What's new

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la ce forte trebuie sa aplic la al meu uneori ca sa se invarta, eu cred ca tipul ala de design cu maneta nu isi are rostul decat daca axul principal cu tot cu maneta e dintr-o bucata si dintr-un metal foarte rezistent. altfel mi se pare imposibil sa fie durabil, mai ales daca mai se gasesc si crengute si seminte prin budul care-l bagi in el.
 

manutd

New member
am lipsit o perioada de timp,dupa ce am reusit sa salvez cele 2 power kush,insa acum am din nou ceva probleme.
Power kush 5 saptamani de flower iar problema ar fi ca am o gramada de frunze care se ingalbenesc prematur as zice eu!plantele au fost udate de 2 ori cu camg boost in sapt 4 si 5,iar in rest au primit nutrienti canna bio.nu am dat niciodata doza maxima de pe ambalaj si am mers pe o udare cu nutrienti si apoi una cu apa simpla.cu toate astea,au simptome diferite,dar cel mai mult ma ingrijoreaza una din ele,la care am facut si poze
am udat astazi cu ceva bio grow si cu ph 7.02
dupa ce-am udat la una din plante s-a scurs ph 7.09 ceea ce insemana un 7.16 in sol,iar la a doua s-a scurs 7.04,ceea ce inseamna un 7.06 in sol,sper sa nu ma insel!!!
acum nu cred ca ph-ul ar fi problema la nici una din ele.astazi am descoperit ceva pete la prima planta,pe frunzele galbene.la unele frunze,petele nu se vad decat daca le pui la lumina.sunt situate spre varfurile frunzelor si nu stiu sa-ti zic ce culoare au...sa zic fel de gri,spre maroniu.acum poze,ca sa intelegeti:
DSC_0074.jpg

DSC_0076.jpg

DSC_0077.jpg


o poza cu grow-ul
image.jpg

ce se vede verde e un experiment tot cu un power kush,asa ca nu luati in seama planta aia.planta cu probleme mari ar fi cea din stanga,iar cea din dreapta sufera si ea de ingalbenirea frunzelor,doar ca se manifesta altfel si a inceput mai tarziu!
acum...ajutor :)
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Planta si-a consumat rezerva de azot din sol (sau poate a fost blocat azotul in sol din cauza unei concentratii prea mari de Ca) si acum frunzele palesc si mor. Daca planta se hraneste in continuare si mugurii se dezvolta, nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Trebuie sa te concentrezi pe ce dezvolta planta acum, nu pe frunzele vechi. Mai ales acolo trebuie sa cauti eventualele semne ale unor probleme.

Se intampla uneori ca la vremea recoltarii unele plante sa ramana fara nici un fan-leaf , ci doar cu micile frunzulite din bud, chiar si ele palite, dar cu florile viguroase.

La urma urmei, mai putin verde inseamna mai putina clorofila, deci un gust mai putin aspru.
 

manutd

New member
nu stiu ce sa zic de concentratie prea mare de calciu.eu am administrat de 2 ori la o sapt distanta,doza recomandata de producator in apa simpla,nu am adaugat nimic la acel amestec.mugurii se dezvolta,doar ca mai au destul de papat.momentan sunt mai mult formati din firicele albe,iar ingalbenirea asta accentuata a frunzelor,ma ingrijoreaza in sensul ca imi e teama sa nu se oprerasca mugurii din crestere,sa nu se mai umfle asa cum o in ultimele sapatamani.frunezel din muguri inca nu sunt atinse de problema asta ci doar ce creste sub muguri!oricum ar fi,as vrea sa le fac ceva,pt ca cel putin la cea din stanga,in max 2 sapt raman fara frunze.
acum ... am ales strainul asta pt ca am citit ca are perioada de flower scurta si chiar e gata in 7 sapt,desi nu e problema sa ma duc in 9.poate chiar termina asta in 7 sapt,desi ar fi prea de tot ca in 2 sapt sa se dezvolte atat de mult incat sa fie gata de taiat!
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Adica daca breederul iti spune ca termina in ~50 de zile tu te astepti sa dureze mult mai mult ?

Ai avut rabdare pana acum, mai ai pana la capat. Poti incerca sa-i administrezi o doza infima de azot sa vezi daca se mai incetineste ritmul ingalbenirii, insa e posibil ca prea mult azot sa duca la incetinirea dezvoltarii mugurilor.
 

manutd

New member
in general pun o sapt peste ceea ce scrie pe saitul producatorului,dar caut si jurnale sa vad la altii cat a durat.despre strainul asta am gasit multe comentarii cum ca ar fi gata chiar in 7 sapt si ca unii au mai tinut-o o sapt,mergand pe 8 sapt de flower.nu ma grabesc,important e sa iasa ce trebuie,doar ca mi se pare prea devreme ingalbenirea asta
 
M

MJMJ

nu am mai dat demult pe aici,ce face baietii? :D
Nu am mai crescut nimic demult,trebuie sa ma apuc iar si revin cu o intrebare:
Filtrele de hota din carbune activ pt un grow box de 40x40x120 puse in 2 fasii in fata a 2 coolere de 10 de pc elimina mirosurile ? Thanks!
 
