What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Ερωτήσεις, και απορίες σχετικά με το σπορ.

tjo

life gardener
Veteran
λίγες ερωτήσεις παιδες.αν μπορείτε να μου πείτε περίπου τις ώρες που θα πρέπει να έχω στα auto μου την λάμπα αναμμένη στην αρχή και μετά αν αλλάζει (250 hps) .και τον λόγο που χρησιμοποιούναι καποιο σαν πλέγμα πάνω από τα φυτά τους .


18/6 ειναι καλα ..το πλεγμα αστο δε το χρειαζεσαι:tiphat:
 

panathas13

New member
Ρε μάγκες μια ερώτηση σχετικά με το grow, εσείς που ασχολείστε, συνοπτικά πόσα έξοδα έχετε το μήνα, από ρεύμα, ανεμιστήρες αεραγωγούς κ τέτοια;

Κι επειδή η ερώτηση είναι πολύ γενική και υπάρχουν πολλές απαντήσεις, σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα μικρό grow να δω πως θα με πάει, γι' αρχή λέω καμιά 400w hps λάμπα, τώρα τα υπόλοιπα από εξοπλισμό δε τα γνωρίζω, πόσο λέτε να μου βγει να ξεκινήσω περίπου, και το μήνα πόσα έξοδα να χω;
Χωρός δεν υπάρχει, εννοώ καμιά ντουλάπα, θα το έχω στο δωμάτιο μου και σκέφτομαι να το βάλω σε κάνα pc case. Τι λέτε;
 

tjo

life gardener
Veteran
Ρε μάγκες μια ερώτηση σχετικά με το grow, εσείς που ασχολείστε, συνοπτικά πόσα έξοδα έχετε το μήνα, από ρεύμα, ανεμιστήρες αεραγωγούς κ τέτοια;

Κι επειδή η ερώτηση είναι πολύ γενική και υπάρχουν πολλές απαντήσεις, σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα μικρό grow να δω πως θα με πάει, γι' αρχή λέω καμιά 400w hps λάμπα, τώρα τα υπόλοιπα από εξοπλισμό δε τα γνωρίζω, πόσο λέτε να μου βγει να ξεκινήσω περίπου, και το μήνα πόσα έξοδα να χω;
Χωρός δεν υπάρχει, εννοώ καμιά ντουλάπα, θα το έχω στο δωμάτιο μου και σκέφτομαι να το βάλω σε κάνα pc case. Τι λέτε;

pc case και 400 βατ δε πανε μαζι....τωρα το ποσο κοστιζει στο καθενα η καλλιεργεια ειναι σχετικο...με 1 λαμπα 400-600 βατ υπολογισε 50+- ευρω:tiphat:
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Αν δεν υπάρχει χώρος, δεν υπαρχει ούτε καλιέργια. Τέλος.

Με 400W HPS σε PC case θα σε δούμε στις ειδήσεις «Έκαψε το σπίτι του και την οικογένειά του για μιση χούφτα χασις».

Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ χωρος που να σηκώνει 400 είναι 80εκ x 80εκ x 1.60μ. Και θα θέλει πάρα πολύ δυνατο εξαερισμό. Στο δωμάτιο σου δεν θα μπορείς να κοιμηθείς από τον θόρυβο του ανεμιστήρα.

Κατα τα άλλα όπως σου είπε ό tjo. Πες καίς 500W (με τουρμπίνες κλπ) δλδ 1/2 kW. Άρα 180 - 250 kWh το μήνα. Από εκεί υπολόγισε με το πόσο σου στοιχίζει η κιλοβάτορα.

Γιατί δεν παίζει ντουλάπα; Μήοπως είσαι σε ξένο σπίτι; (Οπότε δεν πρέπει ουτε καν να το σκέφτεσαι!)
 

panathas13

New member
Όχι δεν είμαι σε ξένο σπίτι, επέστρεψα στο πατρικό πρόσφατα και ντουλάπα δεν υπάρχει στο δωμάτιο.. Επομένως γι' αυτό πήγα στην λύση του pc case. Τι άλλο θα προτείνατε να έκανα, εκτός του να κάτσω στ' αυγά μου; :p θέλω να δοκιμάσω ορισμένα strains κ να αποτκήσω κάποια εμπειρία στο growing, δεν βιάζομαι, λέω να βάζω ένα τη φορά κι αν είναι εφικτό γιατί όχι και 2.
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Αν δεν είσαι εσύ το αφεντικό του σπιτιού, το θεωρώ μεγάλο σφάλμα να ξεκινήσεις grow. Οι άλλοι γνωρίζουν τί θες να κάνεις, και εγκρίνουν; Αν γίνει καμιά μαλακία και έχεις νομικά μπλεξίματα αντιλαμβάνεσαι τί επιπτώσεις θα έχει επάνω τους;

Σε δικο σου χώρο μόνο!
 

orfeas

Active member
Veteran
Ο Γκερτ σου θύμισε την αριθμητική που μάθαμε στο σχολείο + κάνα δυο άλλα ουσιώδη.

