What's new

Lékařské konopí konopí do lékáren a vše okolo toho cirkusu

Lékařské konopí konopí do lékáren a vše okolo toho cirkusu


  • Total voters
    38

papaja

Active member
Veteran
http://www.ceskapozice.cz/byznys/po...pi-srdcar-ze-slusovic?showcomments=1#comments
z článku
Držitel první licence na dovoz léčebného konopí? Srdcař ze Slušovic!
„Penězi to zatím nesmrdí. Třeba za x let bude, dnes se o tom vůbec mluvit nedá,“ říká majitel společnosti Elkoplast Ladislav Krajča.
..
„Není žádným tajemstvím, že máme po celé republice velkopěstírny. Těmto pěstitelům jde však pouze o dosažení nejvyššího možného množství THC. Pokud to ale chcete dělat legálně, pak je dodržování předepsaných parametrů velmi náročné. Ať si nikdo nemyslí, že si to nasadí do nějaké haly a bude přes noc v balíku,“ upozorňuje držitel první dovozní licence.


pán je znalec:laughing:
 

papaja

Active member
Veteran
http://www.denik.cz/z_domova/lecive...ni-ani-pet-mesicu-od-legalizace-20131216.html
z článku
Marihuana pro léčebné účely je od srpna legální, přesto je ale pro pacienty v nedohlednu. Ačkoliv už první firma dostala licenci pro dovoz, musí mít nejdřív předepisující lékaři a vydávající lékárníci elektronický přístup do úložiště receptů na přípravky
 s omezením. A ten zatím nikdo nemá.
....
Jenže i momentálně jediný licencovaný dovozce – firma Elkoplast – má ohledně postupu lékového ústavu a jeho centrálního registru pochybnosti. „To je jakási válka SÚKL, do které se já nechci a ani nemohu míchat," řekl pro server Česká pozice Ladislav Krajča. Ačkoliv jeho společnost vyrábí kontejnery, on sám se na důchod rozhodl věnovat se svému koníčku: konopí. I on však varuje, že dovážená marihuana bude velmi drahá – v Holandsku totiž stojí 7,5 eura (tedy 205 korun), k tomu se navíc přičtou náklady za přepravu 
a skladování.

...
jistý Vobořil protidrogový vládní koordinátor perlí
„Směšuje se tady diskuze 
o uzákonění marihuany na rekreační a léčebné účely. To je jako s morfiem – taky nemluvíme o prodeji v trafikách. Je třeba důsledné rozdělení: marihuana je zkrátka zároveň léčivo – jsou tu lékaři, kteří by ji předepisovali, a pacienti, kterým pomáhá," zdůrazňuje Vobořil.

symbolický 1000 post
jednou bude stát pomník konopí a obětem téhle války
výtažek léčí rakovinu, v lékárnách ani smítko konopí, policie krade květníky a "experti na konopí" hledají nesmyslné analogie, aby zdůvodnili svoje křesla
 
Last edited:

Phuuu Ad

Active member
Já každý rok v závěru pěstuji pro dceru 6 rostlin, ze kterých získám necelé 4 kg sušiny. Tyto rostliny pěstuji na prostoru 6 metrů čtverečních a z každé získám asi 0,7 kg sušiny.
šikovný pán :tiphat:


Pan Majzlik je dobry clovek, mel sem tu moznost se s nim seznamit a popovidat si na letosnim Cannafestu.
Ma muj velky obdiv a hluboky respekt
 
Já každý rok v závěru pěstuji pro dceru 6 rostlin, ze kterých získám necelé 4 kg sušiny. Tyto rostliny pěstuji na prostoru 6 metrů čtverečních a z každé získám asi 0,7 kg sušiny.
šikovný pán

Ma totiz bomba rizky. :D (A samo, je vic nez sikovny.)

N.
 

papaja

Active member
Veteran
z článku z předešlého postu
"Jsme zdrceni celým přístupem. Politici nám už před lety dali veřejný příslib. Tak ať nám tedy řeknou, kde je tomu konec. Zdá se nám, že to jsou cílené obstrukce na popud protidrogové centrály, aby bylo léčivo co nejpozději dostupné. Nevím, snad aby co nejvíce lidí umřelo nebo trpělo. Ti lidé potřebují léčit! SÚKL nezvládá svoji roli, nezajišťuje to, co má," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ prezident Svazu pacientů Luboš Olejár. Domnívá se, že nový ministr zdravotnictví, kterým bude Svatopluk Němeček (ČSSD), by měl vedení ústavu vyměnit. "Pan Pavel Březovský nezvládá své kompetence. Je to obyčejný úředník. Nenaplňuje ani to, co mu zákon ukládá. Nezvládá svou roli ve zcela zásadní věci," rozčiluje se Olejár. Pozastavuje se také nad tím, proč konopí nedováží SÚKL sám a hledá pro to soukromé firmy. "Přece máme státní podnik Zdravotnické zásobování. Proč tato firma nezajišťuje tento lék?" dodal Olejár.