M

MJMJ

preturile alea sunt super.m-as baga la unul de 300w dar mi se par prea ieftine,mai au si de 400 iar pretul sare destul de mult...ba chiar mai au unul de 120 care costa mai mult ca cel de 300...astept parerea cuiva mai experimentat.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tocmai caut sa vad ce a mai aparut in materie de led-uri si am gasit kit de 300W la un pret absolut decent 150-160$ pe ebay.

aici e un link. http://www.ebay.com/itm/300w-Full-S...7826911?pt=US_Hydroponics&hash=item23337f28df

Cunoscatorii, hempfield, ce parere aveti?
Merci

Produsul asta are pretul de PORNIRE de 159$, deci e posibil sa creasca mult mai mult spre finalul licitatiei.

De ce nu te uiti la oferte 'Buy it now', acolo stii cel putin ca pretul e fix.
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Pt ca sunt in pauza de grow dar ma mananca destele sa ud ceva, am pus la-ncoltit o samanta de mandarina.
La 3 zile dupa ce a incoltit, a mai iesit un cotiledon din ea. corectie: inca un lastar
Intrebarile ar fi:
1 - Sa pastrez ambele excrescente?
2 - Cam cat de mare ar fi riscul sa sa deterioreze reciproc concurand?
3 - La ce varsta ar fi ideal sa o (le) altoiesc?
Deocamdata stau sub un cfl rece cu lumina 20/4.
 

gigi becali

Member
stiti cumva care e diferenta dintre balast HI .... si balast HS ... eu ma gandesc ca nu e nici una din mom ce igniterul face diferenta.... e doar o bobina. dar as vrea sa stiu si parerea voastra. :D
 
M

MJMJ

Produsul asta are pretul de PORNIRE de 159$, deci e posibil sa creasca mult mai mult spre finalul licitatiei.

De ce nu te uiti la oferte 'Buy it now', acolo stii cel putin ca pretul e fix.

Il au si la buy it now cu 10-15 dolari mai mult.

LE:Chiar nu zice nimeni nimic?Merita incercate led-urile acestea? exploziv,tu ce spui?
 
Am o mica problema, de cateva luni dimineata cand ma trezesc nu lipseste un cui, dupa 2-3 ore alt cui, bla,bla,bla... Problema e ca mi-a crescut toleranta urat de tot, inainte daca fumam 0.2 eram foarte bine impreuna cu cineva, acum ar trebuii sa fumez g-u singur.

Voi cat faceti pauza pentru toleranta? Din ce am vazut pe google baietii ce fumeaza ani intregi non stop recomanda 30 zile, mi se pare cam mult...
 

fenomeno_djo

Active member
Daca fumezi acelasi soi de multa vreme, solutia e sa fumezi un soi diferit. Din acest soi, pune putina iarba pe langa tutun, daca esti pe combinatie. Ori daca nu pui tutun, idem, pune putina iarba. Toleranta va scade.
Anyway, o cunostinta n-a putut (nu ca n-a vrut..) sa fumeze doza zilnica de iarba timp de 3 saptamani. Dupa ce perioada respectiva a trecut, a fumat zilnic, timp de o saptamana 2 cuie fata de 4-5 cat fuma zilnic inainte de pauza. Soiul a fost acelasi. Deci, schimba-l daca poti.
 

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am o mica problema, de cateva luni dimineata cand ma trezesc nu lipseste un cui, dupa 2-3 ore alt cui, bla,bla,bla... Problema e ca mi-a crescut toleranta urat de tot, inainte daca fumam 0.2 eram foarte bine impreuna cu cineva, acum ar trebuii sa fumez g-u singur.

Voi cat faceti pauza pentru toleranta? Din ce am vazut pe google baietii ce fumeaza ani intregi non stop recomanda 30 zile, mi se pare cam mult...

Eu am gasit o solutie mai practica : nu fumez doua zile la rand acelasi strain, iar cuiele le fac mult mai mici (am observat ca doar primele 3-4 fumuri induc high-ul, restul doar in completeaza).

Cu toate astea, cand bag la vapo ma trosneste tare, desi bag ~jumatate din cat intra intr-un cui.

Si da, o pauza din cand in cand ajuta la reducerea tolerantei.
 
la vaporizator nu se compara nici highul, e total alta treaba.. Am inteles ca peste 50% din cannabinoizi se distrug cand fumezi la cui. Da,asa e la un moment dat poti sa mai fumezi cat vrei ca nu te sparge mai tare... decat daca schmibi strainul.

Am doar 2 straini disponibili, momentan am toleranta la amn2,deja nu mi se mai merita sa fumez, parca as fi fumator de tigari, fumez doar ca sa ard ceva:))) ... Pregatesc acum o pauza pana vine mosu,sper sa fie destul.
Iar sa inchei sesiunea, am niste unt pe foc, sa fiu sigur ca ma sparge !
 

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
...Am doar 2 straini disponibili, momentan am toleranta la amn2...
OK, inteleg ca ai toleranta la straini, la amandoi mai precis.
La romani ai intoleranta? :D
Sau strainii aia doi is romani si tu esti ungur?
Ori unu-i ceh si alalalt ii bulgar? Chinez si marocan poate?
Bah, ce dor mi-e de thread-u' cu perle...
 
A

Avaible

Hahahaha :)) Uite secretul meu la toleranta, 2 -3 zile pauza + ceva miscare sau 2 3 sedinte de sauna !
 
Top