What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

CFL:n kasvatusmahdollisuudet?

G

Gudi

Eli ois aika hommata itelleni tommonen growbox, ja ajattelin että hommaisin 200w CFL siihen. Ja nyt kuitenkin kysymys herää itselleni että kuinka monta kasvia tuolla voi oikein kasvattaa kerrallaan. En aio kuitenkaan mitään isoa viherviidakkoa perustaa, vaan semmosen perus pienen mukavan kopin. Onko kellään kokemuksia noista cfl:istä, jos on niin kertokaahan :)

Kiitos.
 

non

Active member
Veteran
mut lonkalta heitettynä joku 2-4 kasvia tyylistä riippuen, jos autoflowerit mielessä ni kenties enemmän, mutta en osaa sanoa riittääkö valossa potkua miten pitkälle.
 

non

Active member
Veteran
itse kans hommaisin pienen natikan mielummin, mutta jos natikat tuntuu vaarallisilta ni toinen vaihtoehto on 55w pistokantaloisteputket (pl-l) jotka on melko helposti saatavilla, mut jos budjetti rajallinen eikä kiiinnosta sen kummemmin paskarrella niin 200w cfl ihan jepa.
 
G

Gudi

Non, kiitos vastauksista.
Boksin koko on n. 100x100x180.
Ajattelin just lähinnä näitä autoflowereita kasvattaa, varmaan nelisen autofloweria tommonen lamppu pystyis kasvattamaan?
 
G

Gudi

Ja niinku tuosta budjetista sanoit, niin budjetti on melko pieni. Ehkä tulevaisuudessa sitten joku 400w hps.
 

non

Active member
Veteran
tila on valotehoon nähden iso, mut jos pienemmin liikkeelle ni voihan se virittää teltan kulmaan. tilaan menisi 600w jos ilmastointi jaksaa sitten joskus.

en tiedä miten venyvä autoflower mielessä, isommaksi pääseviä vois varmaan taivutella litteämmäksi et nuput tasaisemmin valon alla. ite ehkä kans ottaisin feminisoidun autoflowerin jos puti tavoite.
 
Kuten muut jo totesivat, hanki mielummin vaikka 150w natikka, jo se on huomattavasti tehokkaampi kuin 200w esli. Tuollaiset isot Eslit myös tuottavat HUOMATTAVAN määrän lämpöä, itselläni oli kerran yksi jonka lämmöntuottoa pystyi vertaamaan pikku natikkaan.

Tuollaiset 150w -250w plug-n-play natikat eivät edes paljon maksa.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Jep, vähän ruikuleita eslit on kukitukseen, joskin aika jeppiskamaa vegetykseen. Varsinkin ne cool whiten väriset. Niitä tuppaa vaan vähän naftisti löytymään, tuppaa niitä lämpösiä värejä noi kaupan eslit olemaan aika järjestäen. Neljättä vuotta jo odottelen, että ledien hinnat tippuis sen verran, että ne ois kilpailukykysiä natikkaa vastaan tossa valotehossa, sillein että niitä vois lyödä tuhansittain mestoille, vaan ei tunnu tippuvan. Kiinalaisiin oon siinä mielessä luottanu, mut ei vielä, ei vielä..
 

non

Active member
Veteran
joo odotellaan..uudet keraamiset monimetallit(cdm) kiinnostelis kans hifistelyyn mutta ei raaski noilla hinnoilla vaikkei nyt henkilökohtaiseen konkurssiinkaan veis.
 

kikkoman66

Member
:2cents:Jos meinaat sillä 200w cfl:llä mennä, niin unohda heijastin ja ripusta kannasta vertikaalisesti roiikkumaan. Vegen pituudesta riippuen voi kukittaa 1-4 kasvia, kunhan muistat vaan taivutella kasvit siihen mahdollisimman lähelle polttimoa, jotta saat kaiken valon napattua talteen.
Mullassa päälatvat saa suht kiinteiks, muut osat jää aika höttöseks.
Hydrossa saa aika kiinteetä pampulaa, mutta sato jää pienemmäks ku natikalla.

Vertical scgrogi toimii aika hyvin siinä polttimon ympärillä ja alla ja levität oksat siihen kaikki samalle tasolle. Cfl valon läpäisevyys on noin sentin verran, joten on ensiarvoisen tärkeää saada kaikki topit samalle etäisyydelle lampusta.
 

Latest posts

Latest posts

Top