Nemocným lidem svaz doporučuje, aby si nechali léčivo dovážet z jiného státu Evropské unie na vlastní náklady. "Klidně i pomocí naší advokátní kanceláře mohou vymáhat proplacení toho dovozu," upozornil Olejár.


nemohu si pomoct, ale tenhle pan Olejár tady veřejně vybízí nemocný lidi, aby začali pašovat trávu, nebo se pletu :) třeba potom pašeráky budou obhajovat i u soudu
komické situace nastavuje prohibiční politika
 

Phuuu Ad

Active member
Nevim jestli to tu uz je kdyz tak to smaznu ale po precteni prvniho odstavce a jedne tabulky uz sem nemel naladu cist dal

http://www.sukl.cz/sukl/informace-pro-lekare
Jedná se o elektronickou podobu receptu na léčivý přípravek obsahující návykovou látku, na jehož vystavení se vztahují povinnosti podle zvláštních právních předpisů, stejně jako je tomu u receptů s modrým pruhem (např. nelze vystavit opakovací recept atd.).
 

papaja

Active member
Veteran
Novela povolující prodej konopí k léčebným účelům platí přesně rok. Dovézt se ho ale zatím nepodařilo jediný gram a ani pěstovat se zatím nesmí. Pacienti jsou tak stále závislí na domácím pěstování – a pohybují se tak na hranici zákona. Kdy bude léčebné konopí bez problémů dostupné v lékárnách? A jak je možné, že ho zatím nemá kdo dodávat? Téma pro člena petičního výboru Léčebné konopí Pavla Kubů, bývalého ministra zdravotnictví Leoše Hegera /TOP 09/ a otce pacientky využívající léčebné konopí Zdeňka Majzlíka.
zdroj:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysila...0370331/obsah/317658-cekani-na-lecebne-konopi

Heger: hlavní problém jde o drogu , která vyžaduje zvláštní režim, doktoři jsou velmi opatrní a nástup novinky je podstatně pomalejší....Lidé, kteří experimentují s drogami na hraně zákona, byli taky slyšet, to proces devalvovalo. ...Firmy byly v termínu vybrány, které mohou dovážet to konopí, ten SUBSTRÁT, to SENO, vlastně z čeho se mohou vyrábět ty prostředky v lékárnách, ...

tohle není apríl Bohu žel to jsou prohlášení bývalého ministra zdravotnictví.:moon:

PAN MAJZLÍK VE VIDEU TREFIL HŘEBÍK NA HLAVIČKU- KAUZA LÉKAŘSKÉ KONOPÍ JE TAKOVÝ MEDIÁLNÍ TANEČEK S NULOVÝM VÝSLEDKEM

HLAVNÍ DŮVOD NEDOSTATKU KONOPÍ JE JEHO KRIMINALIZACE STÁTEM. LEGALIZUJTE KONOPÍ A BUDE HO DOST PRO VŠECHNY.
 
Last edited:

papaja

Active member
Veteran
Z léčebného konopí si udělejte čaj, radí úřad.
"Do nádoby s pokličkou vlijte 500 ml vody a uveďte ji do varu. Přidejte lékařem stanovenou denní dávku konopí pro léčebné použití. Ztlumte přívod tepla a nechte nálev přiklopený pokličkou slabě vřít po dobu 15 minut. Poté nálev přeceďte," radí na webu v jednom ze dvou doporučení Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL).

SÚKL chce ještě letos vypsat tendr na českého pěstitele. Zájem o zakázku zatím projevilo zhruba 120 firem. "Jedná se o orientační počty pro interní potřeby Ústavu, u těchto zároveň není ověřována jejich relevance," podotkla Šustková s tím, že ústav bude znát relevantní počty až se zájemci přihlásí do výběrového řízení

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/lecebne-konopi-ustav-caj-08i-/domaci.aspx?c=A140401_114548_domaci_hv

:laughing:

Tomáš Zábranský na svém profilu na FB k tomuhle článku má komentář:
když ona je "konopná úřednice" / konopná agentura na SUKLu jedna samojediná paní, která se před nástupem do SÚKLu starala o nemovitý majetek českých drah.
a ta napíše na web SUKLU cokoliv, co si vygooglí - patřičného vzdělání nemaje, filtrovat ty informace neumí a ani umět nemůže.
personální politika dua heger-březovský zblízka.
 
Last edited:
Top