What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

LED 450W/1x1x2m/CBD/soil/BioBizz

Elessar

Active member
Tak co myslite, maji uz holky byt zitra presazene do kvetinacu? Mam pocit, ze male kelimky uz budou koreny brzy omezovat, plus bych tu jednu zirafu rad zasadil az po listy, at se stonek nelame.

Zdravím:wave:
Jsou už na spodu květníčků vidět kořínky? Jestli ne moc, tak klidně počkej, ještě ten týden, prodlužování stonku = kytičky se tahají za světlem.. Pokud to přesadíš a bude ještě část stonku pod děložními lístky ''vláčná'' je riziko hniloby, při hodně vlhkém substrátu..
Později udělat můžeš, část stonku pod děložními lístky vytvoří kořínky..
S tím hnojením, po týdnu bych jim tam dal klidně Root juice a pak dalsí týden fish-mix, nevím jestli ho máš, je to skvělé růstové hnojivo, já ho dávám první týden samotné, druhý týden kombinuji s bio-grow 1:1(pokud jedu z klonů). Při delší vegetaci, dávám vždy jen fish-mix až týden před květem začnu kombinovat a na květ už jen bio-grow.. Pokud nemáš fish-mix, začni s bio-grow 1ml/l druhý týden a třetí už 2m/l bio-grow a 2ml/l bio-heaven.. Míň nemá cenu u toho bio-heaven, začíná to být znát od těch 2ml/l.
Spálení se neboj, jsou to opravdu jemná hnojiva a působí postupně..
Vše hodně závisí na tom, v jaké budou kytičky kondici, jak budou pít, jak budou velké.. Prostě jak rychle to pojede.. Na to už musíš přijít jistým citem sám..

to papaja: root juice někde složení mám(prvky), pokud budeš chtít, tak to sem hodím, kdysi to ještě na flašce uváděli, co jsem teď koukal, tak i změnili poměry jednotlivých prvků, oproti starším hnojivům.. Tedy alespoň bio-grow a fish-mix.

Přeju krásné Svátky a ať se daří..
Good Luck
El
:tiphat:
 

spachal

Well-known member
Veteran
Ahoj, diky za zkusenosti z praxe, ty jsou nejcennejsi :]. Pro priste vim i ja, ze jakmile se objevi prvni klicek nad zemi, hned s tim pod poradne svetlo a necekat na ostatni, protoze jinak to dopadne presne takhle. Slabsi stonek, pak zacaly na silnem svetle rust listy jak o zivot a vcera jsem uz nasel semenacek ohnuty. Toz byl vybaven protezou a roste dal [:

Kdyz jsem pripravoval semenacky pro outdoor, nijak jsem to neresil, seminek bylo az moc, proste se jich cca dvojnasobek nahazel do raselinovych kelimku, vybraly se po par dnech ty nejsilnejsi a priblizne v tehle velikosti, jakou mam ted, se semenacky i s kelimky nahazely do uriznutych PETek.
Jak jsou na tom korinky ted, to netusim, nechci kytky nijak stresovat a vytahovat z kelimku, proste pockam :]. A od zitrka zacinam davkovat alespon ten rootjuice, od pristiho tydne pridam i biogrow. Fix-mix bohuzel nemam, jeste tedy popremyslim, zda ho take nedoplnit. Trochu me laka koupit Biotabs Mycotrex a Bactrex, ale asi nebudu vymyslet blbosti, abych to az moc neprekombinoval ..
 

papaja

Active member
Veteran
to papaja: root juice někde složení mám(prvky), pokud budeš chtít, tak to sem hodím, kdysi to ještě na flašce uváděli, co jsem teď koukal, tak i změnili poměry jednotlivých prvků, oproti starším hnojivům.. Tedy alespoň bio-grow a fish-mix.
ahoj mě by spíš než prvky zajímalo z jaké rostlinky to dělají ten svůj root juice
firma biobizz to tají :tiphat:
a není sama
na semináři, který pořádala canna, jsem se ptal toho holandského přednášejícího , z čeho dělají svůj květový booster heh nechtěl to říci jen se usmál a řekl tajemství a základem je určitá jedna rostlina - to jsem se toho dozvěděl :)
ještě k fishmixu je výborný škoda že tak páchne no co by chtěl člověk od mrtvých ryb.V fishmixu je i cukrová melasa, což je zdroj pro biogrow.
 

