What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Kannabis Suomalaisessa mediassa (artikkeleita)

kikkoman66

Member
Pössyttelijä-nekru-hinttari-maaorja. Pakko olla aina joku juttu mitä kaivertaa prkl......"lain nimessä"

omaan käyttöön, muitten käyttöön, lasten käyttöön, mummon käyttöön. Tekemällä tehtyjen rikollisten kitkijät, tirisijät ja itkijät.

Rakennan savugeneraattoria jolla aion peittää koko pohjoisen pallonpuoliskon paksuun möyhyyn. Tästä tulee suurin terrori-isku sitten 9/11
 

iamme

New member
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...umekoiriaan-enaa-julkisille-paikoille/2429702

ei sinänsä "kannabisuutinen" mutta tarpeeks läheltä liippas. Hyvä juttu tää. Turussa, kun kesällä kävin niin kuulin, että mm. keskustan kävelykadulla poliisit koirien kanssa ettimässä seuraavaa uhria ei kovin tavaton näky. Toinen oli tämmönen, jossa pollarit koirineen jonkun livekeikan jälkeen pilkun aikaan haistatteli baarista poistuvia ihmisiä... Aikamoista. Eipä tarvii ainakaan hetkeen tommosia kuumotella.
 

hamppuu

Member
Ootkos BT huomannut kiveksissä mitään muutoksia tämän haisulibreikin myötä?

"Muun muassa kannabiksessa oleva THC vaikuttaa testosteronin tuotannon suurenemiseen ja siten vaikuttaa miesten rintojen kasvsmiseen ja kivesten pienenemiseen."

mmmmkaaay... :blowbubbles:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Enpä juuri, naiset ehkä kiinnostaa enemmän, mutta niiden jutut vieläkin vähemmän näin selvin päin :D
 

iamme

New member
http://www.hs.fi/m/kotimaa/Entinen+...kkihan+siellä+tekevät+rikoksia/a1388199485411

Entinen huumepoliisi HS:lle: "Kaikkihan siellä tekevät rikoksia"

Ex-poliisi aika selvä sanasesti kertoo poliisien laittomista tavoista suojella vasikoitaan. Kertoo myös huumepoliisin kovasta kilpailuhengestä ja muutenkin laista piittaamattomasta asenteesta, kunhan "tuloksia" syntyy.. Aarnio nyt vissiin menny askeleen pidemmälle ja sotkeutunu kaupantekoon, jollain tavalla ja tästä hoidetuilla rahoilla rakentanu talon Porvooseen.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
216 planttua kuulostaa aika mitättömältä määrältä, noin niinkun teollista hamppua kun miettii. 216 hehtaaria, now that's something else. :peacock:
 

hamppuu

Member
http://yle.fi/uutiset/marihuanan_ko...tuntijoista_haluaisi_muutoksen_lakiin/7041101

Kyllä se sieltä kohta alkaa hellittäää, kun jengi tajuaaa:)

"USA on huumesodan ykkösmaa, joten jos se alkaa laillistaa marihuanan käyttöä, niin kyllä sillä on suuri vaikutus Eurooppaan, Perälä sanoi Yle Uutisille."


Todellaki on suuri vaikutus eurooppaan... Nehän propagandan aloitti.. joten ne saa sen lopettaakin xD

LEGALIZE IT!!!!!!

Bobi kääntyy viel haudastaaan :witch:


ps...
Toivotaan et viiden vuoden päästä me voitaisiin perustaa kunnon icmag-suomi-miittinki ILMAN KUUMOTUKSIA!!!
Muistelllaa sit yhdessä niitä aikoja kun piti katsoa olan yli:)
Poltetaa hyvää dänkkii ja jaetaan eliitti pistokkaita!? :canabis:
 

DickSpliff

Member
Asiantuntija: Kannabis toisi Suomeen ongelmia



Kannabiksen vapauttaminen Suomessa toisi alkoholin rinnalle vain yhden ongelman lisää, arvioi Erkki Vartiainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Alkoholi- ja huumeasioista vastaavan ylijohtajan mukaan laillistaminen lisäisi todennäköisesti kannabiksen ja alkoholin sekakäyttöä.

Vartiainen arvioi, että jos kannabis laillistettaisiin, suurin riskiryhmä olisi nuoret, joista osa jäisi riippuvaisiksi.

–  Tämä haittaisi erityisesti niitä nuoria, jotka ovat jo syrjäytymisvaarassa, hän sanoo.