Εγώ σου λέω ότι αν δε βάλεις τους "γέρους" στο κόλπο, κάτσε στ' αβγά σου!
Εάν, δε, ζεις σε σπίτι, τότε όλο και κάποια γωνιά θα υπάρχει...
Αλλά και πάλι οι υπόλοιποι ένοικοι θα πρέπει να γνωρίζουν!
 

panas1

Member
Καλημέρες..

1000 +++ στα παραπάνω

το πρώτο βήμα είναι αυτό.. όλα τ αλλα θα τα βρεις στην πορεία..
 
L

letis

συμφωνώ.. πέσ το στους δικούς σου να γλυτώσεις και τα φίλτρα και τα αποσμητικά χώρου.... :) :)
 

panathas13

New member
Κοίτα πρόθεση για βοήθεια.. Να στε καλά!!:tiphat:

Δίκιο έχετε και σίγουρα ξέρετε κάτι παραπάνω. Ωστόσο ν' αναφέρω και να προσθέσω πως με γείτονες δεν θα έχω θέμα σίγουρα, το μόνο πουο θα μπορούσε να συμβεί είναι κανέναν εδώ γύρω να μου ζητάει δοκιμή.. χαχα..:biggrin::biggrin:

Σπίτι υπάρχει κόσμος μόνο κάνα τρίωρο το μεσημέρι, λίγη ώρα τα χαράματα και κάνα Π.Σ.Κ. πάλι για 3-4 ώρες ημερησίως. Οπότε επί της ουσίας θα μπορούσε να ειπωθεί πως μένω μόνος μου απλά έχω φιλοξενούμενους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ίσως θα μπορούσα να το καλιμπράρω κάπως και να βρω μια λύση, γιατί να καπνίζουμε κατσαριδοκτόνα, αμμωνίες και ποντικοκούραδα σίγουρα δεν είναι, ούτε να δίνουμε 7-15€ για ένα g είναι λύση..
 

ganja3

Member
θέλεις μία μικρότερη λάμπα , ένα φίλτρο με εξαερισμό , μία γλάστρα , και λίγο λίπασμα , τα έξοδα τον μήνα θα είναι κάτω από 10 ευρώ , και δεν θα γλυτώσεις τα κατσαριδοκτόνα, αμμωνίες και ποντικοκούραδα με ένα φυτό σε κουτάκι μέσα . μόνο για χόμπι η για προπόνηση αν θέλεις .
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Κοίτα πρόθεση για βοήθεια.. Να στε καλά!!
Σκάνε εδώ πολλοί πιτσιρικάδες που πραγματικά πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους.
Αν αυτό δεν ισχύει για εσένα και απλά σε πήρε σβάρνα, μη το παίρνεις προσωπικά.
Ο χώρος εδώ είναι δημόσιος, ο καθένας μπορεί να τον διαβάζει, σιγά μην παροτρύνουμε τα σχολιαρόπαιδα να καλιεργούν, τώρα που πρέπει να διαβάζουν!


Αν το σπίτι είναι «σαν δικό σου», τότε τί σε εμποδίζει να βάλεις ένα μικρό grow-tent στο δωματιό σου;

100 RVK lo-power είναι αρκετά ήσυχο, λάμπα 125W, OK για ένα μικρό δοκιμαστικό grow. To πολύ να κοιμάσαι στο σαλόνι αν δεν μπορείς τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα/τουρμπίνα.

Τί νόμιζες εννοούσαμε όταν είπαμε για ντουλάπα, εντοιχισμένη για παλτά; :)
 

panathas13

New member
Γι΄ άλλους θεωρούμαι πιτσιρικάς, γι' άλλους όχι, αλλά για όλες τις ηλικίες ώριμος. Καμία παρεξήγηση και καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, οπότε:good:

Λοιπόν για να φανταστείς σπάνια μπαίνει κάποιος στο δωμάτιο μου, αν όμως βάλω αύριο πχ ένα grow tent, σίγουρα θα κινήσει υποψίες. Θα κοιτάξω να δανειστώ πρόσφατα καμία για τα ρούχα να την έχω καμουφλάζ και θα εστιάσω στο grow και τον εξοπλισμό μετά.