spachal

Well-known member
Veteran
Zdravim, takze RootJuice se semenackum ocividne zamlouva, vcera jsem to davkovani vzal jen tak od oka, neb jsem slerotik a zapomnel si vzit injekcni strikacku (pipeta bude), takze cca 3ml/L.

Dnes je viditelny rust, opravdu to roste, jako z vody [: (11. den od namoceni seminek)

 

spachal

Well-known member
Veteran
Nu, takove pekne datum, toz jsem se pustil do presazovani. Jak na novy rok .. znate to :]

Od namoceni seminek uplynulo 17 dni, v prepoctu na "roky" jsou slecny po puberte, takze je na case jim najit lepsi bydleni :]. Plus uz jsem mel pocit, ze korinky nemaji kam rust, coz se ukazalo, jako fakt ..

Semenacky jsem nechal mene zalite, aby pri presazeni drzela puvodni zemina trochu tvar a korinky se co nejmene poskodily. Hned se to ukazalo na barve listu, i kdyz vcera dostaly slecny prvni zalivku s BioGrow, nebylo to uplne poznat. Zitra to snad uz bude lepsi.

Co jsem si vsimnul spise az na fotkach, nejak jim fialovi konecky listu. Cim to muze byt? Teplotu udrzuji na 22°C, vlhkost 70-75%, mel bych jim jeste pritopit? Pockam, jak se to bude vyvijet dale, snad to neni nic vazneho.



Posledni chvile v parniku, za chvili jdou do vetsiho:


Detaily listu:


Korenovy system, RootJuice funguje, uz jim bylo ocividne tesno:
 

spachal

Well-known member
Veteran
Tak a mam zase dotazy. Vypada to, ze semenacky asi prechod z lightmixu do allmixu ne uplne dobre snaseji, i kdyz den pred presazenim jsem je pro jistotu uz prolil nejen RootJuice, ale i uz trochou BioGrow, aby si lehce 'zvykly' (nic strasneho, asi 1-2ml/L)

Obecne jsem spodni listy lehce zlutejsi, dalsi patra uz jsou v pohode. Na jedne slecne se na spodnich listech udelaly male hnede fleky:



No a druhy semenacek se nejak divne krouti, odhrnul jsem alespon zeminu, aby se ji listy nedotykaly:



Odhaduji to prechodem do znatelneji vice hnojene zeminy, jsou opravdu prepalene? Dnes jsem je radeji zalil jen cistou vodou, upravenou na pH 6.3 (ocet), uvidim, co bude zitra.

Na te prvni se dalsi fleky od vcerejska nevytvareji, te druhe se bohuzel ubjektivne listky krouti vice.
Za kvalitu fotek se omlouvam, zapomnel jsem SD kartu, takze jen mobilem.

Zbytek vypada relativne v pohode:



Poradite co mam delat, pripadne proste nedelat nic? :]
 

maakoo

New member
Poradite co mam delat, pripadne proste nedelat nic? :]

podle me vsechno moc hrotis, kazdopadne mas allmix a jeste je hnojis rustovou slozkou, podle me trosku moc na takove prcky,dostaly sok z presazeni a jeste od hnojek. A ty kvetinace bych prolel vic,zalivas jen kolem korenoveho systemu, ale ty potrebujes aby se korenovy bal zvetsil po celem kvetniku. at se dari
 

spachal

Well-known member
Veteran
Resim, neresim, proste indoor jedu poprve, nevim, co muzu cekat :] ..