Keskustelu ryöpsähti jälleen viikonloppuna, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi, ettei kannabiksen käyttö ole vaarallisempaa kuin alkoholin juominen.

Coloradosta tuli tässä kuussa Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio, jossa kannabiksen myynti on laillista. Sitä ei edelleenkään saa käyttää julkisilla paikoilla. Kannabiksen myynti aiotaan sallia myös Washingtonin osavaltiossa myöhemmin tänä vuonna. Kannabiksen lääkekäyttö on jo sallittua useammassa osavaltiossa.


http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/01/22/asiantuntija-kannabis-toisi-suomeen-ongelmia

Siinä on tutkialla ennustajaeukon eleitä :D :D
 

DickSpliff

Member
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014012217950765_uu.shtml

Teinipoika kasvatti kannabista vanhempiensa luvalla

Poliisi löysi 17-vuotiaan kotoa kannabiskasvin.

Kannabisjutun jäljille päästiin, kun poliisi sai tehtäväkseen poistaa häiriöitä aiheuttaneen nuorisoporukan kerhotiloista läntisellä Uudellamaalla joulukuussa. Operaation jälkeen rakennuksesta löydettiin reppu, jossa oli marihuanaa.

Tutkinnassa selvisi, että kassi kuului vanhempiensa luona asuvalle 17-vuotiaalle nuorukaiselle.

Poliisi teki hänen luokseen kotietsinnän, jonka yhteydessä asunnosta löydettiin marihuanaa ja isokokoinen kannabiskasvi.

- Kasvia oli kasvatettu aluksi pihalla, mutta se oli siirretty talven tullen saunaan kasvamaan, sanoo rikoskomisario Jukka Paasio Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisin mukaan nuorukainen myönsi kuulusteluissa kasvatuksen ja kasvattaneensa jo tätä ennen kannabiskasvin. Häntä epäillään huumausainerikoksesta.

Vanhemmat sallivat

Poliisin mukaan 17-vuotiaan pojan vanhemmat tiesivät kasvatuksesta.

- Vanhemmat kertoivat ymmärtäneensä, ettei kasvatus ole laillista, mutta hyväksyivät sen siitä huolimatta. He eivät ole itse kasvattaneet tai hyötyneet siitä mitenkään, Paasio sanoo.

Hän hämmästelee sitä, että vanhemmat sallivat kasvatuksen.

- Poliisina pidän sitä ihmeellisenä, sillä vanhempien pitäisi mielestäni puuttua tiukasti kannabiksen kasvatukseen, koska se on laitonta. Lainvalvontaviranomaisena en voi tällaiseen sallivaan asenteeseen suhtautua suopeasti.

Suomessa kannabiksen hallussapito ja kasvattaminen on laitonta, mutta poliisin mukaan kotikasvatus on lisääntynyt viime vuosien aikana huomattavasti koko maassa.

- Erikokoisia viljelmiä löytyy jatkuvasti, sillä marihuanan käyttö on nykyään hyvin yleistä, Paasio kuvailee.

Kotiviljelmät paljastuvat esimerkiksi kannabiksen hajun takia tai toisten rikosten tutkinnan yhteydessä. Viljelmiä on löydetty myös kasvatuksen aiheuttamien vesivahinkojen seurauksena.
JARMO LUUPPALA
jarmo.luuppala@ilmedia.fi
 

DickSpliff

Member
Professori Hämeen-Anttila: Kannabis-keskustelijoiden tultava ulos poteroistaan

Kannabiskeskustelu on jakautunut Suomessa kahteen leiriin, jotka molemmat voisivat tarkistaa näkökantojaan, sanoo professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Kaksi yhdysvaltalaista osavaltiota vapautti kannabiksen myynnin hiljattain ja sen jälkeen muun muassa Barack Obama on ottanut aiheeseen kantaa. Hän kohautti muun muassa suomalaisia sanomalla, että kannabis ei ole sen kummempi päihde kuin alkoholi.

Suomessa keskustelu on jakautunut kahteen leiriin. Esimerkiksi huumemarkkinoista väitellyt sosiologi Jussi Perälä on todennut, että marihuanan käytön rankaisemista pitäisi miettiä uudelleen. Toisaalta THL:n ylijohtaja Erkki Vartiainen on todennut, että kannabiksen vapauttaminen johtaisi sen käytön räjähdysmäiseen kasvuun

Helsingin yliopiston professori Jaakko Hämeen-Anttila sanoo YleX Etusivun haastattelussa, että keskustelua vaivaa kapeakatseisuus.

