What's new
  • Happy Birthday ICMag! Been 20 years since Gypsy Nirvana created the forum! We are celebrating with a 4/20 Giveaway and by launching a new Patreon tier called "420club". You can read more here.
  • Important notice: ICMag's T.O.U. has been updated. Please review it here. For your convenience, it is also available in the main forum menu, under 'Quick Links"!

Škůdci a jích likvidace !!!

Phuuu Ad

Active member
Jedna rada pro vsechny co pouzivaji Plant Vitality Plus od firmy BAC
nesilte s tim tolik

The best thing you can do is use the same insectiside over and over again!!!

No seriously, NEVER use the same substance twice in a row, this WILL help building resistance against this agent. So ALWAYS use another substance before you use the first one agian.

Again, I know people that sprayed so much plant vitality plus that spidermites don't die at all anymore... Now that's both the lack of proper instructions on the bottle and people that don't understand biology but the reason doesn't really matter as these spidey's are now resistant tot pvp.

Garlic does not kill spidermites, it does repell them, but imho this only works when they are not there yet. Still prevention should be the thing you invest time and money in.

Lately i've been using a sulfur evaporator to kill off spidermites, this works very well and as this has a totally other method of getting rid of spiderrmites resistance to it will be limited...

I have not seen spidermites since I have this thing... No visible/noticable sulfur residue (!).

Kees.

a vim o cem mluvi.

Oo
 

d-k

Active member
Jo, to je logický.

I přes to, že jsem střídal přípravky dostupné v ČR na svilušky, nehynuly, furt byly, a to jsem střídal 4-5 přípravků s jinými účinnými látkami.
 

Phuuu Ad

Active member
d-k: Kdyz uz si jich zkusil tolik jaky mas nazor na Talstar ? jelikoz sem jiz nekolik let nepouzil chemku na kytky zajimalo by me jestli vubec funguje.

dik
 
M

Miris

no jo ale jak musí bejt ten sírovej evaporator zapnutej ? jakože furt nebo stačí hodku denně?
 

d-k

Active member
Talstar je echt chemka. Je to vážně svinstvo, chce to velmi dobře větranou místnost, nejlépe však aplikovat venku. Nutností jsou rukavice, oděv kryjící celé tělo, brýle a nejlépe i plynovou masku, když není dobře odvětrávaný prostor. Jinak se můžeš hezky přiotrávit - zvracení, nevolnost.

Na něj by si rezistenci vytvořit neměly - kontaktní a požerový jed.

U mne nicméně nepomohl, ale já neměl podmínky na to, abych ho mohl aplikovat častěji, tzn co 3-5 dny, max týden.

Mně pomohl a opravdu zafungoval až bac, 2x postřik a opravdu konec, naštěstí... po dost dlouhé době klid.
 

nans

Member
talstar nedoporucuju, chemka a skoro zadny ucinek. samozrejme na svilusky z jineho kraje to muze mit jiny efekt. po vice nez mesicni kure talstarem sem koupil omite 570ew ( olejova baze, dost lidi tyto pripravky nedoporuci) a po dvou aplikacich po sviluchach ani vidu ani slechu...takze talstar uz si fakt nikdy nekoupim.

plynova maska a rukavice sou zaklad, kor v panelaku v koupelne :D
 

aero1

Member
kurec no mě funguje zas jenom spruzit , ten BAC musim vyzkoušet a jestli je fakt tak dobrej tak jej zavedu i do prodeje :)
 

PERIPHERY

Member
Veteran
kurec no mě funguje zas jenom spruzit

Mne uz 9-rokov praskove Omite-30W..Mozno to trosku vypoveda aj
o tom,ze hodne zalezi aj od toho..Nakolko dokladne sme cely priestor
vystriekali...Cim nechcem tvrdit ze tyto skvely stavitelia(svilusky),
od ktorych sa mame stale co ucit napr. pokial ide o stavby mostov....
Nie su odolny a ich schopnost prisposobit sa,je mozno este
obdivuhodnejsia..pokial nie ste zahradkar:)

'P'
 
O

opravdovýHrdina

picture.php


ahoj prosím vás je to puklice nebo bekyně?
a jak na tu čubu?
něco sem si našel ale rád bych slyšel zkušenost někoho jiného moc dík za každó radu..

edit: tož nakonec je to vrtalka :(
 

Phuuu Ad

Active member
pokud by to nekoho zajimalo....je to starsi vec ale zajimava
Nový predátor svilušek

Na mezinárodní výstavě v Amsterodamu byl poprvé představen nový predátor, který přijde na trh integrované ochrany. Je to 1,3 až 1,5 mm dlouhý tmavý brouček Stethorus punctillum, který rozšíří dosavadní možnosti biologického boje se sviluškou Tetranychus.