LightMix by mel byt na 14 dni, ty jsem si v nem odjel, takze jsem proste pridal trochu biogrow, o kterem se tady vsichni vyjadruji, jako o jemnem hnojivu. Nevim, zda zalevat vice, protoze asi je lepsi to nedolit, nez nejak prelivat, pred presazenim (dva dny nazpet) byl substrat v kvetinacich kompletne prolity vodou.

Snad se darit bude, v kazdem pripadku dik za info! :]
 

Elessar

Active member
Zdravím:wave:
Jak už psal maakoo, moc na to spěcháš. Nech jim čas, chápu, že je člověk natěšený, je to pro něho nové a chce udělat kytičkám maximum..
Je třeba si uvědomit, že všechno chce svůj čas a důslednost a kýžené ovoce se dostaví.

V příspěvku č. 65 vypadají O.K.
V příspěvku č. 66 se zdají lehce přepálené (nejsem si jist jestli hnojivem, či vysokou intenzitou světla, a taky nízká vlhkost), jak udržuješ vlhkost v roomu?
Příspěvek č. 67 mi přijde nízká vlhkost, jsou jakoby vyprahlé, kožovité listy..
Příspěvek č. 68 - 1. obrázek, tam je to O.K. Spodní lístky trochu žloutnou, ale špička rostlinky se tlačí vzhůru, nastartoval jsi růst..
2. obrázek vypadá to na lehké přepálení živinami, ale také to může být dočasná reakce slabší rostlinky(ostatní rostlinky stejného modelu jsou na tom lépe)

Takže:
Máš all-mix, tam opravdu není potřeba v prvních týdnech dávat bio-grow a 1-2 ml/l je už trošku moc
Udělal bych to takhle: dej jim jen root-juice první týden, počítej začátek týdne od přesazení.. Začni klidně s 1 ml/l a postupně zvedej, až se dostaneš na konci druhého týdne na 4ml/l.. Můžeš klidně obden zalít čistou vodou s upraveným pH..(nevím, jak jim dělá ten ocet).
Bioheaven nech klidně na druhý týden, klidně třetí.. Záleží jak rychle to pojede (na tom záleží nejvíce, pokud budeš mít 20 cm kytičky ve druhém týdnu a nebudou to stonek a 4 listy(tedy vytáhlá "košťata"), dej jim podle toho. Je to jako starat se o miminko, dostaneš se do toho.
Hlídej teplotu a vlhkost..
Ohledně toho zalévání, zalévám také ze začátku míň a pak přidávám až jsou kytičky větší..

Good Luck
El
:tiphat:
 

spachal

Well-known member
Veteran
>Elessar: dekuji moc, pristi kolo uz budu preci jen vedet vice. Odhadnul jsi to presne, "touha po maximu" je mozna az na skodu :]

Vcera a dnes jsem prolil jen upravenou a odstatou vodou, od zitrka zkusim zase pridat RootJuice. BioHeaven budu muset jeste koupit, takze opravdu zacnu az nekdy treti tyden od presazeni, hadam. Vcera jsem zaleval pouze okolo sazenicek, dnes mi to uz prislo docela vysusene, takze jsem prolil cele kvetinace, do prvniho naznaku vytoku do podmisek.
Vypada to zase o neco lepe nez vcera, spodni listy jsou holt slabsi, je to skoda, ale vsak ony to slecny rozchodi.

Ta "kozovita" sazenicka asi utrpela nejake poskozeni vrchnich listu pri presazeni, dnes je to uz jiste, zacina vyrazet bocni vetve.

Zase par fotek, proste rad fotim, no.. :]

 

Kaya-man

Member
sou v poho. a trocha biobizzu grow určitě neuškodí, naopak, kořenový baly maj dost velký a silný dle foto
 

spachal

Well-known member
Veteran
Takze zaciname ctvrty tyden, zatim se vse jevi v pohode :]

Mam zase par dotazu: kdy zacit s LST? Je lepsi zacit s ohybanim, nebo pouzit uz od zacatku neco brutalnejsicho typu zastipnuti nebo FIM? Ja vim, zatim je asi opravdu jeste cas, ale rad bych vedel, na co a kdy se mam pripravit ..