- Suomi ei ole muutenkaan hirveän keskusteleva maa. Varsinkin huumeiden kohdalla molemmat osapuolet lukittautuvat näkökantoihinsa. Toiset demonisoivat huumeet ehdoitta. Sallivalla puolella taas vähätellään ja pimitetään sitä, että huumeet ovat epäterveellisiä siinä missä alkoholi ja tupakka.

Tarvittaisiin politiikkaa joka tunnustaa ongelmat ja toisaalta ymmärtää, että täyskielto ei ole paras tapa hoitaa asioita.

- Eihän varkauksiakaan pidetä kurissa täyskiellolla. Ei jokaista varasta mestata vaan siinä on monta eri tekijää, joilla asia pyritään saamaan mahdollisimman hyväksi.
"Ongelma on huumebisnes, ei käyttö"

Viime aikaiset lakiuudistukset esimerkiksi Yhdysvalloissa kertovat Hämeen-Anttilan mukaan siitä, että on viimein alettu tiedostaa ongelmien syitä.

- On ymmärretty, että ongelmat eivät aiheudu aineista sinänsä vaan siitä, että rikolliset pääsevät pyörittämään huumebisnestä. Paradoksaalista kyllä, heitä vastaan taisteleminen onnistuu parhaiten osittaisella laillistamisella.

Professori on tunnettu kannanotostaan, että alkoholia ei sallittaisi, jos se keksittäisiin nykypäivänä. Hanke kaatuisi terveysvaikutuksiin.

- Jos joku kemisti toisi alkoholin nyt markkinoille sanoen, että aineen haittapuoli on 4000 vainajaa vuodessa, niin eduskunnan hätäistunto olisi välittömästi koolla. Eihän tällaista ainetta voisi levittää.

Hämeen-Anttilan mielestä näin on käynyt huumeille Suomessa. Suhtautumisemme niihin on äärimmäisen kielteinen ja se johtuu pitkälti siitä, että ne ovat meidän kulttuurille täysin vieraita aineita.

- Kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden aikana tapahtuu jotain EU:n tasolla. Ehkä jollain alueilla suhtautuminen muuttuu ja se leviää sitten muihinkin maihin, Hämeen-Anttila uskoo.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutis...is-keskustelijoiden-tultava-ulos-poteroistaan
 

DickSpliff

Member
Näkökulma: Jo Kekkonen vertaili kannabiksen ja viinan haittoja



Huumekysymyksellä ei ole saavutettu suosiota suomalaisessa politiikassa, ja vireillään oleva kansalaisaloite kannabiksen käytön ja kotikasvatuksen laillistamisesta ei ole juuri saanut myötätuntoa eduskunnassa.

Viime vaalien alla vihreiden Osmo Soininvaara esitti sentään vaaliohjelmassaan, että huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttaisiin ja tuomiota annettaisiin vain myynnistä, maahantuonnista ja suurien määrien hallussapidosta.

Asiaa ei kuitenkaan sen laajemmin pidetty esillä, vielä vähemmän kun neljä vuotta aikaisemmin vihreiden nuorisojärjestön puhenjohtaja Markus Drake herätti paheennusta polttamalla julkisesti pilveä vaaliteltan edessä.

Barack Obaman liberaali suhtautuminen kannabikseen on kuitenkin ollut Suomessakin esillä jo pitkään aikaa. Joulukuussa 1967 Suomen Kuvalehti julkaisi nimikerkki Liimataisen kirjoituksen silloisesta rappioalkoholismiongelmasta, marraskuun liikkeen aikoja kun elettiin:

"Jos nuorukainen myy 10 grammaa marijuanaa, joka ei tee kissankipeää sen polttajalle, hän saa sakkoa tai vankeutta. Se on tietenkin oikein, sillä marijuana on vaarallinen nautintoaine. Mutta ministeriö, jonka tulee vastata maan raittiusoloista, sallii naurettavaan hintaan myydä sellaista alkoholia, joka kuin rotanmyrkky tappaa sen vakituisen nauttijan.

Mikä oikeusvaltio tämä on?"

Kymmenen vuotta myöhemmin presidentti Urho Kekkonen julkaisi saman kirjoituksen uudelleen omalla nimellään kirjassaan Nimellä ja nimimerkillä.


http://yle.fi/uutiset/nakokulma_jo_kekkonen_vertaili_kannabiksen_ja_viinan_haittoja/7045299
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
ukk_kekkonen_TMc6_503_uu.jpg
 

Latest posts

Latest posts

Top