Jeho tmavohnědé larvy jsou 2,5 mm dlouhé. Dospělý Stethorus i jeho larvy jsou schopné zkonzumovat až 100 roztočů všech vývojových stadií denně. Jsou tedy energickými predátory. V teplém klimatu má brouk čtyři, v chladnějším 2 generace. Přezimuje v dospělcích na rostlinných zbytcích. Jeho předností je, že je značně přelétavý a klade vajíčka i na malá ohniska napadení. Účinkuje výborně proti sviluškám na okurkách, na paprice a na rajčatech, ale také na okrasných a ovocných druzích. Hubí oba nejčastější druhy svilušek Tetranychus urticae i T. cinnabarinus. Predátora distribuuje belgická firma Biotest Nv; ve Švýcarsku reprezentovaná firmou Andermatt Biocontrol AG v Grossdietwil; adresy: www.biotest.be a @ biocontrol.ch
Gartenbau, 2002, č. 15, s. 8 (EP) (19.1.2004)
113389.jpg


uz me vazne ty svinuchy serou
EDIT: je zajimave ze v evrope nejdou sehnat ale v US si muzete objednat 100ks techto broucku ..... wtf
 
Last edited:

Phuuu Ad

Active member
Phytoseiulus macropilis

P. macropilis as a new, very potent combatant in the struggle against spider mites in various crops. This highly mobile predatory mite is very well adapted to mild climates and high humidity, which makes it an important supplement to your arsenal of biological control agents.
Phytoseiulus macropilis is a tropical spider mite with a close physical resemblance to A. swirskii and P. persimilis, but with some added bonuses. Like its relatives, P. macropilis is an avid predator on two-spotted spider mite (Tetranychus urticae, TSSM) and other members of the Family Tetranychae. Just as with P. persimilis or A. swirskii, P. macropilis will predate its prey to extinction.

Unlike P. persimilis, it can be used in greenhouses where the temperature regularly exceeds 30°C. This makes it a better candidate for spider mite control in Mediterranean areas. (Escudero and Ferragut, 2005)

One of the greatest advantages of P. macropilis as compared to its near relatives is its high reproduction rate and fast population growth. P macropilis' reproduction rates increase significantly under high relative humidity conditions. This makes it a strong candidate for TSSM-control in crops with a higher mean temperature and relative humidity. P macropilis shows a very high potential in greenhouses and protected crops, but as much in the open field in (sub-) tropical climates.

Major benefits:
Best biological solution in the struggle against spider mites for tomato growers.
Very well adapted to high temperatures (+30 C°)and extreme weather conditions
Avid predator on two-spotted spider mites and other members of this family.
Very High reproduction rate and fast population growth
Also applicable in open field crops.
Very mobile and active predator

During the season 2011-2012, Biobest plans to do some more field tests on a bigger scale and in different surroundings, various climates and circumstances.
There will not be any macropilis available on commercial level in 2011, sales will start up as from 2012 onwards.

Distributors
Czech Republic

P. Biocontrol

Celakovského 389/II
38901 Vodnany
Tel.: +420 383 38 27 57
Fax: +420 383 38 27 57

e-mail: pliva.biocontrol@tiscali.cz
 

Gr@zzl

Member
u mně nejlíp zafungoval vertimec 1,8 ec ale teď to přišlo v 25 dnu květu dal by se ještě použít ten neem oil??? díky za každou radu
 

jezdec

New member
U mě taky dobře funguje vermitec 1,8 . Když to mám vzačátku tak skoro na všechnu havět mě funguje česneková dýmovnice , používá se to do skleníku ale v bytě to asi nejde použít fak to dost smrdí i několik dní .
 

sailinder75

Active member
U mě taky dobře funguje vermitec 1,8 . Když to mám vzačátku tak skoro na všechnu havět mě funguje česneková dýmovnice , používá se to do skleníku ale v bytě to asi nejde použít fak to dost smrdí i několik dní .


prosim ta mna by zaujimalo jak vyrabas tu cesnekovu dymovnicu,lebo sak tez mam foliak,a za prubu nic nedam,vzdycky lepsi jak chemka...
 

jezdec

New member
To koupíš v zahradnictvi nebo v OBI a tak , Prodáva se to v balení po dvou . Zapalíš to všechno zavřeš a vypneš necháš to přes noc a ráno vyvětráš a všechny ty potvory leži dole nohama nahoru . Ale je to tam cejtit tak týden .
 

sailinder75

Active member
To koupíš v zahradnictvi nebo v OBI a tak , Prodáva se to v balení po dvou . Zapalíš to všechno zavřeš a vypneš necháš to přes noc a ráno vyvětráš a všechny ty potvory leži dole nohama nahoru . Ale je to tam cejtit tak týden .

ahá ták,ja sem myslel,ze si to normalne vyrobil doma,cesneku mam dost,tak sem myslel,ze nejake to domaci podymenicko,a zatal kupene v obi,no musim sa pokukat,dikec za tip...
 

benjichaouat1

Active member
Veteran
Pouzivá tady někdo přípravky vlastní výroby? Docela by mne to zajímalo.

Jinak co jsem zkoušel chemku i bio pripravky nabizene na trhu, tak mi fungovaly vsechny. Problem je vetsinou ve spatne aplikaci. Postrik je mene ucinny, protoze se vzdycky cast populace skryje a behem par dní se rozmnozi zase. Proto je idealni postrik opakovat 2-3x v intervalech 12hodin +-. Chce to strikat listy, stonky i hlinu a nadobu. Idealni je kytku ponorit celou do kyble s preparatem a jeste po 12 hodinach opakovat, pak nemuze byt problem nikdy.
 

Latest posts

Latest posts

Top