No a druhy dotaz, jak dlouho 'bez poskozeni' se da uchovavat zalivka s namichanymi hnojivy? Nejak jsem to asi prepisknul, mam namichane necele tri litry a nedoslo mi, ze je to organika, ktera take asi nemusi vydrzet vecne. Priste uz rozmicham tak litr, dokud nebudou kytky vetsi, ale ted me zajima, zda to mam treba po tydnu za staleho michani vyjelt do zachodu ;], nebo pouzivat klidne dal ..

Dik za info, krasny den vsem!





 

d-k

Active member
Organicka by měla být aplikována krátce po namíchání, avšak pokud máš čerpadlo, které zajišťuje cirkulaci roztoku, trvanlivost se znatelně prodlouží. O kolik ale nevím :D
 

spachal

Well-known member
Veteran
Bohuzel je to cista hlina, zadne hydro, cerpadlo nehrozi. Takze radeji vylejt a pak cerstve, neda se nic delat, zase tolik toho hnojiva v zalivce neni :] ..

Dik za info!
 

maakoo

New member
takze sem to pochopil ze lijes jenom 0,1l/kytku??..podle me musi 0,5l zvladnout jak nic,takze ty tri litry akorat. A jenom dobre pro ne, jak uz sem psal vyse. Kazdopadne uz se zbrchaly, tak ted uz to snad pofrci=)
 

spachal

Well-known member
Veteran
Zalevam podle pocitu. Neb mam dojem, ze jsem semenacky spise prelival, nez trapil suchem, coz take dobre neni, na dalsi kola jsem se uz poucil.
Fotim vetsinou pred zalitim, takze to mozna pusobi vysusene, ale dostal jsem zde radu "orientuj se podle vahy kvetniku", takze se ji ridim. Zatim tedy tak jednou za 3-4 dny proleju kvetniky kompletne (viditelny vytok do podmisek) a jinak zalevam jen kolem rostlinek. Kolik toho je na objem, to netusim, kompletni proliti delam jen vodou s upravenym pH, te se spotrebuje vcelku dost.

Co ten low-stress training, poradi nekdo? :]
 

spachal

Well-known member
Veteran
No, asi neporadi, toz si s tim budu muset nejak poradit sam ..

Dnesni update: dorazil konecne (a asi lehce zbytecne, ale alespon si tim muzu merit zivotnost filtru v brita konvici ;] ..) EC meter, bohuzel meri v µS, ale prepocet je v tomhle pripade vcelku snadny. Az budu pripravovat zalivky, zmerim, jak se meni EC pro hnojky od BioBizz, pokud to nekoho bude zajimat.
Take jsem posilil ofuk uvnitr boxu, ty male klipsnove vetracky jsou opravdu na dve veci. Takze mam konecne rotacni stojan, vykon je dostatecny i na nejnizsi otacky.

No a to je z novinek asi vse, obcas se na listech objevi maly hnedy flicek, ale to je asi odhadem z roseni odstrikovacem a naslednym vypalenim svetlem, budu to muset nejak jeste poresit. Slecny jinak vypadaji asi zdrave, zkusim nejakou dobu pridavat jen RootJuice a od pristiho tydne lehce BioHeaven ..


(jen pro nahled, foceno mobilem)
 

Phuuu Ad

Active member
LST by me ... klony uz nevim jak stare pouhych 5 ks ale ohybal sem je uz po tydnu.
ty draty se mi docela osvedcily jelikoz sem to na ne polozil a pak uz jen daval vrchol pod nej s tim ze se zaprela
o list
Obrazky reknou vice jak 1000 slov
gallery_1004_2882_87857.jpg


Prubeh pred prepnutim (cca 1,5mes rust)
gallery_1004_2882_219120.jpg


14dni po prepnuti s oholenyma spodkama
gallery_1004_2882_221103.jpg


snad pomohlo
 
Top