Όμως για ν' αρχίσω να μπαίνω στην ατμόσφαιρα, νομίζεις πως αν βάλω κάποιον εξαερισμό/τουρμπίνα θα ενοχλεί τόσο; Γενικά δεν έχω θέμα με την φασαρία. Κι αν τον κλείνω (με χρονοδιακόπτη πάντα) τις ώρες που θα είναι κάποιος σπίτι, θα προλαβαίνει να μυρίσει εντός 2-4 ώρων maximum;
Καλή και η δοκιμή, όμως για να γλιτώσω χρόνο επειδή ξέρω πως αν κάτσω και το βάλω στο μυαλό μου θα το κάνω και θα κολλήσω, προτιμώ να έχω μεγαλύτερη σοδεια, επομένως σκέφτομαι εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω να πάρω μια 400w. Είναι αρκετή πιστεύεις για 2 δέντρα;
 

Gert Lush

Active member
Veteran
Όμως για ν' αρχίσω να μπαίνω στην ατμόσφαιρα, νομίζεις πως αν βάλω κάποιον εξαερισμό/τουρμπίνα θα ενοχλεί τόσο;
Χε, χε, δεν φαντάζεσαι... αν είσαι αβέβαιος πάρε ΠΡΩΤΟ το RVK και δοκίμασε το. Μετά τα ξαναλέμε.

Γενικά δεν έχω θέμα με την φασαρία. Κι αν τον κλείνω (με χρονοδιακόπτη πάντα) τις ώρες που θα είναι κάποιος σπίτι, θα προλαβαίνει να μυρίσει εντός 2-4 ώρων maximum;
Δεν είναι μόνο θέμα μυρουδιάς. Αν σβήσεις τον εξαερισμό όσο η λάμπα είναι αναμένη ενδέχεται να τα κάψεις - καρβουνάκια.
Πάντως αν είναι να αναβοσβήνεις φώτα/φαν κάθε λίγο, καλύτερα να ασχοληθείς με αυτόματες ποικιλίες, που δεν έχουν τις αυστηρές απαιτήσεις φωτός των κανονικών. Και πάλι ενδέχεται να υπὰρξουν προβλήματα (ερμαφροδιτισμοί, κλπ,).
Έχεις πολύ διάβασμα μπροστά σου.

προτιμώ να έχω μεγαλύτερη σοδεια, επομένως σκέφτομαι εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω να πάρω μια 400w. Είναι αρκετή πιστεύεις για 2 δέντρα;
Δεν έχει νόημα αυτή η ερώτηση. Και ένα δεντρο μπορείς να βάλεις στα 1000 Βαττ, και 9 δέντρα στα 400 Βαττ. Εξαρτάται απο το στυλ του grow που θα κάνεις. Σε έναν αρχάριο με 400αρα θα πρότεινα 4 δέντρα. Αλλά υπάρχουν πολλά σενάρια άλλα, εξ ίσου καλά.
Πάντως τα 400 Βαττ θέλουν μεγάλη ντουλάπα, δίφυλλη. Με τους περιορισμούς που λές οτι έχεις, θα ζοριστείς με πάνω από 125 Βαττ, άντε 250 το πολύ-πολύ.
 

ganja3

Member
βεράντα δεν έχει το σπίτι ? υπόγειο ? πατάρι ?
δεν γίνετε να έχεις επισκέπτες στο δωμάτιο με 400 w . είναι ολόκληρο εργοστάσιο . και μυρωδάτο .
στα 60 με 80 w και μάλιστα σε led , μπορείς να φτιάξεις ένα φοριαμό μεταλλικό με δυο πόρτες και να πάρεις 40 - 100 γραμμάρια . 2 -3 φυτά , με μικρό εξαερισμό από pc αθόρυβο
ένα καλό φίλτρο και 2 - 3 ανεμιστιράκια για μέσα . και είσαι κομπλέ . και αν έχεις κόσμο ..λίγο μουσική και ένα αποσμητικό καλύπτουν πολλά .
 

Gert Lush

Active member
Veteran
δεν γίνετε να έχεις επισκέπτες στο δωμάτιο με 400 w . είναι ολόκληρο εργοστάσιο . και μυρωδάτο .
Ακριβώς όπως τα λέει ο ganja3. Βέβαια «μυρωδάτο» δεν πρέπει να είναι, αν έχεις το σωστό φίλτρο.

Μακάρι να μπορούσαμε να βγάζουμε 100γρ από ένα σπιρτόκουτο, με ένα led μπρελόκ τσέπης. Αλλά δεν γίνεται.

Αφου δεν έχεις τις προὐποθέσεις (και κυρίως τη έγκριση του σπιτονοικοκύρη) ξέχνα το - φρόντισε να διαβάσεις και να μάθεις για όταν θα έχεις τις προὐποθέσεις.

Κάνε καμιά βόλτα στο Αμστερντάμ να δείς κανα grow από κοντά, για να καταλάβεις τί παίζει, γιατί έχεις μιαν εξιδανικευμένη ιδέα.

Αν πάλι αποφασίσης να φτιάξεις κανα μικρό, πειραματικό (στα 70W, ασ πούμε) έχε υπ' όψιν σου οτι ο κόπος είναι ΠΑΡΑ πολυς σε σχέση με τα αποτελέσματα. Μόνο για χόμπυ και χαβαλέ αν το κάνεις. Με τα λεφτα που θα σου στοιχίσει, πήγαινε καλύτερα Αμστερντάμ, και ψώνισε εκεί.
 
Top