi, alimentatia nu mi-o stabilesc pentru a trai 100 de ani, ci am observat ca ma simt mult mai bine asa si corpul functioneaza probabil ceva mai bine. Vicii avem cu totii, dar nu consider ca e asa nociva iarba pentru mine la acest moment ca sa renunt la fumat. Odata cu varsta probabil voi ramane mai mult pe vapo si hash cat mai pur.
Si ca sa rezum tot ce am scris mai sus intr-o fraza scurta, Fac ce simt eu ca e bine in acest moment, nu o fac de ochii lumii sau ca sa fiu in trend. Asa ca poti rade cat vrei! ;)

Legat e ce spui tu de dulceata cu melasa.. Eu unul consider ca sunt prea mult zahar pentru un sitting. La fel de multumit ma simt dupa cateva bucatele de ciocolata neagra sau o portie de fructe exotice ca dupa 1 borcan de dulceata. Mai rau decat dulceata n-are cum sa fie. Mai bine, foarte posibil.
Dar, unde gasesti melasa bio pentru consum uman in romania? Doar nu pui de aia de la magazinul de pescari, pentru nada.. (Sau a aparut si la noi melasa de curand? Ca eu tot m-am uitat si am si intrebat pe la magazine si raioane de specialitate si n-aveau.)
Pe de alta parte vreau sa incerc dulciuri indulcite cu indulcitori naturali, steviol glycoside in prima faza, ca am reusit de curand sa-l extrag. E mai ieftin ca siropul de artar, mai e si placerea de a consuma ceva home made si elimin si drumul pana la magazin pentru indulcitori.
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Esti simpatic...

Sunt de acord cu tine, nu pentru a trai 100 de ani, ci pentru a trai, atat cat se poate, sanatosi atat cat avem de trait. Insa totusi, cu fumatul nu sunt de acord. Cu vaporizatul, mai treaca mearga, dar am si la el retineri. Ca idee, fumul are ceva efecte negative asupra meridianelor energetice. Nu se prea stie asta, nici chiar in cercurile care se preocupa dar, asta e.

In ceea ce priveste melasa, bio, hehe, fii serios. Se gaseste insa pe la Auchan si pe la Mega Image, cel putin in unele magazine, un zahar brun adus de bulgarii de la Passiflora (sau ce chinezi or fi ei). Sortimentul cel mai negru e cu melasa neseparata. E si mai putin dulce decat celalalt. Am facut o dulceata de merisor, trandafir si portocale cu el de a zis mai toata lumea ca e dulceata de cirese negre.

Cu steviozidele, hmmm, las-o mai pe cand ai fi mosh bolnav de diabet. Eu in principiu nu sunt cu rafinatele, fie ele glucoza sau steviozida. Mai ales ca asta nu are calorii. Care e farmecul?

Apropo de dulceata, dupa o discutie de acum cateva luni, un amic a blenderuit niste merisor si l-a pus cu (doar) 30% miere. Azi imi aduse niste sirop din ala. Mama... L-am lasat la firma, ca acasa rezista 5 minute maxim. Mai bun ca dulceata, categoric!

A, si inca ceva. Eu nu am vicii =))
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca o dam in meridiane energetice deja ma bucur ca sunt simpatic si nu nebun. :)
Iar tu, vorba aia, nu mananci (vorba vine, dar nu cred pe nimeni care traieste in ziua de azi si mananca doar din necesitate, si nu pt placere), nu bei (alcool sau altceva in afara de apa, ca doar apa e necesara pt viata, restul sunt pentru placerea noastra), nu f#ti (aici nu mai zic nimic)? Tot vicii sunt si astea.. Ia zi mai esti fara de viciu?
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Viciu e ceva care, nu-i asa, viciaza. A savura o placere rafinata, nu e un viciu. Viciul este, fara pretentia undei definitii complete, un obicei care: 1. te inlantuie fie fizic, fie emotional, mental, etc 2. te distruge/degradeaza, fie fizic, fie emotional, mental, etc

Acuma, un paharel de vin din cand in cand, poate fi o placere, mai ales daca poti atunci cand e nevoie sa spui ”acum nu”. O sticla pe zi, este categoric un viciu totusi...

Sa faci dragoste cu sotia (ta, sau a vecinului), este o incantare (iar in al doilea caz este chiar si o indatorire obsteasca), deci daca e cu masura (care o fi aia), nu e viciu. As putea sa descriu si situatii cand devine viciu, dar... ar fi offtopic.

Nu, nu o dam pe meridiane mai mult, ca se lasa toti de pe forum de fumat, si nu mai avem forum :p
 

Latest posts

Latest posts

Top